- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
NoNick #14279 üzenetére
Hát nekem és páromnak volt hosszú ideig HP 630 as laposunk. Imádtam. Amúgy gar lejárta után két héttel mindkettőben megpurcant az akksi, a gép még jó ideig ment utána, de kellett őket takarítani, mert hangosak lettek. Hiába a viszonylag gyenge proci azok még 35W TDP jűek voltak.
Most páromnak egy cirka 4-5 éves Swift 3 asa van napi munka használatban és kopás nincs rajta és még mindíg órákat bír az akksi.
Nekem általában a space gomb szokott elkezdeni kopni, mert mocsok sokat gépelek. de minden gépnél ez jön elő elsőnek. A többi nem mert addigra lecserélem, amilyen marha vagyok.
De kitűztem magamnak hogy a következő gépem csakis IPS kijelző és bill világítás. Ez az alapfeltétel. HPt vennék, ha nem ez a hülye billentyűzete lenne, amiben a hosszú í át van rakva jobboldalra a kurzorok mellé. Sosem szoknám meg, vakon gépelek.
Mondjuk hozzátenném, hogy a TV alatt ami serverként üzemel egy régi Aspire gép i3-3217U val még szinte karcmentes, az akksija is még egy órát bír. Viszont a múltkor pont, mondom rádugom már a TV re a Lenovo V14 emet AMD rizsa 3 al és mondom wow újranézem a filmeket, annyival szebb a kép. Mondjuk AMD a multimédiában mindíg is jó volt. De durva a különbség nagyon a kettő között. Jó meg jó pár év nyilván.
Persze a noti belső kijelzője már más tészta. Ott az Acer fényes a V14 meg matt. De a Lenovoé valami ultra hulladék, kis színkorrekcióval manuálban már csak nagyon hulladék. -
válasz
NoNick #14277 üzenetére
Nyúzásra ideapadot ne? Miért is?
Attól függ milyen nyúzásra?
Ez alatt vajon mit értenek? a játék vagy a cipelés ilyesmi?Kezdjük egy kicsit a játékkal. A hardver adja ennek a krémjét, ha bírja bírja, ha nem akkor nem. A gamer laposok nagyrésze trothlingol azaz túlmelegszik, mert egyszerűen nem bírja a hűtésük az erős hardvert ezért nem is tudnak max teljesítményen üzemelni. Az Ideapad 3 meg pont elég jól bírja ezt a fajta nyúzást. Nem mondom, ha játszol állandóan akkor lehet a gar időt nem fogja kibírni, de félévente vagy évente egy szétszedés takarítás és pasztázás jót tesz neki, mint autónak az olajcsere.
Hurcolás? Én hurcoltam eddig sok laposomat, sosem lett tőle bajuk. Sőt van itthon egy cirka 8 éves Acer laptopunk, amiben Core i3 3217U CPU van 4GB DDR3 ram és egy 500 as HDD és serverként üzemel évek óta. Valamikor hetekig nincs kikapcsolva. És még megbontani sem kellett, tök néma gép. Az aksija is bír még egy órát kb. Vicc...
-
-
-
válasz
NoNick #14237 üzenetére
Hát ha nem vezetik el a hőt hamar megtudd forrni, hát próbáld meg hátha ő vagy a Dominik aki a másik ilyen szerelős ember, hátha tud valamit kezdeni vele. Megmondom őszintém nem tudom mi lehet. Egy live linuxal vagy valami más rendszer alatt is próbáld ki, semmit sem vesztesz.
-
-
törölt tag
válasz
NoNick #13320 üzenetére
Ez olyan, mintha már legalább egyszer szét lett volna szedve. A doboz sértetlen volt, amikor átvetted?
Nekem itthon van egy 120-as, 14 colos, és egy 330-as, 15.6-os Lenovom. A kis 120-as elképesztően jó összeszerelésű, masszív és stablil gép. A 330-as összeszerelési minősége közel sincs olyan jó. A 120-as masszív, könnyű és sehol nem recseg-ropog, a billentyűzete egy milliméternyit sem horpad, nem hullámzik, a zsanér is jó erős. Igaz, hogy két kézzel lehet csak kinyitni, de még rázás hatására sem nagyon mozog. A 700-as sorozat modelljeivel még nem volt dolgom, de az tény, hogy a korábbi notebookjaim közül összeszerelési minőségben eddig mindig a kisebb gépek voltak a masszívabbak, a nagyobbaknál hullámzott a billentyűzet, és az illesztések recsegtek-ropogtak. Ez gondolom, a nagyobb gépház miatt lehet, ahol a burkolat alatt nagyobb üres terek vannak, kevesebb alátámasztással, mint a kisebb gépeknél.
-
-
válasz
NoNick #13167 üzenetére
Hát a BIOS frissítést úgy "biztonságos" hogy feltöltöd totálra az akksit és hagyod töltőn a gépet, máshogy el sem indul a frissítése. Egy restartot csinálsz hogy minden szépen nulláról induljon a Windowsban. Csak simán újraindítod a gépet. És én a BIOS frissítő exet pl admin módban szoktam futtatni és kész és nem nyúlsz a géphez míg kész nincs. Ennyi. Főleg ha egy ős BIOS van akkor javulhat a gép minden tekintetben. Én megnézném.
-
válasz
NoNick #13156 üzenetére
Szia!
Hát az csak annyi, hogy mehetne, attól is függ, hogy a gyártó mennyi TDPt enged neki. Tehát ha kifogy a keretből lejjebb veszi az órajelet és az a max is csak 1 magon lehetséges. Ha meg játék megy ilyesmi, akkor a GPU is kér belőle, így mégkevésbé esélyes hogy kihasználja.
Egyébként próbáld meg, hogy a Windowsban az energiagazdálkodást teljesítményre veszed, hátha.
Egyáltalán milyen Windowssal? Meg esetleg nem árt BIOSt frissíteni sem. Na meg a drivereket is. Lehet némileg gyorsítani rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Gitáros topic
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Gyúrósok ide!
- Futás, futópályák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD 16GB space gray asztroszürke Apple magyar 3 év garancia
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Precision 7560 15.6" FHD IPS i5-11500H RTX A3000 32GB 512GB NVMe gar
- 2 Év garancia!! Asus RTX 4060 32Gb RAM, i7- 13650, 8GB GDDR6 Gaming notebook
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest