- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
csapos2
addikt
válasz
gabor128 #596 üzenetére
Az van, hogy én - mivel még semmiféle tapasztalatom nem volt a projikról - próbáltam biztosra menni és lehetőségeimhez mérten a legjobb értékeket választottam. Mivel még nem próbáltam másik LCD-t, csak az enyémet, ezért nem tudhatom, hogy milyen lenne a 400:1 kontraszt.
Before azt írta, hogy az a minimum, és igaz, ami igaz az enyém is teljesen fel lett véve. Ha teheted vegyél jobbat, ha nem próbáld meg ezt.Sokfele olvasni, hogy elég.
-
csapos2
addikt
válasz
gabor128 #594 üzenetére
Mekkora a helyiség, ahol filmezni fogsz?
Ugyanis, ha a nagy kijelzős megoldást választod - ami dícséretes- a vetített kép is nagy lesz. Én kb. 3m-ről vetítek és nem használom csak kb.negyedét a kijelzőnek.
Minél közelebb tudod tenni a vászonhoz a vetítőt, annál jobb felbontást tudsz kihozni, mivel az LCD-nek is egyre nagyobb részét tudod használni. Ezért csak, csak akkor érdemes a nagy kijelzőben gondolkodnod, ha lesz helyed is hozzá.
[Szerkesztve] -
kovi83
csendes tag
válasz
gabor128 #587 üzenetére
Én is kicsit szerettem volna, de az a baj ,hogy kicsibe (pl:7-8Col) sokkal jobban megdrágíthatja az egészet(ugyanolyan felbontás és kontraszt mellett)!
Én inkább 15 colost(vagy max 17) választanék magamnak.
Meg sztem a nagyobbakból szebb képet lehet csinálni(ez az én véleményem,lehet hogy vki megkövez érte)!Meghogy nagyobb lesz a doboz az engem nem érdekel(úgysem a nappaliba rakom)!
a válaszídő: sztem filmekhez jó a 16ms-os is, vagy esetleg még a 30-32
ms-os is beleférhet!!?
-
kovi83
csendes tag
válasz
gabor128 #585 üzenetére
gabor128:
Amit belinkeltél oldal nem jelenik meg, így nemtom megnézni.
De sztem a 400:1az a minimum, érdemesebb annál nagyobb kontrasztú TFT-t nézni!
Ha nem akarsz olyan sokat rákölteni, 500-600-asat érdemes nézni!De ez függ attól, hogy hány colos monitort szeretnél!
Sztem ird le a monitor adatait(ha tudod)!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Before
csendes tag
válasz
gabor128 #533 üzenetére
Nem, ez azt jelenti, hogy semmi nem látszana a képből, mivel a brutális megvilágítás elmossa a kontrasztot. A csapos által írt 350 még nagyon határeset, én 400 alatt nem nagyon vágnék bele, de minél több, annál jobb. (Persze az újabb, 1000 fölötti cuccok már megint más tészta, mivel ott dinamikus háttérvilágítással oldják meg, általában max a fele az igaz, a megadott dinamikus kontrasztnak.)
-
commanDOS
senior tag
válasz
gabor128 #481 üzenetére
1024*768 az megfelelő, ezell nem is szokott gond lenni, énis sokat nézelődtem, találtam autóba építhető lcd panelt, lcd kistévét, hordozható dvd lejátszót, stb. némelyiknek jó a felbontása, de a többi adat siralmas...nerm projektorhozz illik. nagyon gyenge kontraszt arány, ahogy az előttem szólók is mondták, a nagy fényerő szinte szétmossa a képet, csak egy nagy fakó pacát látnál a falon. Hosszó válaszidő: 40ms általában. filmhez jó ha van legalább 12-16ms
szóval ez a nagy helyzet bár biztos találni jót is talán olcsón is.
te milyet találtál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Google Chrome
- PlayStation 4
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest