- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
"Nekünk pl. ebből lett elegünk.
Meg abból, hogy..."
"Emellett mindenki saját maga dönti el, hogy mekkora a nagyobb/szebb/csendesebb ingatlan hasznossága.
Nem tudtam úgy megírni a hsz-em hogy ne úgy hangozzon, mintha irigykednék, ezért visszatöröltem, és csak a konklúziót írom le: én is ugyanúgy unom a felsorolt dolgokat, de véleményem szerint ez nem csak annak a kérdése hogy én eldöntöm: nekem / a gyereknek / az asszonynak "hasznosabb" lenne egy nagyobb szebb csendesebb ingatlan
Mert ezt már rég eldöntöttem én is
Mondhatnánk persze, hogy mindenkinek a magánügye, és egyéni döntése, azon meg nem lehet vitatkozni... azon már lehetne hogy vajon nem gondolják-e ezt rosszul az emberek (mármint hogy ez főleg szubjektív kérdés - ahogy látom az ismerősi körben - khmmm és az elmúlt években "megmentett" tömegeken khmm - sajnos pont ez a baj hogy sokan az érzelmektől fűtve, a vágyaik után menve (márpedig kell a saját ház) vágnak bele ebbe).
Tisztelet a kivételnek.
szerk: Én és feleségem is családi házban nőttünk fel, sőt, szeretném hogy a (már egyébként meglévő) gyermekeim is így nőhessenek fel, de ettől még nincsenek irreális vágyaink
- nem személyeskedésnek szánom, csak ez nem indokol semmit.
-
attiati
veterán
Az egyik oldalon céggel állsz szerződésben, a másik oldalon meg az állam felé tartozol, úgyhogy simán lehet. Futhatsz pár kört, hátha. Attól függ mit írtál alá. Nem tudom a jogi részét.
A csúszás egyébként már covid előtt kezdődött a munkaerőhiány miatt. Józan paraszti ésszel azt az időszakot érvényesítheti a cég a csúszásban, amennyit járványügyi vészhelyzetben töltött az ország (jogilag). Persze lehet, hogy a cég jobban körbebástyázta magát a szerződésben.
-
Vezu
csendes tag
Az én tanácsom az, hogy próbálj meg minél szebb képeket készíteni a lakásról, lehetőleg nappali fényben alaprajzzal együtt, rendezett körülmények között. Nem kell sok kép, maximum 8 elég. A leírás pedig legyen részletes műszakilag, de hagyd ki belőle a sallangot (madárcsicsergős utcában stb..)
De ami a legfontosabb az az ár! Ha nem hívnak, egyszerűen azt jelenti magas az ára a lakásnak, mi is megtapasztaltuk. Mi 31.900.000 Ft-ért kezdtük el hirdetni az 55 nm-es panel lakást, de senki nem jelentkezett rá az első héten, a második héten csökkentettünk, harmadik hétre találtuk el, úgy az árat, hogy megindult az érdeklődés. Ha megvan a piaci keresletnek megfelelő ár, sorszámot kellett adni, annyi hívást kaptunk magánszemélyektől. Végül 518.000 Ft-os négyzetméter áron kelt el. Ja és mi fizettünk kiemelést, hetente, korábban már írtam erről és a költségekről. -
sakal83
addikt
Draga. Ennyi az egesz. Tudom hogy szornyu hallani de sajnos ez az igazsag. Volt olyan keglim amihez segitseget kertek. 3 honapig turtem az irrealis arelkepzelesuket. Ezt kovetoen szabad kezet kaptam es 1 honap alatt elkelt. A hirdetesi arak -20%an. Kaptam is erte egesz addig amig nem lattak meg aNAV adatait. Utana mekoszontek hogy a valos eladasi arak felett ment el...
Ja es egy tanacs:
- a piac jo resze mar tavaly julius ota lefele megy. Ezert az a taktiks nem megy hogy beatazom az 50. lakasnak es utoleri a kereslet mert emeljedik az ar. Ha jo allapotu akkor a leolcsobb felujitando plusz a felujitasi koltsege az ar. Ha ennel magasabbra rakod akkor az a szuk celcsoport aki megvenne mast vesz meg. Ha ezt kovetoen csokkented az arat akkor verszemet kap a maradek es garantaltan olcsobban tufod eladni mint ha elsore jol arazod. Ez szintiszta lelektan. Volt keglim ami 38ert raktam fel es a kornyek legolcsobbja volt. A realis ara 33 lett volna a nav adatok alapjan. Elkezdtem a csokkentest es egyre tobb figyelom volt. A versenytarsak is csokkentettek... 31ert ment el... a versenytarsak pedig visszaemeltek... ha nem hallgatok a hulye ingatlanosra 33.5re felrakom es lecdapnak ra 33mert... ehelyett 3-4 honapig szivattam magam es buktam is... ez a kockazat a rossz kezdoarral... -
A Zéé
addikt
Valószínű az árral van akkor a baj...
De ha már a hirdetés így látatlanban:
- Alaprajz legyen mindenképp!
- Túl sok kép nem kell, pláne nem minden sarka a berendezett lakásnak. Azt sosem szoktam érteni, hogy miért kell 30 képet felszórni az éppen aktuális berendezésről. Amit benne akartok hagyni bútorokat, berendezéseket le lehet képelni, és érdemes beírni a hirdetésbe is.
- Utcanevet is beírhatod simán, ha tényleg jó a környék, nem kell az ingatlanos mellébeszélés. -
Vezu
csendes tag
Konkrét tapasztalat az OTP IP-vel: minket is meggyőztek, végül kötöttünk velük egy kizárólagos szerződést 2020. Január első hetével. Április első hetéig szólt a szerződés, de ezalatt az idő alatt 0, azaz 0 érdeklődőt hozott.. Teljesen felesleges volt rajtuk keresztül hirdetni, annyit csináltak, hogy feltöltötték a saját adatbázisukba a hirdetést a mi képeinkkel, (amit szerintem csak az OTP ingatlanosok néznek), majd feltöltötték az ingatlan.com-ra is, szintén az általam készített közepes minőségű képekkel. 1 hónap után küldött egy fotóst az ingatlanos, aki végül csinált "profi" képeket. Kitört a vírus frász áprilisban, emiatt abbahagytuk a hirdetést és felbontottuk a szerződést velük.
Májusban újra felraktuk a saját hirdetésünket és eladtuk a lakást ingatlanos nélkül egy hónap alatt.
-
axioma
Topikgazda
Szerintem az iroda "sikeressege" akkor magas, ha az eladot raveszi, hogy nyomja lentebb az arat... kizarolagost senkivel se kotnek, de arra kulon figyelj, hogy ha hoznak valakit akkor me'g ne jarjon a jutalek csak ha mar vagy nalad maradt a foglalo vagy megvan a teljes vetelar.
Amugy ha nem akarsz kulcsot adni neki akkor arat csokkenteni te is tudsz... ez lesz az even beluli eladas kulcsa. Ha valamikor nagyon ev elejen jar le, akkor max. szeptemberig varj, utana kezdj erosebben csokkenteni, mert a tel amugy is szar, es most me'g egy csomo moratoriumos is lehet hogy belerondit a kepbe jovo ev elejetol.
Szigoruan szvsz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest