- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mordor88
újonc
Szia,
Jahh, pontosan így van. Minden frankó rajta, XBOX simán megy, USB oké, ha laptopomat HDMI-vel rákötöm az is jó, egyedül az antenna (koax) nem.
Annyival vagyok beljebb, hogy kölcsönkaptam egy tévét és azzal faszául működik a tévé, tehát valóban a koax bemenettel lehet gond, nem a szolgáltatóval. Leszedtem a hátát a tévének, de hát itt minden egy alaplapon van... gondolom ilyenkor az egészet cserélni kell. Csak nem akarom, hogy a leves többe jöjjön ki mint a hús.
Mit lehet és mit érdemes tenni sztetek?
-
törölt tag
Szia
A TV menüjét próbálgatva a következő derült ki:
Rendszer/ECO-megoldás/Energiagazdálkodás/Közepesen ment a hibáig. Ez kevesebb fényerőt, azaz "fakóbb".
Most ugyanez elérhető az Energiagazdálkodás funkció kikapcsolásával.
Háttér fény(erő)?
És finoman villog szakadatlan.
Statikus test color bar képet stabilan, gyakorlatilag pontosan, de fényerő nélkül ad ki ( +villog).Magam a mexicói tésztakrízis következtében fordultam el a bőrtől, mert egy 45 kilós berendezés igen csak a közelemben csattant ( pedig csak pontosan tolmácsolta az azóta sem változó helyzetet...)
-
törölt tag
Szia
A beépített T-Con használt, egy kijelző törött készülékből lett kiemelve. Szakmán belüli eladó elmondása alapján rendben van ( bár arra nincs garancia, hogy nem egy sörös üveg állt bele talppal a kijelzőbe egyenes vonalú gyorsulással, miután a) azAndorrameccset nézte a dühös tulaj b) miután épp fakóba váltott c) a kettő laza kombinációja sem kizárt..) bocs
Ami még játszhatna, első bontásnál a T-Con kábel a main board felőli csatinál gyengén, de élben hajtott volt ( mintha összeszerelésnél összecsippentve tolná rá...), ua. 4 évig rendben ment, kizárós.
Más pl. inverter?
A kijelzőt vizsgálva hogy tudom szűkíteni vagy kizárni a meghibásodását?
Köszönöm
Üdv
-
törölt tag
Szia
1x is köszönöm a javaslatot. Sikerült találnom egy kódhelyes T-Con-t nagyon baráti áron. Sajnos nem hozott semmi változást. Ez így nem igaz, a magentába hajlás megszűnt, most csak fakó
:
- továbbra is gyengén érzékelhetően vibrál
- kép teljes felületen, egyenletesen van
( háttér max, kontraszt max, fényerő 60, többi középértékek körül)
- nincs csík vagy más karakteres hiba
- egyenletesen dolgozik, éles, amúgy nézhető
( bár élvezhetetlen fakó, azaz nincs dinamikája, mélysége, ilyenek...)
- kopogtatásra felvillanó fehér folt sem, de más jelenség sincsMit javasolsz?
Köszönöm
-
törölt tag
Szia
Köszönöm . A korábbi hozzászólásokból, leírásokból én is erre tendáltam...
Van mód hogy a panel hibáját elhatároljam (vagy kizárjam)? Lehet meglepinek más?Mi a teendő: hozzáértő nézzen rá és ezen a vonalon tovább halad vagy net-ről saját beszerzés ( előtte bont , leolvas, mert ha jól látom a kínálaton, 2-3 NYÁK kóddal is van a shopokban) és egy kevés, de indokolt affinitással házilag csere?
Előre is köszönöm.
-
obsitos1
csendes újonc
Köszi szépen a választ ! Elkeseritő,de hát akkor igy jártunk.10 éve vettük,169.000.-ft-ért,választék akkor 32 "collos lcd kategóriában csak ez volt,soha nem volt baja,pár éve áttértünk az upc-ről a digire,főleg azóta nézünk hd adásokat és akkor most meglett az eredménye.Veszünk egy hasonló 32 collos tv-t,most már nagy választék van belőlük,csak még nem tudom milyen tipust kb.80-100 ezer ft.körülit és ha megint hd adásokat nézünk,akkor ismét megtörténhet ez a beégés vagy mi ? Nem tudnál ajánlani valamit ? Üdv.
-
obsitos1
csendes újonc
Köszi a választ ! Hát az RTL klubot általában naponta /18.00-19.00 között / szoktuk nézni /hiradó/ a többség az mindig más adó és nem mindig HD,ge főleg az érdekelne,hogy javitható-e ?,és hol ? és kb. mennyiért ! Köszi ha valaki tudna segiteni.Üdv ! Csináltam 3 képet,a pc-re sikerült feltenni,de a topikba sehogy sem sikerült áthelyezni,mivel nem igazán értek hozzá.
-
obsitos1
csendes újonc
-
axlrose32
őstag
Szia Attila!
Jellemzően szarzung ernyővel és 2009FA7M4C4LV0.9 T-connal szerelt
Ezen tényleg nincs..
De mintha találkoztam volna T460HW03_VC t-connal és AUO ernyővel szerelt változattal is.
A srác képe alapján egyértelműen ez utóbbiról van szó.
(Mondjuk azt az ebay-es 6000Ft-os T-cont megnézném... :-D) -
frovery
senior tag
Köszi a választ.
Esetleg egy sacc/kb árat privátban küldhetne, aki szervizes és vállalni tudja.
Pesttől 45-50Km-re lakom, Dorog mellett. Talán megtudom oldani a szállítást de talán valamilyen futárszolgálat is bevállalja, úgy olcsóbb lenne, mint az üzemanyag 2× oda-vissza. -
dioka7
senior tag
Igen, csak van egy plazmám is és hülyeséget írtam, Ne hari....
Szóval a teljes képernyő sötétebb lett kicsit, de a kép alsó harmadán teljes szélességben szinte teljesen elment a világítás. Olyan, mint egy laptopon mikor leveszed a fényerőt, de itt csak a kép alsó harmada ilyen. -
FerNando77
csendes tag
-
RomiJosy
aktív tag
Sajnos nem tudom mi az a ,,t-ton,, a kijelzőn van vagy az alsó panelen. Ma sajnos nem volt időm foglalkozni a dologgal, holnap megnézem. Ha kijelző csere lesz, mibe fáj egy ilyen 6 éves 3D kijelző..?
Rákerestem a guglin. Megvan köszi. (Mármint a t-con)
A csíkok a tv-n nem egyenletes távolságban vannak és már kb 20-nál tartok..
-
tialys
csendes tag
Üdv! Azt hiszem nekem is hasonló hibája van egy Samsung PS42Q92HX plazma tévének. Van, hogy rögtön bekapcsoláskor, de általában pár perc után "kikapcsol" és elkezd kattogni. Ha ugyanaz a hiba, kifejtenéd kicsit ezt "Táp, mainboard, Y vagy Z sus" én nem értek hozzá, de tesóm lehet, meg tudja nézni.
-
-
-
Tom417
újonc
Hát, nem ertem en sem. Félrebeszélnek. Ezért is vagyok itt. Mivel elektronikaval foglalkozom, gondoltam en is, hogy ebben valami sumakolas van. Meg amikor a szerelo felajanlja, hogy megvenne egy jelkepesmosszegert az amugy halott TV-t, akkor onnan elhoztam. Egy ismerosom TV-je es en altalaban nem szoktam semmifele javitast feladni, de TV-ben nem vagyok eros..
-
Locutus
veterán
Ha szerinted semmilyen tanácsot nem érdemes adni a usereknek (ahogy eddig se), akkor ez a topik teljesen értelmetlen a userek szempontjából, tehát akár zárható is.
Egyébként semmilyen felelősségről, meg pontos árról nem volt szó. A lényeg az lenne, hogy legyen elképzelésük, mi várható.
(Amúgy volt már bejegyzésem nekem is itt. Arra se jött semmi válasz.) -
krisztianAMG
senior tag
Igen, valahogy így! Pontosan ilyen leírások miatt követem a topikot. De ha az lenne mindig a kifogás, hogy az egységnyi fórumozó nem biztos, hogy képes rá, akkor zárható lenne egy csomó topik.
Te képes lennél ennek az elvégzésére? Még, ha igen akkor sem képes mindenki gyakorlat- hozzáértés nélkül egy ilyen hibát megjavítani. Vagy más esetben neked vannak flash tartalmaid amiket megosztanál azzal akinek emiatt nem működik a tv-je? Mivel írja meg? Hogyan cseréli?
Ezeknek a dolgoknak a leírásáról kellene szóljon a topic. Ez az LCD tévék hibái topic, nem a Milyen tévét vegyek, úgyhogy valószínűleg sokan vagyunk itt olyanok, akik képesek lennének rá. Bármelyik random mobil téma sem úgy kezdődik, hogy akinek a root, bootloader, costum rom szavak nem mondanak semmit, menjen szervizbe, és csináltassa ott meg. Mindenhol van leírás, ami alapján a saját felelőségére megpróbálhatja saját maga is.
Nem azt mondom, hogy minden hiba orvosolható házilag, de az esetek többségében a leírás alapján szerintem sejted, hogy mi a hiba és hol kell keresgélni. Igen, így szellemi tulajdonodat és tudásodat osztod meg "ingyen". Erről szól ez a nagy közösségi fórumozás. Megértem, hogy ez nem tetszik, de akkor ne csodálkozz, ha megszólják.Nem a haszonszerzéssel van bajom és irigy sem vagyok (komolyan!), de így te alig teszel hozzá a topichoz, pedig nagy tudással rendelkezel.
-
-
Livius
őstag
De lehetne valami konkrét hibát mondani ezek alapján nekik? Csak mert úgy láttam annyira fogalmatlan a boltos a témához, hogy IQ nélkül kapásból arra vágta a problémát, hogy biztos az antenna rossz stb. Meg hogy a szerviz 1 napig járatja, és ha kijön a hiba akkor megvan, ha nem akkor nem, és így nyilván semmit nem csinálnak rajta akkor.
-
kotovics
tag
Sajnos nem egyezik. Nem vagyok járatos lcd tv ügyben, viszont laptop lcd-ket már sokat cseréltem, és ott a felbontás, a méret, és a csatlakozó , illetve a háttérvilágítás fajtája ha azonos, akkor cserélhető márkák között. Azt hittem, hogy az LCD tévéknél is így van...
Nekem egy BN95-00701A 46" panelre lenne szükségem, de egy leírás alapján talán helyettesíthető ezekkel is:
BN95-00726A, BN95-00751A, BN95-00849A
A T-CON típusa: BN41-01892Ha valakinek esetleg lenne eladó ilyen panelja, akkor keressen bátran.
-
Noniah
újonc
oil120 köszönöm, a P.Ü. -t is megkaptam. Mivel nem elsődleges tv és számomra nincs értéke (kaptam), ezért karácsony előtt a szerviz nem fog menni. Viszont egy árat kb ra azt írhattál volna. Jól sejtem, hogy axlrose kollégája vagy ?
Viszont egy kicsit LCD tévézzünk, ha már erről szó ez a téma:
Adott egy Samsung UE32d5500 tv ami nem tud elindulni mert nagy valószínűséggel a szoftvere hibás, vagy az azt tároló HW.... (BootLoop).... Tehát jelenleg elindul bekapcsolja a háttérvilágítást kiteszi a Smartos logót, majd elakad és nincs tovább tehát kezdi elölről az egészet.
Itt jönnek az én kérdéseim:
EEPROM - ból indulna és utána adja át a FLASH -nak a további betöltést?
vagy Flash indul, közben beolvassa az EEPROM -ban tárolt konfigurációs adatokat és fut tovább.....Némiképpen árnyalja a képet az is hogy más angol fórumokon még szó van "MICOM" ról is, amit még nem bogarásztam ki hogy mi is a szerepe.....
Szóval csak az elvek miatt, aki tudja hogyan indulnak ezek a TV -k az jó lenne ha szakmailag segítene
Mivel nekem ez a tv csak játék, így sokkal jobban érdekel a működése mint az hogy mikorra lesz kész és általam vagy szerelő által.
A képen jelöltem amit tudok/tudni vélek.... a kérdőjelek azok a számomra ismeretlen dolgok.
A sárga pedig az egyik "szoftverfrissítési" pont...
Na de az is lehet hogy nem a szoftvert írják vele hanem a gyárban az EEPROM -ot ami adott típusnál is lehet eltérő, pl. ha másik fajta Tcon, vagy kijelző kerül mellé....
Mert ugye szoftvert írni/kapcsolódni lehet VGA port megfelelő lábain, egyes típusoknál 3,5 Jack dugóval, USB -n feltölteni, Ethernet hálózaton, .... csak ugye egyes pontok a szoftver frissítésére vannak, egyes ontok meg csak diagnosztikára vagy a konfigurációk beállítására.
Apropó ... Tcom panel... ha jól látom az alaplapról kap tápot és itt pl. szabványos 2 csatornás 8 bites LVDS vezérlést.... akkor ennek a feladata leegyszerűsítve annyi hogy ezt elosztja a képernyő jobb és bal fele között ?
Akad itt kérdés bőven.........
További okfejrésem, hogy mivel a letölthető firmware ehhez a típushoz több mint 60 megabyte, így az biztosan nem az EEPROM -ban van tárolva.... Viszont ha a FLASH ban van akkor annak a megfelelő lábain külső íróval ha beírom akkor az meggyógyíthatja e?? Ekkor is kiderül hogy írható e vagy rossz és akkor egyértelműen csere... vagy van egyszerűbb módja is a dolognak ..... pl usb vagy hálózati mód ahol vész esetén ki lehet kényszeríteni a szoftver frissítését.....
-
ncut
csendes tag
Köszönöm! Sajnos nem volt ilyen, az első összekötés alatt minden kikapcs állapotban volt, a HDMI-hez nem is nyúltam, csak a DP lett a monitorra kötve. Ennek ellenére kezdődött a jelenség.
Még annyi jutott eszembe, hogy a hosszú HDMI-re ráeshetett egy kép (szekrény mögött megy, kép falról le, résbe be). Arra gondoltam, megsérült a kábel, de más eszközre is No Signalt ad. Nam akarok hülyeséget kérdezni, de az nem lehet, hogy, ha megsérül a kábel, akkor kap vmi impulzust a port és hasonlót produkál, mint a fenti esetben?
-
Dr.Zoo
őstag
Szia!
Hálás köszönet az infoért, esetleg egy robbantott ábrás rajz nincs belőle valahol? Keresgéltem a neten, de bevallom, hogy az angol nem az erősségem. A Fater meg tudná csinálni, csak kicsit le kellene szűkítenem a helyet, hogy merre keresse a kondikat...
Előre is köszi!
Üdv
Z
-
Kernel
nagyúr
Normális konstrukciónál a soros körben, az áramgenerátoros meghajtás miatt ez nem jelent problémát, emiatt nem nő az áram. Ez a driver működési elvéből következik, ami hajszálpontosan stabilizál, a söntön eső feszültség figyelésével. Így egyik LED semmiképp sem tudja károsítani a másikat.
Ilyen esetben 5 db LED nem azért megy tönkre, mert egymásra hatnak, hanem sorra zárlatos lesz (tehát nem egyszerre), ami a használójának eleinte nem tűnik fel, míg valamelyik meg nem szakad.
Ha viszont a javítás után a tulajdonos leszokik arról, hogy maximumon járassa a háttérfényt, van rá esély, hogy a többi LED (ami már eddig is elég jól vizsgázott az "égetési teszten") bírni fogja.
Amellett van lehetőség arra is, hogy a meghajtóáramot a javítást végző szakember csökkentse, megfelelő áramköri módosítással, így a felhasználói már hiába is tolja maximumra. (Ami persze nem a felhasználó hibája, hogy a gyártó alulméretezett.)
Van többkörös driver, ami külön-külön figyeli a soros körök áramát, ez is jó.
Ami nem jó, az a leggagyibb kategória (Vortex, Akira és klónjai, a 6 V-os dupla integrált LED-jeikkel), ahol több soros kört párhuzamosan kötnek, majd az egészet két szál vezetéken egy szimpla driver hajt meg, amit ráadásul még szabályozni sem lehet. Nincs a menüben háttérvilágítás, illetve ha megnézzük az IC adatlapját, vezérelni nem is lehetne a PWM-et, mert ilyen egyszerű fajta.
Tehát az ilyen driver állandó max. áramon tolja a világítást, míg előbb-utóbb egyik ág megszakad. Ezután az áram, ami eddig mondjuk 3 párhuzamos ágat hajtott, csak két ágon fog eloszlani, ami már fokozott a túlterhelés, sorra kinyíródnak azok is, míg a maradék egy ág is elpukkan.
Itt van az, hogy a LED-ek valóban kaptak rendesen, az összes cseréje után még az áramot is ajánlatos visszavenni, hogy tartson is utána. A normális használatoz egyébként sem kell a max. háttérfény, sőt túl erős is. Úgyhogy ez nem jelent hátrányt, sok embernek fel sem tűnik a különbség.
-
Kernel
nagyúr
Épp múlthéten is volt ilyen eset, csak Hyundai / Vestel, de ha csak LED-sorról beszélünk, akkor mindegy lényegében.
A tulajdonos is elmondta, hogy voltak időszakok, amikor megjavult. De nálam is néha jó volt, néha nem. 5 db LED volt zárlatos benne, illetve időszakosan szakadozó. Ki-be kapcsolást is bírta, amikor épp olyan állapotban volt.
De korábban is voltak különféle variációk, vibrálás stb.
...annyit látok még hogy néha villan egyet a képernyő különböző részein véletlenszerűen nagyjából 1 percenként.
LG-nél a driver visszakapcsolgat a LED-sor hibája esetén, noha ennél sűrűbben, de van ilyen, hogy csak ritkábban lesz belőle látható impulzus, ez már lehet a hibás LED-ek játéka.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Formula-1
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- EA Sports WRC '23
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest