Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dyingsoul #21505 üzenetére
Ki kell építeni a központi fűtést a konvektorok helyett. Ez jellemzően gáz cirkó radiátoros hőleadóval, de lehet amúgy klíma is akár, vagy bármi más.
Itt ugye több dologgal szembesülsz: mivel hozzányúlsz a gázcsőhöz, ezért új gázterv kell, nyomáspróbával, engedélyezéssel. Ha van kémény, akkor ki kell bélelni, ha nincs, akkor meg kell oldani a füstgáz elvezetését (ez simán lehet, hogy nem lehetséges, tehát bukó az egész).
#21506Ijk
Hja, szó sem volt megtérülésről. Egyszerűen a konvektoros fűtés manapság már nem szexi, kevésbé szabályozható, nem szeretik annyira az emberek. -
törölt tag
válasz
Dyingsoul #21461 üzenetére
Előzetes hitelbírálatot bármely banktól kérhetsz, nem kell szerződésben állni velük, és bankváltás sem feltétlen szükséges. Én hitelezőm sem kérte hogy hozzá érkezzen be a jövedelmem.
Szerintem ha már tuti, hogy vásárolni szeretnél, beszélj egy független hitelügyintézővel, ő segít, és pikk-pakk egyben tud ajánlatot adni a legtöbb banktól. Magadnak is sok időt spórolsz, és nem kerül semmibe. (A bank fizet neki jutalékot)Szerk: ha netán kell egy korrekt ügyintézőhöz kontakt akkor írj privibe. Nekem ő csinálta meg 2-3 embernek ajánlottam itt, eddig nem panaszkodtak.
-
axioma
Topikgazda
válasz
Dyingsoul #10109 üzenetére
Egyszerubb, ha felhivod a 1818-at, eddig mindig keszsegesek voltak. Vagy amennyiben csak az adojellegu dolgok erintenek, akkor nav-ot 1819-en.
Amugy ugyfelkapun vannak eleg jol osszeszedetten ugyleirasok, plusz ha nem eleg szabatos, ott be van linkelve a net.jogtar.hu oda vago resze is a pontositasert. -
attiati
veterán
válasz
Dyingsoul #10109 üzenetére
Jozan parasztesszel a kolcson az nem vagyonszerzes, igy a vagyonszerzesi illetek nem lenne logikus.
A gond inkabb az, hogy tenyleg nem sok segitseget kap az ember, hogy hogyan kell ezt szabalykovetoen elintezni.
A masik, hogy az adohivatal is csak tajekoztatast ad (egyebkent ok a hivatalosak ilyen kerdesekben), de ha a felretajekoztazasbol karod szarmazik, vagy utolag adofizetesi kotelezettseged keletkezik, akkor sem hivatkozhatsz a felretajekoztatasra. Akkor sem, ha irasban kaptad.
Es tenyleg semmi kulonbseg nincs kolcson es ajandek kozott, leszamitva, hogy van a kezedben egy papir, amit sehova nem jelentesz le es csak tanuk elott alairtok. -
attiati
veterán
válasz
Dyingsoul #10105 üzenetére
Bocs, nem volt vilagos, hogy kolcson vagy ajandekozas.
Elvileg nem kell lejelenteni sehova az alairt doksit, es ugy tudom, hogy nem szukseges ugyved elott csinalni, igy elegge kezeletlennek tunik nekem a szabalyozasnak ezen resze.
A kolcson es az ajandekozas kozotti kulonbsegbol semmit nem latnak a szervek az kolcson/ajandekozas ugylet inditasakor. Ugye csak a vegen van a kulonbseg, hogy visszautalod.
Ha esetleg jutottal valamire, akkor ird be ide plz. -
attiati
veterán
válasz
Dyingsoul #10102 üzenetére
Kell, még a testvértől is.
Egyeneságon nem kell.Dani82: nem tudsz egyetlen jó ügyvédet sem? 0,5%-ért már vannak és legalább te hoznád és még csak az esélye sincs meg, hogy lejt a pálya az eladónak. És ha nagyon felezős kedvükben vannak, még anyagilag is jobb. Persze ha egy hozzáértővel átolvastatod, az is jó lehet. Én ezen nem spórolnék se az idővel, hogy utánajárjak, se a pénzzel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Napelem
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest