Új hozzászólás Aktív témák
-
marilllyo
veterán
Akkor ok Én egyébként olyan vagyok, hogy ha az adott hiba nem befolyásolja a használatot akkor megvárom a gari lejártának a végét. Előtte 1-2 hónappal kezdek el mozgolódni. Vaio-m is két évig megvolt táccspad hibával.
Szerk: vagyis ...nem oké, hogy ilyen...de így most nem kezdek el idegeskedni.
[ Szerkesztve ]
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
marilllyo
veterán
Na úgy tűnik egy hiba nálam is felütötte a fejét. Egy kicsit vibrál a kijelzőm. Bár nem zavaró de észrevehető. De egyelőre várok vele....Úgyis külső moncsiról használom...majd ha kicsit rendeződnek a dolgok a TMX-nél akkor intézkedem.
-
marilllyo
veterán
Az egy vga-s i5-ös változatban egyedül az inteles wlan kártya ami gond lehet.
A Dellnek ugyanolyan fos magyar szervize van. Leküldtünk egyet mert túlmelegedett és lecsapta folyton a gépet. Visszaküldték összekarcolt fedlappal, hogy az a baja, hogy nem eredeti a windows.
Szóval a kettő közül akkor a lenovo. De nézz körül az asuséknál is....
[ Szerkesztve ]
-
gygalilei
tag
válasz doddencs #7290 üzenetére
Nekem ez már 2 hónap Írtam nekik és ígérték a cserekészüléket.Meglátjuk ...
Mindenesetre a javítási munkalapom száma és imei alapján már nem tudok bejelentkezni, amit eddig mindennap néztem.Így remélem ez azt jelenti, hogy cserélik.Szerk. Most telefonáltak, hogy holnap kapom a jegyzőkönyvet, alkatrészhiány miatt cserélik.remélem ez már gyors lesz. Vkinek tapasztalata, hogy ez kb. még mennyi idő ?
[ Szerkesztve ]
-
Sheld
senior tag
-
doddencs
senior tag
ha 5 hete van szervizben a gépem, lehet bármire kötelezni a tmx-et? cserekészülék például? tud valaki valami konkrét információt?
mert örülök, hogy hetek óta alkatrészre várnak, de egy laptop munkaeszköz is többnyire.
[ Szerkesztve ]
-
Punisher15
tag
Sziasztok
Van itt olyan ember aki esetleg wowozik???Ha igen akkor hogy alakulnak a hőmérsékletek?Bf4 alatt mértem FullHd medium beállításon olyan75-80 pár fok a plafon.A wow alatt FullHd High-Ultrán ott ilyen 85 körül de az ultrabayos kari olyan 10 fokkal melegebb(97 volt a plafon).Probáltam a beállitásokat variálni full lowon lejjebb megy de ott is általában megvan a 10fok külömbség.Notepad van alatta cmu3.Ma még tesztelem párszor hátha valamit benéztem.Valaki valami ötlet?Origin/Psn ID.: HU_Bunyec ....Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van!
-
Roxkex
senior tag
Szép estét!
Véleményeteket szeretném kérni , hogy a Lenovo y510p (EZ!) mennyire korrekt egy gép ? Milyen hibái vannak , lehetnek ?
Win 7 és win 8 esetén mennyire működik jól a kicsike ? Meg úgy egyáltalán milyen ? Személyes tapasztalatokat szeretnék most már olvasni amik a mai piachoz van mérve (mind játék mind bármi más).
Vagy inkább a dell insipiron 5537 vagy 7537et javasoljátok ?Szerk.: a Lenovo szervizelése mennyire megbízható ? (khm - ez kicsit nagy kérdés azok alapján amiket eddig olvastam , csak hátha változott azóta )
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
dragoners
tag
válasz Sz4bolcs #7282 üzenetére
Ha nVidia és Ubi normálisan megcsinálja az SLI -t, és nem egy bughalmaz a játék, akkor az égvilágon semmi akadálya nincs, hogy szépen elfusson y500 / y510p -n. Egyedül a proci az, ami kiveri a biztosítékot, de aki akarja, és jobban is megy a játék utána, felemeli egy jó hűtővel az órajelet.
[ Szerkesztve ]
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz beloadjoker #7278 üzenetére
Szép álmok.
-
kzolee216
senior tag
válasz beloadjoker #7278 üzenetére
Ha nem is ultrán, de futnia kellene egy 1366x768-as felbontáson legalább mid-high beállítás mellett olyan 60 fps-el.
[ Szerkesztve ]
-
v1kt0hr
tag
.
[ Szerkesztve ]
Lenovo y510p, OnePlus 6
-
beloadjoker
őstag
Hali!
Más is várja itt rajtam kívül a watch dogst?? :-) szerintetek el tud majd futni ultran? /sli i7 ssd 16gb ram/
Ezert a jatekert vissza fogom tenni winshitet egy idore
[ Szerkesztve ]
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
kovadika
őstag
Mivel tudnám legegyszerűbben megnézni az órajelét?
Valaki tudja, hogy mitől lehet az, hogy a gép a Lenovo képernyőnél lefagy és nem megy tovább? SSD van a gépben a hdd helyett, a hdd usb-vel van a gépre dugva, és ha azt lehúzom, akkor elindul a gép, de ha rá van dugva és úgy kapcsolom be, akkor nem :S
-
voyi
aktív tag
Sziasztok!
Ipon-ban kinéztem egy Y510P laptopot. --> LENOVO IdeaPad Y510p 59-390570
Ami feltűnt nekem,hogy ez a típus (59-390570) az ipon oldalán a specifikációnál nvidia gt 750m -es videokártyával szerepel, ráadásul elsődleges és másodlagos kártyával, de minden más internetes áruházban ennél a típusnál 1 kártyás nvidia gt 755m van feltüntetve ugyanennél a típusnál.
Most akkor vagy tényleg elírták,vagy akkor ezen az áron nem is ezt a típust árulják,hanem az egykártyás gt 750m-es változatot? Esetleg létezik 750m-es egykártyás változat ugyanezzel a modellszámmal?
Kicsit most megkavarodtam. Nekem igazából elég lenne az egykártyás 750m is,csak azért jó lenne ezt tudni.Esetleg ha valaki már rendelt innen vagy van pontosan ilyen típusszámú laptopja,leírná,hogy milyen videokártya van benne?
[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
Sz4bolcs
senior tag
új telót. De a probléma épp megoldódott, telón kellett kapcsolatot kérni a laptop felé, addig nem látta...
(am rossz driver is volt telepítve)
-
Sz4bolcs
senior tag
Hali! egy kis problémám adódott a bluetoothal Y500 gépen win 8.1
Régen működött, használtam is, de mióta ssd-re újratettem wint, és fölpakoltam rá minden drivert, nem megy.
uninstall-reinstall megvolt Atheros driverrel, de újra csak nem megy.
Rossz driverrel próbálkozom?M.T.: HAAAAA'LP!
[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
Kevésnek találom az 1TB tárhelyet, ezért kicserélném a HDD-t. 3TB-ost nem találtam, viszont ez ígéretesnek tűnik. Talán jobban járnék egy külső 3TB-ossal?
Létezik valami matrica a monitor körüli fényes műanyagra? Akkor nem csillog és nem lesz ujjlenyomatgyűjtő.
-
Joci468
csendes tag
És az Intel HD Graphics-ot megéri feltenni? Az nem az integrált videokártyákhoz kell?
-
Joci468
csendes tag
Külső meghajtóról olvastattam be a lemezt, bocsi ezt nem írtam oda. De nem ennél volt baj a, normális Nvidia videokártya driverével, de utána driver frissítő programmal jó lett, csak érdekesnek találtam.
-
dragoners
tag
válasz Joci468 #7263 üzenetére
SLI egyik hátránya, hogy vannak olyan játékok, amik abszolút nem bírják, így sokkal rosszabbul futnak, mint egy kártyával. Csak pár játéknál van így.
A VGA driver meg gondolom az Intel HD Graphics lenne, amit nem tudsz addig telepíteni, amíg ki nem szeded a 2. videókártyát. Ezután kapcsold be a gépet, és menni fog.Kicsit ellentétes volt egy pillanatra, hogy van SLI, de DVD -ről pakolod rá a cuccokat, így íme egy jó tanács: Ami a DVD -n van, azt felejtsd el, keresd meg az interneten lévő drivereket, és azokat pakold fel.
[ Szerkesztve ]
-
Joci468
csendes tag
Még annyit szeretnék írni hogy így úgy látom működött. De az a baj hogy egy játék dual GPU-val jobban akad mint amikor letiltom az SLI-t. És az is érdekes volt hogy amikor telepítettem a drivereket, és VGA driverjét nem fogadta el ami a DVD-n volt. Neked is így volt?
-
buborekosviz
tag
Behalt az NGFF ssd...
Support nem reagál 1 hete...
-
buborekosviz
tag
válasz ExpertEndre #7251 üzenetére
Kár érte
-
Joci468
csendes tag
Köszönöm szépen a gyors segítséget!
-
-
Joci468
csendes tag
És ezt hol tudom beállítani? Bocsánat hogy értetlen vagyok. És köszönöm a segítségeket
-
kzolee216
senior tag
válasz Joci468 #7256 üzenetére
Nem hiszem, hogy a VGA bios-al lenne a gond. Egyszerűen ugyan az mint nálam. Nem bírja az ultrabay-es kártya azt a frekvenciát, amit a Lenovo beállított neki.
A 755m -es vga egy tuningolt videokártya. Ha nem bírja, akkor szépen kifagy....
Próbáld meg a kártyád Core és memória órajelét beállítani a 750m-es videokártya értékeivel. Nálam segített. Azóta egy fagyást nem láttam. Teljesítményben kb. 2 fps lehet a csökkenés, szóval én nem vittem vissza pont ezért se a mindenki által szidott magyarországi szervizbe. -
Joci468
csendes tag
Win 7 van a gépen. Szerintem nem cseréltem VGA bios-t mivel nem igazán tudom mi az. Bocsánat de nem vagyok egy informatika zseni :S Ha esetleg elmagyaráznád hogy mi az, és hogy kell csinálni azt nagyon nagyra értékelném
-
Joci468
csendes tag
Köszi a gyors választ. A verzió szerintem a legújabb 337.50-es.
-
Joci468
csendes tag
Sziasztok!
Én új vagyok ezen a fórumon, és olyan kérdésem lenne hogy nem rég vettem egy Lenovo Y510p típusú laptopot, dual GPU-val (Geforce GT 755M), és mikor a beállításoknál bekapcsolom az SLI-t, akkor egy idő után lefagy a gép (az utolsó hangot elcsípi és azt játssza folyamatosan), volt olyan is hogy csak zene hallgatás közben fagyott le. Mikor az SLI nincs bekapcsolva ezt a problémát még nem tapasztaltam. Az is zavar hogy nagyon felmelegszik egy 10 percnyi játék után kb. már a billentyűzetnél is elég zavaró tud lenni hogy nagyon felmelegedett. Ti mit gondoltok mi lehet a baj? Érdemes lenne szervízbe visszavinni, garanciális javításra? Köszönöm szépen előre is a válaszokat! -
ExpertEndre
tag
válasz buborekosviz #7250 üzenetére
Magyarországra nem hozzák egyrészt azért mert kifutó széria, másrészt pedig azért mert 14"-os kategória nem igazán keresett errefelé. Csak is külföldi billentyűzettel és 1 év garanciával tudod megrendelni valami külföldi webshopból.
-
buborekosviz
tag
y410p-ről esetleg tud valaki infót hogy Európában honnan lehet beszerezni?
Nekem az lenne az igazi gyöngyszem.
-
Kali4
tag
Sziasztok!
Szerintetek hogy fog változni az ára az y510p család legkisebb testvérének?
Iponban most kaphatok ~204 ezer Forintért, de pár napja még 216eFt volt.[ Szerkesztve ]
-
Sheld
senior tag
Megrázott a laptop. Hozzáértem a jack portokhoz, és konkréten úgy megcsípett, mintha egy 9V-os elemet nyaltam volna meg.
Amúgy nagyon zajos a mikrofonom és nem jöttem rá, hogy miért. Talán most megvan az oka...
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Hawnin
tag
Sziasztok! Kb 2 3 napja vettem egy y510pt és szeretnék érdeklődni pár dologgal kapcsolatban lehet picit már elkéstem vele
specs
i5-4200m
4gb ram
1db gt 755m ddr5 vidikari
220 ért vettem 4 év garival.A kérdésem pedig az lenne hogy milyen hibákra legyek felkészülve ha lesznek. illetve mondott nekem a srác egy olyat az üzletben hogy ebbe nem lehet rakni 2.vgat még ha megszakadok se mivel "kivan vágva a foglalat" hozzá.
Ugyan akkor ultrabay van a gépben megnéztem nem tudom ez mennyire függ ezzel össze.
Válaszokat előre is köszönöm -
M.T.
senior tag
válasz ExpertEndre #7230 üzenetére
Van olcsóbban is, vaterán vettem 1500Ft ért 25cm- es ventiset (új) igaz kínai de pörög és hűt.
-
marilllyo
veterán
válasz kzolee216 #7235 üzenetére
A játékban ha bekapcsolod a vsync-et az valamivel jobban fogja a stutteringet mint az adaptive viszont amellé ezt még írd be a konzolba
GameTime.MaxVariableFps 59.98
Ezzel maga a játék is limitálja az fps-t. Így stuttering nincs....viszont a megjelenést addig tudod emelni ameddig a gép képes kiszolgálni a 60 fps-t. Így is a HD ~ med/high értékekkel lehet játszani viszont kicsit folyamatosabb a kép. 60 fps-t szépen tartja is. Ez valamivel jobb mint amit a Geforce experience ajánl.
[ Szerkesztve ]
-
Sheld
senior tag
válasz marilllyo #7234 üzenetére
Szia! Sajnos csak ennyit találtam a BIOS-ról, de ha rákeresel google-on szerintem te is megtalálod. (Most épp telefonról írok munkahelyemről.) Single próbálgatom csak a BF4-et, nem akarok egyből multihuszár lenni, az majd talán 1-2 végigjátszás után.
Szerintem hiba a gyártó részéről, hogy az i7-es példányokkal szerelt gépet nem lehetett megvásárolni HD kijelzővel. Bár nem bántam meg az FHD matt kijelzőt, nekem nagyon bejön.
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
marilllyo
veterán
Nagyjából minden játékot leteszteltem ami "olyan". Nekem az a tapasztalatom, hogy amit a notebookcheck-en látunk az nem mérvadó. Egy VGA vagy játékfrissítés és máris tök más fps-eket mérünk. Én azt ajánlom mindenkinek, hogy barátkozzon meg az 1366x768-as felbontással az FHD kijelző ellenére. A microstutter ellenére is a jelenlegi nagyon szép játékokat nem bírja. Ez nem asztali gép. Sima HD felbontáson eleve a hőmérsékletek miatt sem kell aggódni hisz a pixelek ~felét számolja a gpu. Így minden játék játszható. Aki jelenlegi AAA címekkel max grafikán akar játszani az vegyen asztalit. Amúgy egy tesztben okosan megfogalmazta a cikk írója. Ez nem egy echte gamer gép. Ez inkább egy high-end multimédiás laptop.
BF4 multijába ~ 250 órát vertem bele. Vsync-et kapcsold be illetve van egy configparancs amivel a microstuttering erős túlzással de megszűntethető. A pályák nagyrészén mehet az FHD is...1-2 kivétellel. De HD-n játszva 70 fok fölé nem mennek a gpu-k.
[ Szerkesztve ]
-
Sheld
senior tag
Jó hír az y510p-seknek. Olvasgattam fórumokat a nap folyamán, és találtam egy bejegyzést, miszerint egy moddolt bios-al elérhető, hogy hűtőventik sebességét 10-25%-al növelni lehet. Ez szerintem megoldást jelenthet a túlmelegedési problémára. (Lekopogom, nálam még nem volt gond a melegedéssel, pedig hűtőpad nélkül használóm)
Windows 8.1
Eddig csak a Battlefield 4 teljesítményével vannak gondjaim. 35FPS-essel megy, és olyan szinten látszik a micro stuttering, hogy az már huge stuttering. Medium beállításokon kell játszani, hogy eltűnjön. Ez normális? Nálatok hogyan fut?szerk nr.1.: GT755M SLI, i7, 8GB ram
[ Szerkesztve ]
-
Tybee000
aktív tag
Ez egészen jó alternatívának tűnik
Szerintetek?
-
marilllyo
veterán
válasz kovadika #7224 üzenetére
A gép nem folyamatosan ugyanazon a teljesítményen megy. Egy böngésző megnyitása is munkára sarkallja a procit. Youtube kifejezetten dolgoztatja. Ilyenkor több hőt termel. Jobban kell forgatni a ventit. A fordulatszám attól függ mit csinálsz épp. Asztali gépen ennyire nem ingadozik.
-
kovadika
őstag
Üdv.
Valaki megtudja mondani nekem, hogy miért csinálja a gépem, hogy felpörög a ventije, de nem nagyon, sőt, csak mintha picit melegedne, megy kicsit, aztán vissza le. Össze vissza csinálja, van hogy sokáig úgy marad, van h csak ritkán jön elő. A cpu kb 50-55° körüli, a gpu 40-45°. Ez úgy, hogy kb csak netezek a géppel. Ez így normális? Nem nagyon értek hozzá. (I7es, 1vga-s, gt755)[ Szerkesztve ]
-
Helmoras
őstag
válasz Sz4bolcs #7213 üzenetére
A célcsoport nem, de akinek már van hasonló gépe nem égető sürgősséggel kell cserélni, mivel jó még a régi, sőt mint mondjátok jobb is.
Valszeg én sem ezt fogom venni a nyár végén lesz jobb ajánlat is biztos vagyok benne, bár az i5 ös verzió még lehet jó áron majd sima nem érintős panellal... kitudja
-
Dicker
őstag
válasz Sz4bolcs #7216 üzenetére
Már elvesztette szerintem legalábbis úgy egyben tekintve. Jelenleg a legjobb vétel az Asus-nál van 880M-el, stabil hűtéssel, rengeteg bővíthetőséggel, 400 körül. Ez a 375 ezres y50-re vonatkozik, nem ellenfele...
15,6 méretben még tartja magát, de ott az MSI nagyon erőlködik, és, ha ezt a vonalat tartják a Lenovonál, akkor előbb utóbb még azok is megelőzik őket, árban, és kínálatban. De egyenlőre ott gondok vannak a hűtéssel, az is a nagy "slim" mánia miatt természetesen. -
Sz4bolcs
senior tag
Én az y50-et mindenképp visszalépésnek értékelem. Hiába kevésbé problémás sli nélkül (nekem semmi problémám nincs sli-vel, ami volt, azt időről időre orvosolták), de ha nem hozza az előző generáció teljesítményét, akkor elveszíti az egyeduralmát a piacon. 320k HUF-ért. Már nem lesz olyan nehéz konkurenciát találni.
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz Darth_Revan #7181 üzenetére
Ez eddig igen gyengus. Y500-am nem cserélném le rá...
-
-
marilllyo
veterán
válasz beloadjoker #7206 üzenetére
Persze megértem...csak hát Linux alatt a vas erőforrásának csak a töredékét tudod kihasználni.
-
beloadjoker
őstag
válasz marilllyo #7205 üzenetére
Csak megint elegem lett a folyamatos értelmetlen töltésekből meg a frisstésekből meg hogy valami állandóan elba*zódik winen szóval megpróbálok visszatérni linuxhoz
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
marilllyo
veterán
válasz beloadjoker #7204 üzenetére
Win alatt használni mindezt "Too mainstream"?
-
beloadjoker
őstag
Értem köszi, nincs benne, hát autocadhez gondoltam hogy nem lenne rossz, ha egyáltalán fel tudom dobni wineba és tudja kezelni, ha nem akkor marad virtualbox, végül is úgy is lesz egy win virtualban csak ott meg esélyem sincs rá hogy kihasználja a vga-t
de akkor nouveau-t is megnézem hátha igazából autcadhez meg hashcathez kell méshoz szerintem nem elég az ivga is.Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
tpv
csendes tag
válasz beloadjoker #7202 üzenetére
Optimus csak akkor játszik, ha nincs benn az ultrabay vga (elég ha anélkül bootolsz, utána vissza lehet nyomni). Ha ez megvan, akkor bumblebeevel megy az optimus. Ha nincs semmi, amihez kifejezetten nvidia driver kellene linuxon, akkor nem érdemes sztem felrakni az nvidia drivert, a nouveau (open source driver) jobban működik, meg több mindent támogat (pl nagy felbontást a terminálban, stb).
-
beloadjoker
őstag
Hali!
Linuxosokat kérdezném hogy sikerült valakinek optimust működésre bírnia ubuntu-n ? amúgy 14.04 van fent nagyon szépen megy a gépen, bár még nvidia drivert nem raktam fel.
-
taboros
tag
Megérkeztek hazánkba az M.2 2242 Sata (NGFF) foglalatú SSD-k (techkalauz.hu/)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Battlefield V
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Fujitsu Lifebook E736 laptop (14/i5-G6/8GB/320HDD/AkkuX)
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Air 15" 8/256 ! M3 Chip ! Magyar ! 1 Év Nemzetközi APPLE Garancia
- Hibátlan Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8 magyar !! 1Hó Jótállás
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest