- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plz
csendes tag
Szia!
Külföldi tiltott telefonba is futottam már , így nyilván ott is tiltják, ha szolgáltatótól van és nincs számla fizetve.
Viszont jó eséllyel egy Külföldi független készülék, hazai szolgáltató hálózatra feláll, 🤔mint ahogyan itthon tiltott mobilt, pl. Romániában korlátozás nélkül tudnak tovább használni. Egy időben, sok mobil ment ki. Itthon nem állt fel , kint vígan élt.
Üdvözlet! -
Plz
csendes tag
Szia!
Ha szolgáltatótól van a készülék, ott nem oszt, nem szoroz, hogy részletre van e, vagy a tarifacsomaghoz tartozó készülékár teljes egészében van kifizetve, mert MINDEN ESETBEN VAN EGY KEDVEZMÉNYES készülékár, ami miatt hűséggel tartozol.
Ha nem fizeted a számládat, akkor kb max 60 nap és tiltásra kerül.
( Ezért szoktam meg mosolyogni, amikor valaki úgy árul telefont, hogy X éves előfizetes mögé vette, de Kifizette.
Ez pont mindegy.
Kifizette?NEM.
Vegyünk egy listaár 100 ezres telefont.
Az egy komoly tarifacsomag mellé , már csak mondjuk 29000 volt, amit tegyük fel, hogy EGYBEN KIFIZET.
Azért még, ha nem fizeti a telefonszámláját, úgy letiltják, mint a szél, hiszen HŰSÉG VAN RAJTA , Azért vehette meg csupán 29000-ért.
ILYENKOR tiltottak egy imei helyet és ezért kompromisszummal ugyan, de lehetett használni.
Ez tény, ugyanis számtalanszor futottam hasonló készülékbe .... :-/
Manapság viszont az a hír járja, hogy idén már mindent tiltanak, tehát NEM lehet majd 1 SIM kártyás mobilt venni, mert egyszerűen nem talál hálózatot egyik imei szám sem.... )
Sok sikert a vásárláshoz ! -
-
harsanyi315
csendes tag
Azt tudom tanácsolni neked, hogyha újszerű telefonról van szó feltétlenül kérd el a számláját, minden esetben rajta van ha részletre lett véve, online is kitudja kérni.
Ha nem tudja kikérni de szolgáltatótól lett véve, egy rövid beazonosítás után telefonon is megtudja mondani az ügyintéző mi a helyzet a mobillal.Ha nincs meg a számlája, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy részletre vette, lehet, hogy “elintézte” nem épp hivatalos módon, de ez végülis mindegy, mert ebben az esetben nem szolgáltatóhoz tartozik.
Ha szolgáltatónál vásárolja valaki részletre, és nem fizetik akkor a Vodafone már az első felszólítás után letiltja a telefont is, Yettelnél annyira nem tudom, de hallottam olyat, hogy a Telekom le sem tiltja (pedig megtehetné)
Általában 2-2,5 évre lehet maximum részletre vásárolni, ami azt jelenti, hogy legkésőbb ezután 50-60 nappal letiltják, ha mondjuk az utolsó részletet nem hajlandó fizetni, akkor mire felszólítják, és letiltják az kb 50-60 nap.
Ilyenkor megcsinálhatod iPhone esetébe, hogy rádugod és megnézd a 3utools programmal, a “Prod date” mezőt, és megnézed, hogy milyen dátum szerepel, ha mondjuk egy 3 éves, akkor tudod, hogy ezt már nem is tudják letiltani, mert már vagy befizették, vagy nem is lett részletre véve.
Hasonló módon derülhet ki, ha utángyártott akkumulátor van benne, az akksinál is van egy dátum, és egyeznie kell a prod date értékével maximum 3 hónapos eltéréssel. -
harsanyi315
csendes tag
Szia!
Idő közben kiderült hogyan is működik.
Röviden, ha áruhitellel van vásárolva nem fogják letiltani, és kizárólag az eredeti vásárlón hajtják be.Úgy tudom, hogyha valaki így vesz telefont, akkor az üzletnek kifizeti egy összegben a bank, és a továbbiakban a banknak tartozik a vásárló, ugyanolyan lényegében mintha hitelt vett volna fel.
Amennyiben nem fizet, felszólítják, hogy fizessen, és pontosan nem tudom ennek a menetét, de mindegy is.
Ami fontos szerintem, hogyha tudomásunk van arról, hogy így lett vásárolva, akkor feltétlenül írjunk adásvételit és papírozzuk le minél jobban, pont azért, hogyha a bank pl azt mondja, hogy tudjuk, hogy vett az eredeti vásárló egy telefont, nehogy rátegye a bank a kezét.
De ha már van minimum egy adásvételi, akkor nem járunk így.Én így tudom, de ha ha valamit rosszul írtam nyugodtan javítson valaki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen autót vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Használt Iphone 15 Pro 128gb Titanium Black
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest