Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
#90010880 #7719 üzenetére
Igyekeztem pozitívan hozzáállni, amikor azt írtam, hogy remélhetőleg bemérték, miután valamirevaló kábeleseknek szokott lenni erre való műszere. Amellett gyanús is volt az eset, hiszen volt már ilyen. Csak nem mindig ennyire ideális a helyzet, hogy adott két egyforma TV is a helyszínen. Egyébként ugyanis hiába mondom, hogy szerintem ez nem TV-hiba, ha nem tudom az ügyfél számára is hihetően bizonyítani.
Ez azért lényeges, mert a különféle típusok érzékenysége között is lehet bizonyos eltérés, így viszont ez is kizárva.
Neked tulajdonképpen nincs ezzel más tennivalód, mint reklamálni, hogy most már csinálják meg normálisan, mert bizonyított a probléma oka. Ennek megvannak a szükséges szakmai tennivalói. Kábelek, csatlakozások, elosztók ellenőrzése, cseréje, ha kell.
Az is lehet, hogy a kelleténél alacsonyabb jelszint jön be a lakásba, ami az egyik ágon még megfelelő, másik ágon már nem.
-
Kernel
nagyúr
válasz
#90010880 #7705 üzenetére
Előzőleg írtad:
Van a másik szobában is egy ugyanolyan tv, de annak nincs semmi problémája.
Ideális eset, a két TV-t fel kell cserélni. Ha átmegy a hiba is, akkor tényleg a TV hibás. Attól függetlenül, hogy a kábelt már ellenőrizték – remélhetőleg műszeres szintméréssel – mégiscsak két különféle kábelszakasz, elvileg lehet akármi, a meggyőződés csak a teljes bizonyossághoz kell.
Utána jön az, hogy ezt a hibát helyszínen úgysem lehet bütykölgetni, sőt még az is előfordulhat, hogy a szervizben nem is jelentkezik (ami egy másik indok a cserés próbára).
– Szervizben lehet próbálkozni tunercserével, ami vagy van, vagy nincs, vagy segít, vagy nem.
– Lehet cserélni teljes alaplapot (ez mondjuk megoldható helyszínen is, "csak" kell egy belevaló alaplap).Vagy lehet kérni set top boxot, ami megkerüli a belső tunert, esetleg még érzékenyebb is, viszont nem olyan praktikus, hogy lesz még egy plusz doboz is.
(#7704) radwar
Lehet az élvilágítás hibája, vagy parasztosan: Edge LED.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged