- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
fenyőfa
csendes tag
válasz
mrkatona #1668 üzenetére
Nekem is megkellett volna már csináltatnom a leírt lencséimet,mert megnéztem az árukat és földre űltem tőle!Én nagykanizsai vagyok,tőled kb 250 km lakom,de lehet,hogy én is felviszem Pestre a lencséket mert nagyon féltem őket.Az is előfordulhat,hogy csinálok egy nagyteljesítményű projectort ha nem tudom eladni őket.Az a lényeg,hogy műanyag lencsét nem szabad venni prijectorhoz, mert a fény-kontraszt viszonyok kb. 30%-al rosszab mint az üveglencse és a szin visszaadása is torzúl.Mindig csak nagyon puha szarvasbőr és lencse tisztító fojadékkal szabad a lencsét karbantartani,meg persze pormentes helyen tárolni.Vigyázz a lencsédre mert nem olcsó mulatság.Ha megkérnélek akkor megírnád azt,hogy 13 cm-es lencsét mennyiért hoznának rendbe, ahova vinnéd a tiedet?E mailban írj vissza legyélszíves majd!
Üdv fenyőfa -
fenyőfa
csendes tag
válasz
mrkatona #1664 üzenetére
Szia mrkatona!
Igen a kérdés jogos!Be kell vinni valamelyik üzletbe, ahhol szemüveg lencséket készítenek vagy igazítanak!Ott álltalában gépekkel nagyon rövid idő alatt óvatosan egy speciális fojadékkal és polírozó agyag keverékével egyenletesen felpolítozzák!Kézzel nem lehet mert a lencse paraméterei megváltoznak!Menet közben figyelik a folyamatot és egyre finomabb polírozó anyagot és eszközt allkalmaznak.Arra kérlek,hogy kézzel ne álj neki,mert egyenletlen lesz és csak rontani lehet vele!Főleg ha a lencsén van egy speciális védőréteg is akkor megint más a megoldás menete.Megkellene kérdezned felétek ahhol laksz,hogy adnak e el ilyen anyagot?De még a plirozó eszközöket is kellene szerezni valahonnan hozzá.Inkább arra kérlek,hogy kérdezgess körbe az optikus boltokba,vagy interneten keress valahol optikus címet ahhol foglalkoznak helyben lencse javítással!
Üdv fenyőfa -
fenyőfa
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nagyon sokat olvastam az írásotokat és én is már vagy jó 2 éve ugyan így gondolkodtam [P:J]erről a jó kis projector készítésről!Sok mindent beszereztem hozzá és még gyári projectort is szereltem több-kevesebb sikerrel.Végülis maradt nekem gyári amerikai vetítőgépről 3 db lencsém ,amit a gép elejére kell tenni! 2 db egymással szemben fordított gyári tokozott üveg vagy"kristájlencse" egy 13 cm átmérőjű és egy 10,5 cm -es Gyári tok vastagsága 55 mm!Elszeretném adni őket mert nem kellenek már!Ha valakit érdekel akkor legyenszives írjon e-mailt !!! Egy nagyon kicsit tisztító pasztával át kell tisztítani mert egy-két helyen nagyon enyhén karcos de használatkor nem látszik! Az optikusok a boltban is megcsinálják bár hol ha kell valakinek!Azt tudnotok kell,hogy mostanában nem üveg vagy kristály lencsét alkalmaznak mert az drága hanem műanyagot!Ez a baj mert más a fényáteresztési tulajdonsága.Mi ezekkel a lencsékke 38 m távolságra is tudtuk Tungsramos lámpával nagyon jó minőségben és láthatósági szélességben vetíteni!
Tehát ha érdekel valakit az jelentkezzen e-mailban!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- EA Sports WRC '23
- Stellar Blade
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged