- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
330e-ért láttam többször alzán a 3080-akat, msrp fölött
akkor kb 330ft volt az usd, 300e-re jött ki az msrp áfával, szóval nem volt vészes
aztán jött a bánya
kb nyár végétől követtem az eseményeket, filóztam megvegyem-e az msi gaming x 5700xt-t 150e-ért, de mondom nem, jönnek az újak : )
na mire 3070 megjött már legtöbb régi vga eltűnt vagy megdrágult, kb 3060ti-vel zárult be a kör végleg
de ehhez nv-nek nem volt köze, a kereslet többszöröse lett a kínálatnakJanR
4090 rétegtermék, de még a 4080 is, nem is aza céljuk hogy tömegeknek adják el
"mázli" kérdése hogy fogynak a kártyák, ha nem fogynak vágnak az msrp-n, kapacitást lefoglalták, gyártani kell
a régi geneseket meg el kellene adni lassan, szóval esélyes hogy kénytelen lesz nv vágni a 4080 árán és a kisebb modelleken
akkor viszont amd is
következő két negyedév sztem elég szűkös lesz nekik, ők fognak a f@sz rossz végén állni, eddig meg mi álltunk
de majd kiderül
nálunk a ft annyit romlott, hogy a két évvel ezelőtti msrp-n már meg lehet venni az előző genes kártyákat néha, szóval részünkre azért nagy megváltást nem kell várni
de ott a használt piac, ha venni akarnék vga-t ott nézelődnék - sok garral jó helyre jóval bolti ár alatt most vannak ajánlatok - -
A 3080 azon ritka esetek egyike volt, amikor nem az NVIDIA volt pofátlan az árazásban
700 dolláros MSRP-vel indult, csak a kiskerek a kezdetektől drágábban adták, és a scalperek már azelőtt rászabadultak, hogy a bánya igazán beindult volna.
Úgy fest, Jensen tanult ebből, és a 4000-es szériában már az összes lehúzást a saját cége zsebébe igyekszik irányítani -
JanR
addikt
Szerintem a korábbi 20-as szériához viszonyítva nem ennyire túlzottan mint most.
Az volt a gond a 30-as szériánál, ha nagyon durván elrajtolt a bányászláz és csak hetekig lehetett értelmes áron kapni a 3070-et és 3080-at. Én MSRP-n vettem a 3080-am 251e. forintért átszámolva. Most "ez" a teljesítmény külföldről is 600e. Ez nem a duplája, hanem annál is több. Ez arcátlan, pofátlan árazás, de most nem szívja fel a bányászat, így szerintem hamarosan újabb csökkentés várható.(#69) Chaser: Ez itt nem "mázli" kérdése. A tudatos vásárló nem fog 4080-at és később 4070-et sem venni, 5, meg 600e. forintért. De külföldiában sem fogják megvenni 1000, meg 1300 €-ért.
300e. körül már látni 3090-et, lassan a Ti-ok is eljutnak erre a szintre és még ki tudja, hogy lesz-e olcsóbb.
A 4090-et persze vinni fogják, mert nincs jobb, de ha 600-ért vga-t vennék, akkor már nem lenne kérdés, hogy melyiket vigyem, én is a 4090-re futnék rá ~ 150-200e. többért, mert nincs annál jobb. -
VoltanIgor
aktív tag
Hát, azért alapjáraton 4080-an sem süvített ultrán. Városi részben minden csutkára tolva DLLS nélkül 40-60 FPS volt 1440p-n. Szóval tényleg igencsak vicces igénye van.
A frams skip bekapcsolásával viszont felment 80-90-re. plusz még DLSS-el 100 fölé. Nem vettem észre semmit a bekamuzott frame-ekkel kapcsolatban. Nekem eddig nagyon tetszik ez a megoldás. -
VoltanIgor
aktív tag
Ezzel az erővel végülis az egész DLSS téma parasztvakítás, hiszen ott is csalás történik a nyers erővel.
A Witcher 3 next gen peccselt verziójában megnéztem ezt a DLSS3-at meg a frame skip-et, és nekem nagyon meggyőző volt. Utóbbit amúgy be lehet tenni DLSS nélkül is, és úgy is nagyot dob a teljesítményen. A magam részéről semmi árulkodó jelet nem vettem észre a csalásra, gyönyörű és marha gyors volt 4080-al. Szóval ha csalással érik el a magas fps-t, de azt nem veszem észre, akkor részemről állok elébe, remélem használni fogja rengeteg játék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Elite: Dangerous
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Mercedes topic
- Revolut
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest