- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Hajni82 #90543 üzenetére
Most analóg vagy digitális az előfizetés?
Egyébként meg Digi topikban érdeklődj, nem hinném, hogy a TV-vel van a gond. -
blakey
titán
Tovább fokozom a bizonytalanságot.
Sok TV-m volt, VA, IPS, Plazma, egyet tudok írni, mindegyik nagyon jó tud lenni csak jót kell választani, LCD-n nincs fekete ahogy egy plazmán vagy OLED-en, tehát az szürke, jól beállítva minden kijelzőt jó nézni, minden megjelenítőt csakis sötétben, jól beállítva használok, nem vesznek el a részletek semmilyen szinten. Igaz, soha nem veszek alsókategóriás TV-t.
-
blakey
titán
A doboznak egy nagy előnye van, ha netán gariztatni kell akkor biztosabb a szálíttatása, egyéb esetben rá vagyunk bízva a szervizesek/futárok bánási módjára. Egyik készülékem dobozát sem dobom ki, mindig mindegyiknek megvan, nem utolsó sorban, eladáskor könnyű elvinni. Ha nincs hely akkor is laposra lehet "bontani" és valahová el lehet tenni. Egyébként nem kötelező megtartani.
-
blakey
titán
válasz
pinnacle #90509 üzenetére
Rengeteg fakuló kijelzőt láttam paneltpustól függetlenül. Hátha van tulaj akinek volt/van ilyen TV-je és megmondja, hogy valóban fakuló. oldalról többnyire a VA panelek jellemzője a színtorzulás, de elképzelhető, hogy gyenge panel van a készülékben. Nem tudom, ezt a kategóriát nem nagyon figyelem egyetlen márkánál sem.
A fényes kijelzőnek azért van előnye, és azon kívü, hogy esetleg látod benne magad.Van amelyik TV-n UV-szűrő van és a napsütést szépen tompítja, tehát simán látod a TV-adás napsütésben is. Nekem csak 2 TV ilyen fényes, a másik nem ennyire. Korábban kinézett Sonít is nézd meg, vagy már megtetted, megnyugtatlak, hogy otthon az is fakul, sőt nagyon is ha oldalról szeretnéd nézni, már 20 fokos szögben is torzulnak a színek.
-
blakey
titán
válasz
pinnacle #90505 üzenetére
Megnéztem az MM-ben - ott sajnos semmmilyen szinten nem lehet megitélni, hogy otthoni környezetben milyen lenne. IPS paneles TV-k esetében nagyon számít, hogy jobb fajta a panel és az elektronika vagy sem.
8 bits+FRC nem okoz sávosodást? - készüléktől függhet, nem feltétlenül. Amit én láttam azon nem volt, típusra nem emlékszem. -
blakey
titán
válasz
#01819392 #90502 üzenetére
Nem kell de ha van lehetőség illetve kemény a felület akkor jobb szállítva. Plazma esetében gyakorlatilag kötelező volt állítva szállítani, mert az önsúly miatt könnyebben sérülhetetett ezért állítva csökken a kockázat. LCD TV esetében lehetőséghez képest érdemes állítva szállítani de nem kötelező, rengeted LCD szállítottam fektetve és egyiknek sem volt baja, kijelző felül legyen.
-
blakey
titán
A 6950 annyival jobb, hogy jobb a hangzása (DTS Virtual X), -
addig állj fél lábon amig ennek van érdemi előnye egy TV-be épített "csipogóban". Mondjuk a H/K hangszórókon érzem, hogy egy picit jobbak, nem vágom a falhoz ha sorozatot nézek de sima sztereó a jó egy TV esetében, minden máshoz erősítő, ha kell a jó hang
-
blakey
titán
válasz
Flowtation #90476 üzenetére
-
-
blakey
titán
válasz
Flowtation #90476 üzenetére
CEC miatt van, z ébreszti fel.
-
blakey
titán
válasz
Throme #90458 üzenetére
A Local Dimming ilyen, zónától függetlenül, én még nem láttam jót semelyik LCD-n, értelmetlen dolognak tartom, a pixelenkénti vezérlés a jó megoldás, ha zónák vannak akkor mindig lesz valamilyen aurája a jelenségnek, elkerülhetetlen. Csak amiatt teszik bele, hogy ha valakit nem zavar akkor büszkélkedhet a jó feketével pedig rengeteg részletet fog veszíteni egy sötétben készült jelenetnél.
-
blakey
titán
Használd egészséggel.
(#90455) antatom
Hiába egy széria, nem törvényszerű, hogy 2 különböző méretű TV ugyanazokkal a tulajdonságokkal bír és most nem a papírra gondolok. Tavalyi 49SJ8XX jobb volt, mint a nagyobb testvéreik. Meg kell nézned élőben, hogy teszik-e neked vagy sem. -
blakey
titán
Igen, Emby szerver letölthető NAS-ra valamint LG Store-ban van az app. Ugyanez a helyzet Plex-el is. Serviio esetében csak NAS-ra kell telepíteni és TV-ről a Smartshare-en keresztül éred el. A NAS saját DLNA szerverét is használhatod, nem tudom mennyire jó. Serviio, Emby, Plexet próbáltam, Embyt használjuk nagy megelégedéssel.
-
blakey
titán
Nem tudom egyszerűen leírni, de kb. mindenben, kevesebb memóriát igényel, Serviio-hoz képest is, bár nem sokkal cserébe van normális megjelenése, mint egy médialejátszó esetében. Normálisan kezeli az ISO-kat, "_TS" mappákat, gyakorlatilag mindent lejátszik. szerintem nézz körül a youtube-on, stb. Én leírtam, hogy mit érdemes, mivel te használod majd eldöntőd, hogy mit szeretnél. Adatbázisnak sem utolsó, Kodi-tól kezdve gyakorlatilag minden platformra van app. Több felhasználót is használhatsz így pl. a gyerekek/nagyi stb által megnézett vagy létrehozott megjelenési felület nem ütközik az általad nézettel.
-
blakey
titán
válasz
brucka #90388 üzenetére
Emby, Plex, Serviio, amelyik szimpatikus, a gépen kell futtatni a megfelelő szervert, beállítani a tartalmakat amiket megszeretnél osztani és a TV-re letöltőd a megfelelő app-ot, Serviio esetében nem kell letölteni semmit, az sima DLNA, a másik kettő annál több. Emby gyors és kevesebb erőforrást igényel és Plex-el van versenyben, van amiben jobb és előfordulhat, hogy valamiben rosszabb a másikhoz képest. Embyt használok minden rendszeren. Android TV fizetős, Plex meg Android, iOS-en fizetős.
-
blakey
titán
válasz
Flowtation #90294 üzenetére
A Video résznél kell keresni a képre vonatkozó dolgokat. Ne legyen skálázás, stb.
-
blakey
titán
válasz
Flowtation #90291 üzenetére
Gondolom az erősítő kavar be a dolgoknak, nem ismerem az erősítő beállításait, de legyen kikapcsolva minden képre vonatkozó rész, tehát csak simán átengedje a képet, hátha csak ez a gond. Mindenesetre ez nem TV hiba hanem egyéb komponens hiba, többnyire beállítási gond lesz.
-
blakey
titán
válasz
Flowtation #90288 üzenetére
Akkor maradjon a CEC, EDID infók alapján választ felbontást a lejátszó, tehát először a TV-t kapcsold be majd az erősítőt és utolsóként a lejátszót, a CEC sajnos ebből a szempontból zavaró faktor lehet, mert ugye előfordulhat, hogy rossz sorrendben kapcsolja be az eszközöket és ha az RPi nem érzékel megjelenítőt a HDMI-n akkor lehet, hogy nem is küld jelet.
-
blakey
titán
válasz
Flowtation #90283 üzenetére
Az RPi-t tedd fix felbontásra, 1080p-re, CEC legyen kikapcsolva minden eszközön valamint az erősítőn az adott bementre jól legyenek beállítva a dolgok. Az EDID infókkal van valami gebasz, lehet, hogy az erősítő olyan felbontást választ (tévesen) amit a TV nem kezel.
Nyugodtan maradhat az ARC HDMI bemeneten az erősítő. -
blakey
titán
válasz
Kiskutya #90200 üzenetére
Mindegy milyen, a lényeg a jó fényerő eloszlása, ha ez nem valósul meg akkor kuka, mindenféle háttérvilágítású LCD-m volt, a legfoltosabb egy Direct LED-es volt egy Panasonic személyében és a Direct LED-esek hátránya, hogy a széleknél bizony lesz egy "sötétebb keret". Meg a mai nap többszür említett FALD sem ér gyakorlatilag semmit, minden LCD-n kikapcsolok ilyen "képjavítókat", zónától függetlenül, engem zavar.
-
blakey
titán
válasz
gago1975 #90115 üzenetére
IPS esetében nem nagyon beszélhetünk feketéről (Local Dimming nélkül, természetesen) EDGE vagy Direct LED kb mindegy, a jó fényerő eloszlás a lényeg, SJ810-ből a 49"-os a jó és VA-hoz képest/mellett is, a többi sajnos nem és ez nem feltétlenül az EDGE LED-nek köszönhető. Direct LED vagy EDGE LED meg kb. mindegy a "hagyományos IPS" esetén, semmilyen szinten nem lehet beszélni feketéről meg nagyon kontrasztról sem, mindegy mit csinálsz. Nagyjából 30-ik laposTV-met fogyasztom, volt már többféle LCD, plazma is, valószínűleg utolsó LCD korszakomat élem, mert áttérek OLED-re.
60Hzvs.120Hz - Azért ennyire már nem egyszerű a story ugyanis a valósnak nevezett 120Hz-es készülékek már interpoláció nálkül is képesek a jó mozgásmegjelenítésre míg a többi maximum interpolációval.
-
blakey
titán
válasz
agressor12 #90018 üzenetére
A táblázat jó, de nem veszed figyelembe, hogy TruMotion, azaz interpolálva 100Hz illetve 200Hz, a TM100Hz az 50Hz, a TM200Hz a 100Hz.
-
blakey
titán
válasz
agressor12 #90005 üzenetére
TrueMotion 100Hz, kb. 50/60Hz, ahol TM 200/240Hz-ez látsz ott van 100/120Hz.
-
blakey
titán
válasz
junior19 #89991 üzenetére
SK-t nem láttam otthoni körülmények között így arról nem tudok nyilatkozni viszont SJ-t igen és meglepően pozitív a tapasztalatom, soha, semmilyen háttérfényt nem használok sötétben így ha valami gyenge akkor az meglátszik, de szerencsére a 49SJ810 nem gyenge, nagyon kellemes sötétben is, minden részlet megvan (egyébként feketeszintben elég közel van egy VA panelhez, kontrasztban azért nagyobb a különbség de nem vészes), de nem is világos szürke ahogy egy UJ6xxx-en láttam ami bántó volt számomra. Ez a második IPS paneles TV-m, de eddig ezzel semmi gondom képalkotás szempontjából, teljesen rendben van, nem hiányzik másik LCD.
-
blakey
titán
válasz
simsonbetyar #89989 üzenetére
Lehet, hogy webOS 4.0-ban még nincsenek benne azok az újítások amit a nanocellás TV-k kaptak webOS 3.5 alatt. Egyébként nem hiszem, hogy akkor különbség lenne, de kérdezd meg az LG-t, hogy mi az oka.
-
blakey
titán
válasz
verylowskill #89944 üzenetére
2m-re jó a 49-50", 3,5m-re már nem feltétlenül. Ha a helyiség megengedi és nem túl domináns a TV akkor az 55"-ost válaszd, persze a két 55"-os nem feltétlenül a legjobbak a felsoroltak közül. Más márkák között is nézelödj, hogy mik a lehetőségek.
-
blakey
titán
válasz
Márton #89929 üzenetére
Mert agyontömörítik, a YT egyre több anyagot VP9-be tömörít, ne csodálkozzon senki, hogy a 100-as LAN is elég a 4K YT-hoz. A normális, érintetlen 4K-hoz már nem minden esetben, sőt ha problémamentesen szeretnénk 4K HDR-t nézni hálózatról akkor kell egy gigabites hálózati lejátszó vagy ha a TV-ben az AC-s kapcsolat stabilan hozza a 120-150Mbps-t (nem linksebesség) akkor úgy is lehet használni.
-
blakey
titán
Youtube-on a 4K maximum 23,1Mbps (H264).
Csak a tisztánlátás végett. A 8K el sem indulna.
[link]WEBM VP9 CODEC
0- Youtube compresses to 4320p (8K) (7680×4320) with a bit rate 21.2 Mbps
1- Youtube compresses to 2160p (4K) (3840×2160) with a bit rate 17.3 Mbps
2- Youtube compresses to (2K) 1440p (2560×1440) with a bit rate 8.589 Mbps
3- Youtube compresses 1080p (1920×1080) with a bit rate 2.567 Mbps
4- Youtube compresses to 720p (1280×720) with a bit rate 1.468 Mbps
5- Youtube compresses to 480p (854×480) with a bit rate 0.727 Mbps
6- Youtube compresses to 360p (640×360) with a bit rate 0.373 Mbps
7- Youtube compresses 240p (426×240) with a bit rate 0.157 Mbps
8- Youtube compresses to 144p (256×144) with a bit rate 0.085 MbpsMP4 H264 CODEC
0- Youtube compresses to 4320p (8K) (7680×4320) with a bit rate 78.4 Mbps
1- Youtube compresses to 2160p (4K) (3840×2160) with a bit rate 23.1 Mbps
2- Youtube compresses to (2K) 1440p (2560×1440) with a bit rate 10.4 Mbps
3- Youtube compresses 1080p (1920×1080) with a bit rate 2.309 Mbps
4- Youtube compresses to 720p (1280×720) with a bit rate 1.378 Mbps
5- Youtube compresses to 480p (854×480) with a bit rate 1.155 Mbps
6- Youtube compresses to 360p (640×360) with a bit rate 0.525 Mbps
7- Youtube compresses 240p (426×240) with a bit rate 0.242 Mbps
8- Youtube compresses to 144p (256×144) with a bit rate 0.109 Mbps8K VP9 vs H264 bitrate comparison = 21.2Mbps VP9 vs 78.4 Mbps H264
4K VP9 vs H264 bitrate comparison = 17.3Mbps VP9 vs 23.1 Mbps H264
2K VP9 vs H264 bitrate comparison = 8.5 Mbps VP9 vs 10.4 Mbps H264
1080p VP9 vs H264 bitrate comparison = 2.5 Mbps VP9 vs 2.3 Mbps H264
720p VP9 vs H264 bitrate comparison = 1.4 Mbps VP9 vs 1.3 Mbps H264Itt van, hogy mekkora sávszélesség kell, tehát ezért megy a YT 4K a 100-as LAN-on.
HOW MUCH BANDWITH FOR STREAMING? (ADSL units)
VP9 CODEC
ADSL connection bandwith for streaming 8K = 2,65 MBs
ADSL connection bandwith for streaming 4K = 2,16 MBs
ADSL connection bandwith for streaming 2K = 1,07 MBs
ADSL connection bandwith for streaming 1080p = 0,320 MBs
ADSL connection bandwith for streaming 720p = 0,182 MBs
ADSL connection bandwith for streaming 480p = 0,090 MBs
ADSL connection bandwith for streaming 360p = 0,046 MBs
ADSL connection bandwith for streaming 240p = 0,019 MBs
ADSL connection bandwith for streaming 144p = 0,010 MBsH264 CODEC:
ADSL connection bandwith for streaming 8K = 9,8 MBs
ADSL connection bandwith for streaming 4K = 2,88 MBs
ADSL connection bandwith for streaming 2K = 1,3 MBs
ADSL connection bandwith for streaming 1080p = 0,28 MBs
ADSL connection bandwith for streaming 720p = 0,17 MBs
ADSL connection bandwith for streaming 480p = 0,14 MBs
ADSL connection bandwith for streaming 360p = 0,065 MBs
ADSL connection bandwith for streaming 240p = 0,030 MBs
ADSL connection bandwith for streaming 144p = 0,013 MBs -
blakey
titán
Nem írok hülyeséget, agyontömörített bitrátás 4K-t visz, a 60Mbps körülit és felettit nem, ne bohóckodj a TV lejátszójával erősen alul marad egy normális lejátszótól. Rengeteg médialejátszóm és TV-m volt/van, nem azért írom, mert hülyeség.
(#89925) Kuter
Médialejátszók, médiák tesztelésével is foglalkozom, nem mennek a normális 4K/HDR anyagok semmilyen szinten a TV-kbe épített lejátszókban, ha 40-50Mbps a bitráta akkor még elmegy, talán, egyébként felejtős.Ráadásul 2,4GHz-en nézed, szerencsés vagy ha nálad megy azon a frekin a 4K de azt erősen kétlem, nálam a TV-k linksebessége eléri a 350-400Mbps-t 5GHz-en, szóval azzal nincs gond viszont a minőséggel igen.
Ha DLNA-n játszod le akkor traszkódolás is előfordulhat ami ugye eleve nem egyezik meg az eredeti minőséggel.
-
blakey
titán
TruMotion nélkül sem akad semmi, ha igen akkor rossz az elektronika. Bemész a boltba és megnézed, hogy milyen TruMotion van benne, lehet, hogy csak 1 csúszkát fogsz látni, az nem az igazi. Igazából kikapcsolva vagy minimális értéken érdemes használni.
Igazából csak azt nem tudom, hogy a TruMotion-hoz képest (ami a 60 Hz-et feljavítja 120 Hz-re) ez a PMI 2200-as érték minek felel meg? - lényegtelen, mert ha jó a kép akkor nem fogod a számokat nézni, soha nem érdekeltek ezek az értékek, ettől nem lesz jobb.
-
-
blakey
titán
válasz
frankstork #89826 üzenetére
49"-ban nekem nagyon tetszik és az említett Samsung 50"-ban nem tewtszett, mellette állt és teszteltem.
%5"-ban vannak pozitív és negatív kritikák is.
Fejhallgató kimenet miatt cserélnél?
Létezik optikai kimenetre köthető DAC amivel lehet fejhallgató kimeneted. -
blakey
titán
válasz
Cyrusv10 #89816 üzenetére
Szerintem hálózati probléma de tehetsz egy próbát az Emby-vel, szinte minden eszközre elérhető és szépen teszi a dolgát, a Plex-hez hasonló de valahogy mégis más.
Ha ezzel sem jó akkor egyszerűbb a Serviio, itt nincs semmi csicsa csak ikon a borítókról és működik a dolog.
Mindenek előtt ellenőrízd a hálózatot, hogy minden rendben van az UHD kiszolgálásához. -
blakey
titán
válasz
Kiskutya #89806 üzenetére
Csak ezek játszanak, semmi más?
Lehet, hogy bevállalnám az LG-t, Samsung valamiért gyenge, a színek nem voltak a helyükön és oldalról nem csak fakult hanem torzultak a színek.
A Sony képével nincs bajom, de a rendszerrel együtt éltem 2 évet, nem tökéletes de működik, azok az apró hibák pl. nincsenek az LG rendszerében, a másik ami kiverte a biztosítékot a Sonynál az az volt, hogy a tunerje egy sz@r volt, sajnos a meleget nem tolerálta, a jelszint lement 35-40%-ra és nem lehetett semmit sem nézni, ugyanott két másik TV meg 86-90%-ot mutatott, egyértelműen a Sonynál volt a gond, de mások is írták, hogy korábbi TV-jüknél a jelszint jóval magasabb volt, mint az újnál amit vettek. Nem azt írom, hogy az általad jelölt TV-n is ilyen, de az esély megvan rá.
1 szóval bevállanám az LG, ha az sem jó akkor valahogy kibuliznám a pénz visszafizetését és választanék valami mást, jobb Samsungot, Sonyt, Panasonicot vagy LG-t. -
blakey
titán
válasz
Kiskutya #89804 üzenetére
Samsung nekem gyengének tűnik, láttam, nem volt jó, Sony nem annyira rossz, az Androidot meg kell szokni és egyes hibákkal együtt kell élni, mert nagyon nehezen oldják meg. Edge vagy Direct LED mindegy, a lényeg a homogénitás, bármelyik lehet homogén, nézd meg és ha homogén akkor nincs gond. Direct LED-es TV is brutálisan felhős tud lenni. Nem tudom ki (bár sejtem) és hol "vési a fejetekbe", hogy EDGE vs. Direct, mert mindegy ha jó az összeszerelés.
-
blakey
titán
válasz
RedDevils86 #89785 üzenetére
A kalibrált kijelző és ami "bejön" között különbségek lehetnek, kérdés, hogy megfelelő kijelzőt szeretnél nézni, tehát fontos a pontos megjelenítés vagy olyat ami neked tetszik, tegyük fel a jó színes, túlszaturált, hideg kép? Ha utóbbi akkor próbálkozz, ha előbbi akkor kalibráltasd. Személy szerint a referencia képhez vagyok szokva így számomra a rossz kép az adott anyagnak tudható be.
-
blakey
titán
válasz
pilóta #89779 üzenetére
Érdekes egy beállítást alkalmaztok, de mindegy, elhiszem, hogy nálatok ilyen. Még soha nem találkoztam fátyolos képpel jó beállítás mellett. A fátyolosság számomra azt jelenti, hogy a kép szaturációja egy picit "kifehéredik", eltolódnak a színek de ilyen nem lehet mivel nem nyúl bele ilyen szinten. Nekem az enegiatakarékos mód alacsony beállításához van beállítva a kép, mert úgy jobb "fekete" érhető el.
A fátyolosságot a Gamma, Feketeszint és rossz fényerő/kontraszt beállításainál keresném illetve az eltolt fehéregyensúlynál valamint a hozzá tartozó beállításoknál. A képjavítónak nevezett csodákat meg ki kell kapcsolni, max. TruMotion ttszés szerinti beállítását érdemes használni. -
blakey
titán
válasz
pilóta #89775 üzenetére
Nem lehet fátyolos, ilyen szinten nincs köze a képhez, jó beállításokat kell alkalmazni. Mondjuk az említett típust nem ismerem de egyetlen egy TV-n sem okozott eddig gondot márkától függetlenül.
(#89776) vonbubu
Az említett típust nem ismerem de típustól függetlenül ez egy brutálisan rossz beállítás, nem tudom elképzelni, hogy ez bármilyen TV-n jó lenne. -
-
blakey
titán
válasz
frankstork #89720 üzenetére
direct LED, vagy edge LED a jobb? - élőben meg kell nézni, hogy melyik a kevésbé felhős, nincs egyértelmű recept egyikre vagy másikra, bármelyik lehet homogén vagy épp ellenkezőleg, felhős. Sokan hiszik azt, hogy egyiknek vagy másinak van előnye, nincs, gyártás során ha nem figyelnek a háttérvilágítás előtti diffúzor "felszerelésében" akkor bizony felhős lesz.
Tavalyi vs. idei, azt kell venni amelyik kevesebb pénzből többet nyújt, jelen esetben többnyire a tavalyi modellek.
-
blakey
titán
válasz
frankstork #89714 üzenetére
UJ ~ 2017-es modell
UK ~ 2018-as modell -
blakey
titán
válasz
Kroni1 #89694 üzenetére
6-7 éve még a megfizethető középkategóriás TVk is 100Hzesek voltak. - úgy érzem, hogy van egy kis zavar, nem tudom konkrétan milyen TV-d van, de az nem valós 100/120 Hz-es, nekem is volt néhány azokból az idókből, interpolációval vált azzá, azaz LG esetében a TruMotion-nel. Amit te kérdeztél az valós 120Hz-es TV-re volt válasz ami interpoláció nélkül is képes a megjelenítésre. Olyan TV most is van ami interpolációval képes a 120Hz-re és ezek többnbyire középkategóriás TV-k, tehát nem árt ezt tisztában tenni. A valós 100/120Hz-es TV-k a 4K-s TV-kkel jelentek meg, előtte csak interpolációval volt elérhető.
-
blakey
titán
válasz
Dzsedáj #89685 üzenetére
Ugye azt ajánlja, hogy kapcsoljuk ki a local dimming-ot, viszont akkor olyan felhős ezekkel a beállításokkal, hogy a fekete kép bevilágítja a szobát. - na ezért vettem kisebbet (SJ810V) de jobbat, LCD-hez képest homogén, sőt, LD nélkül is jó a fekete, számomra nagyon zavaró az LD minden készüléken, zónaszámtól föggetlenül, egyedül a "pixel dimming" felelne meg..
-
-
blakey
titán
válasz
senki66 #89631 üzenetére
Tényleg nem érted, a szolgáltatói boxok semmilyen jó minőségű felskálázást nem alkalmaznak és többnyire FHD-t tudnak, ezt a jelet a TV-d minden esetben felskálázza, mivel a box által továbbított kép nem a legjobb minőségű ezért a TV sok esetben még látványosabbá teszi a hibákat, megoldás lehet olyan box amiben valóban van jó minőségű felskálázás, yadif, bob, stb., de ilyen a szolgáltatóknál nem létezik vagy a TV-n a zajcsökkentők segítségével próbálod javítani. Gondolom tisztában vagy azzal, hogy minden bemenetre külön beállítás van, a DLNA is bemenetnek számít, tehát ha DLNA-n jó akkor próbáld meg ugyanazt a beállítást használni HDMI-n is.
Ez volt a kiinduló pont:
A tévé adást közvetítő Telekom set top box-ról kapott jelet viszont nem konvertálja fel. - erre írtam, hogy bizony felkonvertálja és ez is külső forrásnak számít. -
blakey
titán
válasz
senki66 #89627 üzenetére
Te a jó minőségű felskálázást hiányolod és nem a felskálázást mint folyamatot, a kettő nem ua. és azt egy jó minőségű külső eszközzel kaphatod meg ami megfelelő minőségű skálázóval rendelkezik, ilyen box nem lesz, a zajcsökkentők maradnak és a TV-re van bízva minden. Szóval rossz a kérdés és nem érted mit szeretnél. Külső forrásra is működik a képjavítás, ne írj zöldségeket, de tudni kell, hogy mit és milyen mértékben kell állítani.
-
blakey
titán
válasz
senki66 #89625 üzenetére
Ez az, nem érted, a felkonvertálás az amikor teljes képernyőn jelenít meg kisebb felbontást, amit meg most írtál az képjavítás, ehhez vannak különböző opciók, zajcsökkentők.
Ha nem lenne felkonvertálás akkor bizony kis ablakban látnád pl. a 720p-s anyagot és nem teljes képernyőn.
Tehát ahhoz, hogy jobb minőségű legyen a felskálázás, jobb eszköz kell vagy a beállításokkal kell megtalálnod a számodra megfelelőt. Magyarul működik a skálázás most is. -
blakey
titán
Optikai kimeneten minden forrásnak van/lesz hangja.
-
blakey
titán
válasz
Teetuss #89595 üzenetére
Egy utolsót kérdezek, az "asztalt" teljes méretben látod és nem vág le semmit belőle vagy levág és úgy látod a folytatását a szürke sáv mögött?
viszont eljöttem a legközelebbi MMbe és itt is ilyenek. - be van kapcsolva a Levágás nélküli opció és annak ellenére a tv szélétől tovább tart a kép? Nem hiszem, te valamit nagyon rossz szögből nézel vagy a kép nem adja vissza azt amire konkrétan gondolsz. A Nanocellák a panel előtt vannak, ha "hülye" szögből nézel bármilyen TV-t, plazma, OLED, LCD, bármit akkor bizony láthatsz érdekes dolgokat. Most ha neked szemből jó a kép és nem vág le semmit és úgyis van sötétebb csík akkor nem jó valami, én szemből vagy oldalról nézem de nincs szürke csík a kép előtt és bármilyen képet teszek ki nem árnyékolja az alját, de nem nézem 170 fokból 10 cm-ről a penelt.Amúgy szerintem sejtem, hogy most mire gondolsz (csak ilyen közelről és erős szögből nem nézem a panelt) ha minden pixelhelyesen jelenik meg és közelről, fél méterről, akkor erős szögből lehet látni a nanocella réteget a panel előtt, erre gondolsz?. Az minden nanocellás készüléknél így van/lesz. Másnál más van.
-
blakey
titán
Élőben meg kell nézni őket, UJ/SJ tavalyi széria, UJ sima UHD-nak titulált, SJ a nanocellás UHD, tehát mindkettő UHD. UK/SK idei széria. Ezek közül adatok alapján az SJ810 lenne a legjobb viszont nagy méretről van szó így minden esetben és minden márkánál élőben érdemes meggyőződni, hogy valójában mire képes, SJ810V 65"-os méretben gyengébbnek írják legkisebb testvérénél, UK-t szerintem kiejtheted, nem volt valami meggyőző amit láttam, sajnos a másik kettővel (ebben a méretben) nincs személyes tapasztalatom így másokkal ellentétben nem tudom azt írni, hogy jó vagy rossz, meg kell nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest