Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iOS alkalmazások
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komolyabb strapatesztet végeztem az eszközzel, kis híján meg is öltem...
Megközelítőleg 1 éve hordom, éjjel-nappal, szinte sosem vettem le, csak tölteni. Úgy gondoltam, telefonszerelőként (is) nem tudok benne olyan kárt tenni, amit ne raknék helyre, így belevágtam a tesztbe: Mennyire is IP67?
Az a baj ezekkel a szabványokkal, hogy sokmindenre rámondják, holott nem igaz. Ha igaz lenne, nem egészítenék ki a leírást egy Life Waterproof felirattal és nem tanácsolnák azt, hogy még fürdéshez is vedd le. Ebben nem csak egyes gyártók jeleskednek, de még a Samsung és a Huawei is azt mondja az IP68-as eszközeire, hogy Ha lehet, inkább ne ússz vele!
Én megtettem. De akkor mi is pontosan ez ai IP67?
Hivatalosan fél órán keresztül 1 méteres mélységig állja a strapát. Vagyis 1,1 atmoszférát visel el egy darabig. Hiszen bele kell számolnunk azt, hogy a szabad levegőn tengerszinten 1 bár nyomás nehezedik ránk (és ezáltal eszközeinkre).A teszt helyszíne Cserkeszőlő volt. Kezdtünk egy órát a hullámmedencében, intenzív labdajátékkal. Úszás is volt gazdagon, merülés, csapkodás, még víz alatti felvételeket is készítettem az órával.
Ezt követte 2 óra az úszómedencében, ugrálással, szaltókkal, gyakran leérve a medence fenekére, ezzel 1,36 atm. nyomásnak kitéve az órát.
Az egyik ugrás után bejelzett, hogy 3 másodpercnél tovább érzékelte nyomva az alsó gombot, ezzel még nem törődtem, érintőképernyős eszköz révén nem lehetetlen az ilyen.Ezeket követte már a szárazon 1,5 óra röplabda, amikor felfigyeltem, hogy hangot ad ki -> újraindult. Miután betöltött, észleltem, hogy nem reagál a gombjaira. Mivel gesztusérzékelőt kikapcsoltam, így csak tudatában lehettem, hogy be van kapcsolva az óra, mert a továbbiakban életjelet nem adott. Feltűnt, hogy a kamera üvege belülről vizes. Tudtam, baj van...
Este a szálláson feltettem a dokkolójára. Felvillant a képernyő, a felső 2/3-ad része fekete, alatta fehér, vastag függőleges sárga csíkokkal borítva. Levettem a töltőről, kikapcsolt pár perc elteltével.
Másnap reggel ismét feltettem. Itt már megjelent szépen a lemerült akku jele, de be is fagyott helyben. 24 órával később ismételtem meg, az eredmény változatlan, ezért szétszedtem.
Apró darabkáira vigyázva egyesével pucoltam át mindent ipari elektronikai tisztítóval, majd 8 órát hagytam száradni.Összepakoltam félig, adtam neki tápot, de nem változott semmi. Ekkor tűnt fel, hogy tévhitben éltem: Meg mertem volna rá esküdni, hogy fémből van az alja, de nem! Műanyag. A SIM tálca lefogató csavarja mentén 2 irányba tört el. Így már tudom, hogy került bele víz. Azonban hogy mikor tört el, azt nem tudom. Lehet, a nyomástól, a csapkodástól, de lehet, már rég el volt törve...
Összeraktam teljesen, feltettem a dokkra és hagytam. Nem a merült akku jelent meg, hanem a KOSPET logó, de vagy 2 percig. Ezt követően átváltott a töltés animációra. Az első 15 percben nem reagált a hosszú gombnyomásra, rövid hatására pedig mutatta, hogy tölt. 20 perc múlva életre kelt. Minden működik kifogástalanul...
1,1 helyett olykor 1,36 bár nyomás és hatszor annyi idő, mint amit engedényeztek!KOSPET! RESPECT!
Új hozzászólás Aktív témák
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Gamevice kontroller - iPad mini
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra gyári billentyűzetes tok
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest