Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedy007
őstag
Sziasztok ha fizikai sim kártyás rész nem működik a telefonban mivel le lett tiltva de viszont van e-sim is a telefonban van esély rá hogy életre lehet kelteni?
-
Plz
csendes tag
Szia!
Külföldi tiltott telefonba is futottam már , így nyilván ott is tiltják, ha szolgáltatótól van és nincs számla fizetve.
Viszont jó eséllyel egy Külföldi független készülék, hazai szolgáltató hálózatra feláll, 🤔mint ahogyan itthon tiltott mobilt, pl. Romániában korlátozás nélkül tudnak tovább használni. Egy időben, sok mobil ment ki. Itthon nem állt fel , kint vígan élt.
Üdvözlet! -
Plz
csendes tag
Szia!
Ha szolgáltatótól van a készülék, ott nem oszt, nem szoroz, hogy részletre van e, vagy a tarifacsomaghoz tartozó készülékár teljes egészében van kifizetve, mert MINDEN ESETBEN VAN EGY KEDVEZMÉNYES készülékár, ami miatt hűséggel tartozol.
Ha nem fizeted a számládat, akkor kb max 60 nap és tiltásra kerül.
( Ezért szoktam meg mosolyogni, amikor valaki úgy árul telefont, hogy X éves előfizetes mögé vette, de Kifizette.
Ez pont mindegy.
Kifizette?NEM.
Vegyünk egy listaár 100 ezres telefont.
Az egy komoly tarifacsomag mellé , már csak mondjuk 29000 volt, amit tegyük fel, hogy EGYBEN KIFIZET.
Azért még, ha nem fizeti a telefonszámláját, úgy letiltják, mint a szél, hiszen HŰSÉG VAN RAJTA , Azért vehette meg csupán 29000-ért.
ILYENKOR tiltottak egy imei helyet és ezért kompromisszummal ugyan, de lehetett használni.
Ez tény, ugyanis számtalanszor futottam hasonló készülékbe .... :-/
Manapság viszont az a hír járja, hogy idén már mindent tiltanak, tehát NEM lehet majd 1 SIM kártyás mobilt venni, mert egyszerűen nem talál hálózatot egyik imei szám sem.... )
Sok sikert a vásárláshoz ! -
mexel
veterán
válasz
harsanyi315 #28 üzenetére
Sajna annyira jól nem besztélek hogy ezt levezényeljem, de utánaérdeklődök kint élő ismerőssel. Mondjuk furcsállanám ha kint nem tiltanák és eun belül nem adnák át az adatokat, másrészt meg amennyire nem tudnak együtt dolgozni a szolgáltatók simán lehet hogy ha kint letiltják azt itthon nem tudják.
-
classic B
senior tag
Legnagyobb baromság ez a telefon tiltás, nem is értem. Hajtsák be máshogy a tartozást, mert így könnyen szívhat vele más is.
-
mexel
veterán
Újabb kört futottam ezzel a témával. Bementem kb minden szolgáltató sok üzletébe, amerre jártam. Hát nem segítőkészek, kb beszélni sem akarnak erről, mintha én valami bűnöző lennék. Érdekes.
Más kérdés viszont: vajon egy németországban vásárolt telefont magyarországon letiltanak? Erre pár helyen olyan választ kaptam, hogy kint alig tiltanak eleve, másrészt ha kint tiltják itthon még működik. 1-2 helyen mondták hogy unióban tiltják, de ebben nem voltak biztosak.
Na ezzel mi lehet? ( csak mert pl vettem kint egy telefont, amiről kaptam adásvételit, de csak az illetőtől. Ő nem értette miről beszélek, milyen tiltás...) -
mexel
veterán
Feltételezem a szolgáltatók nem partnerek abban hogy imi alapján megmondják van-e a készülékre valami hűség vagy részlet. ( csak tulajnak - de ezzel nem nagyon védik az állampolgárokat)
-
korpaattila
újonc
válasz
korpaattila #23 üzenetére
Valljuk be túl egyszerű lenne…
-
mexel
veterán
válasz
korpaattila #21 üzenetére
Ha nem tudod pontosan miért írod? Ez csak olyan találgatás akkor....
Szerinted megy. -
leslien
nagyúr
üdv,
Angliából származik a teló és nem tudni ,h szolgáltatónál lett vásárolva vagy sem..
kérdésem a következő:
tiltják ha nem fizetik vagy ott kint nincs ilyen? -
-
mexel
veterán
válasz
harsanyi315 #17 üzenetére
Köszi. Nem iphone lesz. Sajnos sok telefon van amit nézegetek de "nincs számla sajnos", külföldről van stb stb. Gyakorlatilag akkor ilyen telefontnem is lehet megvenni ha az ember nyugit akar. De az eladó telefonok kb 80%-a ilyen
-
harsanyi315
csendes tag
Azt tudom tanácsolni neked, hogyha újszerű telefonról van szó feltétlenül kérd el a számláját, minden esetben rajta van ha részletre lett véve, online is kitudja kérni.
Ha nem tudja kikérni de szolgáltatótól lett véve, egy rövid beazonosítás után telefonon is megtudja mondani az ügyintéző mi a helyzet a mobillal.Ha nincs meg a számlája, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy részletre vette, lehet, hogy “elintézte” nem épp hivatalos módon, de ez végülis mindegy, mert ebben az esetben nem szolgáltatóhoz tartozik.
Ha szolgáltatónál vásárolja valaki részletre, és nem fizetik akkor a Vodafone már az első felszólítás után letiltja a telefont is, Yettelnél annyira nem tudom, de hallottam olyat, hogy a Telekom le sem tiltja (pedig megtehetné)
Általában 2-2,5 évre lehet maximum részletre vásárolni, ami azt jelenti, hogy legkésőbb ezután 50-60 nappal letiltják, ha mondjuk az utolsó részletet nem hajlandó fizetni, akkor mire felszólítják, és letiltják az kb 50-60 nap.
Ilyenkor megcsinálhatod iPhone esetébe, hogy rádugod és megnézd a 3utools programmal, a “Prod date” mezőt, és megnézed, hogy milyen dátum szerepel, ha mondjuk egy 3 éves, akkor tudod, hogy ezt már nem is tudják letiltani, mert már vagy befizették, vagy nem is lett részletre véve.
Hasonló módon derülhet ki, ha utángyártott akkumulátor van benne, az akksinál is van egy dátum, és egyeznie kell a prod date értékével maximum 3 hónapos eltéréssel. -
mexel
veterán
válasz
harsanyi315 #15 üzenetére
Köszönöm. ÉS abban az esetben ha szolgáltatótól vette hűségre? Itt több opció islehet, az hogy a telefon is részletre van, és van maga a a mobilszolgáltatás hűsége. Ha ezekből bármit nem fizet ugyanúgy tilthatnak IMEI-t, vagy csak haa telefon részletet nem fizeti? Ezekről sehol nem találok konkrét infót, és most szeretnék újszerű használt telefont venni, de ez kicsit elbizonytalanított
-
harsanyi315
csendes tag
Szia!
Idő közben kiderült hogyan is működik.
Röviden, ha áruhitellel van vásárolva nem fogják letiltani, és kizárólag az eredeti vásárlón hajtják be.Úgy tudom, hogyha valaki így vesz telefont, akkor az üzletnek kifizeti egy összegben a bank, és a továbbiakban a banknak tartozik a vásárló, ugyanolyan lényegében mintha hitelt vett volna fel.
Amennyiben nem fizet, felszólítják, hogy fizessen, és pontosan nem tudom ennek a menetét, de mindegy is.
Ami fontos szerintem, hogyha tudomásunk van arról, hogy így lett vásárolva, akkor feltétlenül írjunk adásvételit és papírozzuk le minél jobban, pont azért, hogyha a bank pl azt mondja, hogy tudjuk, hogy vett az eredeti vásárló egy telefont, nehogy rátegye a bank a kezét.
De ha már van minimum egy adásvételi, akkor nem járunk így.Én így tudom, de ha ha valamit rosszul írtam nyugodtan javítson valaki
-
mexel
veterán
válasz
harsanyi315 #13 üzenetére
Ez engem is érdekelne, bár nem túl pörgős a topik.
-
harsanyi315
csendes tag
Szép napot mindenkinek!
Egy olyan jellegű kérdésem lenne, hogyha valaki vásárol a mediamarkt, vagy notebook üzletből egy mobiltelefont 0% thmre, és később eladja nekem tehermentesként, viszont utána úgy dönt, hogy nem fizet, akkor a készüléket is letiltják?
Azért nem világos, mivel a fent említett cégek nem telekommunikációs cégek, mint a Vodafone és társai, vagyis úgy gondolnám, hogy nem tudják tiltani, de egyáltalán nem vagyok benne biztos.
Valaki esetleg jobban otthon van a témában?
Előre is köszönöm szépen a választ! -
jóképű
friss újonc
válasz
Viktor0610 #11 üzenetére
Azért használnám, mert wifi6-os. Az eddigi routerem nem tudta a wifi6-ot.
-
-
jóképű
friss újonc
válasz
Viktor0610 #9 üzenetére
De kábeles nettel wifi routerként sem fog működni? Nemcsak a sim kártyás mobilnet hozzáférést tudják tiltani?
-
-
jóképű
friss újonc
Sziasztok! Ha nem fizetem a netes előfizetést és a sim kártyás router bérlést, és csak kábeles nettel használom a routert, kiveszem a sim kártyát. Akkor is le tudják tiltani a routert?
-
nandika85
csendes tag
válasz
korpaattila #5 üzenetére
Alabbi linken olvastam, de lattam mar mas screenshotokat is tiltott samsungokrol. A samsung pl tilt knox-al ha reszletre veszed a telot es nem fizeted.
https://androidforums.com/threads/locked-s21-ultra.1338402/
Amugy a telekom tiltja a reszletre vasarolt, nem fizetett keszulekeket? Vagy csak behajto a szerzodo fele? Anno nekem volt kb 20 eve tartozasom amirol nem is tudtam, csak egy uj rendelesnel szoltak hogy nem tudjak teljesiteni mert tartozasom van, de mar behajtonal van kb 2 eve (se a telekomtol, se a behajtotol 1 levelet sem kaptam igy szepen tudtak ratenni a kamatokat stb). Rendeztem, minden oke. De soha 1 keszulekemet nem tiltottak, pedig volt par elofizu keszulekhuseggel a nevemen (egesz csalad az en folyoszamlamon van).
-
korpaattila
újonc
Erről a knox tiltásról nem hallottam, és láttam is eladó s22 Ultra-t amit úgy hirdettek, hogy csak a kettes SIM foglalat működik, tehát tiltott! Szerintem a knox-szal akkor lehet gond, ha lopott a készülék! Iphone-nál sincsen iCloud zár, addig volt gond amíg csak egy simkártya foglalat volt rajtuk és nem volt esim. Amíg nem volt esim, addig, ha újraraktad a telefont az aktiválásnál megakadt. Ma már használhatod ipod-ként vagy esim-mel, normális telefonként is! Ha külföldre kiviszed bármelyiket, akkor még külföldi sim-mel mindegyik működni fog!
-
nandika85
csendes tag
válasz
korpaattila #3 üzenetére
Samsung letiltasrol mar olvastam, ami reszletfizeteses keszulek letiltasat jelentette KNOX-on keresztul.
Apple esetleg icloud zarolhatja a keszuleket? -
korpaattila
újonc
válasz
this is life #2 üzenetére
Üdv. Ha esetleg egy olyan ipad-ot veszek ami csak wi-fi-s és nincsen benne cellular magyarul SIM foglalat és esetleg nem fizeti a törlesztőt az előző tulaj akkor mit tudnak letiltani? Vagy olyankor teljesen tehetetlen a szolgáltató? A garanciájukon kívül semmit sem veszthetek?
-
Rosszul gondolod , amennyiben tiltják , nem csak honos hanem más szolgáltató kártyával sem fog működni a tiltott imei-el rendelkező foglalat ,sim slot . Kis szerencsével csak az egyik sim foglalat/imei kerül tiltásra.
Nem érdemes ilyen eszközbe beruházni a kockázatok miatt . -
wouhn
csendes tag
Sziasztok
Arról szeretnék érdeklődni, hogy mennyire helytálló a következő gondolatmenet: ha látok veszettül jó áron egy bizonytalan előéletű készüléket, amiről azt kell tudni, hogy Vodafone-tól lett kihozva kártyafüggetlenül (dual SIM-es) és persze megfordul az ember fejében, hogy ha részletre vásárolták és az illető elfelejti fizetni a törlesztőt, akkor "letilthatják" a készüléket. Jól gondolom-e azt, hogy a klasszikus letiltás azt jelenti, hogy a Vodafone nem engedi fel a saját hálózatára? Ha én kizárólag Telekomos kártyával akarom használni, akkor a Vodafone onnan tiltja ki ahonnan akarja én abból semmit nem fogok megérezni. Igaz lehet ez? Ja, és van bármi különbség ha én fizikai SIM helyett Telekom eSIM-mel szeretném használni?
Nagyon köszi,
Krisztián
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest