Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Yodamest

veterán

Továbbá kicsit mentál téma:

Nagyon szeretem a játékot és alapetően végtelenül nyugodt vagyok, viszont nehezen bírkózom meg a mentál részével. Az ilyen chatre nem figyelés, flamelés és hasonlókon már túl vagyok, nem erről van szó, soha nem bántok senki, nem flamelek, inkább bíztatni szoktam már ha írok egyáltalán valamit...

Ami nagyon bánt és nem tudom, hogyan kellene vele megbírkózom, az az hogy úgy érzem sokkal több erőfeszítést teszek a játékomba, mint a csapattársaim és mégis nem tudok többet nyerni, mint amennyit veszítek, sőt....

Mindig az egyik legjobb a KDA-m, kint is van a profil banneremen legmagasabb szinten az az achievement, ami elvileg a játékosok csak valami 0,05%-nak van meg, a "túlélő" miszerint úgy kell sok sok meccset lejátszani, hogy ne haljunk meg, nos ez nekem megvan. A farmomra is eléggé figyelek, mindig ilyen 6-6,5 körül van, meccstől, hőstől függően több vagy kevesebb. Szóval jó farm (relative to elo) és jó KDA, megyek objektekre állandóan, wardolom őket már harcok előtt 1 perccel, hogy tudjuk securolni a helyet és ne "beessünk" oda az utolsó pillanatban. Irányítom a csapatot, pingelem a helyes döntéseket (igen objektíven helyes, nem pedig szerintem helyes), aztán vagy hallgatnak rám vagy (többnyire) nem.

Úgy érzem mindent beleadok, baromira figyelek, mások meg szimplán tojnak rá sok esetben, nevetnek a vereségünkön, feladják, állnak a bázison mint a hülye, hogy nekik ehhez nincs kedvük stb. Én ennél tényleg úgy érzem sokkal feljebb vagyok, és nagyon bántó hogy az ilyen objektíven lehozhatatlan meccsek miatt szívok, amikor a botlane 7 killt ad 5 perc alatt az enemy adc-nek ott állnak fele annyi farmmal 0-4 és 0-3-ban és akkor hajrá megint hozzam le én....

Eleve nem értem azt sem, hogy azonos eloban hogyan lehetnek játékos és játékos között ekkora differenciák... én ha találkozok is egy jobb lanerrel akkor is max megöl egyszer és utána már óvatosan okosan farmolok torony alatt, nem adok neki több killt, építek valami armort vagy mr-t ellene, szerintem ez lenne a normális hozzáállás. De nem, a csapattársam mennek ki lénre mint a botok és újra és újra ugyanúgy meghalnak, sokszor 5 perc alatt ugyanaz a tag 5-6 alkalommal is édes istenem....

Ezzel szemben tudom közhely, tudom ilyen nem létezik, de az ellenfélnek 5/4 játékosa szinte mindig nagyon jól játszik (relatív a csapatomhoz képest) még amikor Ryzet vagy TF-et pickelnek azzal is tudnak carryzni, HELL WHAT, bezzeg ha a mi midesünk Ryze vagy TF akkor gyakorlatilag 0-7-ben van 8 perc alatt, írd és mondd. És mondom szokott lenni ott is noob persze, de max 1-2 tag, de a többség mindig fed és mindig jobb mint a csapatom többi tagja. Akkor szoktam nyerni ha legalább egy értelmes, reliable tag van még a csapatomban akivel üssze tudok játszani, aki effektíve csinál valamit a mapon, ami előrevisz minket, sokszor egy ilyen sincs.

Csak egy példa, hogy mikre kell gondolni:
    Elég sokat junglerkedem mostanság, pl. egyik meccsen volt 2x egymás után olyan helyzet, hogy megöltem egyedül az enemy botlanet, én életben maradtam és pingeltem ezerrel az ösvényre épp visszaérkező (korábban meghalt) botlanemet, illetve midesemet, hogy jöjjenek, mert infernal drake van és mivel 5v3-ban vagyunk le kellene szedni (ez volt a gondolat mögötte ugyebár). Szerintem ez egy érthető objektíven indokolt play lenne, de neeeem, senki nem jött a sarihoz (talán a support egyedül), az enemy meg természetesen az életben lévő 3 játékosával mind odajött... engem és a suppot megölték, majd a maradék harc végeztével odaszaglászó "heh mi van itt" midest és adc-t is megölték...

Na és ezt 2x egymás után eljátszottuk egy azon meccsen... és ez nem egy kiragadott példa, ilyen szélsőséges missplayeket, rossz döntéseket, értetlenséget a csapatom részéről minden meccsen szinte el tudnék mondani. Ezért nehéz nekem mentálisan ez, nem tudom hogy lehetnék így jobb, persze ha konkrétan nem csak 2 embert ölök meg hanem az egész enemy teamet 1v5-ben és utána egyedül elhozom a draketis az megoldás lehet, de a realitások és ésszerűség talaján maradva, nem hiszem, hogy nekem 300%-ot kellene mindig meccsbe beletennem, a csapatomban lévő 4 embernek meg 20%-ot, ez nem fair.

Néha van tényleg az, hogy úgymond tudok játszani a saját tempómban, nem kell folyamat azt látnom, hogy valaki meghalt nálunk, na ezek végtelen egyszerű meccsek szoktak lenni. És nem, nem carryznek ilyenkor sem, csak szimpán mittudom én, 2-2-2-ben, 0-2-5-ben stb. vannak, szóval nem haltak sokat, farmolgatnak, elvannak, ez nekem az álom tényleg, de nagyon kevés ilyen van. Tényleg 10/8x az van, hogy már az első minion wave alatt meghal 2 csapattársam, (2 különböző lanen) és utána ez folytatódik kb percenként, egyszerűen nem tudom a tempót tartani azzal, hogy egy 6-0 Lucian, Kaisa, Belveth, Vi, vagy Yi jön rám a 10. percben....

Sokszor nincs időm, elfelejtem nézni az eredményjelzőt ilyen korai játékban és emiatt (meg nem is feltételezem) egyszerűen meglepnek azzal, hogy simán belemegyek egy jó szituációba pl. fél HP enemy jungler a folyónál, majd oneshotol és akkor nézem meg, hogy jah már 1 teljes iteme van + cipő és amúgy 6-0-ba van.... ez az ilyen 2 clearnál és nem, nem jungle diff, meg nem ő ennyire jó, hanem a csapattársaim ennyire idióták, hisz látom, nem nézik a mapot, meg feléjük a Vi, pingelek mint állat, de ők ott maradnak még 2-t miniont lefarmolni és persze hogy mindkettő meghal.. ilyenek. Amikor írom csak nyugodtan, hogy én pingeltem ameddig a játék le nem tiltotta a pingemet, válasz annyi, hogy "nem baj ha ezt bukjuk go next, nem fontos"....

Igen nekik nem fontos, mert látom, olyan meccseket nyernek ezek a noobok, amikhez közük nem volt, 2-es farmmal, 1-7-3-as stattal le vannak carryzve sok esetben, persze nekik könnyen jön a win.

De engem senki nem carryz le, nekem nincs SOHA olyan, hogy 2-es farmmal 2.0 alatti KDA-val meccset nyertem volna, soha. Én ha nem adok bele legalább 100%-ot akkor kikapunk, elképesztő amúgy és tudom bolondnak tűnök, de tényleg igaz.

A játékot szeretem még egyszer elmondom, szóval nem hagyom abba, ne is jöjjön ezzel senki, csak mentálisan számomra ez egy hihetetlen kihívás mert tényleg úgy érzem valami rossz karma van rajtam, nem tudom minek betudni, de igaz. Az okát kellene tudnom, de azt nem tudom megfejteni, valszeg valami mélyebb dologba nem látok bele, amihez egy sokkal jobb játékos meglátásai kellenének, ezt belátom, de akkor sem tudom mi az és a korábbi példával élve, hogy pl. miért nem tudunk 5v3-ban egy rohadt sárkányt elhozni, amikor kiiktattam az egész botlanet konkrétan, de persze valszeg ott is biztos én voltam a gyenge láncszem stb.

Új hozzászólás Aktív témák