- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
#20844032 #18340 üzenetére
Sajnos nem tudom, hogy nálad a local dimming hogyan működik, de nálam, LW659-en működik, blokkokra van osztva, ha fekete a háttér akkor 99%-osan lekapcsolja a ledeket, nem a kontraszttal játszik. Ha több blokkra lenne osztva akkor még szebben tudna működni bár jelzem, hogy így is jó és használható. Fekete sávnál full fekete a sáv, legalábbis nálam. Igaz nem LM6XX-es szint a tavalyi LW659.
-
blakey
titán
válasz
Petyus1 #18085 üzenetére
Szerinted a tv mi? Elsősorban megjelenítő az összes többi "funkció" csak opció, nem érdemes wifis "médialejátszós kütyüt" venni, jobban jársz egy AP (access point) képes wifi routerrel amit hozzá kötve sokkal jobb eredményt fogsz elérni mindezt szintén kábel nélkül, csak a tv közelében elhelyezett router és tv közé kell 1 m kábel.
LG-nél semmit sem mondanak, beviszed, kipróbálják a saját eszközeikkel, működik, ennyi. A kézikönyvedet átolvasva benne lesz minden olyan szöveg ami nem garantálja, hogy teljesértékű "internet elérés" llesz a tv-den. Jobban jársz ha megjelenítőnek használod és a smart funkciókat egyéb külső eszközökkel oldod meg. A tv-m egyik smart funkcióját sem használom, nem azért vettem, megjelenítőként teljesítsen úgy ahogy kell.
-
blakey
titán
válasz
Petyus1 #18075 üzenetére
Akkor sem feltétlenül a tv-be épített wifi a felelős, mint opció van benne és nem azért, hogy a full HD átmenjen rajta, ettől függetlenül átmegy. Nekem 300 Mbps routerem van és simán átmegy a FHD, pedig nem a falu szélén vagyok,
. A routeren érdemes a beállításokat végig nyálazni, mert amit alapból ad az nem feltétéenül jó neked, két egyforma készülék nincs, hiába működik az egyiken ha a másikon nem és nem biztos, hogy a készülék hibája, előfordul, hogy ip ütközés van, nem szereti az adott készülék a WEP, WPA, WPA2 titkosítást, nem szereti az adott csatornát, stb, rengeteg dolog van ami kiakaszthat egy készüléket, nálam az egyik gépet a "rossz" csatorna akasztotta ki, a többi 6 működött, ahogy csatornát váltottam hibátlanul teszi a dolgát.
(#18079) M@Db0Y
A wifi többet is tud, a g szabvány kb 20-25 Mbps környékén megáll, az n-es többet tud jóval.
-
blakey
titán
válasz
Petyus1 #18056 üzenetére
A wifi egy opció ami soha nem lesz tökéletes, főleg ha a környékeden van még egy pár.
Ebben az esetben nagyon részletes és türelmes beállítás szükséges ahhoz, hogy normális kapcsolatot tudjál elérni. Fontos szerepet játszik a megfelelő csatorna kiválasztása, az ip-címek korrekt megadása, stb. Nálam sem volt felhőtlen a wifi-zés miután megjelent egy pár wifi-s router a környéken, nagy nehezen megtaláltam a megfelelő csatornát és azóta nincs dobálás. A router alapos és korrekt beállítása jó eredményhez fog vezetni.
-
blakey
titán
válasz
DeeZ73 #17969 üzenetére
A lcd tecnológia egyik lehetséges hátránya a bevilágítás, felhősödés, a gyártók többsége nem figyel erre és nem minden esetben ill. modellnél van jelen, de nem biztos, hogy bevilágítást látsz, főleg ha be van kapcsolva a local dimming, az világos foltokat eredményezhet. Egy jó kalibrálás sokat segít az eltüntetésében, kevésbé lesz látható ill. el is tűnhet. Ha nem értesz a kalibráláshoz akkor érdemes szakembert hívni és valamelyest "eltűnteti" a nem oda illő dolgokat.
-
blakey
titán
válasz
Hege1234 #17502 üzenetére
Van olyan wifi router ami vevőként (access pointként) is üzemel és csak egy pár centis kábel kell a tv lan csatlakozójához, ez nem kerül annyiba mint egy gyári stick. Nem kell sehova kábel csak a tv és a közelében lévő router közé, érthető? Két routered lenne, egy fő és egy AP.
(#17503) péter28
Ha jobban megfigyeled, akkor több fájlod van, tegyük fel van 2 nyelv és 2 felirat, na ezeket variálja különböző módokon a program és egy fájl helyett látsz 6 db fájlt különböző párosításokkal. TV-n nem tudod kiválasztani a neked megfelelő hangot, ezért van ez a megoldás, nekem tökéletesen működik. -
blakey
titán
Nem minden tv tudja továbbküldeni a HDMI-n kapott dts (5.1) jelet az optikain keresztül az erősítőbe. Érdemes a tv-t kihagyni az efajta megoldásoktól mert nem erre vannak kitalálva, a lejátszó és az erősítő közé érdemes beiktatni egy optikai kábelt. Ilyenkor van értelme a hdmi-s erősítőknek, mert minden lejátszó az erősítőbe csatlakozik és onnan egy kábel a tv-be. Nincs összefüggés a lejátszó által kiküldött dts és egy külső eszköz által HDMI-n keresztül küldött jel továbbításában. A DTS liszensz köteles, ennek hiánya okozhatja az efajta viselkedést.
(#17494) Hege1234
Esetleg olyan router ami AP (access point) képes és nem kerül 10e-be az egész művelet. -
blakey
titán
válasz
MoKiLoK #17486 üzenetére
Ha visszaolvasol bármelyik tv-s, médialejátszós topicba, akkor láthatnád, hogy a dlna nem minden esetben működik, a gond az, hogy a dlna szerverekkel nincs normálisan optimalizálva egyik másik készülék, hogy lásd, servvio pl. elindítja a filmet külső felirattal de nem választható, hogy milyen hang, stb, uegyanaz a program a dune-n elindul, választható a hang és a belső felirat viszont a külső nem. Ez nem a készülékek hibája hanem a dlna szerveré, van egy dlna szerver ami ezt ügyesen megoldja, de fizetős, isedora, viszont működik úgy ahogy kell.
-
blakey
titán
válasz
Yogibear974 #17459 üzenetére
Küldhetsz neki, de fent van a weboldalon.
-
blakey
titán
Minden tv "kattog" valamilyen formában, sok alkatrész kis helyen, működik a gépezet, melegszik és a külső hőmérséklet is befolyásolja a fémek viselkedését, gondolom olyan fémes hangot hallasz. Még nem hallottam olyan tv-t ami valamilyen módon ne "pattogott" volna, nálam is van egy-két kattanás mindegyik tv-men.Ha másmilyen kattanást hallasz, relé, hangszóróból jövőt akkor az szervíz lesz, szerintem.
-
blakey
titán
Az azért van, mert usb-n nem tudja a kadenciahelyes 24p-t, 60Hz-re alakítja és ez okozza a ricegést, a megoldás egy külső lejátszó, semmilyen trumotion meg valósághű mozi nem fog segíteni. Külső forrás esetében már beleszólhat a trumotion és a valósághű mozi, első körben a TM-et kapcsold ki és úgy nézd meg.
-
blakey
titán
válasz
coolmpi #17030 üzenetére
Azért annyira nem kuka, alapvetően földhurok lehet a gond, ezek a tv-k nagyon érzékenyek erre. Nekem scart-al megy a tv, elfogadható, bőven a nézhető kategória, nem kockás, nem pixeles, ennél jobb nem kell tv műsorokhoz, hd-hoz mindenképp hdmi-s csatlakozás kell. Nekem mindegyik tv ill. box előtt van egy földhurok leválasztó és így semmi felesleges áram nem megy a készülékek irányába.
-
blakey
titán
válasz
olahjana #16873 üzenetére
Nem a tv nem tudja hanem a DLNA szerverek nem minden esetben kompatibilisek a tv-vel, médialejátszóval, Blu-ray-el, van egy isedora (fizetős) nevezetű dlna kliens ami elég okosan megoldja ezt a gondot, a történet az, hogy mondjuk adott egy mkv 2 hanggal és 2 felirattal, na, a progi azt csinálja, hogy mindegyiket "szétszedi" és párosítja a különböző hangokat a különböző feliratokkal, azaz neked csak ki kell választani a megfelelőt, én kipróbáltam és működik úgy ahogy kell.
LW659-em van és mindent le tudok játszani hálózaton. LW650-et te hol tudnál venni? Naná, hogy jobb az LM620-nál
, nem is egy kategória.
-
blakey
titán
Szerintem ezt nem itt kéne erőltetni, el kéne fogadni, hogy nem vagyunk egyformák, lcd is lehet jó, ezt miért nehéz elképzelni, plazma is lehet rossz. Egy jól bekalibrált megjelenítő mindenkinek örömet tud szerezni. Mindkét technológia volt/van nálam, nem a legolcsóbb, mindkettőben van potenciál.
Mindkettőn lehet nézni tv műsort, meccset, filmet.
-
blakey
titán
válasz
silver-pda #16418 üzenetére
Gyakorlatilag semmit nem tudsz állítgatni, az idei modellek kb annyit tudnak mint amennyi engedélyezett nekik, a tavalyiakhoz képest "butítottabbak", tavalyi modelleknél volt ilyen, hogy több dolgot lehetett ki/be kapcsolgatni, pl. thx, usb-hub, kisebb modelleknél pvr meg ilyenek.
-
blakey
titán
válasz
Indiant #16280 üzenetére
Amit kevésbé tudok megemészteni, az, hogy ezeket a termékeket a hívatalos LG gyártja, sorozatszám szerint beazonosítható, akkor nem értem, hogy miért tekintik "nem hivatalosnak"? Lehet sokféleképp magyarázni, de ez akkor is érdekes. Persze valamiből fenn kell tartani a hálózatot, de azért ezek a termékek ugyanolyan eredetiek mint bármelyik másik. Miért vagyok lenézve ha Ausztriából hozom a tv-met 20%-al olcsóbban? Csaló vagyok? Teljesen hivatalos, számlás termék. Ráadásul lenyomozható, hogy honnan származik, stb, szerintem a hozzáálláson kéne javítani és nem hülyének nézni az embereket, nem kéne drágábban adni. Azt sem fogadom el, hogy azért kerül 50-60e-el többe, mert "hivatalos" helyről van és 5 év garit adnak. Mindig legyen választható a +1, 2, 3 év garancia és ha akció van, akkor az eredeti árért legyen az 5 év.Na, mindegy, nem kell válaszolni, csak egy gondolat volt.
-
blakey
titán
válasz
BÁ Nutrition #15767 üzenetére
Igen, megjelenik mint DLNA szerver, anélkül sajnos a tv semmit sem fog látni.
-
blakey
titán
válasz
BÁ Nutrition #15763 üzenetére
Kell egy DLNA kliens (serviio, plex, bármi) ami láthatóvá teszi a tv számára, annyira azért nem okos a tv, hogy ezt minden további nélkül lássa.
-
blakey
titán
válasz
gulyasa #15700 üzenetére
Azért lehet, hogy megpróbálnám az LM szériánál is a harmony hack-et. Programozás után lesz egy billentyű ami egyből a szervízmenübe visz, legalábbis LW-nél így van.
-
blakey
titán
válasz
olahjana #15614 üzenetére
A local dimminget ki lehet kapcsolni, de normális beállításokkal nem ennyire zavaró. A videón csak azt demonstrálja, hogy 96-ra van osztva a 288 helyett, legalábbis cím alapján, nem néztem utána. Hol lehet megvenni az lw650-el egyárban?
Nekem lw659-em van, nem hiszem, hogy a 980-as gyengébb lenne, de lehetséges.
-
blakey
titán
válasz
#75912448 #15500 üzenetére
Sötétben kallibrált képnél nem feltétlenül kevés, látnom kéne egy ilyet otthoni működés közben. Általában 30-40 környékén ideélis egy normális tv esetén, a THX profilnál is 30-as a háttérfény, legalábbis nálam.
De ugye ki milyen képhez szokott, nekem 40 a max és a kalibrált amit még nem találok bántóan fényesnek, de ehhez a többi csúszkát is normálisan kell beállítani, igaz más tv-m van. Még a TruMotion is bezavarhat.
-
blakey
titán
válasz
roti86 #15478 üzenetére
Az IPS panel kevésbé felhősödik, de természetesen itt is előfordulhat, PVA jobban felhősödik, gyakoribb, de itt is ki lehet fogni kevésbé felhős darabot. A sony PVA panelt használt, bár mostanában előfordul az IPS-es is, valaki írta, hogy az jobb, semmivel sem jobb, hiszen jó esetben samu panelt használ, elvétve sharpot meg lg-t. Sharpból és LG-ből láttam kevésbé felhős példányokat, de full háttérfénynél minden előjön, még az is ami előtte nem volt ott.
(#15479) toM517
Állítsd vezetékesre, ilyenkor kikapcsol a WIFI. -
blakey
titán
Általános használat mellett, külön-külön nézve nem fogsz sok különbséget látni, sőt előfordulhat, hogy a "kisebb" jobb. Nekem a 860-as tavalyi megfelelője van, semmi késztetést nem éreztem a nagyobbra. Mindkettő valós 200Hz-es, de mindez a saját véleményem, nézd meg élőben, hogy te milyen különbséget látsz.
-
blakey
titán
Na, én is visszatettem a régi firmware-t (LW659) és ha már ezt bevállaltam, akkor belenéztem a szervízmenübe, bekapcsoltam a THX-eket ill. az usb hub-ot is, valamint találtam egy olyan menüpontot, hogy "Dual Control" ez vajon a dual play-hez lenne?
-
blakey
titán
válasz
Májkelcsexon #14458 üzenetére
A 760-as valós 200Hz-es, jobb panel stb. "Itt kezdődik a tv."
-
blakey
titán
válasz
Cole86 #14236 üzenetére
Akkor nézz utána még egyszer. A 620-as TM 100Hz-es 400Hz MCI-vel, az enyém TM 200Hz-es 850Hz MCI-vel.
Az egészet erre reagáltam: "Ha valódi 100 lenne akkor nem mci-nek írnák ,hanem tru motion 100hz-nek.."Motion Clarity Index
Motion Clarity Index is an indicator of the clarity of high speed motion display, incorporating more than just frame rates. LG's detailed backlight scanning, advance local dimming technology, and the XD engine contribute to a superb performance in enhancing clarity and realism of fast-moving pictures. -
blakey
titán
Természetesen vannak különbségek és az eszközök is másként viselkednek egy-egy kábeltől. Pl. a mostani lg tv-m annyira érzékeny, hogy a "túl jó" kábellel zavaros "túl erős" az analóg vétel viszont a normál vastagságú aranyozott koax-al hibátlan, előző készülékeken ez nem volt minden esetben jó és amivel az előzőek normálisan működtek azzal az lg nem volt jó. Szóval érdemesebb egy jó minőségű, de nem túl extra kábellel kipróbálni, egy 75 ohmos RG-6 kábellel, a színe szinte mindegy. Boltokban is lehet kapni normális szerelt kábeleket, első körben egy antennaboltban szerválnék egy normális kábelt.
-
blakey
titán
válasz
Cole86 #14132 üzenetére
Javaslom, hogy olvass kézikönyvet. LG-m van, tavalyi modell, az input lag a beállításoktól függ nagy mértékben, ezért ha minden képjavító finomság és egyebek ki vannak kapcsolva akkor sokat csökken ill. ha a bemenetet átnevezed laptopra akkor az elektronika további dolgokat fog kikapcsolni.
-
blakey
titán
válasz
Cole86 #14121 üzenetére
A haladó1 és haladó2 teljes mértékben konfigurálható, ill. a többi mód is, ezért felesleges, hogy legyen még egy game vagy bármi, olyat csinálsz amit akarsz ill. a bemenetet is át lehet nevezni pl laptiopra és akkor az elektronika további rejtett dolgokat is kikapcsol. A beállítás varázslóval csinálsz egy neked tetsző módot, akár több féle képpen is mivel a végén beállíthatod, hogy melyik bemenetekre legyen érvényes a beállítás, így akár több haladó1 módod lehet a különböző bemenetekre konfigurálva.
-
blakey
titán
válasz
huncutka1029 #14085 üzenetére
Én is frissítettem (LW659), majdnem 1 hetet vártam, Ami a menü változtatáson kívül feltűnt, hogy szerintem a megjelenítés javult, mintha mélyebb lenne a fekete, jobb a tuner, a bemenetek is szebbek, de lehet, hogy csak azt akarom látni
. Nekem a "service menu" rész nem érdekes, minden beállításom megvan, hogy THX-em legyen, a többi meg alapból benne van vagy nem fontos számomra.
-
blakey
titán
válasz
zorkozorro #14039 üzenetére
Még nem frissítettem, keresem mi változott, valamilyen német fórumon azt írták, hogy a filmek akadóznak, de nem tudok németül, így elég gáz, angolra fordítva ez volt a lényeg, de nem biztos, hogy jó a fordító.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Tomszy1 #13884 üzenetére
Ha ennyi pénzed van tv-re, akkor plazmát javasolnék, ezért az árért olyan lcd-t kapsz ami gyakorlatilag kiábrándít a technológiából. Ha lcd-t szeretnél akkor minimum a dupláját kell kiadni, hogy normálisan tudjál tv-zni.
160e-ért nem kapsz full hd plazmát, de legalább nem fogsz csalódni. [link] -
blakey
titán
válasz
BloodRay #13864 üzenetére
Ha már tényleg ennyire biztos vagy, akkor magyarázd meg, hogy a hdttest szerint a mozgóképfelbontása 300 sor ami 50Hz-et jelent a 620-as és a 660 esetében is. 620, 660. Félelmetes, hogy idén az lg képtelen normális infókat adni a tv-kről, tavaly mindegyik esetében egyértelmű volt, hiszen az MCI mellett szerepelt a valódi képfrissítési frekvencia is.
-
blakey
titán
válasz
maxika2004 #13731 üzenetére
Egyrészt LG topic, másrészt philipset nem vennék, gyatra az alkatrészek minősége, hiába jó ha hamar megadja magát. A passzív 3D-hez elvileg jó a mozis szemüveg.
(#13733) kátránykettő
Szerintem a T a UK változat. -
blakey
titán
válasz
nightshadow #13559 üzenetére
Ha csak ennyi rész utal rá és semmi adat, akkor feltételezés és a gondom továbbra is az ami korábban volt, hogy egy teszt ami lemérte az nem 100Hz-esnek titulálta. Már megtanultam, hogy a ilyen és ehhez hasonló mondatok minden további nélkül lehetnek feltételezések.
-
blakey
titán
válasz
nightshadow #13557 üzenetére
Erre gondolsz?
" Ezen segíthet az interpolációs technológiát használó TruMotion bekapcsolása, arra azonban érdemes figyelni, hogy ez a mozifilmekre rossz hatással lehet, mert alkalmazása természetellenes végeredménnyel járhat."
Ez feltételezés, hacsak nincs egy konkrét rész, még nem olvastam végig. Én is feltételezem ha már van benne TM, akkor legalább 100Hz, de eddig egy teszt mérte be és ott nem az. -
blakey
titán
Azért egy tv-nél a legfontosabb a dts.
Mert az nagyon ütősen szól. Átkódolása kb 2 perc.
Nem értem miért gond venni egy külső "normális" lejátszót és az minden visz (max 20e). Ha már itt tartunk, akkor skype kamera nélkül nem szabad tv-t venni. -
blakey
titán
A szervízmenüben való kapcsolgatás minek? Ha valakinek van olyan funkció ami érinti és érdekli, akkor kapcsolja be, de szerintem semmi értelme, álatlában javítanak a tv-k szoftverén, engem a szervízmenü nem érdekel, bár csak a thx-et tudtam volna bekapcsolni, de anélkül is beállítható ua. a többi alapból be van kapcsolva, nekem lw659 van, frissítettem és nem lett rosszabb, persze bármikor előfordulhat, hogy valamit elrontanak benne.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
nightshadow #13333 üzenetére
Érdemes megnézni a tavalyi és az idei lg-ket, tavalyi 659-től, idei meg 760-tól, ezek 200Hz-esek és nagyon jó a képmegjelenítésük, ja és sötétben tv-zek, van fekete ami bőven elég egy filmhez és kalibráltan a sony sem tud többet feketében, a részletek elvesznek a nagy feketeségben, kontraszt van bőven az lg-n, pont annyi amennyi kell, 1.8-as deltaE érték szerintem nem rossz 2.2 gamma mellett, színhelyességről meg ne is beszéljünk. Sok tv-m volt, lcd, led, plazma, gyakorlatilag mindegyik paneltípusból, led-ből nekem az lg jön be, konkrétan előtte egy samu d6510-es volt, és nem voltam elájulva a színektől, a feketétől a hatalmas felhőktől.
-
blakey
titán
válasz
nightshadow #13322 üzenetére
Ezek 100Hz-esek. A sony-nál oda van írva, a samu is az. Kevés a valódi 200Hz-es tv.
(#13323) Tome08
A TM az LM szériában okozott némi gondot, lehet, hogy az az oka az elmosódásnak, local dimming is okozhat ha nem jó a firmware, de szerintem az nem szól bele. A feketeszintet forráshoz kell igazítani, RGB esetén magas, YCbCr esetén pedig alacsony. -
-
blakey
titán
válasz
Kabel15 #13221 üzenetére
A 400Hz az MCI (Motion Clarity Index), nem a valós frkevenciát tükrözi, ha úgy tetszik ez a turbó freki. A passzív 3D feltételei nem azonosak az aktív 3D-vel. Hogy ki mit mond az sajnos nem mindig úgy van, LG szerint valódi 100Hz-es, teszt szerint nem az és a felhasználok is panaszkodnak. Kiváncsi leszek még egy-két tesztre, mert eddig csak egy van és aszerint nem 100Hz-es.
(#13222) ilor14
Addig amíg nem mérte le csak azt mondhatja amit mondanak neki. Egy jól átfogó és összehasonlító teszt nem ártana a 660-assal és akkor előrébb lennénk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest