Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
-
Mobilarena
Lenovo A6000 téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
P.mini
aktív tag
Nagyon kihaltunk... :/
-
nagysusu
csendes tag
Sziasztok!
Sim unlockra van valamilyen megoldás? A teló rootolt, 2 kártyás firmware van rajt. Tudom a kettő teljesen más.
-
aminat
tag
Üdv! Van egy ilyen telefonom. Valamelyik nap törlődött két app ikonja a főképernyőről /mytelenor, eredmények/ és sehogy sem tudom visszarakni. Már próbáltam mind a kettőt újra telepíteni de akkor sem rakja ki az ikonját. Hogy tudnám újra kirakni az indítókat. Előre is köszönöm a segítséget.
-
w.miki
veterán
Találkoztatok már azzal a hibajelenséggel, hogy a telefon nem veszi a töltést?
Hálózati töltőt dugok rá, de azt írja, hogy USB kábel csatlakoztatva, lassú töltés.
Nem is tölti fel egy éjszaka alatt sem.
Ez mitől lehet? -
dacsa
senior tag
Ne kínlódj
jó lesz az. Fontos lenne, hogy a készülékeden lévő rom-hoz való twrp-t tegyél fel
, én úgy emlékszem, hogy egyből nem is tudtam feltenni a recoveryt fixre. Csináld úgy mikor adb-n felteszed a twrpt, akkor ne lépj ki adb-ből hanem írd be, hogy reboot recovery el kell induljon a recovery.
Illetve szerintem hangerő le + powerrel mész közvetlen recoverybe. Illetve itt fentebb van egy nagyon jó leírás az alapján is meg tudod csinálni.Üdv
-
Sixtus
újonc
Üdv! Kinlódok és segítéget kérek!
Problémáim: Régebben rootoltam a telefonom youtube videó leírás szerint. hangeró fel + bekapcs. Ezután bejön egy kínai valami, ami félig angol. kiválasztom a recoveryt. Idáig jó. Nah most az a baj, hogy felrakott Kinguser app-ot, amit nem tudok letörölni sehogy és teledobálja nem kívánatos app telepítés felkéréssel.
Gondoltam, most itt a leírtak alapján újrarakom a recoveryt TWRP-re és dobok rá egy jó ROM-ot.Neki is vágtam, recoveryban töröltem a dolgokat, aztán újraindítottam. Gépre dugtam. adb-vel felraktam egy a TWRP-t. A parancssorok szerint sikeresen. Telefon újraindít. ERRE!! Megint bejön ez a kínai "valami" .. Hát jó... kiválasztom a recoveryt és nem lép be. Csak a lenovo logot írja, ahogy azt bekapcsoláskor szokta.
Megcsináltam az adb-t más és máshonnan letöltöttekkel, de nem lép be recoverybe, csak áll a kép.
Íme a videó róla: https://youtu.be/2i0_Uey8clUSzóval kérnék segítséget, hogyan tudnám megcsinálni, hogy jól menjen a recovery és egy működő jó ROM.
Mert a gyárival, amióta frissítve lett, rossz a GPS és halk telefonáláskor.Köszönöm a türelmet!
Lenovo A6000
-
barnaf
csendes tag
Kiindulási pont angolul tudóknak:
http://forum.xda-developers.com/lenovo-a6000/development/best-cm13-rom-lenovo-a6000-plus-bug-t3414882
Amúgy már készül a CM14 is, nem ajánlott még, de van itt még sok-sok okosság.Garanciát nem vállalok, ha valami rosszul sül el. Nálam minden működött így.
- Letöltések: (Az XDA fórumról)
A download részlegnél található elemek:TWRP Kitkat Recovery for Lenovo a6000 [TWRP-2.8.6.1_A6000.zip] here; Gyári telenoroshoz le kell tölteni, ezzel tudod menteni a gyári romot
TWRP lollipop Recovery for Lenovo a6000 [TWRP-2.8.7.7_A6000.zip] here; Ez a telepítéshez kell majd, illetve ha már frissítettél független telót LP-ra.
The ROM [ ED300-CM13.0-UNOFFICIAL-Build2-wt86518.zip] here thanks to H-R for uploading; Maga a rom
Google Services Updated [open_gapps-arm-6.0-micro-,,,,,.zip] at website choose ARM, 6.0, micro here; Gapps, a Google alaklmazások 32bitest válaszd izlés szerint
xposed zip choose latest here XposedInstaller_3.0_alpha4.apk here maintenr main thread here; Ha szükséged van további beállításokra, el lehet vele szórakozni. Expert usereknek ajánlott!
supersu zip [UPDATE-SuperSU-.........zip] here maintenr main thread here ; ezt nem töltöttem le, az új frissítéssel már jól működik a Super SU, frissíti magát.
KitKat Firmware For Lenovo a6000 + TWRP Recovery [ED300_KitKat Firmware For Lenovo a6000.zip] here ;gondolom a visszaállításhoz kell, még nem, használtam.Az Updates részből a legfrissebb (update 3) letöltése, bár úgy tűnik ez maga a rom linkjén is az. Én még az első verzióval nyomtam eredetileg, pár napja frissítettem update3-ra.
1. Telefon feltöltése min. 60%-ra. SD kártyán 4GB hely. Internet a gépen, driverek feltelepítése telefonhoz. Nyugalom, békesség. Esetleg telefon repülőgép módba, hogy ne nyavalyogjon menet közben a face.
2. ED300-CM13.0-UNOFFICIAL-Build2-wt86518.zip; open_gapps-arm-6.0-micro-,,,,,.zip felmásolása telefon SD kártyára
3. a. Telenorosoknak, vagy aki még nem frissített KK-ról: TWRP-2.8.6.1_A6000.zip kitömörítése egy mappába
b. Aki már frissített LP-ra: TWRP-2.8.7.7_A6000.zip kitömörítése egy mappába
4. A mappából a Flash-TWRP_A6000.bat futtatása. Telefon újraindúl már az új recovery-vel, ha nem a recovery jön be, akkor Power + Vol+ + Vol- gomb az első rezzenésig, bejön egy szép szines recovery.
5. MEGLÉVŐ RENDSZER MENTÉSE!!! sd kártyára. Innen tudod visszaállítani szükség esetén garanciához
-Backup, minden partíció kijelölése, opcióknál tömörítés, MD5 készítés be, szabad hely ellenőrzés ki majd alul a kis gombóc oldalra húzásával elkészül a mentés. Ezt a mentést másold majd át a gépedre, nem kell a kártyán a helyet foglalnia. Ellenőrizd az MD5 állománynak megfelel-e a létrehozott zip.
6. Ha Telenoros vagy, vagy KK van a telón 3.b. pontól újra, 5. pont kihagyásával mivel csak így lehet az új romot feltelepíteni.
7. Recoveryben, Wipe, Advanced wipe, itt az SD kártyán kívűl mindent kijelölsz (Dalvik, System, Data, Internal, chache), kisgömbőc elhúz.... és van egy használhatatlan rendszer nélküli telefonod
. ...de ne aggódj
8. Rom és gapps telepítése: Install, ED300-CM13.0-UNOFFICIAL-Build2-wt86518.zip megkeresése, kijelölés majd a + jellel open_gapps-arm-6.0-micro-,,,,,.zip hozzáadása. Ha akarsz MD5 ellenőrzés. Eltököl egy jó darabig 5-6 perc.
9. Reboot, system. Első indítás 4-5perc beállítod használod, néha ránézel az XDA fórumra hátha jött frissítés.
+1. Ha van frissítés a Dalvik és chache mindig legyen törölve. A system, data, internal csak ha steríl újratelepítést akarsz.Remélem segítettem
Javítsatok, ha valamit rosszul írtam.
Visszaállítást valaki leírhatná, ha már csinálta. -
barnaf
csendes tag
Igen, kicsit jobban meríti, de a 3.patch óta nem vészes, plusz okos beállításokkal szinten tartható.
Nem tökéletes, de nekem jobban bejön.
Akkor írok előny-hátrány felsorolást:
Hátrány:
- Hamarabb merül. Nekem gyári Telenoros KK 2 nap, ezzel 1-1,5 nap.
- Néha melexik.
- Néha lassabbnak érzem mint a gyári rom volt, bár az is becsigúlt ha már sok-sok alkalmazás volt, vagy nem indítottam újra.
- Mókolni kell és ha vissza akarsz állni garancia miatt az eredeti rendszerre, hát az nem egyszerű. Bár én 25k-ért vettem nem nagy érvágás.Előnyök:
- Android 6.0.1, az összes okosságával (na, jó csak amit a telefon is ismer)
- CM13, az összes okosságával
- Frissítik 2 hónap alatt update2, patch 3.
- Stock android felület, de témázható. Sötét android témák, én jobban szeretem úgy. Régi szép HTC Desire
- Root
- Rendszerprofilok, WIFI, BT magától kapcsol más-más üzemmódba, nogyon fasza.
- HANGOS!!!! Végre hallom amit mondanak és engem is értenek
, a gyári halk volt. Amúgy ezért cseréltem, nagyon untam, hogy nem értem amit mondanak.
- Közelség érzékelő rendesen működik végre
. Gyárin állandóan a fülemmel kapcsolgattam minden félét. 
- Gyors töltés (még nem próbáltam, elvileg tudja)
- Google óra alkalmazás működik, a gyáriban egy 10 évés régi óra volt, kicserélhetetlenűl
- A legjobb viszont a gyári tárcsázó, nem is értem minek csinálnak másikat mint az eredeti android tárcsázó.
- Kamera alkalmazás hangerő gombbal is exponál, kicsit jobban testreszabható, bár a panoráma fotó kikerült belőle.
Pár kép:

-
barnaf
csendes tag
Rakok fel egy telepítési segédletet, én így csináltam. Telenoros romról CM13
-
P.mini
aktív tag
Amúgy senkinek sem ajánlom a gyári Lolipop-ot. Közelében sincs a KK-nak. Viszont kipróbáltam a CM12.1-et, és nem rossz, most viszont a CM13 van fent ami ugye már 6.0. Ez jobb, és szerintem simán megvan a KK sebesség, ajánlom.

-
Szokenesz
senior tag
válasz
szetcsuszott
üzenetére
A Telenor kozolte is, hogy nem jon ra frissites, mert az osszes ROM dualsimes, nem mintha nagy dolog lenne egy simesse tenni, build.prop-ban 1 szot kell atirni.
-
Petyyyyy
addikt
Üdv urak!
Mi az utolsó hivatalos rom a telóra?
-
P.mini
aktív tag
válasz
Mbenyo97
üzenetére
Én is próbáltam egy csomó locker programot letölteni Play-ről, de egyik sem volt olyan ami tökéletes lett volna, ez az értesítéses dolog. De ez szuper. Még annyit nem tudok, hogy ha fent van max.-on a csengetés hangja meg az értesítés hangja, és leveszem rezgőre, majd visszarakom a max. hangra, akkor az értesítést hogy tudom max.-ra felrakni megint anélkül, hogy a beállításokba bemennék. Mint KK-n a kis fogaskerék a hangerő gomb megnyomása után. Mert visszarakásnál az értesítés hangja mindig visszaáll az alap félhangerőre.

Szokenesz: Igen, az lehetett volna azért átlátszó.

-
Mbenyo97
aktív tag
Akkor megkerdezem mashogy, van ertelme S061_160727re frissiteni? Tapasztalatok ? Velemenyek ?
-
P.mini
aktív tag
válasz
Szokenesz
üzenetére
Talán majd holnap okosabb leszek, ugyanis ma rektorszünet volt az egyetemen, úgyhogy nem untam magam halálra az előadásokon, mert nem voltak, és hát pár telefonon kívül nem sokat használtam. De majd holnap biztos lemerítem hamar...

Elsőre azt mondanám, hogy egy picit gyorsabb ez, mint a 052, és stabilabb.
-
Mbenyo97
aktív tag
Amugy vajon van ertelme frissiteni lollira a 061-160727-re ? Belassul a rendszer vagy valami eszee vettel ?
-
P.mini
aktív tag
válasz
Szokenesz
üzenetére
Your phone has not switched carriers an cannot be upgraded.(status 101) Installation aborted. Ezt írja. Mindjárt kipróbálom úgy, ahogy mondod.
Update: Jelenleg eljut a telepítésig, most futtatja. Reméljük a legjobbakat
Update 2: 10 perce csak a Lenovo logót adja be, de nem indul a rendszer.
-
P.mini
aktív tag
válasz
Szokenesz
üzenetére
Az a baj, hogy semmit nem enged felrakni mert 101-es hibát ír. Próbáltam a hungary.ota.zipet felrakni stock recoveryből, végigfuttatja, de nem csinál semmit, és szintúgy hibát ír. a ####6020#-al meg csak a defaultot írja,hungary-t nem. valami tipp??
u.i: Most letöltöttem a komplett 0.61-et, de annál is ezt írja ki. a 101-es hiba...
-
P.mini
aktív tag
Most megpróbáltam frissíteni a legfrissebb Lolli-ra, de ezt írja: Your phone has not switched carriers an cannot be upgraded. E:Error in /data/data/com.lenovo.ota/ap_otapackages/64d423b9787b7eb02560d4206ac19_lenovoota.zip (status 101) Installation aborted.
Ezt hogy lehet helyrehozni?Próbáltad már azokat a Custom ROM-okat? Mi a véleményed?
Jelenleg a Kraft-A6000_s502_150825 van fent, és a Kraft-A6000_s059_160111-et akarom feltenni.

-
P.mini
aktív tag
Tudna nekem valaki dobni egy leírást gyári Telenoros ROM-ról (4.4) Gyári független (Lollipop) ROM-ra való átállásra? Köszi.

-
P.mini
aktív tag
Viszont most egy hatalmas problémám van. A telefon egyik pillanatról a másikra elkezdte elveszíteni a térerőt. Először csak 4G nem volt, aztán egyáltalán semmilyen internet, aztán elkezdett szakadozni a vonal, majd úgy csinálta, hogy 1-2 percre volt térerő utána meg semmi. Csináltam egy gyári visszaállítást, azóta viszont semmi nincs az ég világon. Csak azt írja hogy nincs szolgáltatás(segélyhívás)
Erre tudtok valamit?Sűrgős! 200 km-re vagyok otthontól, telefon nélkül. Netem meg csak wifivel van.
köszi!! -
ivopapus
tag
Sziasztok!
Még mindig érdekelne egy Telenoros 4.4.4 rom mentése vagy cwm-be vagy twrp-be.
Köszi
-
P.mini
aktív tag
Nektek is gyengébb a telefon térereje, mint más telefonokénak?
-
Mbenyo97
aktív tag
En kicsit csalodtam a lenovoban a telefonok teren, mert hogy laptopbol rohadt jokat gyartanak az biztos ezert valasztottam telefonbol is lenovot de csalodtam. 1 eve van meg a telefon es mar kipuposodot az akksi, emiatt mar rohadt gyorsan is merul. A masik meg hogy olyan lassu tud lenni neha a rendszer hogy az borzalom pedig nekem még 4.4.4 van. A GPS 10bol kb 9 alkalommal sosem mukodik.
-
Max500
tag
Új 84MB-s frissítés érkezett: S61_160727!

-
Max500
tag
Egy kis infó: ITT
-
Bernike
újonc
Sziasztok.Szeretnék egy kis segítséget kérni. 2 hónapja vásároltam egy Lenovo Vibe P1m telefont.
Kb 1 hete kezdődőtt, hogy ha hívásom van és csörög akkor elkezd lehalkulni.
Előtte nem volt baj vele. Minden beállítása rendben, ( gondolom én )teljesen fel van hangosítva.
Szervíz ??
Csak bosszantó, 2 hónapos......Köszike
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali játékos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Spórolós topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
télleg ki mit használ most? 

, a gyári halk volt. Amúgy ezért cseréltem, nagyon untam, hogy nem értem amit mondanak.