Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hankpoke

tag

válasz sirály12 #1458 üzenetére

Üdv!
    Értem a koncepciódat de egy dolgot szerintem nem árt tudnod. Ezek a huzal lábas LED-ek értékei erős csalással tudják azt amit ráírtak. Összehasonlításként a 2 ár: azt mondod hogy 20e-ből kijön neked X lm fényáram,powerLED-ből 3× annyiért ugyan az a fényáram.
    Nem érzed azt hogy valami sántít? Mitől kerülhet 1/3 árba ugyan az a fényáram nagyság?
    Megválaszolom. PowerLED az adatlapja szerint tudja az értékeket,garantálják,stb. Huzallábasnál egyszerűen az optika nyílásszögével játszanak ha nem jó a chip,nem adja le a néveleges értékeket,ezért itt lehet trükközni.Nem kerülhet 1/3 árba a huzallábas, ha ugyan azt tudja a powerLED. Nincsenek csodák,ha így lenne mindenki ezt a "csodaLED" használná.
    Nem akarok vészmadárkodni,de szerintem kevés lesz az a LED és nem fogja hozni a várt eredményt.

LED-es lámpa, proji,stb hosszabb távú befektetés. Kb 7-8 garnitúra lámpát használjátok el mire az 1. LED-es fényforrás tönkremegy. Most megveszitek a fémhalogént X forintért,de mire a 7. lámpát veszitek kerül vagy 2× annyiba.LED-be csak egyszer kell beruházni sokat,utánna szépen elketyeg és olcsón.
    Hankp

• Achilles209

tag

válasz sirály12 #1458 üzenetére

Hy! Bocsi. Nem akarok belepofázni. Nekem a 250W-os fémhalogén kijött 10500-ból mindenestől, csak a foglalatot szerkesztettem én, és egy 17 colos monitoron elég fényerőt produkál még a AG réteggel is. Plusz nem fűt annyira, mint azt az ember várná. Az LCD "jég hideg", a fresnel ugyancsak, a fényerő, és a szín szuper, csak jól kell megtervezni, hogy merre áramoljon a levegő.

Szerintem a ledes megoldás akkor jó, ha mondjuk egy 4-8 colos panlehez rak az ember 10 power ledet. Akkor árban ugyanott vagyunk, mint a fémhalogénnel, de kisebb helyen elfér, és annyi hőt se termel, mint a másik. Nem kell fresnel sem, csak egy homogenizáló felület, ami lehet mondjuk a panel saját háttérvilágítása szétberhelve. 100-200 ledekkel nem érdemes bajlódni. Ezért is nem így csináltam.

Új hozzászólás Aktív témák