- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
Remekelek28 #14335 üzenetére
Rákereshetsz az adott típusra a PSREF
Product Specifications Reference honlapján.Például a keresőbe beírjuk "82KU005HHV".
Kiadja a keresett modell konfigurációját és az alábbi oldal jelenik meg:
A lista szerint a kijelzője:
Display 15.6" FHD (1920x1080) IPS 300nits Anti-glare, 45% NTSC
-
válasz
Remekelek28 #14335 üzenetére
Nem azt akarod tudni, hogy hány % os az ntsc vagy az srgb színtér lefedettsége?
Amúgy ideapadnál ha 3 as akkor szinte semmi. Ótvar panelek vannak benne.
-
awexco
őstag
válasz
Remekelek28 #14162 üzenetére
A “k” betűre igényt tartanék .
Van videó a neten róla .... először gyakorolj haszontalan gombokon .
-
coco2
őstag
válasz
Remekelek28 #13794 üzenetére
A program windows registry-t szerkeszt célirányos programmal. A fent leírtakat külön teszteltem, és közben írtam le lépésről lépésre. Nem mondanám bármilyen módon veszélyesnek. De természetesen nem szándékom senkit olyasmire kérni, ami miatt aggódik.
Bárki más esetleg?
-
coco2
őstag
válasz
Remekelek28 #13791 üzenetére
Sejtem, hogy normál módon működnek a track pozícionáló gombok - azért vannak
De nekem nem arra lennének jók.
Nekem szövegszerkesztéshez kellene egy normális laptop, és egyszerűen csak nincsen laptop emberi áron emberi billentyűzettel, ami szöveget szerkeszteni is jó. Sehol, semmilyen. Kihalt az ergonómia a világból. Nagyon. A legközelebbi lehetőség (talán) a Lenovo néhány tagja, aminek ott a jobb felső sarokban nem home-pgup-pgdn-end szövegszerkesztő billentyűi vannak, hanem music track kezelés. Ha van egy kicsi szerencsém, azok a gombok átdefiniálhatóak a sharp key-el, és akkor alkalmas lesz arra, amire szánom. Ez a legközelebbi talán-megoldás, amit a problémámra eddig találtam.
PackardBell laptopok végett sajnos van arról tapasztalatom, hogy nem mindegyik laptop spec billentyű definiálható újra, ezért kérek segítséget barkitől, akinek már van Lenovo laptopja, a billentyűzetén azokkal a music track vezérlőkkel, hogy próbálja ki azoknak a billentyűknek az átdefiniálását, lehetséges-e egyáltalán? (Sokba kerülne nekem a meglepetés utólag bizonyosodni meg arról, ha nem lehetséges.) Visszalinkelem a képedet, melyik gombokra gondolok:
Előző /off üzenetben írtam a sharp key-hez letöltő linket / használatot lépésenként. Lehetőség szerint arra szeretnélek megkérni, hogy azokat a track pozícionáló gombokat definiáld át átmenetileg, és próbáld ki, hogy az átdefiniálás működik-e? Pld rátenni arra a 3 gombra sorban "1", "2", "3" gombokat, és reboot után beírni azokon keresztül a számokat egy notepad-ban szöveg file-ba, vagy bárhogy kitesztelni. A kérdés röviden, hogy az működik, vagy nem működik?
-
coco2
őstag
válasz
Remekelek28 #13789 üzenetére
Köszönök minden segítséget. A KeyTweak-et teszteltem egy packard bell laptopon (ezt gondoltam lecserélni hamarosan), és feltűnt, hogy win10 alatt már nem működik (win7 alatt még semmi baja sem volt). Ha te is win10-en vagy, van helyette SharpKeys. Segítendő bármilyen tesztet lépésről lépésre leírtam, hogyan lehet használni:
Install:
https://windowsreport.com/software/sharpkeys/
-free installer "sharpkeys39.msi"
-installKey csere:
-program indítás
-rányomni bal alul "Add" gombra
-"SharpKeys: Add New Key Mapping" ablak előugrott, két oldala
"From key" és "To key"
-"From key" oldalon bal alul "Type key" klikk
-előjön pici ablak, ami mutatja, mit nyomtál meg
-megnyomtam <hangerő tiltás> gomb-ot (packard bell laptopon az
jobb fent van)
-pici ablak visszaírta a megnyomott gombot, lehet ellenőrizni,
jól ismerte-e fel
-pici ablakon "OK" klikk
-jobb oldali részen "To key" ismételni műveletet, én
beállítottam a <kurzor fel> gombot oda
-key mapping ablakon alul "OK" gomb klikk
-fő ablakban "Write to Registry" klikk
-újra kell bootolni, hogy változni tudjon, a registry-t a windows
boot időben olvassa csak be
-"Close"
-reboot
-reboot utan <hangerő tiltás> gombot ha megnyomtam, elindult a
kurzor fölfelé egy notepad ablakbanKey csere vissza:
-program indítás
-fő ablakban előad egy listát a változtatott billentyűkkel
-fő ablakban alul "Delete All" gomb klikk
-fő ablakban "Write to Registry" klikk
-"Close"
-reboot (reboot után régi key funkció visszaállt)Bárki más is szívesen tesztelne key remappingot, örülni fogok minden infónak. Köszönöm.
-
coco2
őstag
válasz
Remekelek28 #13783 üzenetére
@Lalikiraly-nak linkeltem egy fotót fentebb, nézz rá légyszíves te is, ha esetleg nem léteznek az ideapad-odon olyan gombok - a magam részéről nem tudom biztosan, hogy azok a termék fotók nem csak fake illusztrációk-e.
Elvileg lehetséges azokat a gombokat újrahasznosítani valami más billentyűként pld ezzel: [link]
Ha van egy kicsi időd kísérletezni, próbáld ki légyszi, hogy át tudsz-e mappingolni azokra egyáltalán bármilyen más funkciót. Mondjuk kurzormozgatást. Előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
válasz
Remekelek28 #13783 üzenetére
Melyik ideapad van neked? A 4 hangerő gomb v130, v330, 330s, s340-eken van csak, többinél jobb felső sarokban főkapcsoló van, tőle balra 3 hangerő szabályozóval.
-
válasz
Remekelek28 #13776 üzenetére
Ne aggódj,az Abyss Blue színű fém Ideapad is gyűjti.
Az előző matt fekete HP Gaming Pavilion is 10 perc után valami okádék volt.
Ujjlenyomat szempontjából talán az ezüst színű laptopok a legkevésbé kényesek. -
válasz
Remekelek28 #13776 üzenetére
Dehogynem
Félóránként lehetne törölgetni
-
Winnie The P
őstag
válasz
Remekelek28 #13742 üzenetére
Nem tudom mennyire hangos, a lányom szobájában van. Feladatkezelőben tudod megnézni.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Remekelek28 #13731 üzenetére
De ez csak próbál, nem kapcsol be.
Fel másodpercre felpörög a venti a semmiből, aztan újra fel óra csönd. Bekapcs gombra és töltöre sem reagál. -
válasz
Remekelek28 #13720 üzenetére
Hirtelen megugrottak a notebook eladások a homeoffice és a távoktatás miatt.
Egyrészt a készletek is csappannak,így a kereslet-kínálat arányának változása miatt az árak is emelkednek.
Másfelöl ilyenkor szeretik kihasználni a boltok a lehetőséget az extra profitra,van aki kisebb áremeléssel,van aki pofátlannal...
Most néztem,hogy az egyik boltnál az a gép amit cirka 1 hónapja vettem 250-ért most 300... -
Winnie The P
őstag
válasz
Remekelek28 #13716 üzenetére
Lenovo IdeaPad 330 A4-9125 8Gb ram, 1000Gb hdd, Radeon 530 2Gb vga.99990 ft. De már elfogyott a digiprime-tól rendeltem.
-
Winnie The P
őstag
válasz
Remekelek28 #13714 üzenetére
Szia! Köszi, várom hogy megérkezzen! Tegnap hívtak a boltból, hogy a sok megrendelés miatt kicsit csúszhat a szállítási határidő.
-
válasz
Remekelek28 #13703 üzenetére
RAM és SSD, ennyi a játszótér.
-
válasz
Remekelek28 #13701 üzenetére
Sokszor láttam hogy AMD-s gépeknél egyáltalán nem áll le a venti. Ennél a modellnél nem tudom pontosan.
Ha kérdeztél volna ajánlok rendes gépet is, igaz az nem 90e Ft. Ne értsd félre nem a kedved akarom szegni, de nem véletlenül az AMD-s konfigok az olcsóbbak.
Amiben jobb az Intel + nVidia kombó: fogyasztás, hőmérséklet, driveres támogatás, teljesítmény. Viszont jóval drágább.
Szerintem kezd el használni és köss kompromisszumokat magadban és meglátod jó lesz használni. Ne várj el irreális dolgokat egy legalsó kategóriás notebooktól. Jó lesz ez -
válasz
Remekelek28 #13680 üzenetére
Régebbi lenovo notiknál úgy kell telepíteni az AMD drivert, hogy először leszeded a Lenovo oldaláról a laptophoz tartozót és utána az AMD oldaláról letöltött legfrissebbel "ráfrissítesz" nem tiszta telepítés!. Jó lesz a képe menni fog minden.
-
válasz
Remekelek28 #13696 üzenetére
Igen ez így van, ahogy a kolléga mondja. Az CPU ba integrált a RAM ból kajál, amennyi éppen kell. Az 530 as pedig saját 2GB vel rendelkezik, bár elsőnek az AMD a dedikált kártyát is a rendszer memóriávaal etette. Azthiszem az 520 as ilyen volt. Csodát azért ne várj az 530 astól sem.
Ellenben a Windows beállításokokon belül a rendszer / kijelző, grafikus valamibe kell menned és megadni, hogy az adott program melyik VGAt használja. A radeon szoftver sem tudja automatán. Saját tapasztalat. Figyeld a feladatkezelőbe melyik VGA megy. Ill van jobban kihasználva.
-
válasz
Remekelek28 #13694 üzenetére
Nem ismerem pontosan a konfigurációt de sanszos van benne még egy külön VGA ami 2GB-os, és nyugalmi állapotban csak azt olvassa ki ami a processzorban van. Az pedig a rendszermemóriából választ le magának dinamikusan RAM-ot. Most épp 512-t.
-
Remekelek28
őstag
válasz
Remekelek28 #13693 üzenetére
Nézzétek már meg légyszi. Biztos.hogy jó vga t töltött le a program? Nekem 2gb a videokari nem 512 mb.
[link] Ez a laptopom tiusa. -
válasz
Remekelek28 #13686 üzenetére
Sajnálom, de nem fogsz sosem tükörsima átvitelt kapni vezeték nélkül. Böngészni jó lesz, de komolyabb dolgokra egyszerűen kevés a sávszélesség. Ugye ez a WiFi modulon keresztül működik, és ott igen csak sok a korlátozó tényező. Először nem ismerjük azt, hogy pontosan milyen kártya van a gépedben, illetve, hogy 2,4 vagy 5GHz csatornán kapcsolódnak az eszközök.
Kijelző. Igen az én régi laptopmban is jobb kijelző van, ezt el kell fogadni. Az teljesen más technológia volt, a kijelző és maga a gép is vastagabb volt, valamint az egész világ másképp működött/gondolkodott. Manapság olcsón mindenből a leg gagyibb jár, mindennek egyre rosszabb a minősége, és nagyon rövid az elavulási idő. Ahhoz nagyon nagy szerencse kell, hogy 9 évig működjön egy újonnan vásárolt akármi. Ez már nem az a világ. -
válasz
Remekelek28 #13686 üzenetére
Szia!
Na nézzük újra. Először is Lenovo Vantage feltelpít. Azzal felfrissíted a drivereket.
Aztán az AMD nél a te esetedben 100% hogy egy fényerő csökkentő kíméló mód be van kapcsolva, csak bazira elvan dugva az AMD beállításokban. Azt ki kell kapcsolni és lesz normális fényerő.
A másik, ha olvastad amit írtam, ezekben a Lenovókban borzalmasan putri panelek vannak. Szinte bármi szebb képet ad.
Na ezeket nézd meg és utána nyomozhatunk mi a probléma.A másik amikor a TVn megy a videólejátszás nyomj már a gépen egy ctrl+shit+esc et és nézzük meg mennyire terhelt a CPU, a GPU... Esetleg a videólejátszást az AMD driverben és a Windowsban is át lehet rakni a dedikált vidókártyára. Alapból mindenre az integráltat használja. Tehát neked kell beállítani hogy ne parlagon legyen a dedikált és esetenként erősebb GPU.
Ha nem megy írj, vagy csörögj rám elmondom telefonon
-
válasz
Remekelek28 #13682 üzenetére
Hát akkor nézzük sorba.
Két videókártyát lát. Az egyik a CPU integrált a másik pedig dedikált.
Az hogy megfelelően működik, az a driverre nem jelent semmit.Ettől még egy AMD oldalára felmész és egy automata felismeréssel szépen felrakja a kellő drivereket, de a Lenovo Vantage nevű program is kész szeretettel megteszi neked.
Az hogy a TVn szebb a kép? hát a TVd többe került mint az egész laptopod
Még jó hogy szebb rajta a kép. Ezekben a Lenovo notikban (nem sértés) Nekünk is van több is. Olyan gagyi TN panel van, hogy az ezer éves LCD tévénk is kenterbe veri, rossz látni a különbséget. Ez van.
-
válasz
Remekelek28 #13680 üzenetére
Eszközkezelő?
-
válasz
Remekelek28 #13678 üzenetére
Windows felismer már mindent, az AMD vezérlőből a lite ot felrakja a windows store ból. Nem hiszem, hogy driverekkel kéne mókolnod. De a VGA driver hiánya már egy filmnézésnél is kijön, mert nincs függőleges szinkronizáció... Meg úgy minden akad
-
Oceanus
tag
válasz
Remekelek28 #13668 üzenetére
Csak világít a kijelző meg a billentyűzet...
Esetleg tud vki itt Pesten aki foglalkozik vga javitassal? Csak olcsobb mint egy új noti...
-
válasz
Remekelek28 #13664 üzenetére
Nekem Y520. A maga módján egész jó. Hőháztartása nem az igazi, egy idő után lekapcsolja a proci a Turbot, pedig nem melegedik 80 fölé. De mondjuk már nem is nagyon játszok, hogy ez izgasson. A benne lévő wifi még elég karcsú, de nem is ezt használom komolyabb dolgokra, hanem az asztali gépet. Az meg Lenovo K450.
-
válasz
Remekelek28 #13662 üzenetére
-
válasz
Remekelek28 #13660 üzenetére
Biztos hogy wifi kell hozzá. Windows 10 alatt kell keresni a gépházban vezeték nélküli eszközöket. Fejből nem tudom mi a pontos neve.
-
válasz
Remekelek28 #13658 üzenetére
Na ez már valami. Reméljük sokáig kiszolgál!
-
válasz
Remekelek28 #13656 üzenetére
Ezt konfigurációja válogatja. Úgy vettem észre, a többségben nincs.
-
válasz
Remekelek28 #13654 üzenetére
Én úgy tudom a garanciát nem zárja ki, ha kicseréled a merevlemezt. Sérülést ne okozz a készülékben, ez a lényeg. A HD kijelző szerintem elég ratyi, mindenképpen ajánlanék hozzá monitort. Múlt évezredben fogod érezni magad egy HD kijelzővel.
-
válasz
Remekelek28 #13651 üzenetére
Igen, egyszerű kicserélni.
-
válasz
Remekelek28 #13649 üzenetére
Szia, szerintem keress olyan boltot és készüléket, ahol már ez eleve benne van. Sokkal egyszerűbb mint magad szerelgetni. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg ilyen konfiguráció létezik. Még arra figyelnék, hogy SSD mellett minimum 8GB RAM legyen a készülékben.
A leg olcsóbb HDD + 4GB konfigurációk csak csalódást okoznak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Star Trek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Futás, futópályák
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7710 17,3" Laptop , i7 6820HQ , Quadro M4000M 4GB , 32GB DDR4 , 512GB SSD
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest