Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• Ja no

aktív tag

válasz hankpoke #85 üzenetére

Hi,
    Köszi a választ. Igen a közlekedésben már több helyen észrevettem a cserét.

de sóher banda,mert nem üzemel mindig...
    Lehet inkább az asszonykórust patronálják a megtakarításból :D

sok nekik 13 Wh fogyasztás/lámpa Miközben egy energiatakarékos kompakt fénycső is többet eszik ugyanakkora fényerőnél.
    Ezt ki tudnád fejteni egy kicsit bővebben?
    Meg hogyan tud kétszeresére felmenni az életartam? ( jobban ki kell hűteni? :F )

[Szerkesztve]

• csapos2

addikt

válasz hankpoke #85 üzenetére

Üdv!

LCD háttérvilágításnál se használnak Fresnel lencsét,sokba kerülne az.Helyette egy ''mattított'' műanyag lapot használnak.

Azt olvasom mindenfelé, hogy az LCD panelre merőlegesen kell, érkeznie a fénynek. Az tény, hogy a TFT-ben sincs fresnel, de akkor, hogy van az, hogy mégis látni a képet? :F

Ha valakit tényleg érdekeln egy LCD LED-es megvilágítása projektorba,akkor beszélhetek a munkatársammal.

Szerintem többen is lennének itt olyanok, akiket érdekel a dolog, köztük én is.

És akkor, most eszembe jutott egy dolog. Mi lenne, ha: fognám az eredeti háttérvilágítást, kivenném mögülle a fémlemezt, ami a hátsó rész felől védi, ezáltal átvilágíthatóvá válna. Egy fresnelt ki lehetne minuszolni ezzel a módszerrel.
    Kinek mi a véleménye, működhet?

Fémhalogén lámpákhoz egyik haver jól ért. PÜ-ben megadhatom a telszámát ha érdekel.

Engem érdekelne a dolog, de olyan szinten, hogy teszek ide egy képet, azt meg tudnád esetleg mutatni neki, hogy megmondja helyes e, esetleg egy-két szóban leírni, hogy mit, miért, hova? :)

A kép:

[kép]
    [link]

Kép alsó részén látható vezetékeknek egyik irányban sincs vége. Bal oldalon nyílván a betáp oldal van, de hova tart a jobb oldal?

Egyelőre ennyi, de lesz még kérdés, mert abból kifogyhatatlan vagyok. :D

Új hozzászólás Aktív témák