- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
joghurt #4047 üzenetére
Az emberi erőforrások minisztere* gyakorolja a szakmai és törvényességi felügyeletet. Így nem a közig. per az egyetlen út, amúgy közig. perben nincs kötelező jogi képviselet. Szerintem itt elvekről van szó, nem csak az egyéni sérelemről.
#4048rushmoon: Csak ez nem így működik. Felelőssége van a MÁK-nak abban, hogy nem készültek fel. Várható volt ez a leterheltség, az ügyelosztás meg nevetséges.*szerk.: vagy a pénzügyminiszter, nem tudom.
-
rushmoon
csendes tag
válasz
joghurt #4047 üzenetére
Emiatt miért kellene hogy retorzió érjen bárkit? Jobban éreznénk magunkat tőle? Talán valami csodát várunk? Vagy ne nézzék át az igényléseket, csak perkáljanak? Vagy vegyenek fel (honnan?) tízszer annyi ügyintézőt csak emiatt? Őket is a mi adónkból kellene kifizetni.
Az meg külön vicces hogy elosztják az ügyeket az egész országon belül, és ebből egyből levonjuk azt a következtetést, hogy Szegeden már biztosan a lábukat lógatják, Szolnokon meg dolgoznak még másfél hónapot, mert "rajtam kívül ugye mindenki hülye"..
Igen, kellemetlen hogy várni kell. De van logikus magyarázata, nem tudok rá észszerű megoldást határidőn belül, így elfogadom.
-
laci06
senior tag
válasz
joghurt #4040 üzenetére
és mit csinálunk ha nincsen válasz azon belül?
Mi december 21.-én adtuk le, már lejárt szerintem 1 hete a határidő, de még nem kaptunk semmit... nyilván várunk szépen tovább...
szerintem december legvégi leadással április a reális... én remélem, hogy mi február végére megleszünk...
-
Gabonetta
aktív tag
válasz
joghurt #4022 üzenetére
Ja, akkor főleg kell, a jogszabályban benne van, és a tájékoztatóban is.
Köszi az információt! -
Thunder23
csendes tag
válasz
joghurt #3823 üzenetére
Az előbb értem haza. Nem 1 perc volt sajnos
Csak hogy megnyugodjon mindenki aki aggódott. Ugyan az a vállalkozó csinálta nekem és neki is a felújítást. Ő volt aki feltartott engem mert érdekelte hogy nálunk mi hogyan és mennyiért történt. Ha hiánypótlásra kerülne a sor. Feltétlen menjek be és ő majd segít.
-
cd930
senior tag
válasz
joghurt #3606 üzenetére
Itt egy csomó nyilatkozatfajta van.
Ha ügyfélkapun adom be, a feleségemnek ki kell tölteni papíron a házastársi nyilatkozatot vagy az ő ügyfélkapuján keresztül hozzá tud járulni?
Az itt lévő excelben töltöttétek a számlák adatait vagy elég/lehet mindent ügyfélkapun? A napokban kaptam meg az utolsó számlát, most kezdeném a feltöltést.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
joghurt #3516 üzenetére
Az egész folyamat arról szól, hogy amit kézzel, papíron aláírást, azt a szignót hitelesíted digitális formában az ügyfélkapun keresztül (illetve házaspár esetén a partner, plusz 18 feletti gyermek is, ki-ki a maga nyilatkozatát)
Számlát a bolt állítja ki, ők tudnák hitelesíteni, de nem kell, mert abból másolat az elvárt. Jogi dolgokon felül így adtam be emlékeim szerint, volt is hiánypótlás, nem panaszkodtak ők sem, inkább a felület hiányosságának tekinteném, hogy feldob minden doksit fölöslegesen a felhasználó elé.
-
axioma
veterán
válasz
joghurt #3511 üzenetére
a minap volt a ceges tamogatasi rendszer, 20 perc utan lezartak, de azok akiknek mar meg volt nyitva csak nem fejeztek be, azoknak engedik befejezni (vagy engedtek)
altalaban is, ha egy eredetileg adott lezarast elorebb hoznak akkor mas elbiralas alatt szokott lenni az, aki mar valamit tett, mint aki semmit (napelemes sztori is tok hasonlo)
ezert en inkabb mar 2 honapja elinditottam, holott tudtam hogy me'g lesz pluszban (az utolso szamla datumahoz meg vissza lehet menni ugyis modositani, pontosabbna ujramegnyitaskor elolrol kezdi)
ez nem valtoztat azon, hogy normalisan a bekuldes utan van leadva, itt a bekuldes korlatozasa esetre keszulok fel
de szerintem re'g tultargyalva... -
Fifi
őstag
válasz
joghurt #3509 üzenetére
Én is előre dolgozok, amint megvan egy számla már viszem is fel az online rendszerben.
Viszont a beszkennelt számlákat még nem csatoltam, gondoltam azt majd csak beküldéskor. Az láttam, hogy egy file méret max 5MB-lehet.Ha jól értelmezem, amit írtál Te nem számlánkként/szerződésenként töltötted fel, hanem több számlát és több vállalkozói szerződést is egyben a fileméretre figyelve?
Azt gondoltam, hogy ezeket egyesével kell feltöltenem majd. -
axioma
veterán
válasz
joghurt #3509 üzenetére
a feluleten is lehet elore dolgozni, en 2 honappal ezelott elkezdtem, megvoltak az adatok masfel hete amikor ujra megnyitottam, akkor felvittem me'g egy adagot (csak szamlaadatot, mellekletet me'g nem), de varok egy plusz melora
[plusz a mai valtoztatgatos idoben akkor mar a beadas elkezdettnek szamit, mas mintha csak offline vannak szamlaim amit erre szantam, legalabbis ez volt az en gondolatom hozza] -
Jovanny2
őstag
válasz
joghurt #2691 üzenetére
Ez a számlától szerintem teljesen független. Ha átutalással fizetsz, akkor kell a bizonylat. Ilyen egyszerű. Semmi nehézség sincs benne egyébként, 3 nagyobb átutalást 3 különböző számláról csináltunk, screenshot az utalásról, viberen átküldtem magamnak, és becsatoltam az igényléskor.
Szerk.: lehet, hogy változott a dolog, most abszolút nem találom a gyik-ben az átutalásra vonatkozó részt (csak, hogy bárki utalhat), decemberben még kellett.
-
molnarpeter
nagyúr
-
nagysz
tag
válasz
joghurt #2432 üzenetére
a NAV nagyon is tud róla.. nem tudni persze, hogy a MÁK mikor szerez tudomást erről.
Én a kisebb összeget írnám be, mellékelném mind a két számlát + 1 külön lapon egy szövegben leírnám, hogy a két számla együtt érvényes és a csökkentett összeget ezért írtam be. De ez én vagyok. -
válasz
joghurt #2431 üzenetére
Ehh, lejárt a szerk. idő.
És akkor mi van, ha valamihez utólag kaptam egy mínuszos helyesbítő számlát ("Számlával egy tekintet alá eső okirat")? A MÁK-nak erről nyilván nem kell tudnia, azaz beírhatom csak az eredeti, nagyobb összeget. De ha rendes akarnék lenni, be tudok írni negatív összeget? Vagy össze kell vonni a kettőt? De két külön sorszámuk van.
-
Faby
senior tag
válasz
joghurt #2346 üzenetére
Én elektronikusan csináltam, vasárnap adtam be, pénteken számlán volt a pénz.
Én is témánként csoportosítottam, 6 témakör, 6 szerződés+6 számla+átutalások igazolása, ez összesen 20 pdf.
A szkennelést szerencsére meg tudtam oldani egy nagyteljesítményű fénymásolóval, az előkészítés tartott kb egy órát, míg az ömlesztett fájlokból megcsináltam a témakör szerinti csoportosítást, másik kb óra volt, míg mindent kitöltöttem, feltöltöttem a honlapon.
Egy dolog szívatott meg, Excellben megcsináltam a számlaösszesítőt, aztán kiderült, hogy nem az kell, hanem a honlapon van űrlap, ami nem tudott importálni, így fel kellett vinni a számlákat újra, soronként, ez vitte el a legtöbb időt.Szóval, szerintem jobb és gyorsabb az elektronikus út, de persze mindenki úgy csinálja, ahogy neki kényelmesebb.
-
rsf
senior tag
válasz
joghurt #2338 üzenetére
Telefonnal fényképeztem minden összetartozó számlát és 1db pdf-be fűztem össze egy ingyenes progival amit a play-ról töltöttem le. Így feltöltöttem 4db pdf-et.Minden tevékenységhez 1db pdf tartozott. Beadáskor a rendszer hitelesíti a kijelölt dokumentumokat.
Be kell pipálni, hogy mit hitelesítsen és beadás.(Itt az a trükk, hogy beadás gomb majd utána hitelesítés és megint beadás vagy folytatás) Mindent megcsinál csak nézni kell...
A file méretre kell figyelni, ehhez én az egyik esetben használtam egy PC-s progit, hogy 87%-ra tömörítsem a PDF-et, mert az androidos progi csak 3 szintet tud. A max 8,5MB volt a medium meg csak 5MB lett amit kissé kevésnek tartottam. Ezért használtam más progit amivel 7,9MB ra tudtam beállítani a PDF méretét. Ebben a PDF-ben volt 14 számla.
10 munka nap alatt jött meg nekem is a pénz!
Lehet hibát ellenőrizni én is az elektronikus beadást javaslom.
Üdv. -
nagysz
tag
válasz
joghurt #2338 üzenetére
A faluban 2 ismerős beadta ugyanarra a munkára (belső festés), az egyik elektronikusan, a másik papíron. Az elektronikust két hét után utalták, a másikat még 1 hónap után sem. Én tutti elektronikusan fogom beadni, legalább nem kell sorba álljak és utazgassak, hogy beadhassam
Szerintem egyszerűbb. Mondjuk én szoktam AVDK-zni néha (sajnos), szóval nem annyira idegen az ügyfélkapus szopás sem. Az is hozzátartozik a dologhoz persze, hogy nekem a MÁK messze van.
@rsf: köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN 16 Brutális teljesítmény gamereknek és profiknak!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest