Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oibacsi
őstag
válasz
pyrannha
üzenetére
Szia! Erős ujjak vagy fogó nem árt...szóval áthúzod a gépház lemezén amennyire tudod és helyére pattan, majd rárakod a ventit és miközben magát a ventit nyomod húzod a guminak a végét amíg nem ugrik a helyére...ne félj, erősen kell...sokat nem érnek, de az én brutálhalk gépemnél már az is számít
-
pyrannha
senior tag
Hi!
Mivel kicsit hangosak voltak a gyári tt ventillátoraim, ezért vettem 2 db 1200-es Noctua ventit. Az lenne a kérdésem, hogy a rezgéselnyelőt amit adtak hozzá, azzal hogy lehet a ventit rögzíteni? Mert én még a venti furatain sem tudtam át dugni.
Valaki ossza meg velem a technikát.
A másik kérdésem, hogy ezek a gyakorlatban érnek valamit? Vagy inkább rögzítsem őket csavarral? -
PartyShan
aktív tag
Hello!
Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Szeretném lecserélni a Raidmax Sagitta házam gyári ventilátorait valami csendesekre, de jó levegőszállításúakra.
Ebben a házban 3 venti van, 2db 12cm-es elől és hátul és oldalt van egy 8cm-es.
A hátsóban és az oldalsóban kék ledek vannak, ez is számítana a választásnál nekem.
A másik meg lehet hogy láma kérdés de nem vagyok nagyon otthon ebben a témában.
Amik most vannak ventik azok molex csatisak és az alaplapomon csak 2 venti csati van, szal
ezeknek az új ventiknek milyen a csatlakozásuk? Szabályozni nem akarom őket ha nem muszáj szal előlapi feszszabályzó az nem lesz a gépemben. Ezért is lenne fontos hogy max fordulaton is halkak legyenek a ventik.
Elolvastam a Ph!-n a nagy venti tesztet és kinéztem pár oylan ventit amiről úgy gondolom hogy megfelelne.8cm Cooler Master Led Silent
Coolink VS2B
Y.S. Tech FD1281253B-2A12cm Cooler Master Ultra Silent (kék ledes)
Coolink VS4B
Noiseblocker SX1
GlacialTech Silent BladeŐk lennének azok.
A ház Raidmax Sagitta
http://buyraidmax.com/product.php?pid=56&xcSID=0e6ddce151c90003af8d8615112c579eÖsszefoglalva:
8 és 12 cm-es ventiket keresek
Kék ledesek legyenek
Max fordulaton is halk (mert nem biztos hogy szabályozni fogom őket)
Az anyaga legyen átlátszó ha lehet
(van ilyen venti ami megfelel az igényeimnek?)Azt hiszem ennyi. Aki tud mondani nekem ilyen ventiket megköszönném. Lehet akár pm-ben is üzenni.
Kaptam pár tippet egy másik topikban de még mindig tanácstalan vagyok azaz nem tudok dönteni.
Előre ezt gondoltam.
NB-UltraSilentFan SX1 Rev.2.0
1200rpm
38cfm
17dB-a
nincs LEDOldalra ezeket gondoltam.
Cooler master LED On/Off Fan 80mm with control
1800 R.P.M.±10%
17.16CFM
20.75 dB-ANQ-3709BL Silent Tornado 80mm FAN kék led
NQ-3709RL Silent Tornado 80mm FAN piros led
1200 RPM +- 10%
15dB(A)
16,5 CFMItt igazából az NQ felé húz a szívem mert halkabb igaz nem is pörög annyit, de nem sokkal marad el a CFM.
Hátra ezeket néztem ki
Cooler master LED On/Off Fan 120mm
1200rpm
39.77CFM
19.3 dB-ANB-UltraSilentFan SX1 Rev.2.0
1200rpm
38cfm
17dB-a
nincs LEDNQ-3711BL Silent Tornado 120mm FAN
1000 RPM +- 10%
17 - 19dB(A)
38,0 CFMPár napja töröm már a fejem ezeken a ventiken és úgy gondolom hogy 1 márkát akarok az NQ nekem a legszimpatikusabb.
És eldöntöttem azt is hogy lesz előlapi ventiszabályzó. Abból tudtok nekem ajánlani valami jót. -
BandiHUN
veterán
ha lenne valakinek,akár használt,de nem sérült állapotban egy 25centis ventije felesleges,szóljon...

-
tukko1
aktív tag
válasz
Icewind
üzenetére
Amugy gondolom, hogy direkt a venti miatt vettél ilyen házat!
De amugy jól is néz ki! Meg sztem ár/érték arányban az Aerocool házak elég jók! Én is ház vásárlás elött állók! Én Masstige-t akarok és persze hogy ilyenkor fogy el az összes boltból!
De tényleg sehol nincs és még rendelésre se hoznak!!!
Amugy az Infinity utodja egy Scythe Andy Samurai lett! Azt mondta a csóka ez pont belefér a T3-ba!
-
Icewind
aktív tag
-
Icewind
aktív tag
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
nemhiszemel, végre megvan minden cucc a gépemhez, összerakom, erre kiderül, hogy a scythe ninja procihűtő akkora, hogy nemtudom rárakni a házra az oldalát, mert azon meg van egy 25cmes venti(aerocool extremengine t3), nem férnek meg egymással.
remek

-
válasz
TazLeacher
üzenetére
hát az 5 az már a maximum.
-
TazLeacher
nagyúr
Már nem engedi a MOD-ot.
Mennyi a különbség a CM Hyper TX és a SCYTHE Ninja között, mert tudom, hogy árban nm kevés, de hőfokban? Mert akkor lehet lecserélem arra, azt annyi.
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
max pár fokkal fog csökkenni.
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok akadt egy kis gondom!
A lényeg, hogy egy CM Hyper TX-el hűtőm a procim, gyári paszta van rajta.
Az lenne a kérdésem, hogy ha a gyári pasztát Artic Cooling MX-2 pasztára cserélném, körülbelül milyen hőmérsékletcsökkenéssel számolhatnék?
-
GeeTeQ
tag
válasz
Oibacsi
üzenetére
hali
na már van lóvé a beruházásra, kérdésem, hogy akkor még mindig ezt találod jó megoldásnak számomra, amit írtál nekem, vagy olcsóbb és jobb ?
a VGA hűtőt még nem találtam sehol "arctic cooling accelero s2"
olcsobbat.hu-t szoktam használni és google-t...
köszi, pá.esetleg beírjam ismét a configom?
-
flegos
senior tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Javasolnám még a Gemin2 hütöt 2db Noctua ventivel baráti áron!

[L:http://prohardver.hu/apro/thermalright_cooler_master_huto_szuper_aron/friss.html][/L]
-
Oibacsi
őstag
válasz
manutdzoli
üzenetére
ha scythe akkor ninja vagy infinity, ha asus akkor inkább silent knight, zalmant nem vennék többet
-
manutdzoli
senior tag
Q6600-as procimra szeretnék hűtőt venni,csak ugyebár nagy a választék és nem tudom melyik a legjobb.Ezeket néztek és ajánlották:
- ASUS Silent Square: 8900,-
- ASUS Arctic Square: 9900,-
- ASUS Silent Square Pro: 10.900,-
- SCYTHE Andy Samurai Master: 9900,-
- SCYTHE Kama Cross: 8900,-
- SCYTHE Katana 2: 7500,-
- Thermaltake MiniTyp90: 8900,-
- Zalman CNPS9500 AT OEM: 8500,-
Melyiket válasszam szerintetek? -
tukko1
aktív tag
Milyen hdd-t érdemes venni halkság szempontból? Én egy Sata2 WD 320 AAKS-re gondoltam!
-
válasz
manutdzoli
üzenetére
szeritem egyrészt annak higy majd amit látsz. Másrést a 80-85 fok még éppen nem annyira gáz, ha ennél nem megy feljebb. (gondolom terhelve). De ha van almai jól kialakított házhútésed, biztos az is farag le pár fokot.
-
7600GT
senior tag
Vki próbált már AC S1-et 8800GTX-re vagy HD2900XT-re felrakni?
-
tukko1
aktív tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Hát a 8800-akra a Hr-03 pluszt ajánlják. Én a napokban vettem egyet, de nem tudom felrakni a 7300 Gt-re! XD Tudom figyelmetlem voltam, azt hittem hogy csak abban kölönbözik a sima Hr-03-tól hogy 4 hőcső helyet 6 van, de tévedtem. Most barkács lesz!
De ha ráoperálom valahogy tuti viszi majd passzívban a 7300GT-t! 
Apropó nem tudtok valkit ajánlani aki tud nekem felfogatót csinálni?
[Szerkesztve] -
m4rc!
őstag
válasz
manutdzoli
üzenetére
8800-asok gyári hűtése teljesen jó, kb. felesleges lecserélni. Meg nincs is nagyon mit a helyébe tenni, még nemigen jöttek ezekhez a karikhoz a megfelelő hűtések, ha már vmit akarsz akkor VF1000.
VF900-at meg ne tedd rá, hacsak nem akarod megsütni a GPU-t... -
válasz
manutdzoli
üzenetére
ha jól tudom a vf900 már kicsit gyenge hozzá, viszont a gyári hűtő nem olyan rossz. De próbáld ki melyik a jobb.
-
manutdzoli
senior tag
Hi mindenkinek!8800 gtx kártyám lesz,és az a kérdésem hogy milyen hűtőt vegyek rá?15k szánok rá.Azon is gondolkodtam hogy a régi karimról átteszem rá a hűtőt,ami egy Zalman VF900.Nem tudom mennyire hűtené le ez a hűtő a gtx karit.Help!
-
-
wwhy
veterán
Szerintetek tápba be merjem tenni:
YS-Tech FD 128025LB-2A1 40 m3/h - 17 dBa
vagy
NorthQ Silent Tornado 80mm
az Antec táp 8cm-s ventijeének suhogása nekem sok 1 kicsit
[Szerkesztve] -
a leghangosabb cucc a gépben mostmár a wincsim
Nincs valami ötletetek, hogyna lehetne elhalkítani? 
-
Icewind
aktív tag
válasz
Oibacsi
üzenetére
Scythe S-FLEX 21D 57 m3/h 8,7 dB(A)
Scythe S-FLEX 21E 83 m3/h 20,1 dB(A)
Scythe S-FLEX 21F 108 m3/h 28 dB(A)
Hát a legerősebb gondolom zajosabb, és alapból majdnem hogy passzívan is megy a Ninja... szal a kicsi és a középső közt gondolkodok, de vajon a kicsi mennyire elég? Oké, Core 2 duo nem melegszik nagyon, ahoz simán, de ha már ennyi pénzt kiadok, akkor elvárom hogy hosszútávon működjön a dolog... és majd mikor veszek X idő múlva négymagos, sokkal melegebb procit, vajon ahoz melyik lenne elég teljesítményben...
Mert ha a dba-t nézem akkor a kicsi és a középső közt elég nagy a különbség, sőt ez a 20dba elég átlagosnak tűnik... szerintem egy leszabályzott Hyper TX sem hangosabb 20dbanál vagy tévedek?
esetleg még:
Silentmaxx SF 120/12 70 m3/h - 19 dBa
NorthQ Silent Tornado 65 m3/h - 17 dBa
Szóval melyik lenne a legjobb a teljesítmény/hang arányban?
Egyáltalán maga a táp - Zalman ZM460B-APS - van ilyen halk mint ezek?
Amúgy elég nagy ez a ninja, biztos rámegy egy giga p35-ds3 alaplapra ütközés nélkül?

[Szerkesztve] -
Icewind
aktív tag
Hali
Egy Asus Silent Knight halkabb, mint egy viszonylag alacsony fordulaton pörgő Hyper TX? Core 2 E6750re kell majd.
Sajna egyre kevesebb helyen van TX, nemtom hol kapok. Alien computersnél van jó áron az árlistában, felhivtam őket és mondták hogy már csak TX2 van. Persze az árlistán továbbra is TXként van hirdetve...
Szal melyik a halkabb?
Vagy mondjatok valami olyat elfogadható áron, aminek a hangja nem fog kitűnni egy Zalman ZM460B-APS táp mellől és megbízható.
[Szerkesztve] -
용 Bob
senior tag
Haller topic!
Kérdésem az lenne,hogy hogyan kell feltenni hűtőpasztát,a proc.hűtőre?
Milyen technikával?Milyen vastagságban?
Választ előre is köszi! -
Oibacsi
őstag
na akkor én is beszámolok:
-350-es fsp tápba beforrasztva az eredeti helyére egy 1200-as noctua, 900-950 körül járatja
-procin tr ultra 120 extreme+ac pwm-es venti 500rpm körül
-oldallapon, hogy a vidkari és az nb hűvös maradjon, 500rpm körül egy 800-as noctua
-nb-n egy zalman nbf47-es borda
-sb-n egy zalman nb-47j-s borda
-elöl egy 800-as scythe s-flex, 500rpm körül
-és az új szerzemény, egy 5400-as, 120 gigás, 8 mega cache-es fujitsu laptop vinyó
Na ennek nem sok hangja van...még a tápot kicsit megpiszkálom és tökéletes...
Bár terhelés alatt annyi hangja van mint egy modern laptopnak üresjáratban... -
bemoddoltam tegnap egy noktua ventit a vincsik után. Mindenki azzal stresszelt, hogy nem sok eredménye lesz szívva. Hát van értelme, és nem kicsi
A vincsik az 50 fokról átlag 32-re hültek, a videókari is hült kb 8 fokot az északi híd 4-et a proci 2-t
És a két noktua éjszaka mikor csak letöltök bőven elég a gépnek, mind a vga, mind a NB, mind a proc hűtő le van állítva, és semmi sem megy még 50 fok fözelébe se 
Éljen a léghűtés
[Szerkesztve] -
ImI87
őstag
Sziasztok!
Ilyen kérdésem lenne:
Az újabb alaplapok nagyrésze tud olyat, hogy biosból vezérli a ventik fordulatszámát a hőmérséklet függvényében. Ez igaz a 3pin-es ventikre is, vagy csak a 4pin-es PWM-es hűtőkre? Az alaplap egy ASUS P5K Premium, amiben van ''Q-fan 2''. A lényeg a proci lenne, de a házhűtőket sem ártana az alaplapra kötni, hamár abból is tud 4-et vezérelni.
Szóval működik ez az opció a ''sima'' 3pin-es ventikkel is?
Köszi
ImI -
Boci_83
őstag
Üdv!
Viszopnylag egyszerű kérdésem lenne. Melyiket ajánljátok, s miért??
Scythe Infinity SCINF-1000 vagy EKL Noctua NH-U12 vagy Scythe Ninja PLUS SCNJ-1000P -
tukko1
aktív tag
-
pentium4
senior tag
hát figy
1 nagy 12 es van hátul, jobb oldalt 2 a vga és a procinál, és még 2 van a vinyóknál bal oldalt!
beléje kellenek a ventik: http://prohardver.hu/cikkek/2007-03-23/chieftec_retro/oldal_5.html
hát sztem a por elkerülése érdekében kifele fog fujni az összes, max vákum lesz a házban és az elülső porszűrőn fogja beszivni

[Szerkesztve] -
-
pentium4
senior tag
köszi a helpet már csak 1 kérdésem van:
milyen porszűrőt ajénlotok, a fémszövésüt vagy az anyagosat vagy egyiket se?
sajna nálam elég nagy por van és a gépbe rakódik mint állat, igy valami megoldás kell
mint az 5 ventit ugye ugy kell felrakni hogy kifele fujjon???
köszi! -
Oibacsi: Lenne még egy kérdésem, észrevételem. van a vidó karin egy zalman vf900. a ventit rádugtam az alaplapra. A venti csatija 3 tűs, viszont ha a csatit bállítom PWM-re a biosba gyönyörűen lehet vele a fordulatot speedfan-al. Ez normális?

-
pentium4
senior tag
Hali urak!
kéne egy kis help nekem! uj házamba kéne 5 venti, amik halkak de hatékonyak
4db 92mm-es venit kell és egy nagy 12 centi hátulra!
chieftec smart házba lesznek!
köszi
P4
Új hozzászólás Aktív témák
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik
- Autóhifi
- Parfüm topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- OLED TV topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Samsung S24D330 FullHD monitor, számlával!
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPad Smart Keyboard magyar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De amugy jól is néz ki! Meg sztem ár/érték arányban az Aerocool házak elég jók! Én is ház vásárlás elött állók! Én Masstige-t akarok és persze hogy ilyenkor fogy el az összes boltból!
De tényleg sehol nincs és még rendelésre se hoznak!!!
túl nagy 

szerintem igen