- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
hgabor82
csendes tag
válasz
zsombor1985 #3919 üzenetére
A fénytörő fóliát ugyanúgy ahogy eredetileg volt, az LCD mögé tedd közvetlenül. Viszont! Általában 2-3 féle is van az lcd-k mögött gyárilag, neked a projektor építéshez csak 1 db kell. Azt majd összeépítésnél ki kell kísérletezned, hogy a 2-3 közül melyik teríti legjobban szét a fényt a képernyő felületen. A kondenzor lencsében nincsen semmi ördöngősség, az csak egy jó "púpos" "nagyítólencse". Ha nincs ilyened, akkor autóbontóban un. projektoros lámpából lehet beszerezni. Szinte jobbak, mint a gyári diavetítőkben és írásvetítőkben. Ez majd közvetlenül az izzó elé kell. Megpróbálhatod mondjuk nélküle is, de nekem az a tapasztalatom, hogy nélküle nem jut elég fény az LCD-hez.
-
hgabor82
csendes tag
válasz
zsombor1985 #3915 üzenetére
Szia Kolléga!
Üdv a projektorépítők táborában. Személy szerint én is a kis lcd-vel épült projektorokat preferálom. Ahogy már előttem leírták, az a teljesítmény amiben Te gondolkodsz az hatalmas. Én eddig 150 és 250W-os halogénnel építettem a projektorokat.
3,5"-os képernyőig elég a 150W, 3,5"-tól pedig a 250W. Persze így is lesz melegedés, de néhány jól elhelyezett ventivel ezt meg lehet oldani. Fresnelt 7"-os képernyőhöz tök felesleges használni. Elég a gyárilag a képernyő mögött elhelyezkedő "fénytörő" fólia is. Viszont az izzó elé, majd kell elhelyezned egy kondenzor lencsét is. Sok sikert. Ui.: Ja és a képernyőt is külön hűtsed majd. -
Grabovsky2
tag
válasz
zsombor1985 #3915 üzenetére
Szia!
Nos, ez így ebben a formában nem igazán fog rendesen működni.
Egy 500W halogén lámpa, mert gondolom ez egy reflektor, minden szempontból rossz választás.
-ahogy írtad rettenetesen meleg.
-rossz a szín visszaadása.
-túl nagy egy 7" colos utazós dvd számára. Nem hinném, hogy az a kis panel rendelkezik olyan kontraszt aránnyal, hogy ne mosódjon el a kép 400w-os halogéntől.Fresnel híján is lehet építeni projektort, de valószínűleg fókuszálási problémáid lesznek.
Illetve ha a teljes képet akarod majd kivetíteni "hatalmas" átmérőjű lencsékkel kell rendelkeznie az obiektívnek.
Olvasgass inkább és utána gondold végig ismét.
Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest