- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
notebookom volt, tényleg nem próbáltam, webcamet sem, de akkor mindkettő ho kategória volt, combos vga meg nagyon nem az az esetek jelentős részében - sőt belépő sem -
vga-ból láttam annyi van mint a szemét
én előtte vettem az 5600x-et tavasszal, akkor szaladtak meg az árak
jó barátnak is kellett vga, épp be tudtunk zsákolni egy evga 2070-et vagy 2070s-t alzáról
utána 2-3-4 hónapig alig volt vga
de nyár közepére/végére? : )
mint a szemét
ahogy mondtam ott válogattam mit _ne_ vegyek jobbnál jobb árakon, mert jönnek az újak
végül is jöttek, és én vettem is új rtx-eket közel msrp áron - 3060ti-t is 163e-ért boltból -
ezért végig tudtam követni hogy alakulnak a vga árak/készletek hétről hétre, amíg be nem gyűrűzött a folyamat
erre csak ráfejelt az amd zöldsége, hogy gyártókapacitás ugyan nem volt, de behozták az rdna1 és 3xxx zenek mellé az rdna2-t és 5xxx-eket ÉS az új konzol soc-okat, nettő öngyilkosság - 3xxx cpu-k is eltűntek gyorsan vagy megduplázódott az áruk -
csak vesd össze az eth árfolyamával mi történt 2020 nyarától decemberig
december elejére már semmi nem volt ami vga, de érdekes mód az eth árfolyama többszöröse volt mint nyáron, akkor is mondtam csúnya dolog a covid és karányocs : )csak ezeknek nem volt hozzá közük
-
Chaser
legenda
előtte kérem, előtte
néhány hónapig, nyárra már annyi volt a vga mint a szemét, ott finnyáskodtam melyiket mért ne pedg apróért voltak sokszor, még ősz elején is
és ha meg tetszik nézni a csártot', nyártól lendült be az eth árfolyama, szépen felélték a vga-kat
ebből ősz végére az lett már a régi genes vga-kat sem lehetett kapni, de az újakat sem : ) ezen kívül csak az új amd 5xxx-ek voltak érintettek és konzolok, de azok akkor indultak a 7nm-en és semmiből nem tudtak eleget gyártani, rdna2-ből épp mutatóba volt néha
szerintem én 50 új rtx ellenében tudtam volna venni egy új radeont
érdekes más számtech cuccból nem volt hány..jah de, kw-os tápok is gyorsan eltűntek a covid miatt -
Chaser
legenda
330e-ért láttam többször alzán a 3080-akat, msrp fölött
akkor kb 330ft volt az usd, 300e-re jött ki az msrp áfával, szóval nem volt vészes
aztán jött a bánya
kb nyár végétől követtem az eseményeket, filóztam megvegyem-e az msi gaming x 5700xt-t 150e-ért, de mondom nem, jönnek az újak : )
na mire 3070 megjött már legtöbb régi vga eltűnt vagy megdrágult, kb 3060ti-vel zárult be a kör végleg
de ehhez nv-nek nem volt köze, a kereslet többszöröse lett a kínálatnakJanR
4090 rétegtermék, de még a 4080 is, nem is aza céljuk hogy tömegeknek adják el
"mázli" kérdése hogy fogynak a kártyák, ha nem fogynak vágnak az msrp-n, kapacitást lefoglalták, gyártani kell
a régi geneseket meg el kellene adni lassan, szóval esélyes hogy kénytelen lesz nv vágni a 4080 árán és a kisebb modelleken
akkor viszont amd is
következő két negyedév sztem elég szűkös lesz nekik, ők fognak a f@sz rossz végén állni, eddig meg mi álltunk
de majd kiderül
nálunk a ft annyit romlott, hogy a két évvel ezelőtti msrp-n már meg lehet venni az előző genes kártyákat néha, szóval részünkre azért nagy megváltást nem kell várni
de ott a használt piac, ha venni akarnék vga-t ott nézelődnék - sok garral jó helyre jóval bolti ár alatt most vannak ajánlatok - -
Chaser
legenda
két éve ez történt:
jöttek az új genes konzolok, ment a hájp' folyamatosan
ebből nem volt nehéz kitalálni mit tudhat majd az rdna2
nv-nél látszott hogy picikét azért kapkod - lisa néni meg bűbájosan adta elő promókban az rdna2-t -
így adott nv egy 2080ti teljesítményt a 3070 formájában annak árának feléért - más kérdés bánya miatt ebből hetek alatt mi lett -
de a 3090-et 1500usd-ért kínálták, mert abszolút top volt és már messze nem csak a gamereket célozta - de mint kiderült amd nem sokkal maradt el tőle, viszont a vram "csak" 16gb volt és rt-ben illetve melós dolgokban rosszabbul muzsikált -
két évvel később a 4090 1600usd-ért korrekt, szépet ráfejel a 3090-re is
és ezen kívül csak a 4080 van piacon, annak az ára sokkk, valahol 1000usd körül lenne reális, vagy 900usd-n - forintosított árakat meg hagyjuk -
csak a bánya alatt hozzászoktak bármit bármennyiért el lehet adni ha vga
szerintem mostanában ezt emésztgetik - már egy ideje - és mit lehet így lenyomni az emberek torkán bánya nélkül
az látszik amd szépen beárazta a 7900-eket a 4080-hoz - 4090 ellen meg semmit nem tudott mutatni -
most nv jön majd egy kártyával és áraz a 7900xt-hez
aztán megint cserélnek
és ha mázli van nem fogynak majd a kártyák és akkor msrp vágás mindkét oldalon, de szerintem ez csak a legvégső forgatókönyv mert ez nekik a rémálom kategória -
Chaser
legenda
engem érdekel az összes, attól függetlenül hogy esélyesen egyiket sem veszem meg
JanR
a piacon két darab rtx4000 van, 4090 és 4080
szóval nem lehet kijelenteni, hogy a 4090.en felül a többinek rossz az árazása : )
a 4080 sok, de nincs más - a pletyi meg pletyi -
és szerintem az rendben van, abszolút top és magasan az amd top vga-ja előtt landolt
100usd-vel drágább 3090-nél
de nézd meg a 2080ti-t honnan indult
a sz@r huf és 27% áfa meg nem az nv hibája
persze én is örülnék ha max 1000usd-ért adnák, csak nem kergetek irráis álmokat -
Chaser
legenda
a 4090 ára teljesen oké, abszolút top és a 3090 is 100usd híján ennyibe került - volna -
ezeket nem a tömegeknek tervezik, oda a jóval olcsóbb kártyák mennek
a 4080 drága a 4090-hez képest - is -, nem csoda hogy alig fogy
de amd ehhez árazott, nv talán leviszi 1000usd-re, majd kiderül - ami jó lenne, mert akkor amd-nek is muszáj lenne lentebb mennie -
de sztem a 4090 ára marad ahol van még jó darabig -
Chaser
legenda
de az magában irreveláns, hogy mekkora vram van a kártyán ha eléri a piac általá diktált minimumot - mármint árazás szempontjából ebben a kategóriában -
van egy minimum limit ami megy, de az sokáig "kitart"
itt nem a 8gb vrammal lesz gond - nem 4k kártya ez de nem is 1440p ahogy sejlik -, csak az árral : )
az meg hogy alzán mi volt kuponozáskor a piacot nem befolyásolja - sajnos : ) -
sajnos nv még jobban elqrvult bánya óta, ott volt a 3060 12g amit kiütnek, lett helyette 8gb verzió 192bit helyett 128-cal majdnem ugyanazon az áron - cc 25%-kal lassabb -
ilyen alapon meg cpu-t is vettem e-ért újan sempront hűtővel 15 éve kb, pedig alapanyag tekintetében nem sokkal különbözik egy mai 7950x-hez képest pl, de az valahogy nem 4e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest