- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iOS alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
válasz
Tomics #21563 üzenetére
Általában tudsz választani, hogy a futamidő vagy a törlesztő csökkenjen.
Nekem február 2-án jár le az egyik hitelen a fix 1 éves kamatperiódus, és inkább növeltem még kicsivel a törlesztőt, aztán így a mostani 9,5 évről 7 évre csökken. (2018-ban indultunk 30 éves hitellel)
-
axioma
Topikgazda
válasz
Tomics #21563 üzenetére
Ez az az eset amikor kivetelesen valaki nem a sajat javara teved! Pedig az a jellemzobb sokkal...
Azt kene megtudnod, mennyi a jelenlegi toketartozasod. [Kis trukkel abbol is kideritheto, ha azt latod, a 110e-et mikor es mekkora reszben kamatra vontak.] Na meg az elotorlesztes dijat is akkor mar kerdezd meg, mert nem default ingyen...
A torlesztoreszlet pedig az elotorlesztendo osszegnek a jelenlegi toketartozashoz viszonyulo aranyaban csokken. Nagysagrendileg ez nem nagy kulonbseg, exhas tartozhatsz 18.8M-val mondjuk [nagyon kamatfuggo, most tenyleg nem is probaltam hiheto adatot szamolni], akkor 21.2%-kal. -
Nerd
aktív tag
válasz
Tomics #17725 üzenetére
hello,
en ugyvedtol kaptam ertesitest, szoval ha o elfelejt szolni akkor szerintem nem kapsz rola.
Amugy pl pesten nem sietik el. Nekem Februar 13-an volt adasveteli, marcius 2-an vettem birtokba vagyis aznap ment at a teljes osszeg az eladonak, es majus 13-an irt az ugyved hogy a nevemen van a lakas.
-
Kobe
veterán
válasz
Tomics #11659 üzenetére
Tok mindegy, a ket bank hellyel kozel de kb egy allasponton van.
Inkabb a 22M es vetelaron kellene elgondolkozni, hogy biztos jo-e az ugy, ha ket bank is azt mondja hogy 16-17nel nem er tobbet.
Vagy ismeros nagyon a takaro szelen tulra szeretne nyujtozkodni hitelugyben es ez nen tetszik a banknak -
Kobe
veterán
válasz
Tomics #11657 üzenetére
Ez az orszag melyik regioja?
Hitelezesi boom kozepen van a gazdasag, legtobb esetben a bank vallalja az ertekbecsles koltseget vagy alapbol a bank delegalja az ertekbecslot (aki meg altalaban nem sz*rik oda ahol eszik).... Pesten pl mostanaban a vetelartol 0.5 - nagyon max 1M el ternek becslesben....
Ha 5-10M es elterest produkal tobb bank is, akkor inkabb az lehet a szitu hogy az ismeros latvanyosan rossz uzletet kivan latvanyosan dragan megkotni, ami mellett mar a becslo(k) sem tudnak elmenni szemhunyas nelkul -
Fandango
veterán
válasz
Tomics #10260 üzenetére
Nem mondtam, hogy ne vegyél hitelre lakást/házat. Én is hasonló cipőben járok mint te, csak az az indok, hogy a várostól kicsit távolabb akarsz venni ingatlant, azért mert ott jelenleg olcsóbb, nem feltétlen a legjobb indok.
Mert amikor meg belecsöppensz hosszútávon, hogy napi szinten ingázol XX kilométert, és későn ébredsz rá arra, hogy ezzel saját magadat szivattad meg, nem lesz jó érzés.De persze mindenki azt csinál amit akar.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Tomics #10250 üzenetére
Én is azt néztem, hogy 15-20M Huf körül egyes településeken már egész tűrhető családi házak vannak. Viszont, ha nem távmunkában dolgozol, akkor azért kell számolni útiköltséggel is (pénz + idő) és azzal is, hogy 4-5 év múlva szerintem már nem 15-20M Hufos ársávban fognak mozogni a hasonló szintű ingatlanok, ha így folytatódik a trend.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Tomics #10250 üzenetére
"Vidéken szerencsére 15M környékén már vannak egészen élhető lakások/házak (városhoz közeli faluban)"
Csak egy saját gondolat a fentiekhez: ha faluban gondolkodik az ember, akkor érdemes átgondolni, hogy a lakkosság folyamatosan csökken és ez a falukra még jobban igaz. Nehéz döntés, de leírásod alapján még tudsz rajta gondolkodni 4-5 évet.
-
válasz
Tomics #10073 üzenetére
őőő, hogy lehetne ilyen jogszabály? ha irreális árban egyeztek meg, akkor neki alkalmazkodnia kéne?
valamivel a reális ár alatt fogja megállapítani (ha banki hitelhez kell), de nem fogja megmondani, hogy mennyire. (nekem legalábbis nem volt hajlandó megmondani, hiába én fizettem a munkájáért.... ami önmagában egy érdekes helyzet) a bank meg ennek kb 70-80%-ra ad hitelt maximum (vagy kell másik fedezet is) -
axioma
Topikgazda
válasz
Tomics #10071 üzenetére
Ha a szerzodes a 48 honapot elerte amikor kiutaljak a penzt, akkor siman belerakhatod (felmondasnal is, alltam fenntartassal kell kerni a felmondast es megjelolni a lakascelt). A szerzodes vege csak abban szamit, hogy arra szamoltak szerzodeses osszeget meg nyitasi dijat, egyebkent valtoztathato tobb modon is.
Ajanlott elotte megosztani, ha mar van egy regi szerzodesed, plane ha 3%-os... az mar nem kotheto. -
axioma
Topikgazda
válasz
Tomics #10031 üzenetére
Felhasznalasra nincs hatarido, de ha az aviso levelre nem valaszoltal (ezek szerint mar nem), akkor ujra kellhet kerni a kiutalast. A kozpontot kerdezd meg, 411-81-81 hogy tudod-e meg kerni, vagy mar uj kiutalassal csak.
Hatarido nincs, sot minden kulon ceco nelkul addig is fizetheted (es kapod ra az alltam-ot). Max. 10 evig, esetleg ha regebbi akkor lehet hogy csak 8 evig.
Arra figyelj, hogy ilyen ujrainditasnal is 3 honap a kiutalas (raadasul ugye annak a honapnak a vege es utana me'g 15 nappal utalnak), vagy lehet felmondas alltam. fenntartast jatszani, az legalabb fix 90 nap, de csak ha a kolcsonre nem tartasz igenyt csak a betetre (es ez surgetheto a toke 1 vagy inkabb 2%-anak mint dijnak levonasa mellett 30 napra). -
Stanlee
őstag
Nekem nem egyseges a velemenyem arrol, hogy mennyire eri meg fixalni a torlesztoreszletet a teljes futamidore. Szerintem most mar annyira felmentek a fix kamatozasu hitelek THM-jei, hogy inkabb a 3 honapos kamatperiodust valasztanam, es minden honapban a fix kamatozasu torlesztohoz kepesti kulonbseget eltennem a rosszabb idokre.
Szemely szerint amikor meg 5% alatt volt a fix hitelek THM-je, gondolkoztam azon, hogy valtok, de mivel nem ment, igy nem eroltettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- L13 Yoga Gen4 13.3" FHD+ IPS érintő Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 256GB NVMe IR kam aktív toll gar
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel/Notebook, üzletből, garanciával
- Nitro AN515-57 15.6" QHD IPS i7-11800H RTX 3070 16GB 500GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Edition + Joystick állomás! CFI-2016
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest