- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
Új hozzászólás Aktív témák
-
pmheros
őstag
válasz
Lalikiraly #14638 üzenetére
Üdv!
Én pont a keret nyomkodása következtében helyreálló homogenitás miatt azt gondolnám, hogy csak hanyag módon vannak összeszerelve. Illetve maga a fedlap rétegeinek egymáshoz rögzítése nincs egyenletesen megoldva, így a panel és megvilágítás komponensei esélytelenek jó eredményt adni.
Mondom: ahogy rányomok ponszerűen egy ujjammal az egyik saroknál a keret hátlapjra, nyomban nem világít annyira az a rész a többi területtől jobban.Üdv.: pmheros
-
szalabzs
tag
válasz
Lalikiraly #14633 üzenetére
hahaha! köszi, hogy megnézted! és igen, én is úgy gondolom, hogy simán mennie kéne. egyébként Vodafone gigás net van, vodafone routerrel.most nézem a Vantage-ot, meg uninstalláltam a Radeon szoftvert. meglátom mi lesz ezután. ha nem megy, kipróbálok egy win10-et felrakni.
Te win 11-gyel próbáltad? köszi! -
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14623 üzenetére
Így van, totálisan elég a 20GB.
Két verzió volt, vagy 8GB vagy 16. Árban nem sokkal volt drágább, így győzött a több
Utóbbi időben azt vettem észre, hogy simán csak netezéssel is megette a 7GB-ot, tehát megérett a fejlesztésre.
Nem szoktam rajta játszani, de kíváncsiságból RAM bővítés után feltelepítettem megint a GTA 5-öt, és kb. 11GB-ot eszik meg RAM-ból. 1080p-ben közepes felbontással 30-40FPS körül eldöcög. Előtte a 8GB hamar elfogyott, még 720p-ben is nagyon akadozott a grafika. -
carr
őstag
válasz
Lalikiraly #14618 üzenetére
igen. elég érdekes a cégpolitika mostanában. 10 éve velősen jobb volt a lenovo.
-
Dhampir
félisten
válasz
Lalikiraly #14594 üzenetére
Szia!
Mit tettek vagy mit nem a szervizben a gépeddel?
-
carr
őstag
válasz
Lalikiraly #14597 üzenetére
Nem félünk, és nem fázunk. xD
Megkérdem haverom mennyiért vállalja be a bga chipek ráforrasztását, aztán ha értelmes árat mond, nekiesek. Amúgy mudrunner királyul játszható vele (lol) -
carr
őstag
válasz
Lalikiraly #14594 üzenetére
Köszönöm! Ez hasznos. Akkor meg is hirdetem.
Rájöttem mi volt... az antenna csatik hátán volt valami "védő" szivacs, azt ahogy igazgattam a másik kábelt, ami oldalra megy, elemeltem a kártyáról.
talán kap egy nagyobb ssd-t meg forrasztok még 8gb ddr4et az alaplapra mert ahogy látom nekem ebben csak egy szál (harangvirág) 8gb modul van azt csá. se dual ram, se fiszfasz. :@
namindegy.
billentyűvilágítás sincs
kérdés még, hogy valaki akinek ilyen c340-14API -ja van, de van benne backlit a keyboardon, tudna lőni egy képet a csatlakozóiról? enyémen van az alaplapon 2 üres csati amibe semmi nem csatlakozik.
köszi -
surgyi
senior tag
válasz
Lalikiraly #14590 üzenetére
Szia! Pormentes, végig a táskájában pihent. Számomra is furcsa h bedöglött.
A Bios frissítésre gondoltam én is már,amint időm engedi megcsinálom,s ha nem segít újra húzom a Wint is.. -
carr
őstag
válasz
Lalikiraly #14586 üzenetére
anno BENQ notival jártam így, vagy 10 éve. mielőtt lejárt volna a gar (2 év volt), bevitem, hogy nem megy a webkam. 2 hónapig nem történt semmi, majd egyszercsak hívtak, hogy menjek be, nem tudják javítani, visszaadják a vételárat.
Best buy evör.2 évig volt "ingyen" egy laptopom.
A szerviz nevére nem emlékszem, de budaörsön volt egy nagy udvarban... -
AtHoS
nagyúr
válasz
Lalikiraly #14584 üzenetére
Szia, Miskolci Szinva Parkban lévő MM-ben lett véve tavaly augusztusban, így nem az amit visszavittél.
Szerk.
Még annyival bővült az infó, hogy telefonos megkeresésre a MM márkaszerviz megkeresését javasolta, mert ők nem foglalkoznak vele. Ez is megérne egy Vásárlók könyve bejegyzést -
carr
őstag
válasz
Lalikiraly #14579 üzenetére
[link]
esetleg ez? -
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14562 üzenetére
"Viszont targytalan mert az új gép visszakerült a boltba mert tapi és bill hiba volt.
Már megint kifogtad a tutit?
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14557 üzenetére
Külső hangrendszert szeretnél a not-ra kötni?
-
Dalares
tag
válasz
Lalikiraly #14557 üzenetére
Windows Update-en próbáld!
-
totron
addikt
válasz
Lalikiraly #14531 üzenetére
Sok Lenovo nemhogy kikapcsolt de még alvó módban sem ad áramot az USB re.
BIOS-ból állítható. -
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14551 üzenetére
Mivel mindkettő szekunder oldali 20V-os, szerintem gond nem lehet. Maximum nem fogja tudni tölteni vagy szinten tartani ha egy kicsit “pörgeted” a masinát. Én nem aggódnék.
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14546 üzenetére
Szerintem a legnagyobbak csinálják valamilyen szinten.
De a cikkben nem is az ESET a lényeg…. -
Orionk
senior tag
válasz
Lalikiraly #14542 üzenetére
Szia,
Ez is jó ötlet lehet, a műszerolaj. Milyen olajat ajánlasz?
Szétszedtem, portól megtisztítottam és az ujjammal csak megpöcköltem néhányszor a tengelyét, hogy mozduljon meg. Ezután pár órán át jó volt, de újra zajosra váltott.köszönöm.
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14538 üzenetére
Nekem az IdeaPad 3 15ITL6 82H80090HV elkezdett olyan hibát produkálni, hogyha kicsit jobban fogok rá a notebook bal oldalára (billentyűzet alá), akkor lefagy az egész gép. Csak a bekapcsológomb hosszas nyomására indul újra.
eMAG-on vásároltam (eMAG is az eladó), de a szervíztől a korábban leírt tapasztalatok miatt kicsit ódzkodom. -
awexco
őstag
válasz
Lalikiraly #14531 üzenetére
Nagyon egyetértek minden szavaddal …
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14525 üzenetére
Igen, tudom. Sajnos tapasztalatból írom. Nekem az 82H80090HV is ami kétszázezer forint feletti kategória, ennek a c-je sem tud semmi extrát. Még az internet sem lehet rávarázsolni. Csak külső tárolóeszköz kommunikációra van. Ennyi
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Lalikiraly #14522 üzenetére
hogy a viharba lehet 1.4, ha a ryzen IGP 2.0t tud? ennyire igénytelenek?
csomó cuccnál láttam régebben, hogy 1.4 volt ráirva,de ettől még 2.0 is ragyogóan kiment rajta.
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14516 üzenetére
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14514 üzenetére
Üdv!
Honnan tudom meg, hogy a notebookom tudja-e a PCle 4.0-t? -
junior11
veterán
válasz
Lalikiraly #14505 üzenetére
Szerintem is, végül inkább mégis szétszedtem és kivettem a laptopból, kiszolgálta az idejét.
-
junior11
veterán
válasz
Lalikiraly #14499 üzenetére
Persze, tudom, kíváncsi leszek, a laptop meddig ketyeg még el, kilenc éves lesz pár hónap múlva, napi szinten elég sokat megy
-
junior11
veterán
válasz
Lalikiraly #14497 üzenetére
Holnap telepítem és megnézem mi a helyzet, és megpróbálom a teljes töltést is, ha nem sikerül vagy túl gyorsan fog merülni továbbra is inkább kiveszem, bár volt már a laptop párszor szétszedve, ssd és rám bővítés céljából, az akksi még sosem volt kivéve, de gondolom nem akkora ördöngősség, majd rákeresek a YouTubeon. Köszi
-
junior11
veterán
válasz
Lalikiraly #14495 üzenetére
Egy másik topikban ajánlották, hogy ha rossz az akksi, inkább vegyem ki, akkor már nem érdemes feltöltenem sem gondolom? 🤔
-
junior11
veterán
válasz
Lalikiraly #14493 üzenetére
Van valamilyen lenovo program, energy management talán, most nem ülök előtte, az is javasolta, így volt beállítva, hogy kb 60%-ig töltse fel. Éveken át így volt beállítva, néha feltöltve teljesen, és lemerítve, aztán vissza ismét max 60%-ig.
Ma egész nap már villog és világít elől a kis piros led, gondolom jelzi, hogy le fog merülni... 🤔 -
junior11
veterán
válasz
Lalikiraly #14491 üzenetére
Az utóbbi években már szinte csak hálózatról igen, de az akksi nem volt teljesen feltöltve, mindig kb 55-60%-on volt.
Az említett alkalmazás nincs telepítve, a tárolási üzemmód hirtelen nem ugrik be micsoda. -
Anulu79
addikt
válasz
Lalikiraly #14473 üzenetére
Engem is csak azért izgat mert van, hogy 80% fölé megy a kihasználtság. Aztán ilyenkor még valamit csinálok akkor ki tudja hol áll meg.
Kevés a 4 Gb ami benne van most.
-
Anulu79
addikt
válasz
Lalikiraly #14471 üzenetére
Nekem rigojám az, hogy műszaki cikkből újat veszek.
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14449 üzenetére
Régebben sem voltak bonyolultabbak, csak nagyobbak az alkatrészek.
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14443 üzenetére
Jaja, duplikálja. Ez nekem annyira nem jön be. Ezért vettem a legnagyobb kijelzőset a padból és hozzá a magicot+egeret, hogy nem kelljen szarakodni. Ha akarom “notebook”, ha akarom tablet
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14441 üzenetére
Az ipad kijelző duplikálódik, vagy átvitelnél kapcsol a megjelenítés?
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14439 üzenetére
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14437 üzenetére
Ipad lesz a noti helyett?
-
osonte
őstag
válasz
Lalikiraly #14433 üzenetére
Ryzen 3 5300U (4mag 8szál) alig marad el az i5-től, cserébe alig fogyaszt (Intel 10nm - AMD 7nm). Az integrált VGA sokkal jobb a Ryzennél, a 175 ezres Lenovo kiadja HDMI-n a 4k 60Hz-et 12bites színmélységben, jobb képe van filmre, mint az Intelnek. A ventit 90%-ban nem hallani, mintha passzív lenne és 10%-ban halkan hallani. Számomra nagyon jó döntés volt az 5300U!
-
Romeo619
senior tag
válasz
Lalikiraly #14425 üzenetére
Iponról rendeltem csak jónak kell lennie
Felraktam a Vantage-t abban "friss" a BIOS elvileg. Eszközkezelő továbbra sem látja.
Ezt a BIOS "gyári beállítást" még nem próbáltam. -
Romeo619
senior tag
válasz
Lalikiraly #14423 üzenetére
nem sajnos nem látja. a BIOS még nem próbáltam, de majd holnap ránézek
Addig is köszönöm!
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14419 üzenetére
Na hogy szuperál az új masina? Nem kevés a celeron?
-
Dalares
tag
válasz
Lalikiraly #14412 üzenetére
Nekem volt egy nem Lenovo gépem, amiben a tapipadot csak a BIOS-ban lehetett tiltani. De ilyenkor vagy állandóan tiltva volt, vagy állandóan engedélyezve. Működés közben nem tudtam állítani.
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14407 üzenetére
Az egyik ismerősömnek van 17” notebook. Mindig rácsodálkozok mikor látom, hogy mekkora masina😂 Nekem már-már túl nagy lenne napi használtara.
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14407 üzenetére
Melyik típus?
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14404 üzenetére
És mi lesz a Lenovo helyett? Bizalom megmaradt?
Nekem szerencsére "még" működik (kopp-kopp-kopp).
Pedig nálam 10-ből legalább 8X vissza kell vinnem a termékeket mert általában hibásat fogok kiLegutóbb az EMAG-on vásároltam egy Anker PowerExpand HUB-ot iPad Pro-ra ami nem csatlakozott hozzá megfelelően. Írtam nekik, másnap itt volt a ház előtt a saját futáruk. Elvitte a csomagot és számlára visszautalták a pízt.
-
Dalares
tag
válasz
Lalikiraly #14400 üzenetére
Eddig tartott? Az nem semmi!
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14400 üzenetére
Az igen. De legalább még az elején kibukott a dolog, és visszaadják a pénzt.
Aqua-nál vittem vissza egyszer egy terméket pár napon belül, mert hibás volt. Ott úgy adták vissza a pénzt, hogy előtte elküldték valahova bevizsgáltatni a terméket (2hét kb). -
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14396 üzenetére
Vantage mód már működik, valamiért csak a Lenovo oldalán kerestem.
Ennek a TB4-es külső videókártya csatlakoztatásnak még utána nézek (van itthon egy GTX 1080)
Geforce Now dolgot nem ismerem.Regisztrációra visszatérve, nekem oprendszer nélkül érkezett a gép, tehát ez a verzió sem jöhet szóba. Ami még érdekes, a vantage programban az akku adatainál is azt írja, hogy az akkura 12 hónap gariból már csak 5 hónap maradt. Tehát érdekes a dolog.
Mindenesetre írtam az eladási helynek ezzel kapcsolatban, kíváncsi leszek mit mondanak rá....FN+Q kombóval semmi nem történik
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14388 üzenetére
Van itt még egy-két dolog:
Az egyik, hogy lassúcska a wifi. Letöltés 400-500Mbps, feltöltés 150-200Mbps.
A netem 1000/300. Router bírja (Asus AX82U), iPad Pron mérve 900Mbps körüli, tehát ez a rész rendben van.
Szoktam torrentezni, ezért fontos a sebesség.
Gondolkozom AX kártyacserén...A másik pedig a termék regisztrációja.
Szerettem volna regisztrálni a Lenovo odalán a notebookot, és ott kiderült, hogy 2021.05.26-án már megtörtént (2021.11-hóban vettem a notebookot).
Kíváncsi lennék neked mit ír ki, ha regisztrálni szeretnéd az új gépedet.A jelenlegi gyári háttértárolót (m.2) le szeretném cserélni m.2 Samsung 980 Pro-ra.
Asztali gépemben 970 Evo Plus van, érezhetően gyorsabb, mint ami most a notebookban van.
Remélem a notebook ki tudja használni a 980 Pro sebességét. -
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14390 üzenetére
Igen, kijelző szerintem is a leggyengébb.
Az enyémben 15.6" IPS, 300 nit-es panel van benne, a fényerőt keveslem, szinte 3/4 fényerő alatt soha nem használtam még.
A webkamerával én speciel meg vagyok elégedve, teljesen jó képet ad, pozitívan csalódtam benne.
A ventiről nekem is ugyan ez a véleményem, teljesen hangtalanul teszi a dolgát.RAM nekem jelenleg úgy néz ki, hogy van egy 4GB forrasztott, és egy cserélhető 4GB modul.
3200MHz 8GB 17-17-17-39
Szeretném cserélni a 4GB-osat 16GB-os modulra.
Jelenleg el vagyok vele akadva, mert egyrészről nem vagyok biztos benne, hogy a 16-GB-os modult "befogadná" a masina, másrészről pedig nem találok CL17-es modulokat.
(Mi az a TB4?)
Akku internetezésnél fél óránként kb. 10%-ot csökken, én ezt sokallom. Egy teljes feltöltéssel nem vagyok el vele egész nap (természetesen nem folyamatosan használom).
Valahol azt olvastam, hogy a lenovonak van egy olyan funkciója, hogy be lehet állítani valami akku kímélő módot, ha csak töltőről használnád (asztali mód?). Van tudomásod ilyenről?Játékok terén addig csak a COD MW3-t próbáltm, azt szépen viszi.
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14388 üzenetére
Nekem már új kora óta lötyög kicsit
Kijelzővel mennyire vagy megelégedve? -
Dalares
tag
válasz
Lalikiraly #14385 üzenetére
Ha videót készítesz az új gépről, számíts rá, hogy a sok sznob vérpistike le fogja szólni. Én már leszoktam arról, hogy ha alsóbb kategóriás gépem van, arról írjak, vagy kérdezzek, mert csak a fikázást kaptam. Évekig használtam gépet 4GB memóriával, igaz, nagy videovágásokat nem csináltam rajta, és játék is csak néhány régi klasszikus. Mégis jól elvoltam vele. Ma már a 8 gigára is azt mondják, hogy kevés. Lehet, hogy öregszem, de olyan nagy dolgokra már nem vágyom e téren.
Volt Acer , Lenovo és Dell gépem is. Az Acerrel és a Dellel voltak gondjaim, a Lenovokkal soha. Az évek során 3 Lenovo-m volt, amik még ma is működnek másoknál. Sokan csodálkoznak ezen, mert sokak szemében a Lenovo gagyi. Pedig nem az.
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14385 üzenetére
Gratula hozzá
Tapipad nem "lötyög" egy kicsit, ha hozzáérsz? -
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14380 üzenetére
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14380 üzenetére
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14378 üzenetére
Edge-ben is ilyen fosinger
.
i5-1135G7 van a notebookban. -
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14369 üzenetére
BIOS-ban minden úgy volt bekapcsolva, ahogy kell.
Külső egér nélküli WIN telepítés után működött a tapipad. Előtte próbálkoztam a lenovo oldaláról letöltött, kimondottan a notebook típusához tartozó driverekkel stb. de nem hozott megoldást. -
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14367 üzenetére
Nekem semmilyen módon nem rakta fel a tapipad driverét, még a gyártói oldalon lévővel sem működött. Tapasztalatból írtam.
Jelszóval sem működött a háttértároló felismerése! -
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14361 üzenetére
Nem veszek lassabbat. A CL vajon mindegy lehet? Az a gond, hogy a mostani ramoknak nem tudom a CL értékeit. Aida és a memtest sem írja ki…
-
zvolite80
tag
válasz
Lalikiraly #14356 üzenetére
Hiába vesz bele magasabb órajelű ramot,ha a forrasztott 3200-as!Úgy is a lassabb órajelűn fog menni.....
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14356 üzenetére
Szia!
Köszönöm.
Már korábban kaptam választ a kérdésemre egy másik fórumban.
Sajnos nem tud többet 12GB RAM-nál a notebookom, úgyhogy max. 8GB-os RAM-ot tudok még beletenni.
Már csak az a kérdés maradt, hogy van-e értelme a mostani m.2 helyett egy jóval gyorsabb m.2-t (Samsung 980 Pro) beletenni!?
Mármint, hogy ki tudja-e hajtani a notebook... -
greenbelt21
kezdő
válasz
Lalikiraly #14344 üzenetére
Igen, ebben még ez a nagyon alap Intel Celeron N4000 proci van. Érdemes lehet egyáltalán ezt fejleszteni egy teljesen új 8Gb ram-al?
Köszi -
Remekelek28
őstag
válasz
Lalikiraly #14337 üzenetére
5-ös. Igen. Hogy 45% vagy 100%
-
zvolite80
tag
válasz
Lalikiraly #14320 üzenetére
Szia Lalikiraly.
Na kapott a gép egy 8gb-os ramot a 4 mellé.
Szépen megy a dual channel😊
Igy 12gb ramom lett,mellette ssd.
Hasít ahogy kell.
-
juventus19
csendes tag
válasz
Lalikiraly #14324 üzenetére
Nekem a paraméterei alapján tökéletes lenne a Lenovo Ideapad 5 Pro.Kb az a 330 a keretem notebookra.Hetek óta nézelődök, de ár érték arányban nem találtam eddig jobbat ennél. Csak az itt olvasottak miatt elbizonytalanodtam. Ez a nyeklik-nyaklik pontosan mit jelent jelen esetben?
-
juventus19
csendes tag
válasz
Lalikiraly #14321 üzenetére
Azt írták hogy az ideapad sorozatnak gyenge minőségű a zsanérja meg az anyaghasználat.Plussz idézem: "nyeklik-nyaklik"
-
awexco
őstag
válasz
Lalikiraly #14312 üzenetére
A gép tipuskódját és mindent megmond róla .
-
válasz
Lalikiraly #14309 üzenetére
Rendben, kipróbálom így köszönöm
-
válasz
Lalikiraly #14307 üzenetére
A levono oldalán így csináltam, és fel is rakott mindent, már nincs több frissités amit kérne és még sem megy sajna🤷Érdekes mert amíg nem raktam újra a wint jó volt, így biztos valami driver gond lesz. Arra gondolok hogy eddig valami régebbi volt , és most a frissebbel van gond, viszont ugye pontosan nem is tudom melyik driver lehet a gond. Én vga-ra tippelek. Az hogy billel nem tudom állítani annyira nagyon nem érdekelne, de winen belül se tudom sehol sem. Néha pedig takarekossag miatt jó lenne ha tudnám csökkenteni a fényerőt, esetleg fentebb venni ha napfényben használom. Na de hátha rájövők mi lehet a gond. Köszönöm a válaszod
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Lalikiraly #14304 üzenetére
ilyen emmc ic van rajta:
eMMC 128GB iNAND 7550 eMMC 5.1 WD/SD 467-SDINBDA4-128G
34e ft az eredeti ara (van alli koppancs is).
de nyilvan az ugy semmire nem jo, mert a tartalma is fontos (recovery+w10).
vegul sikerult belepnem a recovery menube is, de ott se latja a diszket nem tud mirol helyreallitani.mas kerdes hogy sztem nem az ic a hibas, hanem valami diszk vezerlo cucc mert az usb diszkeket se latja. ugy nez ki hogy kuka, nyilvan egy teljes alaplapcsere +w10 nem eri meg. 2 eve se volt egy eromu (sot eleg gyengus volt) ma meg mar kb semmit nem er.
kozben jobb hijjan szet is szedtem. lehuztam az akksit, nyomogattam a bekapcsot hogy kifusson belole a szufla. de nem valtozott. cmos elem, meg reset jumper sincs.
marha nehez volt szetszedni es ahogy a ruszki forumban is irtak el is torott par karmocska.
talaltam meg egy debian telepitesi utmutatot, abban is uefi usb telepitest irnak, de elvileg a boot menuben meg kellene jelennie az usb driveoknak ha a secure boot ki van kapcsolva es az usb boot engedelyezve van. nalam persze semmi nem jelnik meg.az alaplapon van m2-es ssd hely. fel is van vezetekezve, ki is van hagyva neki a hely, de mar csatlakozo nincs raforrasztva es a hely szivaccsal van kitoltve.
szoval ennek ennyi volt, kuka (szelektiv). nem volt egy jo vetel, sok gondom volt vele, foleg hasznalatbeli. tablet mod azt nem is tudom hogy gondoltak, az haszanalhatatlan (plane egy android utan), billentyurol egyszeruen lefelejtettek az insert gombot (ezt kesobb egy bios frissitessel kokanyoltak bele de nem lett tul hasznalhato). bt zene mellett (jbl hangszoroval) totalisan akadozott, vagy a gep vagy bt adatfolyam, wifije eleg lassu volt. inkabb ethernettel hasznaltam, meg jack dugorol ment a zene. egyre tobb w frissitessel mar marha lassu is volt, mint egy 386-os w3.11-el, megy de idegtepo. persze mukodhetett volna meg mert ez a 2 ev igen karcsu de hianyzoni se fog.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Lalikiraly #14302 üzenetére
ezt nem teljesen vagom, emmc-t ir a bios, szetszedos videokban is nincs kulon foglalat vagy csatlakozo, egybe van integralv az akaplap.
sd kartya csatlakozoja van kulon, abba is tettem kartyat semmi valtozas.
a videoban es a neten irt ezer gombkombinaciot is probaltam de egyik se hatott, pedig mindenfele metodussal vegigprobaltam oket.
ez amugy egy grafikus bios, nem karakteres.kiprobaltuk ma egy usb-c -> usb3-as adapterrel, de semmi.
az latszik, hogy mikor boot lemezt var a fekete indito kepernyon (insert system disk) es olyankor dugom bele akkor egy pillanatra megakad a cucc.
ezt minden usb aljzatra csinalja nem csak az usb c-re. az eger is mukodik usb-rol a biosban. mintha a disk kezeles nyekkent volna meg.
kolon cmos eleme sincs, talan a szetszedes akksi lehuzas lehet resetelne, ki tudja.. -
rednifegnar
senior tag
válasz
Lalikiraly #14299 üzenetére
na vegigprobaltam mindent amit lehet meg amit nem, semmit nem javult. olyan mintha a meghajtos dolgokat abszolut nem latna, de ugye kozben a bios infoban ott van az emmc. az usb-t kiprobaltam egy egerrel az mukodik.
ezen egy insyde h2o grafikus bios van.
szetszedni nem konnyu valahogy le kell feszegetni rola a kijelzot, de ha nem lesz mas akkor megprobalom azt is, ennek mar kb mindegy. -
rednifegnar
senior tag
válasz
Lalikiraly #14297 üzenetére
hat vicc ez a xar, gondoltam megnezem valami usb live cuccal az mit lat.
nem lehet bootolni. hiaba van usb boot de nem lehet legacy modba tenni, csak uefi van.netes forumokban mindenki anyazik. valaki azt irta rufus-al uefi disket csinalva elindul. na en is keszitettem de semmi. nem jelenik meg.
eleve ez gyanus hogy nem jelenik meg az usb eszkoz a boot menuben meg sehol. se a ket normal se az usb-c-be dugva. igaz c-hez nincs kozvetlen pen driveom csak adapterrel.
nekem valami eszkoz vezerlesi gebasznak tunik ez az egesz. sztem a emmc integralt megneztem a gyari hw leirast es abban nem jeloli az emmc-t (pl a hangkartyat, wifi-t igen).
tmx-el van tapasztalata valakinek? az a hivatalos szerviz.
-
awexco
őstag
válasz
Lalikiraly #14293 üzenetére
Nekem bios frissítés után lassult be 2-3 másodpercről 30 ra ...
-
krisi047
senior tag
válasz
Lalikiraly #14288 üzenetére
Lehet félreértehetően írtam. Pl. Németországban is olcsóbb az 5500U, mint a 4500U és itthon is az 5500U olcsóbb 30-40 ezerrel. Ennek a miértjét kérdeztem.
-
Vandie
tag
válasz
Lalikiraly #14245 üzenetére
Az a helyzet, hogy párom kapta a cégen keresztül ahol dolgozik és én inkább munkára használom és annak előnyeit élvezem, nem annyira játékra. Ellenben tervezem most a napokban játékra is kipróbálni, mert párom is nagyon mondja, hogy nézzük meg mit tud játék fronton. Írok, amint tapasztaltabb vagyok. A billentyűzete amúgy szörnyű, (kivéve a háttérvilágítás) az a no komment kategória nekem, pedig külső billentyűzettel is használom.
-
NoNick
tag
válasz
Lalikiraly #14278 üzenetére
Nyilván túlzás, meg nagyobb az árrés az üzleti/gamer laptopokon.
Az is igaz, hogy ez 2016-17-es Ideapad megdöglött. Feleségem 2013-as B580-as Lenovoja meg tökéletes állapotban van. -
NoNick
tag
válasz
Lalikiraly #14275 üzenetére
Kb. az lesz. Legjobb ötlet az volt minden szervízestől, hogy alaplap csere, az meg nem éri meg.
Ja, meg hogy nyúzásra Ideapadot inkább ne. -
bali66
tag
válasz
Lalikiraly #14274 üzenetére
Köszönöm, megoldódott. Másik pendrive-ra tettem a telepítő iso-t és jó lett.
-
NoNick
tag
válasz
Lalikiraly #14240 üzenetére
Hát sajnos sem Dominik, sem T&T nem vállalta, a sarki laptopjavítós bácsi elvérzett rajta.
Van valakinek tuti tippje, az új alaplapot rendelésen kívül? -
akaido
addikt
válasz
Lalikiraly #14268 üzenetére
Köcce a HELP-et, így utólag is, tanulni mindig jó.
A BIOS-nak jelszó védettnek kell lennie, utána mehet a full config? Nekem logikátlan, de érteni vélem, miért.
Secure boot-ot tiltottam.
Egy már működő gép W10-ének a klónozása után tudtam windowsból a Lenovo BIOS-t frissíteni. -
gertner pist
újonc
válasz
Lalikiraly #14257 üzenetére
Sziavszervizbe megnézték programozott kbc hibás, alkatrészt nem találtak hozzá
-
macikos
addikt
válasz
Lalikiraly #14257 üzenetére
Az elmúlt 20 évben csak Thinkpadjeim voltak, de annyira feleslegesnek tartom 500-600ezreket vagy még többet kiadni értük, hogy azt elmondani nem lehet. Ezek már nem olyanok, mint régen... Az az ominózus "fém zsanér" is... istenem... tegnap szedtem szét a T440S-emet, az a fém zsanér egy vicc. Más notiban is fém van, csak nem látszódik. Tartósságra semmi. Sajnálom, hogy anno megvettem. A többit nem is mondom. Billentyűk kiperegtek, nem bírták a kiképzést. CTRL-C miatt a bal CTRL-t már a második évben elveszítettem. A Touchpad egy firmware frissítésnél megadta magát a második évben. Most a kijelző is megsérült, a gépház is el van repedve. A gyári töltő kábele széptreped, majdnem felgyújtotta a lakást. Szóval ez már nagyon nem IBM.
Ezzel Ideapaddel meg úgy vagyok, hogy 250-ért kapok egy 17"-os FullHD IPS paneles notit. Pár éve ilyen kijelzős notit 800ezer alatt nem lehetett venni. Hát ha ez nem éri meg, akkor nem tudom mi.
A RAM bővítés mindenképpen kell, mert most is kevés a 8GB, pedig most dedikált VGA-m van. Mondjuk az is fura, hogy minden mobilban már legalább 4 de inkább 8GB RAM van, erre a számítógépeket meg 4GB-al árusítják
Ha más nem 1 slottal is megoldom, de mindenképpen kell majd bővíteni.
Ez a vinyó dolog bosszant. Jó lenne a T440S-ből átrakni a 256GB-os SSD-t, hogy ne kelljen másolgatni.
-
awexco
őstag
válasz
Lalikiraly #14256 üzenetére
Biosban nem tudod állítani a lefoglalt ram méretét ?
-
macikos
addikt
válasz
Lalikiraly #14253 üzenetére
Lenovo IdeaPad 3 17ALC6 82KV001CHV
8GB RAM van benne. Ahol eredetileg vettem volna, ott éppen elfogyott, pedig 15e körül raktak volna bele +8GB RAM-ot. A vicc az, hogy van olyan bolt, ahol 60ezer lett volna +8GB RAM belerakása
Inkább veszek majd valahol 8-10 körül, na de aki nem akarja maga belerakni azt szépen lehúzzák...Na mondjuk remélem nem 2x4GB van benne, mert az szuper lenne.
MOD: Közben újra elolvastam, amit írtál. Tehát akkor 1 memory slot van benne? Remek!
-
macikos
addikt
válasz
Lalikiraly #14250 üzenetére
Közben az itt olvasottak alapján ha 512-es SSD-vel és normál akkuval veszem, akkor az M.2-es slot foglalt, tehát szabad marad a 2.5-ös slot
Remélem úgy lesz.
Egyébként átlag 320 nit-es fényerőt és 97%-os sRGB lefedettséget mértek a tesztben (17"-os Full HD IPS panel). Kíváncsi leszek erre a gépre, nem olyan rossz. -
NoNick
tag
válasz
Lalikiraly #14238 üzenetére
Rendeltem ilyen Arctic termal padokat, kicserélem, aztán meglátom. Annyit még észrevettem, hogy valaki, aki előttem szétszedte, nem rakta vissza azt az alaplap tartó csavart, ami a bekapcsoló gomb mellett lenne. Minden bekapcsoláskor meghajlott az alaplap, remélem nem az adta meg magát, mert akkor autós hasonlattal élve gazdasági totálkár.
-
NoNick
tag
válasz
Lalikiraly #14236 üzenetére
Köszi a tippet, megnéztem egy-két laptop javítós videóját. Ami feltűnt, hogy nálam a ramokra pakolt hővezető kis lapok állapota a ramatyon is túl van, de valószínűleg nem csak ez a baja.
Letiltottam már az nvidiát, de nem segített, ugyanúgy összeomlik. -
Dalares
tag
válasz
Lalikiraly #14229 üzenetére
Ha minden kötél szakad, kiveszed a gombelemet, és bekapcsolás után rögtön bejön a BIOS.
-
awexco
őstag
válasz
Lalikiraly #14227 üzenetére
Var rajta reset gomb ? Ilyen tűvel nyomkodós ?
( ideapad 3 4500u -n megy a win11 ) ( tiszta w10 csak más a felület )
-
Otto Flick
csendes tag
válasz
Lalikiraly #14217 üzenetére
Szia!
Először is köszi a választ!
Intel Core i5 10210U. 12 GB RAM van benne jelenleg, végül is ez is rendben van de ha lehet és érdemes akkor "elmennék" 20-ig
81NG009WHV a pontos típus, nem rossz lapos de a wifi kártyát kicseréltem mert állandóan ledobált a net és egyik pillantban max erősségű net volt utána meg eltűntEgy noob kérdés még, ez az első laptopom ( tavaly szeptemberben vettem), szóval ha az akksi töltöttség 16-17%-ot ha eléri akkor utána egyből leugrik 6 majd 5 %-ra, ilyenkor érdemes egy új akksit beszerezni?
-
awexco
őstag
válasz
Lalikiraly #14218 üzenetére
Egyet értek . Mindenre is jó ...
-
awexco
őstag
válasz
Lalikiraly #14214 üzenetére
Azért elég gáz , hogy 2020-as ryzen 4500u-s laposba 1.4 B hdmi-t raknak ...
-
RobbeV0201
tag
válasz
Lalikiraly #14212 üzenetére
A dolby audioban személyre szabás alatt van eq, külső eszköz hangbeállításaira használom, a laptop saját hangszórója szerintem sose ment még
megnézek valami realteket, hátha
-
_seth_
veterán
válasz
Lalikiraly #14206 üzenetére
USB-c displayport átalakítóval próbáltam, de nem működött, de akkor megnezek egy ilyen komplexebbet.
-
Dalares
tag
válasz
Lalikiraly #14180 üzenetére
Én régebben egy alsó kategóriás gépen egy usb-c LAN átalakítóval használtam gigabites vezetékes netet.
-
Is-tee
aktív tag
válasz
Lalikiraly #14172 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Megmondom őszintén, még nem szedtem szét, és arra utaló leírást se találtam, hogy csak sata foglalat lenne benne, vagy rendelkezik-e M.2-es foglalattal. Azért is írtam ide hátha valakinek ugyan ilyen laptopja van, és át esett már ezeken.
-
awexco
őstag
válasz
Lalikiraly #14166 üzenetére
Másik gépbe kellene berakni a SSD/hdd-t ha kellenek az adatok . Lehet csak nincs név hozzárendelve a partícióhoz .
-
DisRespect
csendes tag
válasz
Lalikiraly #14155 üzenetére
Azért az vicces hogy a 8 éves dell-em tudja ez meg nem. Szerencsém volt mert pont leértékelés volt, plusz ez egy újra csomagolt termék így még olcsóbban jutottam hozzá. Raktam bele 16GB-ot meg egy m.2 ssd-t. Igy a sebessége szuper. Viszont nem vagyok elájulva tőle. Kevés a 2 USB, nagyon érzékeny a kasztni, itt ez a bill. világítás dolog, plusz ha elmegy tétlenbe folyamatosan olyan hangot ad mintha fel-le csatlakoztatnék egy USB-t. Ezt valószínűleg a HDMI miatt csinálja (leválasztja), és erre sem találok megoldást.
-
c64fanhun
tag
válasz
Lalikiraly #14149 üzenetére
Van benne egy 4gb-os modul (ddr3L), és van még egy slot, abba menne egy 2gb-os modul, szintén ddr3L...ha jól emlékszem órajel ugyan az.
Másik kérdés, ebbe bele megy a 9,5mm-es optibay, vagy csak az igen keskeny 9mm-es?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest