- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Aktív témák
-
rusika
csendes tag
Ismét jelentkezem, ezúttal jó hírrekkel:DDD!
Igazából már csak az alaplap lenne kérdéses, mert erre az ASUS A7V8X(-X) lapra sokan panaszkodnak sokféle mindent, és én az ATOMSTABIL ABIT BE6-2 után egy legalább ilyen stabil lapot szeretnék, ami a tuningot sem veti meg (persze nem agyatlan tuning, csak szép finoman!)!
Akkor újra lehet vitázni az alaplapról!
Én újabban egy ABIT KD7-RAID-re gondoltam, mert 4 IDE van rajta (SATA nem kötelező!)!
Szerintetek???? -
-
rusika
csendes tag
És akkor itt a legfrissebb hír (kb. 45 perccel ezelőtti):
AZ EGÉSZ GÉPNEK LŐTTEK!!!!!!:)! -
rusika
csendes tag
Közben pislogom a boltok árlistáját és most láttom, hogy ''Víznél'' van egy ilyen:
Azona ATX tápegység 400W CE bruttó 8000 Ft
Na, ez milyen lehet?? -
rusika
csendes tag
Igazatok van, mert tényleg ultraolcsó táp, viszont a ház NAGYON cool darab (és még táp nélküli is!) az áához képest, ja van benne 4 nagy hely, 1 rejtett floppy hely és belül még 5(!!) kicsi hely (sok tárhely rulezzzzz:)))!
Most láttam Coolink tápot, 300W-osat 8337-ért (bruttó), illetve ugyanezt 350W-al bruttó 10062 Ft-ért. Azért ez már nem igazán noname táp!
Persze szívesen vennék egy Chieftech tápot, de ha egyszer nincs money rá:0! -
rusika
csendes tag
Még újabb fejlemények!!!!
Találtam egy nagyon cool táp nélküli házat a sokak által utált számtech boltban:))!
Beteszek képet (remélem sikerül):
http://www.mistral.hu/uj/images/valid/3108_0.JPG
http://www.mistral.hu/uj/images/valid/3109_0.JPG
Szerintem nagyon állat darab és mindössze 5000 HUF BRUTTÓ!! Ehhez jönne egy ugyanitt kapható Mercury BOX nevű 300W-os táp, ami 3800 HUF bruttó!
Erről is egy kép:
http://www.mistral.hu/uj/images/valid/3163_0.jpg
Na, mit szóltok hozzá, mert így lenne új ház új táppal, és nagyon cool darab lenne:DD! -
rusika
csendes tag
Ismét jelentkezem, mert látom egy kisebb segély- és tanácsadótopicot hoztam létre:))!
Most annyi változott, hogy mégis MARAD a jelenlegi házam, mert elméletileg még pont be fog férni az új lap, így csak tápot kell vennem, mondjuk egy Coolink 300W-os milyen lenne???
Az alaplap azonban továbbra is nyitott maradt, de a konfig többi része adott:
AMD Athlon XP 2200+
512 MB/333 Mhz DDR Infineon RAM
Glacialtech Igloo 2420 hűtő
(Coolink 300W-os táp)
És ehhez jönne az alaplap..... -
rusika
csendes tag
Na most az jutott eszembe (már tuti kivagytok tőlem, de én ilyen vagyok:))), hogy az alaplap egy ASUS A7N8X lenne, ami ugye Nforce2-es, meg igen jól felszerelt, viszont ebbe ugye 2x256MB ram kell, mert a Dual Channel így kihasználható rajta!
A proci legyen 1700+, aztán hátha feljebb is lehet tolni:DD!
A ház SEMMIKÉPP ne legyen fekvő, csakis MIDI torony érdekel, és lehet táp nélküli is (ne Lian Li, meg hasonlók)!
Ja, és a keretösszeg legyen 70000 Ft, de ennél egyetlen Ft-al sem több!!! -
rusika
csendes tag
Köszönöm az újabb válaszokat!
Most már értem, hogy mire is gondoltatok, bár később nekem is beugrott: az egy dolog, hogy 300W-os egy táp, de ha hazavágja a vadiúj gépet, akkor én is hazavágom magam:))! -
rusika
csendes tag
A procit még megnézem, hátha belefér, mert amúgy tetszene a dolog (márminthogy a szorzó lehet állítani:)))!
A ház egy Acorp miditorony (azt se tudom, hogy néz ki), ami 6600 Ft bruttó:DDD.
Tudom, hogy ez (negatívan) brutális, meg tudnék én jobb házat is választani, de sajnos nincs anyagi keret, meg ugye csak a táp nem elég, mert kicsi a mostani házam (az is midi, de csak 2 nagy, 2 kicsi hely van) az új alaplaphoz (megnéztem a mostani és az új méreteit, és az ASUS 4,5 centivel hosszabb)! -
rusika
csendes tag
Ismét jelentkezem!
A dolgok jelenlegi állása szerint összeállítottam A GÉPET, amire cserélek, kérlek szemlézzétek le, és ha valami rossz lenne, szóljatok:)):
ASUS A7V8X-X alaplap
AMD Athlon XP 2200+ proci
512MB/333Mhz DDR INFINEON RAM
Glacialtech Igloo 2420 hűtő
Acorp ATX midi ház 300W-os táppal
Ez így együtt 63000 Ft-ból kijön és csak 3 boltba kell mennem:DD!
Szerintem megfelelő és még a pénzügyi keretbe is befért! -
rusika
csendes tag
Hát úgy néz ki, hogy lemondok a plusz IDE csatikról, szóval most már NEM KELL SE RAID, SE SATA!!!!
Viszont az 512MB/333 Ramhoz ragaszkodom:))!
Így már könnyebb az alaplap választás, a hűtő nem annyira problémás (persze ismerem az AMD forrófejűségét:DDD), a RAM adott (márkás legyen vagy sima??), a ház még nyitott dolog! -
rusika
csendes tag
Na szóval akkor vázolom a dolgot:
A mostani gépem:
Abit BE6II v1.1
Celeron2 566->850Mhz
384 MB PC133 RAM
Ati Radeon LE (Radeon DDR-é alakítva)
Quantum Fireball SE 2.1 GB
Sony CDU-611 24X CD-ROM
Namost ezt a gépet akarom Athlon XP-s géppé fejleszteni, mégpedig első lépésként kell ugye:
-alaplap
-proci
-hűtés
-memória
-ház (csak a táp nem elég, mert kicsi lenne az új alaplapnak)
A többi egyenlőre menne át az új gépbe, ugyanis a fenti 5 alkatrész megvételére lenne kb. 65000 Ft-om:))!
Sajnos előbb kell megvennem az új cuccokat és csak utána adhatom el a régieket, mert szükség van a gépre:(!
Nagyon köszönök minden értelmes és segítő hozzászólást!
Aktív témák
Hirdetés
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen autót vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Milyen routert?
- Autós topik
- Autóhifi
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest