Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bpisti84
tag
2014.06.11
14:02
Küldemény információ:
Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedureSzerintetek érdemes már küldeni a papírokat a vámkezeléshez vagy várjam meg amíg átfordul "Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől", esetleg amíg jön a levél?
Egyébként nem sűrgős a csomag, mert jövőhét közepétől úgyis külföldön leszek, addig pedig nem hiszem, hogy kihozzák.
Ja és a remény hal meg utoljára

-
upsyka
aktív tag
Sziasztok,
Új helyre költöztünk, és amikor ebay-en átírtam a címet véletlenül az utca névből lehagytam egy betűt középről ( most javítottam )
azóta rendeltem egy 17 dolcsis csomagot, szerintetek meg fogom kapni, vagy postánál valahol visszafordítják? Esetleg tudtok tanácsot adni, hogy ha visszafordítják ismeretlen címmel, az hol történhet meg? Helyi kispostán esetleg olk-n? Van postai ismeretség, elvileg tudok szolni fentebb is... -
Minideal válaszolt. A júni 3-án indított csomagom tegnap viszafordult hozzájuk, azt mondták várjam meg amíg visszaér és ők majd újracsomagolva megint elküldik
DHL rendelés hogy a ....

nem azért fizettem ki közel 5.000 Ft-ot szállításra, hogy lassabb legyen mint az SG post

mit tegyek szerintetek?
-
bl4ze
veterán
6-án fizetett termék, USA-ból postázás : 13-án a postaládában!
Ezt nevezem!
Tetszett. -
janek69
senior tag
válasz
maj-viktor
üzenetére
Már bocs,de 1. nem aggódok, 2. ott is állítólag emberek dolgoznak akik tévedhetnek és szeretném tudni,hogy ők úgy számoltak-e ahogy én.Mi van ha odamegyek a postára és a 38 000 ft-os telefon mellett ott lesz egy 39000 ft-os számla mert valamit elnéztek. Vagy ezek annyira szuperek,hogy soha nem tévednek.A t..köm ki lenne,ha ennyi várakozás után vissza kellene dobnom a csomagot,mert titkolóznak és nem küldenek egy elektronikus számla értesítőt email-ben a 21. században.
-
Balu02
csendes tag
Na, nehéz szülés volt, de tegnap csengetett a postás a Hongmi 1S-sel.
Május 22-én adták fel Szingapúrban, 24-én el is repült, 29-én megérkezett Ferihegyre. Innentől a szokásos tempót futotta, 4-én vámolni kezdték (aznap papírokat el is küldtem), 6-án vámhatározat elkészült, és 12-én hozta a postás. Nekem nem volt sürgős, így belefért.
Még csak ismerkedem a telefonnal, de egyelőre szép is, jó is (bár a proximity sensor nem volt kalibrálva, de megoldottam, igaz tyúklábas menüben kellett hozzá érzésből matatni).
-
zeon.hu
nagyúr
udv!
angliából egy barátom múlt héten küldött kisebb csomagot/levelet.
mennyi idő alatt kellene ide érnie elvileg? -
kmarci25
veterán
válasz
üzenetére
Az a véleményünk, hogy rossz topikban érdeklődsz.
Fáradj át ide. 
-
törölt tag
Sziasztok. Mi a véleményetek a Doogee DG550 típusú telefonról?

-
RVR400
veterán
válasz
varadigabor
üzenetére
Egész jó? Régebben nekem is így mentek a cuccok amiket küldtem. A legutóbbi viszont 2-án feladva Miskolcon, és 5-én kézbesítve Sződön, nem sima levél, hanem ajánlottként feladva.
-
jojoando
aktív tag
válasz
varadigabor
üzenetére
Ha még a papírokat be is kérik akkor talán a hó végére sorra kerülsz!

-
varadigabor
senior tag
válasz
princzet
üzenetére
Enyém se mozdul meg 5.-e óta vicces hogy 7 munka nap alatt még rá se néztek....
Abban reménykedem hogy talán 20. nálam lesz..
Amúgy belföldön a posta egész jó mostanában du. 4-kor siófokon feladott csomag itt volt másnap reggel 9-kor.
700 Ft volt talán nagyobb levél. Jobb mint a futár az inkább 2 nap alatt szokta kihozni és drágábban. -
beg
veterán
válasz
maj-viktor
üzenetére
Ha telefon vagy tablet, akkor semmilyen értéknél sincs vám. Forrás.
Szerk: janek69-nek válasz.
-
ferke72
aktív tag
Érdeklődnék mi a tapasztalat nektek HK post és Fedex kombinációval?Gondolom az eladó átküldi futárral Hk-hoz és utána azzal jön majd. Azt írta legalább 14munkanap lehet igaz a trancking meg se mozdul most még.
Tenger másik oldalán azért másképp mennek ezek a dolgok,ott láttam a legkisebb mozgolódást is elég hamar,itt tényleg lehet akár 2 nap mire felteszik merre jár? és még a tetejére gondolom a vámon fog csücsülni nekem is mint ahogy sokaknak itt.. milyen doksikat kell beküldeni nekik és hová? köszi!
-
princzet
csendes tag
Ez a "küldemény vám elé álítva" meddig szokott tartani? 06.05 óta ez van a csomagommal. Nem történik semmi.
-
janek69
senior tag
2014.06.11
11:11
Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
2014.06.11
13:09
Küldemény információ:
Elektronikus vámkezelési dokumentum kész / Electronic customs declaration ready
2014.06.11
13:47
Küldemény információ:
Vámhatározat kiadva / Issue of customs decisionIlyenkor semmi emailt nem küldenek,hogy mennyi az annyi?
Postán elém löknek egy összeget azt tetszik-nem teteccik vigyed. -
axlfsi
veterán
válasz
parati
üzenetére
Húha együttérzek veled!

Én is már elég sok e-cigi cuccot rendeltem kintről (pl. FT-ről), de eddig -- kopp-kopp -- még semmi nem akadt fenn (mondjuk, igyekszem is mindig 33$-n belül maradni /rendelés)... Habár, most nagyon szemezgetek az új HANA koppintással, ami kicsit több
).(#36964) Laza... ahogy elnézem, rajta van azon a bringán az összes többi bagázs küldeménye is

-
csubuka
addikt
Ha volt már a pandawillel egy készülékem kapcsán korábban elfogadott partial refund claimem, ami lezáródott és később mégis garis baja lett a gépnek akkor mi van? Semmi paypal védelmem nem lesz és úgy küldjem vissza? Gyanús, hogy le leszek húzva....
-
válasz
aytukabozs
üzenetére
most írtam nekik emailt, gondolom holnapra válaszolnak.
-
Laza...
addikt
Kínából elindultak a Pandawilles és a Banggood csomagok. A többieknek várni kell a köv. fordulóra

-
június 3.-a óta várok a DHL-es csomagomra erre jön az email: Returned to shipper

ilyenkor mi van? thl t5s lett volna...
-
parati
csendes tag
válasz
Laza...
üzenetére
Látom, parázs vita alakult ki.
Az én jelenlegi történetem:
05.25-én e-cigi mod rendelés kínából, 30-án (!) az országban a cucc. A tracking a beérkezéstől egy kalap lófekáliát nem ér a 2-3 napos csúszásával. 6-án megjelenik 4.-i dátummal, hogy adatbekérés a címzettől. Azonnal küld számla, paypal trx másolat, ami kell. Tudom, pünkösd, meg ilyenek, de 11-én érkezik a postai levél, amiben leírják, hogy a 20 nap 4-én indult...
Ugyanaznap H.I. vámügyintézőtől jön egy e-mail, amiben azt írja szószerint, "érdeklődöm, mi van a csomagban?"
Érdeklődik... 12 nap után.
Páromnak sikerült lebeszélnie róla, hogy azt írjam, lézer-kard alkatrész.
Én elhiszem, hogy emberhiány van, meg ilyenek, de a helyzet az, hogy vannak dolgok, amiket ezzel nem lehet magyarázni. Pl. amig megírta az érdeklődős mailt, simán megnézhette volna a shop oldalán a számla alapján, hogy mi az. A másik pedig, hogy az ÁFA rendben van, ez a törvény, kínai rendelésbe mindig bele van számolva. De a postai ügyintézésért is fizetünk, ez bizony szolgáltatás. És ez bizony hulladék minőségű, úgy, ahogy van. Jó, hogy azt meg nem kérdezte, hogy kaparós sorsjegyet kérek-e.És nem azzal van a bajom, hogy megfogták a VÁM-on.
A cucc még mindig nincs itt, 6-án beküldött igazolásokra:
2014.06.10
13:46
Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documentsMegfordult a dolog, ahogy én látom, 1 hét a posta, 2-3 a VÁM.
Bravó.
-
Laza...
addikt
Van kérdés?

-
Qukee
csendes tag
Január óta megy egy disputom az Ali-n. Nem nagy összeg, de azóta is processing van az állapoton. Általában mennyi idő, amíg kivizsgálnak egy disputot?
-
pomphl
csendes tag
-
Zeki
nagyúr
válasz
maj-viktor
üzenetére
Nem érted?
Az ebay nem a vásárlástól számított 45 napig véd, hanem a legutolsó vállalt kézbesítési dátumtól 30 napig. -
SUPREME7
őstag
válasz
maj-viktor
üzenetére
eBay esetén az Estimated delivery végétől 30 nap, tehát mondjuk kínából 70-80 nap is lehet.
-
Zeki
nagyúr
válasz
maj-viktor
üzenetére
Nem kaptál róla mélt január közepén?
Én nem töröltem ki, február 17-től lépett életbe.We've made further changes regarding the eBay Money Back Guarantee as summarised below (please see the eBay Money Back Guarantee policy for the full details):
• The timeline for opening an eBay Money Back Guarantee case will change from 45 days from payment date to no later than 30 days after actual (or latest estimated) delivery date. This timeline change will give all buyers, domestic and international, the same amount of time after actually receiving or expecting to receive their item, to get protection for their purchase with the eBay Money Back Guarantee.
• The timeline for buyers and sellers to appeal an eBay Money Back Guarantee case from the day it is closed will change from 45 days, to 30 days.
-
spy14
csendes tag
A Priority Mail International kb. mennyi idő míg szerény hazánkba érkezik? Nem sűrgős csak azért mégis mikorra várjam

-
Zeki
nagyúr
válasz
maj-viktor
üzenetére
EBAY 30 napig véd, de nem a rendeléstől, hanem a kézbesítési időtől.
-
Hintalow
senior tag
válasz
Papesz1990
üzenetére
többtényezős, hogy miért tudnak "ingyen" szállítani:
- alapból annyian vannak mint a kínaiak
és a nemzet motorja az exporttevékenység, így elég kicsi az egy csomagra jutó díj.- a kínai állam még támogatja is a postázást, tovább csökkentve a díjjat.
- ráadásul nem darabjával postáznak, hanem kilónként (köbméterenként,konténerenként stb) x összeg a díj.
Ezeket összevetve már annyira olcsón tudnak kiküldeni bármit (többnyire szintén filléres kategóriájú dolgokat), hogy simán beletehetik a termék árába a postaköltséget, még így is hihetetlenül olcsó a szemünkben.
-
LantosBerry8
senior tag
Én úgy tudom, hogy náluk van egy olyan lehetőség, hogy x összeg befizetése után x ideig díjmentesen küldhetnek bármennyi csomagot/levelet -
janek69
senior tag
válasz
axlfsi
üzenetére
Mikor a pandawill szopatott kitaláltam egy elméletet és most is azt mondom nem áll távol a valóságtól.Gondolj bele a következőbe. Van egy cuccod 100 USD áron,ami nagyon jó árnak számít,mivel kínáról beszélünk legyünk szerények és mondjuk azt,hogy megrendelik tőled 1000-en az ugye 100 000 USD. Ezt a manit megfogod és 1 hétig forgatod a tőzsdén,vagy csak berakod napi kamatra,addig kezeled az ügyfelekt,aztán egyszer csak 1 hét után feladod nekik. Szerinted ez mekkora kasza,mert hogy nem 100 000 dodóról van szó az tuti.
-
New Bluestar
tag
Sziasztok !
Most rendeltem először a sinceritytradingtől. Megkaptam a paypaltól a befizetésről az emailt. Abban valami olyasmit olvastam ( nem vagyok valami nagy angolos), hogy küldjem a címem meg a befizetésról az igazolást ?
Tényleg kell valamit küldeni neki még ? Nem is látom az email címét. -
RVR400
veterán
válasz
szili.tamas1
üzenetére
Ment egy privi!

-
RBJ
addikt
free shipping nem szószerint jelent ingyenességet?
A magyar posta úgy is rászámol belföldön? -
Laza...
addikt
válasz
szili.tamas1
üzenetére
Na én is had szálljak be a flame-be

Ami biztos: Angliában szinte minden olcsóbb (kégli, közlekedés drága, ezenkívül...) és ott a csomagom megkapom max 3 napon belül, és nincs szívózás. A fizuk meg nem ennyik mint itt a vicc közmunka
-
szili.tamas1
senior tag
válasz
RVR400
üzenetére
Egyaltalan nem vagyok en felsobbrendu, sot. De ezekszerint rendesen magadra vetted.
Nyilvan szukseg van az allami szferara, de nem olyan formaban ahogy most van. Nem a munkanelkulistatisztikakat kellene vele kozmetikazni, hanem nornalisan megszervezni. Szeretnek latni egy statisztikat hogy nemetorszagban mennyien dolgoznak az allamnak meg itt mennyien. Szerintem eleg kozel van egymashoz a ket szam.
Megegyszer mondom, nem azokat tamadom akik rendesen vegzik a dolgukat, hanem akik nem (vagy azt se tudjak mi a dolguk), kell 200 fos faluba polgarmester, meg jegyzo, meg kell egy 10fos hivatalba ket fonok meg minimum egy-egy helyettes. Szerintem erted. -
RVR400
veterán
válasz
szili.tamas1
üzenetére
Jól mondtad: az ÁLLAM-ról beszéltél, ahová bizony kell az állami szféra, hogy működjön, és lehessen versenyszféra, ahol Te kiskirálynak érezheted Magad, mert ezek szerint Te felsőbbrendű vagy, de én vagyok a demagóg.

-
szili.tamas1
senior tag
válasz
RVR400
üzenetére
Jaj te ez a demagog baromsag amit nyomatsz megint. Nem o/en/kovacs pistike tartja el a mancikakat hanem a full tarsadalom. Fekelykent eloskodnek az amugyis megrogyott allam testen. Ha te nem latod be hogy a versenyszfera tartja el az osszes tobbit akkor sulyos gondjaid vannak. Amit te "visszaosztasz" afakent, szjakent, akarmikent, a munkaltatod az allamtol, az allam meg a versenyszferatol kapta. Dereng mar valami?
Edit: termeszetesen akinek nem inge... Jocskan vannak viszont olyanok akik meg egy 8 altalanost igenylo melotol is kibuknanak, es pont ok a legnagyobb logosok meg akik a legtobbet rinyalnak... -
wood77
tag
Ez maximálisan így van! 2 évet húztam le Ferihegyen a Celebi Cargonál ahol a légiárúk, postaküldemények exportja, importja, kezelése megy. A NAV-osok mellettünk dolgoztak... Meséltek szépeket a túlterhelésről és komolytalan fizetésről... Valóban 1-2 hónaponta cserélődtek. Sajnos ez az ország most ezt tudja.. :

-
Papesz1990
csendes tag
Aliról csomag, 05.22.-én rendeltem:
2014-06-03 23:04, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-06-02 23:03, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-05-26 21:01, Item information : Küldemény felvéve / Item acceptedSzintén Ali csomag, 05.23. rendelés:
2014-06-11 09:40, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-06-07 18:32, Item information : Küldemény felvéve / Item acceptedAli csomag, 05.23. rendelés:
2014-06-05 23:03, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
Van még vagy 3 ilyen idő intervallumú csomagom, majd jönnek mikor jönniük kell...

-
RVR400
veterán
válasz
Freiherr
üzenetére
Tudja a NAV, hogy Neked annyi bevallani való adód van, hogy el tudsz tartani: 1 politikust, 1 eü alkalmazottat, 1 vámost, 1 rendőrt, 1 nyugdíjast, 1 közmunkást meg 1 segélyezettet? Érdekes máshová nem ugatsz...
Innentől kezdve szerintem Te állj le a demagóg szövegeddel, aztán gondolkozz el, hogy milyen sületlenségeket beszélsz.
-
Hintalow
senior tag
Hi!
Aliexpresszen milyen szokott lenni a kommunikáció?
Hugonak vásároltam egy esernyőt (kemény 1 értékeléses eladó, de az legalább 100%
)
kb 1.5 napja, de sem a regisztrációról, sem a vásárlás tényéről nem jött mél, kíváncsi vagyok a küldésről jön -e majd valami...
Mik a tapasztalatok?
(azt írja, 3 napon belül küldi, nem vagyok türelmetlen, kap mondjuk 9-et, aztán lépek) -
maj-viktor
őstag
válasz
zalman90
üzenetére
ebay/paypal esetén a rendelés/fizetéstől számított 45.nap előtt (de ezt leírják... ha belépsz a PayPal felületre, láthatod melyikre nyithatsz még!)
De ez talán inkább ebay - paypal topik téma!
eBay: http://prohardver.hu/tema/ebay_tapasztalatok/friss.html
-
zalman90
őstag
válasz
maj-viktor
üzenetére
attól függ , honnan tudom azt hogy meddig van lehetőségem még case-t nyitni ?ja most látom h. irtad már

akkor van még 1 kis időm mert 20. körül rendeltem
kb 30-40 rendelésből 1x volt hogy nem jött meg akkor az ebay döntött és vissza kaptam a pénzt..
-
maj-viktor
őstag
válasz
zalman90
üzenetére
Nyiss case-t (45-44.nap előtt) azzal gondod nem származik, stb. Legfeljebb ha megjön, akkor majd lezárod... ha meg nem, akkor átrakod claim-é... Ennek ez a menete! Van amikor kicsúsznak a szállítási határidőből!
Ha nincs TN-ed akkor "sz*pó" és nem érkezik meg, azért olcsóbb pár dolláros cuccoknál automata a vevő javára döntenek (persze ha nincs sok ilyen ügyed / nem volt ilyen ügyed előzőleg - különbe le is tilthatják a PayPal-odat "csalás"-ért) TN esetén meg a PayPal-ék is látják, hogy még úton van a csomag, ezzel egy ~2-4hét pluszt adsz még az eladónak! -
zalman90
őstag
Ebayen 3 rendelésem is késik
mind egyik ilyesmi hogy : Estimated Delivery: Mon. May. 26 - Fri. Jun. 12
várjak még , vagy lépjek velük kapcsolatba , vagy mit csináljak ? a határidőből nem akarok kifutni amig még tudok case-t nyitni...
-
axlfsi
veterán
válasz
west76
üzenetére
Nyugodt vagyok én, pláne, hogy PP-lal vásároltam, félre ne érts, nem a pénzemet féltem úgymond, hanem egyszerűen felháborító, hogy (feltételezhetően) "diszkriminatív" módon kezelik a vásárlásokat. Itt most arra gondolok, hogy utaltak már rá páran, miszerint azt tapasztalták, hogy az "akcióban" vásárolt termékeket nem olyan tempóban postázzák, mintha egy normáláras, esetleg még DHL-lel kért termékről lenne szó... Mellékesen, az a "jó áron" vásárolt Redmi Note azóta is annyin áll
- szóval, nem mondhatni, hogy kivételes alkalom volt, max.jó csali
(de ettől még nem bántam meg persze).
Kínából nagyon sokat vásároltam már eBayen (több mint 100 alkalommal, többnyire magánszemélyektől), de telefont, webshopból tény, hogy eddig csak kétszer.
Akárhogyis, manapság egyre inkább azt olvasni, hogy egyik webshop lassabb, problémásabb, mint a másik. Jó esetben késve postáznak, rossz esetben elveszik a pénzed és pár hétre rá benyögik, hogy nincs is készleten a megvásárolt termék... úgyhogy - ha más baj nem szokott lenni Hangyáékkal, akkor emelem kalapom.(#36909) LantosBerry8 Köszi a tippet!
-
Zeki
nagyúr
válasz
szili.tamas1
üzenetére
Nem érted te sem a lényeget. NEM VESZNEK FEL EMBERT!
Sehova sem.
Egy családi pótlékról szóló igazolásért lazán 2 órát állsz sorba, mert van 2 ablak, de mindig 1 van nyitva, és hiába csörög mellette a telefon, nem veszi fel, mert nem tudja.
Ez magyarország. Itt nem az a lényeg hogy az ügyfél gyorsan és elégedetten távozzon a hivatalból. Itt még a bürokrácia is esztelen papírozgatásokkal van megnehezítve. A legmodernebb internetadta megahiper technikai fejlődés kimerül abban, hogy a neten tudsz időpontot foglalni. De attól még ott szopsz a papirokkal a hivatalban.Elmúlt már rég az az idő, hogy a fele banda cigizik a bejáratnál, a másik fele meg bent melózik. Leépítés a jelszó.
-
maj-viktor
őstag
válasz
Laza...
üzenetére
Nem izgulok ilyen miatt... én 95%-ba vám/áfa érték alatt rendelek... ez is az! Szóval felőlem kérhetik róla a számlát... Állok majd rendelkezésükre!

A te eseted, ha pl rendelsz 3mobilt és úgy szétosztják, úgy szopóroller, elismerem!
Sokszor volt már szétosztott csomagos esetem, és sosem volt gond, így vám szempontból, mivel áfa/vám érték alattiak...
-
Laza...
addikt
válasz
maj-viktor
üzenetére
A szétosztós cuccról:
Nekem is van ilyen, és a magyar VÁM nem bírja felfogni, azon rugóznak hogy CSAK az egyik csomagra érvényes számlát küldjem el nekik, mert ők nem tudják így megoldani. Nem érdekli őket, hogy egyben van kifizetve, és 2 csomag. 12 levélváltás után itt járunk, nekik 20 nap tárolás van, utána vissza küldik a feladónak. (15 napnál járunk!!)
Na erre köss csomót (majd Te is ha odaérsz..)
Megoldás még nincs (a VÁM részéről)
Agyament egy banda, annyi rugalmasság nincs bennük mint egy darab betonban -
maj-viktor
őstag
válasz
jojoando
üzenetére
Most te azt hiszed én valami DHL-es vámos vagyok!?

(nagyon az jött le ebből az írásból...)Idézve pontosan: "Azt hogy freebe nem kell annyit dolgozni, az pont rajtatok múlik, ha nem teszitek a dolgotokat, mert ráér!"
Amúgy az egészhez végszónak:
Te valami burokban élhetsz.. .az egy dolog, hogy kéne működjenek a dolgok "elméletben", de a valóságban "gyakorlatban" máshogy történnek! Leírtuk: posta = lassú vámügyintézés, DHL = gyors vámügyintézésLeírtuk, mi a helyzet a gyakorlatban... saját bőrünkön tapasztalva!
Ezért mondjuk a DHL-t, mert ott, ahogy te fogalmazol: DOLGOZNAK is!
(bár ugyanúgy nincs igazad... mert a postánál is dolgoznak!)De rajta, nyújts be panaszt, ha azt hiszed bármit is ér 1ember "panasza" az állammal szemben!
De hidd el, még 100 vagy 1000ember panasza sem érdekelné őket... ők az állam! Azt tesznek amit akarnak!Majd kapsz egy választ, hogy 30napon belül kivizsgálják az "ügyedet"... ennyi lesz az eredménye elmondom én neked előre... (akárcsak bármilyen más "állami ügy" panaszkezelése... 30nap határidő a válaszra és pont a 30.napon majd kapsz egy választ! Vagy akár hasonlíthatnám ide a "vásárlói panaszkönyvbe" írást... ott is 30nap és kapsz egy semmitmondó választ! SOK SIKERT hozzá! Ha azt hiszed te vagy itt a Jani az állammal szemben... DÁVID VS GÓLIÁT)
-
Upo
addikt
válasz
jojoando
üzenetére
Nem a védelmükben írom, de találkoztam a minap egy régi ismerősömmel, régen vámos volt de már vagy 15 éve lelépett. Akikkel együtt járt a pénzügyőr iskolába azok most már elég jó pozíciókban vannak. Munkája folytán sokat jár pl. ferihegyen is, meg mindenfelé az országban-világban. Szóba került valahogy ferihegy, mesélte ogy beszélgetett az osztálytársával, nagyon nagy ott az egyszerű vámosok terhelése, fizikailag is és legfőképp idegileg. Juttatások nincsenek, létszámot nem kapnak, persze az elvárások maximálisak. Mire eljutna valaki hogy profin csinálja, felőrlődik és inkább lelép. A legtöbben heteket- 1-2 hónapot vannak ott, mindig új, tapasztalat nélküli emberek kerülnek oda és kilátás sincs hogy javuljon a helyzet.
Bele lehet gondolni hogy egy utasszállító repülő rakterébe hány nokiásdoboz meg relox óra meg adadis cipő fér bele, és nem egy jön naponta. Előbb mennék a .szkóba bevásárlókocsit tologatni mint oda.
Lehet a nyugathoz hasonlítani, de ott kicsit mások a munkakörülmények, juttatások, ha kolompol az óra akkor kedélyesen lehúzzák a rolót és hazamennek, ott kiváltságos és megbecsült szakmának számít, itt meg utolsó kulimunka.
Úgyhogy ez van, sok idő kell még hogy itt is úgy menjenek a dolgok mint odaát. Addig meg várunk. -
janek69
senior tag
válasz
maj-viktor
üzenetére
Nekem a svéd visszadobta a telómat az aksi miatt,ezután a kínai srác holland postával adta fel,azt mondta ott nem gond az aksi.
-
jojoando
aktív tag
válasz
maj-viktor
üzenetére
1., Senki sem anyázott senkit!
2., ha majd úgy döntök, akkor úgy adom fel azt is Én fizetem!
3.,Ideért a csomag az egyik 2 hete, és hozzá se nyúlt a Vám, beért be lett tolva raktárba és hozzá se nyúlt senki! Azt hogy freebe nem kell annyit dolgozni, az pont rajtatok múlik, ha nem teszitek a dolgotokat, mert ráér! Mivel hozzá sincs nyúlva a következő "megúszom a vámot duma "szánalmaskissé"
Előbb talán neki kéne kezdeni foglalkozni azokkal a csomagokkal, ami nem történt meg. Nem értem, miért tereled a DHL felé a dolgaitokat, ott is pár ember FOGLALKOZIK A MUNKÁJÁVAL, csak azt el is végzi!
Ha megszaporodott, akkor vagy többet dolgozunk vele, vagy elmegyünk lapátolni.
Ez van! -
maj-viktor
őstag
Más!
Újabb dx.com történés... remek! (és pláne nem is írnak... csak én veszem észre ezeket, ahogy belépek a dx.com felületén a rendelésekbe)
Mostmár besokkaltam tőlük! (eddig se szerettem őket, ezután sem fogom)
Csak amolyan tanulságképpen írom másoknak!
(bár ez most akkus, azért is "bonyolult")közel 30nap után nem tudnak adni egy élő TN-t... (érted itt az újoncok 1nap után panaszkodnak, hogy nem él a TN, és még én nem vagyok türelmes számszerint pontosan 27nap után)
Így mostmár rájuk nyitottam a PayPal Dispute-ot! (3db akkuról van szó)
Először kaptam egy CH-s svájci TN-t, aztán egy MY-s maláj TN-t, most legújabban átírták PH-sra... egyre jobb!Van még valami posta amivel eljön az akku!? Nem hiszem el, hogy ennyi tökölnek! Értem én, hogy veszélyes akkut szállítani, meg minden... de ez már nekem is sok... 30nap után semmi és 3féle TN-et kapok!
Amúgy más: más webshopból vegyes rendelésemet szétosztották 2felé... az ("akkus" - gombelemes) cucc kapott egy SG-s TN-t, a többi vicvacak meg jön CN-el... jéééééé!? Akkor SG-vel csak eljön! (mivel az SG-s TN él) És de fura, hogy van olyan webshop mely tudja kezelni a "helyzetet"?
-
maj-viktor
őstag
válasz
jojoando
üzenetére
Lázadj! Menj tüntetni a NAV / posta elé!
(előttem leírták a helyzetet! Az 1évvel ezelőtt helyzethet képest - számodra elképzelhetetlenül sok! 10x annyi csomag jön külföldről, mint azelőtt és ugyanannyi ember végzi a munkát! Menj vámosnak - segíts nekik!)Amúgy én nem is "csak" a szállításra írtam a DHL-t, hanem a vámügyintézésre is, mivel náluk nincs +1.500 Ft vámügyintézési díj és amelyik nap bejön az országba a csomag, gyakorlatilag aznap le is vámolják (ha megvan minden mellékelt dokumentum, amit előzőleg bekérnek), másnap meg szinte ki is szállítják! Így 5-10 munkanap alatt megjön a világ másik feléről a csomag - házig vámügyintézéssel együtt!
Komolyan nem értem miért sz*patjátok magatokat a lassú postával
(!!! HA !!! Fontos, hogy gyorsan itt legyen! Ha meg ráér.. akkor minek "idegeskedni miatta"? Jahogy bízunk hogy átcsússzan az értékesebb csomag!? Én kérek elnézést!)Én áfa/vám érték feletti csomagot szinte csak DHL-el kérnék a helyetekbe!
De igazad van egyszerűbb itt anyázni a posta lassúságát!
(esetleg hallgathatnál az itteni "vénrókákra") -
jojoando
aktív tag
válasz
maj-viktor
üzenetére
Nem a küldéssel van a gond, az már lassan 2 hete itt van. Ingyen!!
Az itteniekkel, akik nem tudják a megfelelő döntést meghozni a munkájukkal kapcsolatba. Ugyanis a meló ezek szerint nem lesz kevesebb és amit görgetnek maguk előtt gondot, azt más nem tudja megoldani, de köszi, ha majd még + kiadást akarok , találok magamnak.
A jelenlegi ügyintézés rövid távon se jó senkinek és magától se fog megoldódni.
A struccpolitika nem jó megoldás, lépni kell, eljött az ideje!
-
ferke72
aktív tag
válasz
jojoando
üzenetére
Erre csak annyit fűznék rá usából érdekes módon e-bay nemzetközi track számmal pikk-pakk itt volt a rendelésem. igaz kifizettem előre vámot vagy áfát,és postaköltséget is cserébe 1-2 nap alatt minden ügyintézést letudtak. nekem csak futárnak kellett ajtót nyitni..hong kongból viszont biztos később és vámkezeléssel fog érkezni,ott nem volt hozzákapcsolva előre az árhoz import charger..idehaza HK-val mennyi idő míg ideérhet csomag? szükséges doksikat leírják majd miket kérnek? köszi

-
LantosBerry8
senior tag
(#36873) axlfsi
-
Freiherr
őstag
Így kell ezt kérem,normálisan,lényegretörően.

A másik:az emberekből ezt a jobbágymentalitást kellene kiölni,hogy az Állam a mindenható,ő csak veszíthet,holott lóf@szt.
A nyugatabbra lévő társadalmakban ez máshogy van,ott "kicsit" öntudatosabbak az állampolgárok,nem is megy ilyen szinten a szivatás minden területen. -
szili.tamas1
senior tag
Nyugodtan lehetne embert atcsoportositani. A postarol (6 ablak van abbol 4 zarva esete), a nav ugyfelszolirol (van 4 ugyintezo, abbol egy fogad ugyfelet), okmanyirodabol (vannak bent 10en, a maradek 15 kint cigizik az epulet elott), kormanyablakbol (szinten nav ugyfelszoli esete), meg meg sorolhatnam. Ezeken a helyeken annyi mancika van hogy a nemi szervuk osszeer...
Szerintem 8 altalanos eleg lenne felszorozni egy osszeget, esetleg atvaltani forintba. -
jojoando
aktív tag
Na, ez egy korrekt választ!
De ahogy írod, 1 éve a távolkeletről érkező csomagok áramlása felgyorsult.
Mivel az államnak ez egy JÓ bevétel , akkor az illetékesnek kéne ez ügyben megszólalnia, közölni, kell ember mert ami van, az kevés. A hallgatás senkinek se jó, viszont aki vásárol, azt lássa, hogy a 30-n beérkezett rotációs kapája, a 4-n beérkezett rizspárolója a vámraktár alján porosodik, ugyanis azóta meg se mozdult semmi. Nem öröm a várakozás, és közel sem biztos, hogy a csomag a megfelelő dolgokkal érkezik meg, reklamálásnál, a Vám idővel senki sem fog foglalkozni. Akkor pl az állammal is vitázzak, mondjuk? Mert az árus elküldte időbe, az ide is érkezett, csak az ügyintézés miatt kára származik a vevőnek. Persze hogy ideges mindenki, kifizeti a Vámot, aztán majd megkapja, hát ez nem tisztességes, szerintem.Ott kellene valamit lépni ezen ügyben, vagy egy részét ellenőrzés után kézbesíteni,
evvel csökkenhetne az ügyintézés, csak ember kéne a döntéshez,., ennyi.
Bocs! -
Zeki
nagyúr
válasz
Freiherr
üzenetére
Nos...
vegyük azt, hogy 1éve még minden laza meg gyors volt, ha kínából rendeltél.
Aztán ősztől belassult minden, mert szigorítás lett, de ehhez nem kaptak embereket. Kaptak gépeket az átvilágításhoz is, de közben annyira elterjedt a kínából rendelősdi, hogy az elején a postások is csodálkoztak, menyi cucc jött Szingapúrból.Nyilván mehetne minden gyorsabban, ha vennének fel embereket erre a munkára, és nem közmunkás hülyeségre szórnák el a zsetont. Mégsem vesznek fel embereket.
De akinek ez nem tetszik, rendeljen DHL-el vagy más gyorspostával, vagy utaztassa meg másik unióson keresztül.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Gumi és felni topik
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- OnePlus 15 - van plusz energia
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- További aktív témák...
- 10 db egyben : Cisco AIR-CAP3602I-E-K9 - Access point , Jelerősitő -
- Ruckus ZoneFlex R310 - Beltéri Access point - Több db - Hozzáférési pont
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- iPhone 13 128GB gyári független gyári 94% akku számlával
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.

azóta rendeltem egy 17 dolcsis csomagot, szerintetek meg fogom kapni, vagy postánál valahol visszafordítják? Esetleg tudtok tanácsot adni, hogy ha visszafordítják ismeretlen címmel, az hol történhet meg? Helyi kispostán esetleg olk-n? Van postai ismeretség, elvileg tudok szolni fentebb is...
DHL rendelés hogy a ....

Óriási haszonnal dolgoznak.