- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
viharkabat
aktív tag
válasz
Dorian #28404 üzenetére
Az a baj ezzel, hogy az ember legtöbbször vegyes tartalmakat néz, amihez jellemzően ugyanazt a beállítást használja. Magamból kiindulva: napon belül is többször váltok sportcsatornák meg általános csatornák, pl film között. Ilyenkor már macerás folyton bemászkálni menübe, almenübe és ott állítgatni a képet. Esetleg amíg új a tévé és lelkes az ember, még elképzelhető, de hogy éveken keresztül ezt műsortól függően váltogassa, azt kizártnak tartom. Olyan meg tudtommal nincs, hogy távirányítón dedikált gombok lennének a képmódnak.
(tudom, hogy bemenetenként lehet eltérő beállítás, de most arról beszélek amikor csak tévé-jelet nézek az lcd-n) -
LucasGrant
aktív tag
válasz
Dorian #28177 üzenetére
Azért írtam ezt így mivel ez folyamatos vita téma, mint pl. az LA620S képfrissitése, valaki azt állítja, hogy 50Hz mások mint pl. én is valós 100Hz-et állítanak. Aki látta élöben az tudja, hogy ezen folyamatos a mozgás, ellenben egy LN5400al ami ugyan ilyen MCI értékkel rendelkezik azon viszont nem. Ezért volt ez a fajta fogalmazás, hogy a folyamatos vita témával ne offoljuk szétt a fórumot.
-
Gicz
addikt
válasz
Dorian #27426 üzenetére
szerintem az egyik fő ok, az az hogy tudatosan kell használni, nem alkalmas a szombat esti xfaktor nézésre, mert a logó nyomot hagyhat. és többet is fogyaszt, nem mellesleg a mediamarktban bármelyik plazma szarabbul néz ki egy normális lcd. ki választaná? hiszen szarabb a képe a BOLTBAN.
én oda tudok figyelni a beégésre, tvt alig nézek, xfaktor meg ilyesmikből tényleg 1 percet sem láttam. csak filmeket nézek, meg sorozatokat. főleg sötétben. ittvan a másik szobában egy lg lm671s, rákötve pcre ugyanazt a filmet nézve brutálisan szebb a plazma. aki csak a boltban látta, otthon nem az meg mondhat bármit
jöjjön el, szívesen megmutatom, de akkor vigyázzon, mert onnantól plazmát akar majd venni
nem akarok flame-et de tényleg otthoni körülmények között kb kizárt h vakteszten bárki jobbnak mondaná az lcd-t. nem vitatkozok ezen senkivel. max átjön és megnézi ha nem hiszi
-
pjen
félisten
válasz
Dorian #25281 üzenetére
Akkor minek létezik ez a topik?Nézd Te is csak az innen onnan össze gyűjtött infókat tudod rendszerezni és kiegészíted a saját véleményeddel.Nem egzakt adatokkal a véleményeddel.Ő valami olyant várt Ez a TV azért jobb mert és itt abszolút, mérhető, ellenőrizhető adatokat várt.Ilyenek valóban nem nagyon vannak a topicban,de azért hasznos ,sok érdekeset megtud az ember a "fejlődésről".
-
blakey
titán
válasz
Dorian #25257 üzenetére
A különbséget meg lehet állapítani ha az embernek kallibrált monitora van, én látom a kettő közti különbséget.
Hogy valójában melyik a részletesebb az már más kérdés, de a különbség megvan a két fotó alapján.
Szerintem csak arra volt kiváncsi, hogy (a kábel kivételével) gyakorlatilag minden azonos akkor mennyire látható a különbség. Látható és mivel "képekkel" foglalkozom ezért elég hamar rááll a szemem.
-
-
válasz
Dorian #24341 üzenetére
nagy összegben mernék fogadni benne hogy nem radeon VGA volt benne, de még csak nem is nvidia, hanem valami szutyok intel.
Nem tudom mi az amit manapság egy médialejátszó ki tud adni HDMI-n de egy radeon HD3000-es sorozattól felfelé lévő kártya nem. (a frame packed 3D-t leszámítva a régebbieknél).Ezt lehet venni kérdésnek is mert tényleg nem tudom, és kiváncsi vagyok rá.
-
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Dorian #23320 üzenetére
Milyen jel? Egy szinusz hullám jön be => 50Hz 230V rms jelről van szó.
Ha ez torzul, csúnya dolgok jöhetnek, egész a tűzesetig (Engineering Connections: Burj Al Arab)Nem tudom, miért lesz más a téma, ha ezt a "jelet" éppenséggel nem méricskéled, hanem felhasználod. Ha jól értettem, akkor ezek a kábelek pont azt érnék el, hogy szép, zavarmentes AC feszültséggel hajtsad meg az eszközt. Igaz? De amíg ez "csak" egy kábel, és nincs benne legalább valami passzív elem, ami tuti kiszűr minden nem oda való sallangot, addig nem leszek meggyőzve az értelméről.
-
Watt25
veterán
válasz
Dorian #23067 üzenetére
Mint ahogy már valaki korábban írta, nem a külső táp lététől függ, hogy lekapcsol-e a külső HDD USB-s áramelvételre, hanem a bele épített elektronikától.
Szerintem pontosan ezt írtam én is le, olvasd el újra...
A hangerőről is ezt írtam:
azonban valószínűleg picit hangosabbak.
Nagy átlagban ez igaz, de lehetnek kivételek. Ezért van ott az a szó, amit most itt kiemeltem. -
Ricco_hun
senior tag
Csakhogy engem nem érdekel, hogy a szakzsargon mit nevez HD Ready-nek. Ha az 1280x720-as film nem fér ki rá, akkor az nekem nem HD Ready. De mindenbe be lehet kötni, ahogy ti is teszitek, csak hogy qrva okosnak látszódjatok.
A neten én is utána tudok nézni bárminek, csak okosításért nem jöttem volna ide. Aki ide betéved, annak már valamilyen szinten kialakult véleménye van és tényleg csak önigazolást akar, hogy jól választott. Nem úgy jöttem ide, hogy majd itt megtanulom mi is az az lcd. De a lekezelő hangnem végig megvolt egyesektől. Az is fura volt, hogy egy lcd-s topikban ennyire tolják a plazmát. Mindegy, győztetek, többet nem rontom itt a levegőt. A tanulságot levontam, miszerint mindegy mennyi pénzed van, mindig tudnak neked egy drágábbat ajánlani.
-
bajnokpityu
félisten
engem viszont mindennél jobban zavar a tudat,h a plazmának nem kevés UV kibocsátása van.
időben sokat cikkeztek rola,nem tudom,hogy maiak hogy működnek,de én pl még a ccfleket is eltüntettem a környezetemből.nem igazán tdom megmagyarázni, de miota LCDket nézünk és nem katódos monitorokat, nekem is meg barátaimnak is sokáig romlott a szemünk. valszeg TV elég messze van,de tudat alatt zavar.
-
bajnokpityu
félisten
jo,tehát akkor összefoglalva:nincs optikai kimenete,hanem elektomos kimenete van,amit átalakitotok optikaivá.
én csak 1x próbáltam ilyen megoldást,de észrevehető volt a minőségromlás az átalakitás+optikai kábelre áttérésnél, a koaxhoz képest.másképp rossz,mint egy gyenge minőségű analóg jel.
digitálisabb lett a hang.akkor ott azért kellett átállni, mert valahogy sikerült földhurkot összeszedni, -
bajnokpityu
félisten
mutatnál egyet?
szerintem: jack formátumbol csak ugy tudnál optikait csinálni,h átalakitod elektromossá,majd onnan ujra konvertálod optikaivá.na ez jo szar leheta koakszot kinyerni a jackbol sima liba,minden hangkártyámon működött.átalakitások nélkül szabvány csatlakozókkal.én optikai csatit még csak rendesen kivezetve láttam,ahova a szabvány csatit közvetlenül be lehet dugni.
itt van pl asus legelső tipus adatlapja:
1 x fejhallgató kimeneti jackdugó (S/PDIF) -
Lefty
addikt
Köszi! Amúgy van, hogy ráteszi amikor elindítom, de nem tudom meghatározni, hogy melyiket tegye rá, a hangot viszont tudom állítani.
Másik: valaki mondja már meg kérem, hogy mit kellene beállítani, a csatorna nevét nem lehet elolvasni olyan maszatos a kép vagy hogy mondjam, mintha festve lenne a kép ecsettel.
-
"nem tud 3-4órás logós-szélesvásznú tévézés után 5 percig mást nézni, ne vegyen plazmát."
Ne hulyitsuk egymast, 3-4 ora utan 5 perc "mas" messze nem eleg ahhoz, hogy azonos utemben oregedje a foszfor a kepernyo egesz teruleten.
Egyebkent meg annyira birom az ilyen jellegu magyarazotak, hogy "a mai plazmapanelek mar egyaltalan nem egnek be, es az elektronikajukba ujabban amugy is raknak mindenfelet, ami a panelt megvedi a beegestol [amire persze semmi szukseg lenne, ha tenyleg nem tudna beegnie a panel], meg amugy is gyorsan elmulik a beeges"
-
"azonos árból nagyobb képátmérőt és főleg sokkal jobb minőséget kapsz plazmából."
Ketsegtelen, hogy azonos aron plazmabol nagyobbat lehet venni, de itt szerintem veget is er a dolog. A plazmanak is van sok problemaja a kepminoseggel, foleg az olcsobb daraboknak, egyaltalan nem egyertelmu az, hogy jobbak lennenek (az mar teljesen egyeni preferencia, hogy kit mi zavar jobban - vannak, akiket ki lehetne kergetni a vilagbol a plazmak villogasaval mas meg eszre se veszi), raadasul ott a beeges problemaja is (foleg filmeknel meg TV-nel, amik kozul tipikusan egyik sem 16:9-es).
-
runner 125
nagyúr
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- bambano: Bambanő háza tája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest