- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsizmaKo
tag
válasz
commanDOS #2658 üzenetére
Hogy őszinte legyek,nem hiszem,hogy én kiadnék ennyit lcd-re...te tudod.40 rongyot szánsz kb. az egészre,ide a fórumra is irtam,hogy az enyém eladó,a vaterán hirdettem,olyan sokan nem kapkodtak utána és 36-ért ment el
.Azzal pl jól jártál volna,mert végül is mindene megvolt.
Nekem a mérete végett nem jött be az épitett,gondoltam egyet és vettem egy(nativ) 1024x 768-as dlp projit.Ha esetleg behal a lámpája 30K-ból megvan az új bele.Nem foglal helyet,jól néz ki és nagyon szép képe van.
.Közben hozzám került egy 800x600-as azt pedig eladom,mert két proji felesleges
.
Bár ha van egy kész proji,akkor nincs meg az épités öröme.azért jó volt barkácsolni rajta.
-
bandiras2
senior tag
-
CsizmaKo
tag
válasz
commanDOS #2656 üzenetére
Szerintem a monitor amit találtál,határeset 25ms-el,de még elmegy.Viszont az,hogy van ffc nem a legszerencsésebb választás.Én használtam pl egy hp-t is anno,volt ffc átkellett forrasztgatni az összes lábat és az elég macerás,előnye tutira nincs.(aztán LG re váltottam ahol nincs ilyen gond)Én inkább keresnék másikat,v.mi újabbat és gyorsabbat.
Az optika szintén nem az igazi,kicsi a fókusza és a lencse átmérője.Ezzel max egy kis darabját tudnád kivetiteni az lcd-nek.
A lencseátmérőd kb.36 mm. 100 (a gyújtótávolság mm-ben) osztva 2,8 (az objektív fényereje)=35,7 (hasznos lencseátmérő a gyújtótávolság mértékegységében!)
Ez bármely objektívre igaz.
Én amit használtam triplettet az 3,6/415 ös volt és nálam bevált.Szerintem hasonlót keress.
-
HalasKYO
aktív tag
válasz
commanDOS #2642 üzenetére
Az hogy van e tükör vagy nincs az nem befojásolja számottevően a kép milyenségét.
Ha külsőt alakmazol akk szinte semmit se kell állítani , ha belül van akkor pontossan be kell lőni a 90 fokot vagy ha más szöget szeretnél akkor azt .
Én személy szerint a külsőt javaslom , mert baromie egyszerű, könnyen állítható módosítható és gyakorlatilag a projit tervezésileg nem válzotatja.
Ezt úgy értsd hogy építesz egy rendes előre vetítőt azt fogod és egy rövid oldalára állítod vagy fekteted, és a lencséhez kb 45 fokban odaraksz egy ilyen tükröt. nem simát mert azzal szellemképed, de egy próbát az is megér.
Így menet közben tudod állítani a kép magasságát nem a méretét hanem a magasságát egyhe hordó efektel de ez szerintem nem zavar +45fokban szép kép . és rövid a helyigény pl egy kanapé mögé berakod , + raksz állványokat a háttér sugárzóknak és máris ki van használva a hely.+ha van olyan holmid mint pl nekem egy gitár azt is be lehet szórni mögé.
Nem akarlak meggyőzni hogy csak így lehet de a méret problémára legyeszerűbb és talán legjobb megoldás.
eggytlen hátránya hogy a tükörre vigyázni kell de szerintem ugyse abba a szobába teszed ahol fociztok egy gumilabdával -
HalasKYO
aktív tag
válasz
commanDOS #2639 üzenetére
Üdv!
Ha jól látom a 4200K színhő az elég kevéske.
Próbát lehet vele tenni de sárgás meleg színű lesz a fehér képed.
Ha neked ez megéri használd természetessen egészséggel.
A lecséktől függ fresnel ill vetítő lencsétől ahoz hogy rövidebb legyen kisebb fókuszu lencse kell viszont azzal a kapott kép nem lesz olyan szép.éles ,evenesse efekt stb .
De ha írásvetítő akad ahoz egy triplettel már elég jó dolgokat lehet csinálni , ha jobbat akarsz akk jobb lencse panel stb.
Ha hossza a probléma arra még az a megoldás hogy L alakú dobozt készítesz. Erre is van opció a kalkulátorban így lehet álló vagy fekvő.
lehet úgy hogy a házon " belül " van egy nagyobb méretű FELÜL foncsorozott tükör síktükör és így azza fordítod a képet.
Vagy lehet úgy mint az írásvetítőnél hogy a tetéjén egy kisebb, de így sérülékenyebb stb.
Ezekkel lehet variálni.
Ha a írásvetítősre szavazol és triplettel építed egy jó 15" ossal vagy 17" kisebb felbontáson mert ugye az nem fér rá a freshnelre elég jó képet kaphatsz.
De szerintem ne sajnáld az időt és azt a kis pénzt és vegyél 5200-6000-6500K s lámpát .
Most sokan le fognak hurrogni hogy a 6500K má xenon os kékes, de azért mégsem mert az 7000K tudtommal.
Mindenesetre van akinek az tetszik.
Ha belevágsz itt sokan segítenek.
Mindenesetre kitartás és sok sikert.
Üdv -
commanDOS
senior tag
-
csapos2
addikt
válasz
commanDOS #581 üzenetére
Hála az égnek, a kivitelezéssel nem lesz gond, mivel festő vagyok eredetileg.
Már csak a megfelelő festéket kell megtalálni. Kipróbáltam a keréktárcsa ezüstöt, ami sötétebb, mint az erősítőm háza, és még jobb eredményt hozott.
Láttam már olyan ezüst színű sátor vásznat is, ami valami nylon-ból volt, az alkalmas lehet? -
domi007
őstag
válasz
commanDOS #474 üzenetére
Helloka,
Akkor egymásra találtunk, én is pont így érzek!
ZSír!
Nézzünk utána szerintem akkor a következőknek:
-fórumok a gyári proji+saját lámpa ügyben
-lámpaelektronika ''becsapása''
Az utóbbira van egy gondolatom: nem lehetne kiiktatni ezt az elektronikát-mttudom én, kiégetni, kitörni, vagy nem tudom- , és egy saját táp+elektronikát belerakni? hiszen még ha egy külön táp is van a projihoz, akkor is állatira megéri a mérete!
És nem csak elvileg, hanme gyakorlatilag is lehetséges: eBay-en láttam már egy ilyen nevű projijt:
XXXXXXXXXXX changed/tuninged by XXX
És a részletekben el lehetett olvasni, hogy belerakott jó világítást, amihez olcsó az izzó-valszeg fémhalogén volt-, a házat moddosította, és halkabb hűtést rakott be a srác, és nagyon jól járt vele: majd 2x-es áron adta el, mivel így együtt egy igazán nagyon jó proji volt a kezében.
Sóval gyerünk!
ÜDV:
DOMy -
csapos2
addikt
válasz
commanDOS #386 üzenetére
Köszi.
Hát igen, most következik a vászon és a tartókonzol gyártása, hogy a finomhangolást meg tudjam csinálni.
Az anyagiakról annyit, hogy nekem sincs, nem is volt sok, de egy kis keresgetéssel jó áron meg tudsz venni mindent. Szaktudás meg leginkább a villamos részhez kell, de az sem vészes.
Én is mindennemű tudás nélkül álltam neki, még angolul sem tudok, hogy a nagy, külföldi fórumokat - ahol egyébként nagyon profin leírnak mindent - el tudjam olvasni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest