- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
JanR
addikt
Szerintem a korábbi 20-as szériához viszonyítva nem ennyire túlzottan mint most.
Az volt a gond a 30-as szériánál, ha nagyon durván elrajtolt a bányászláz és csak hetekig lehetett értelmes áron kapni a 3070-et és 3080-at. Én MSRP-n vettem a 3080-am 251e. forintért átszámolva. Most "ez" a teljesítmény külföldről is 600e. Ez nem a duplája, hanem annál is több. Ez arcátlan, pofátlan árazás, de most nem szívja fel a bányászat, így szerintem hamarosan újabb csökkentés várható.(#69) Chaser: Ez itt nem "mázli" kérdése. A tudatos vásárló nem fog 4080-at és később 4070-et sem venni, 5, meg 600e. forintért. De külföldiában sem fogják megvenni 1000, meg 1300 €-ért.
300e. körül már látni 3090-et, lassan a Ti-ok is eljutnak erre a szintre és még ki tudja, hogy lesz-e olcsóbb.
A 4090-et persze vinni fogják, mert nincs jobb, de ha 600-ért vga-t vennék, akkor már nem lenne kérdés, hogy melyiket vigyem, én is a 4090-re futnék rá ~ 150-200e. többért, mert nincs annál jobb. -
JanR
addikt
Azért az a "teljesen rendben van" erős kifejezés. Annyiban igaz, hogy azért az árért az abszolút csúcsot kapod.
De az többi 40xx szériás kártya árazása egy bődületes nagy vicc. Kiderül mit gurítanak jövőre a zöldek (és a pirosak). Ennyiért nem fogják venni az emberek ezeket a vga-kat. -
JanR
addikt
Ezt a táblázatot majd nézzük meg ~ 3 hónap múlva, vagy tavasszal.
NV nagyon nyeregben érzi magát, mert idén, az első félévben az összes legyártott VGA-t felszippantotta a bányászpiac. Most meg hónapok óta csak 10 éves csúcs van negatívban.Annyira túlárazták ezeket a 40-es szériákat, hogy átlag, halandó nem veszi meg. Nyílván a streamer, meg aki ezzel foglalkozik vásárol belőle, de abból az NV nem él meg, hiába látszik úgy, hogy "azé' megveszik".
Ezeknek a kártyáknak még fog változni az ára, mert ezt az árkülönbözetet nem veszi be a piac és most nem Magyarországról beszélek. Redditen is nagyon sokat lehet arról olvasni, hogy nyugati országokban és más kontinenseken is megy a "sírás", hogy ez wtf., ennyiért nem kell. És igaza van azoknak, hogy jelenleg 3 típus veszi meg az új kártyákat:
1-streamer
2-aki dolgozik vele
3-akinek nem számít a lóvéAzok, akik tudatosan vásárolnak, meg vesznek töredék áron 30-as szériát, mert abból most kb. Dunát lehetne rekeszteni, annyi jön a bányákból.
Btw. én nagyon szeretnék egy 4080-at vásárolni, de a fent leírtak miatt még marad a 3080, addig amíg nem "rendeződik" a piac. És hidd el, fog, csak idő kérdése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI Gaming X Trio 3060
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest