- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovi83
csendes tag
Szereztem olcsón 1 maszekolt projektort,de még elég kicsi a fénye.
Csak fókuszálni kellene a fényt a fresnelre,de nemtom rendesen fókuszálni mert
a lencse 1 kicsit nagyobb(5-6cm) mint amilyen kéne(az izzót nem tudom középpontba rakni).Ja és Xenon izzó van benne 35W-os, 2m-es képátlóig elég. -
kovi83
csendes tag
Mondjon már valaki olyan weboldalt(magyar), ahol fémhalogén izzókat lehet vásárolni projektorokhoz!
-
-
kovi83
csendes tag
Én meg mostanában találkoztam 1 másik projis fórumon 1 sráccal, aki épített már
projektort.Na de mi a lényeg? Az, hogy 20km-re lakik tőlem.Tehát biztos építek projektort(mint az állat)!Ő is csak biztatott, hogy meg kell csinálni!
Ez amit ő épített:
[link]
[link]
[link]
[link]
''Ez is 2 méteres kép de ezt se bírtam jobban lefotózni!''
[link]
[link]
[link]
[link]
Ettől sztem megjön a kedvetek!!? -
kovi83
csendes tag
Segítene valaki?
Éppen a lumenlab által leirt monitor adatait néztem, de
nem tudok eligazodni mit jelent:->FFC issues? -
kovi83
csendes tag
válasz
gabor128 #587 üzenetére
Én is kicsit szerettem volna, de az a baj ,hogy kicsibe (pl:7-8Col) sokkal jobban megdrágíthatja az egészet(ugyanolyan felbontás és kontraszt mellett)!
Én inkább 15 colost(vagy max 17) választanék magamnak.
Meg sztem a nagyobbakból szebb képet lehet csinálni(ez az én véleményem,lehet hogy vki megkövez érte)!Meghogy nagyobb lesz a doboz az engem nem érdekel(úgysem a nappaliba rakom)!
a válaszídő: sztem filmekhez jó a 16ms-os is, vagy esetleg még a 30-32
ms-os is beleférhet!!?
-
kovi83
csendes tag
válasz
gabor128 #585 üzenetére
gabor128:
Amit belinkeltél oldal nem jelenik meg, így nemtom megnézni.
De sztem a 400:1az a minimum, érdemesebb annál nagyobb kontrasztú TFT-t nézni!
Ha nem akarsz olyan sokat rákölteni, 500-600-asat érdemes nézni!De ez függ attól, hogy hány colos monitort szeretnél!
Sztem ird le a monitor adatait(ha tudod)!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
kovi83
csendes tag
Before és Ian_x:Na ez a külfödről rendelős dolog engem is érdekelne.Jó lenne, ha
megosztanátok nekünk mit és hogyan kell(ha éppen ráértek).
Egyébkén nekem meg 1 rokonom németbe dolgozik, rendelnék is vele cuccokat, csak az a baj hogy abszolut nem ért ezekhez a dolgokhoz(hentes)!
Ezért érdekelne engem és CsizmaKo-t is ez a dolog! -
kovi83
csendes tag
-
kovi83
csendes tag
Ja meg nézegettem a pcworld oldalát, és ezt találtam.[link]
Na ilyen monitor kellene, ezzel még jobb képet lehetne vetíteni.
[Szerkesztve] -
kovi83
csendes tag
Tudod azé' kérdeztem mert fura lenne ha az írásvetítőm éppen középen foglalna helyet!(belelóg a képbe)
Má' látom,hogy mi ennek a megoldásnak a hátránya.De a tied annyiból is jó, hogy felteheted a plafonra és ott nem is foglal helyet.Sajnos nekem lehet ,hogy marad az írásvetítős megoldás(egyelőre)! -
kovi83
csendes tag
Na nekem még mindig van 1-2 kérdésem hozzátok, vagyis inkább csapos2-höz, hogy ti/te honnan vetítitek a képet a vászonra?
pl: 3-4-5m távolságbó és jobb/bal oldalról vagy esteleg középről?Vagy honnan jobb?
A képet a széléről lehet-e trapézosítani?És ha igen akkor mennyire torzul a kép? -
kovi83
csendes tag
Ja meg írtátok, hogy írásvetítővel nem buli ez az egész!De a tomshardware.com-on, meg a
videón is láttam,hogy egész jó minőségű a kép!
Vagy még ettől is jobbat szeretnétek?
Pedig még a dobozzal sem kell sz*rakodni! De ami a hátránya hogy nem igényes! -
kovi83
csendes tag
Csapos2
Remélem nem kérdezek hülyeséget)
Te mivel fogattad fel a lencséket?Vagy hol lehet ilyet beszerezni? -
kovi83
csendes tag
domi007:
Hát ez sokmindentől függ!Valószínű, hogy nem lehetne megtáplálni a projektor tápjával azt a lámpát amit mondtál!Itt is sokminden számit.pl:hogy hány voltos az izzó amit bele szeretnél tenni és hogy hány voltról müködött az eredeti!
Meghogy a tápegység van-e olyan teljesítményű mint az izzó!(a táp elszálhat)
Ja és a teljes elektronik kiiktatása sem 1xerü.Ki kellene mérni az egészet, hogy azt a részt ami kikpcsolja a projit, miként tudjuk leválasztani a nyákról! De ez keménydió lenne!
[Szerkesztve] -
kovi83
csendes tag
Lenne még 1 kérdésem:
Az irásvetítőre max. hány colos monitor megy rá?17 Colos monitorral megoldható, vagy csak 15'-al? -
kovi83
csendes tag
Hi mindenkinek!
Na végre valami jó fórum téma!
Csapos2:neked gratulálok, elsőre az amit építettél egyész jó!
Engem is érdekelne ez a proji építés, csak nemtom miként fogjak bele.Az optika 1 kicsit bonyolult nekem, de a villamosság/elektronika része megoldható lenne.
Nemtom mejik verzió jobb, engem ez az írásvetítős proji érdekelne!Kíváncsi lennék ,hogy azzal milyen képet lehetne produkálni!
A másik ami érdekel:
a használt gyári projektor elektronikájának a becsapása.
Szerintem megoldható lenne!Én arra gondoltam, hogy a gyári izzót helyettesíteni lehetne(elméletileg) 1 ugyanolyan teljesítményű ellenállással.
Vagy lehet kisebb értékű is elég lenne! PL: 300w-os 50kOhmos izzót ugyanolyan értékű induktív ellenállással!(remélem nem írtam nagy hülyeséget)
Ezekhez mit szóltok??!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged