- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
Elotorlesztesre milyen dij vonatkozik a hiteled eseteben?
Kell-e szerzodesmodositasi + kozjegyzoi dijat fizetni, vagy az elotorlesztesnel azonos eljarassal lehet roviditest vagy torl.csokkentest kerni?
Feltetelezve hogy az elso kerdesre valami alacsony (lehetoelg osszegfgtl) a valasz, a masodikra meg igen, macerasabb, en hagynam az olcsobb modot, es felevente betorlesztenek. -
axioma
Topikgazda
"a kérdés az, hogy milyen esetben kell kevesebbet visszafizetni összesen."
Bocs, innentol en baromira nem vagyok kompetens, nemletezo szamokkal mint matematikus nem foglalkozom. De hat talaltal mar itt megfelelo embert aki ezt az iranyt vallja, majd o kiszamolja neked ha akarja, ha lehet maganban csinaljatok mert csak megzavarja a tobbi olvasot. -
axioma
Topikgazda
Ha kiveszed a jelenertekesitest, akkor pont nem fogsz penzugyileg valos valaszt kapni. De az tuti, hogy az altalad velt kiszamitasi mod nincs ra, mert az altalad irt 27M mint forintosszeg az egy nemletezo osszeg, ilyenhez hasonlot nagyon remelem hogy senki nem is fog segiteni szamolni.
Amugy a BB egyenlito hitele volt az utolso (es ugyan csak az en szukos infoim kozul, de ott az egyetlen), ami aa felgyult kamatokkal torlesztes utani ujraszamolast megengedte, hogy a user dontse el hogy melyik modszerrel keri. Szoval eleg eselyes hogy torl-csokkenesre kell szamitanod, koltseg (es ugyintezes: egy telefon/email vs. modositasi procedura) miatt.Inkabb az a kerdes, hogy miert is kell neked most ez az informacio? Ettol fugg hogy hogyan akarsz szerzodni? Van valami valasztasi lehetoseged? Menjunk agilis fejlesztesbe, deritsuk ki a valodi celt/feladatot es arra keress valaszt, nem pedig erre a mar nagyon megoldas-szeru kerdesre.
-
Gombinyó
őstag
Csak érdekességképpen érdekelne szerinted összegszerűen mi az a fizetés ma BP-n vagy vidéken amiből egy fiatal nulla tőkével el tud indulni lakásvásárlás irányba? Tehát fizeti az albérletet, él és mellette havi szinten megtakarít mondjuk 200ezert, hogy 5 éven belül legalább hitelképes legyen (ahogy nézem 10m önerő már az 50 éves panelhez is kell). Sokaknál nem játszik az, hogy anyuka tartja el 30 éves koráig.
-
Mercutio_
félisten
Tipikus gazdasági bulvár: a végrehajtói kamarai díszpintye tengeren túli megoldásról álmodozik erre hangzatos szalagcím lesz belőle
attiatti: kíváncsi vágyók Cheasee mit szól a szigetelőgyártós cikkhez
Ez szerintem beszédes:
az elszívó hatás miatt tényleges küzdelmet kell folytatni azért, hogy megtartsuk a munkaerőt. Sajnos egy részét nem tudjuk, mert egészen más nagyságrendű fizetéseket kínálnak ezek a vállalatok.
Pedig gyanítom ott se keresik magukat hülyére a betanított munkások, akkor mennyi lehetett náluk a fizu ha "más nagyságrendű" ... -
Patrick
addikt
-
axioma
Topikgazda
En az en sajat hitelemnel ugy csinaltam meg, hogy kulon az adataim felett csinaltam egy idoben bovulo tablazatot, hogy milyen kamatok voltak, sajat magam szamara az idoszakot is jeloltem, oda beraktam az exceles reszletszamitast a valtas honapjanak toketartozasabol meg a maradek honapokbol (nem szorakoztam vele, a linket es honapok szamat kezzel irtam, de lehetne siman mashogy), es a megfelelo (kamat) oszlopba onnantol "lehuztam" arra az uj cellara mutato kepletet, meg a toketorlesztesnel azt is, hogy abbol a reszletbol vonja a kamatosszeget.
De meg lehet ezt csinalni havi szinten, egy oszlop a kamatnak amibe defaultban beirod hogy =a felette levo cella, de ahol valtozik, ott kijavitod a "kepletet" az uj ertekre. A havi torleszto meg minden sorban ujraszamolva, nem fog +500 adat szamolastol kifekudni az excel... -
axioma
Topikgazda
Nagyon fals ahogy gondolkodsz. Nezd meg a kettovel elobbi hsz-omat, hogy hogyan kell excelben felirni a hiteledet. Meg az elozot, hogy mi hogyan valtozik, ha kesobb modosul a kamat.
Amit tudni kell:
- nincs elore kiszamolt kamat nominalis osszeg! Mindig az utolso (hianytalan) torlesztes ota eltelt idore az aktualis toketartozasra szamolt kamatosszeget fizeted kamatban, es ami marad a torlesztobol, azzal csokkentik a toketartozasod.
- az annuitasos hitel havi torlesztoje az a "nyero osszeg", amit minden honapban befizetve, es a fenti algo-t vegrehajtva, pont a futamido vegere lesz 0 Ft a toketartozas (ld. =részlet(eveskamat%/12;futamidoevek*12;toketartozas) fuggveny excelben, de egyebkent matematikailag zart keplet van ra, sot kozepsulis matekkal - ahogy a sorozatosszeg bizonyitasa volt - ki is szamolhato)
- kovetkezmeny: normalis torlesztes eseten barmely idopontban azonos kamattal ujraszamolod a hitelt (az aktualis toketartozasra a vegeig fennmaradt idore mint futamidore), ugyanazt fogod eredmenyul kapni (hiszen arrol mar tudjuk, hogy "nyero", barmerre mozditanad, tobb vagy kevesebb fogyna a tartozasbol)
Amikor elotorlesztesz, akkor abbol max. az utolso "normal" torlesztes ota eltelt idore szamolt kamatot vonjak le, a tobbivel csokken a toked, es innen szamolnak neked egy uj havidijat (kis anomalia lesz mert az elso honapod jo esellyel kicsivel kevesebb nap, azzal nem szoktak szorakozni). Ha amugy is a havi torlesztesed napjan elotorlesztesz, akkor a teljes elotorl. a toketartozast csokkenti. -
Ironizer
tag
Nem jól számolod, nem csak kamatot törlesztesz, hanem tőkét is, legfeljebb az annuitásos hitelnél az elején kisebb mértékben, de akkor is csökken a tőke minden törlesztővel.
Itt kiszámoló jól leírja (meg linkeli egy előző cikkét, azt is érdemes elolvasni, hogy tisztában legyél az alapokkal), meg linkel egy excel-t is, amivel számolgathatsz kedvedre, és látni fogod, hogy hogy működik a gyakorlatban. -
axioma
Topikgazda
Megosztas nincs. Nyilatkozol, hogy melyikre kered.
Ha a 20e-esre, akkor jo. Ha a 8e-esre (mert az peldaul engedmenyezett is es nem engedik modositani), akkor bukod a lehetseges alltam 60%-at.
Amugy a 8e-est felfizetve 20e-re nem jo? Mar az is tobb mint a semmi. Tobbet fizethetsz az engedmenyezettsegtol, es ami az eng. osszegen feluli, az a tied, nyujtasz be rola kulon lakascel-igazolast (me'g csak nem is kell ua. ingatlan legyen). Egyetlen hatranya, hogy ha ugy van konstrualva, hogy kihasznalna' a majdani 3.9+1 kolcsont, akkor ezzel gyakorlatilag azt rantod ki magad alol, cserebe a 13% netto hozamert (atlagos 4 eves). Ami a mai kamatszintek kozott nem is biztos hogy rossz csere, de hat keveset tudunk az u:gyrol ahhoz, hogy erdemi szamot vagy tanacsot lehessen mondani.
Vagy hat kell valami kozeli hozzatartozo, akinek nincs kijatszva az alltamja.Megj. nem ajanlom az otp-t, baromi rugalmatlan. Igaz, olcsobban nyithato, de mivel most szivok tobb szerzodessel veluk (nem csak a gyerekessel), soha tobbet. Lehet ugyesen olcsositani fundanal is.
-
axioma
Topikgazda
Sot, az Erste-ben sem. Egy kedvezmenyezett (ha az nincs, akkor szerzodo) = egy alltam per naptari ev. Bar legutobb az otp honapra pontos atfedesi idoszakra kerte az alltamrol lemondast, de ELVBEN az van, hogy egy naptari evben csak egyszer kaphatsz alltam jovairast, ez alol csak a megszuno szerzodesre jaro tortevi alltam a kivetel.
Viszont 1 napos gyereknek is nyithato, meg barmely kozeli hozzatartozonak. Arra figyelj, hogy mig a funda kifizeti a gyerekre szolot a szerzodonek, az otp 300e felett gyamugyi engedelyt kert, amit nagyon necces, hogy megadnak-e (nalunk legalabbis most all a bal, miota atvettek megyei kezelesbe a helyibol, nem is tudom hogy fogok hozzajutni, pedig csak 350e per gyerek van... epphogy folotte). -
_BM_
senior tag
Szerintem tehermentesen kerülne a tulajdonodba, viszont a lakókat csak a vonatkozó szabályok betartásával tudod eltávolítani, amihez nem értek, de biztosan szar ügy. Az túlzás, hogy az életben nem lehet kirakni őket, ahogy írták utánad, de semmiképpen nem frankó deal az ilyen.
-
DeFranco
nagyúr
Nem, tiéd lenne egy lakott lakás negyede... a pontos szabályokat nem tudom, jönnek majd nálam okosabbak, de ha az egészet vennéd is meg, ha így lakottan veszed, és nem akarnak onnan kiköltözni, legálisan az életben ki nem rakod őket onnan.
Azt azért mindenki megfigyelte, hogy milyen tartozás miatt árverezik el a lakást (negyedét)... engem leültetett...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Jövedelem
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Milyen házat vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- iKing.Hu - Apple iPhone 16e - Black - Használt, újszerű, Alza 3 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest