- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Hirdetés
Aktív témák
-
orkester
őstag
válasz
Speed® #23305 üzenetére
Ha nem érdekel akkor miért követed a szabályokat ennyire pontosan?
Ehhez képest PH! kedvenceként sem érted meg miért van ez. Nyom nélkül, bemondásra nem jár a piros...ez nem szivatás és ne is Oczut szidd miatta. Ha bármit elfogadnánk mit érne az egész? Pont azért van, hogy ne legyenek kamu megbízhatatlan emberek, akiknek 1-2 0 napos újonc nyomatja a pontokat.
Privát megkeresésre is biztos van előzmény, valamiért megtalált a partner, linkeld be azt. Nem ellenetek foglalkozunk a topikkal kb. heti 3-4 órában, hanem mert mi is szeretnénk a rendet, Veletek együtt. -
horvathkrisz
addikt
válasz
Speed® #23305 üzenetére
"Mellesleg aggályos picit, hogy miért kell lenyomozható legyen, hogy én mit\mikor\mennyiért vettem\adtam, ebbe belegondolt már valaki?"
Szerintem azért fontos ez, ha pl. eladsz egy procit mondjuk 20 ezerét és VÉLETLENÜL elfelejtenéd beleírni az adóbevallásodba ezt a jövedelmedet, meg tudjon büntetni az APEH...
-
törölt tag
válasz
Speed® #10838 üzenetére
Én vevőket is szoktam mindig, persze az én esetemben tényleg nem fontos, de például az újoncoknál jól jöhet! Én a vevőt is mindig megnézem itt mielőtt eladok neki, jobb érzés valakinek úgy eladni valamit, hogy nem kell azon paráznod, hogy nem-e kever be utólag valamit, pedig az eladó korrekt volt, nem-e kattan be az agya valamivel, mert olyanja van, kitalálja hogy szart adtál el neki, aztán megy lehúzkodni a negatív topikban valós indok nélkül, csak mert elmebeteg! Főleg az internet olyan hely ahol nagyobb arányban fordulnak elő a háborodott arcok.
Ki tudja, a mai világban minden lehetséges. Igazam van, vagy igazam van?
-
Realradical
őstag
-
Oczu
senior tag
Azért bakker én visszahoznám a régi idők törvényét, vagy ami most is van pl. Indiában(?) Ha lopsz a másiktól, vágjuk le az ujját
. Nos, hasonló történet, mint az enyém KENNY nevű gerinctelen (mint tudjuk a férgeknek nincs gerincük) egyeddel, avval a különbséggel, hogy az egyívású báty (**András**) sem volt hajlandó a sgítségre. A lapot azóta eladtam, így a bukim csak(!) 7200Ft.Azaz ellopta tőlem. Nos én az ujja mellé még a farkát is odatenném száradni
.Nagggyyyonnn rühellem ezeket az embereket.
Bocs a kissé nyers szavakért mindenkinek.
[Szerkesztve] -
g@bo
nagyúr
ez igaz, viszont a frissen regisztráltak tevékenységét korlátoznám, illetve a regisztrációnál telefonszám megadását kötném ki ( lehet az is kamu, mint a friss freemail cim... de legalább valami, ami azonnal csekkolható )
/most csak az adok veszek topikokra gondolok, hogy közösségi fórumban mit művel, azért mindenki megkaphatja a maga bannját. /
megjegyzem, 1 évvel ezelőtt lopott vga karik jelentek meg a bolhapiacont /itt/ doboz nélkül, pontosan olyan típusok, melyek eltűntek egy cégtők, a vámolási procedúra előtt... reptér rulez. jeleztem egy moderátornak, de nem történ semmi. a topikot valaki rejtélyes módon marhagyorsan zárta... nem 20 forintos tétel volt.
ezzel arra utalok, hogy a fórumon néha kicsit csikágó van, kisebb átverésektől kezdve a bugacuccig van lassan minden.
ezért lenne kívánatos picit szigorúbb reg folyamat, és a minősítési rendszer bevezetése.
/legalábbis a biznic folyamatoknál/
jah, nem csak az újonc simlis - ne kezdjetek rám mutogatni-....- volt olyan ''kereskedő'' itt, aki fél évig orrbaszájba seftelt, adta a xyz-n keresztüli garit, meg a papirfecnit, aztán egyik napról a másikra eltűnt, telszáma a kukában végezte, és már bizalomgerjesztő rangot is összehozott a sok hozzászólásból. ( ami mára szerencsére eltérő súlyozással van. )
-
Kernel
nagyúr
Pártatlan kívülállóként had jegyezzem meg, szerintem ez nem túl egyértelmű fogalmazás, viszont a hirdetésben közölt feltétel (vevő fizeti a postát) annál egyértelműbb. Egyébként én sem díjazom, amikor képtelen valaki normálisan, magyarul írni, de itt most ezzel kár foglalkozni, az ügytől teljesen független körülmény.
Nem látom az eladóban átverés megfontolt szándékát, inkább arról van szó, hogy egyszerűen elbénáztátok, közös erővel.
Én a helyében (gondolom) előbb közlöm a díj mértékét, és csak utána postázok, ha pedig a helyedben lettem volna, valószínűleg egyértelműbben fogalmaztam volna, mindent pontosan tisztázva. Továbbá, ahogy magam ismerem, valószínűleg nem kavarnék emiatt fórumon, mivel részben hibásnak érezném magam, hogy nem fogalmaztam megfelelően.
Könnyű persze utólag okosnak lenni, de ha már így alakult, akkor tanulópénz esete, veszett már több is Mohácsnál, fog is még nem ennyi stb. kár tovább ragozni. -
sid.:Rc211v
őstag
..nem magyarázkodom hanem az igazat irom..minden úgy volt ahogy az elöbb le is irtam Vagy nem? én nem tüntetlek fel téged semilyen színben. de mint te ahogy irtad már voltak ilyen esteid itt a ph-n és ezért húztad fel magad(ami ugyancsak a te hibádból következhetett be) a sétegetéskeről meg annyit hogy te hülyéztél engem a privátokban is (most is) én semmilyen sértő megjegyzést nem tettem rád..Te birkázol meg hülyézel
na én is befejeztem..
egyébként itt a hirdetés hogy tévettél: [link]
[Szerkesztve] -
Mr.Skynet
senior tag
Szerintem te is és az eladó is hibás bizonyos szempontból. Ez persze evidens, de kíváncsi leszek ki fog engedni
Én még csak 15-20 üzletet kötöttem itt a PH-n de azt biztosra veszem, hogy akikkel bizniszelek attól másznak a falra, hogy minden árat, postát, apróságot pl. hűtőn egy kis karcot akár, mindent +kérdezek / megbeszélek ha nem kérdezik akkor is szólok, véletlenül se legyen félreérthető a dolog... -
törölt tag
Én is azt gondolom, ha letisztáztad hogy mennyit utalsz, akkor nincs miröl beszélni.
Nagyfiúk vagyunk, azt hiszem, ilyen esetben nem kell túl nagy intelligencia hogy kiszámoljam, vagy ha nem vagyok biztos a dolgomban, mint eladó, akkor nem fogadom el az ajánlatot! De amint igent mondtam, gerinctelen dolog változtatni, még akkor is, ha fasz voltam, és figyelmetlenségemben nem kalkuláltam bele a postai dijakat. Arról nem a vevö tehet, nem tartom etikusnak vele kifizettetni ilyen módon.
És nem azért irom ezt, mert Speed tényleg Úriember módjára viselkedik (sokan azt hiszem, tanulhatnának (tanulhatnánk) töle, hanem azért, mert a korrekt üzletelés ezt kivánja meg! -
apóka
aktív tag
ha egyértelműen tisztáztátok, hogy mennyi a költség, akkor meg annyit kell utalni, ami az egyezségben volt....akkor ehez tartsd magad
Neked evidens, hogy mint írtál, de ez nem azt jelenti, hogy a másiknak is
Tehát van 2 lehetőség:
1 utalod a kialkudott összeget---->a másik szentségelni fog
2 átvállalod egy részét------> szarul jársz, de kétség sem merül fel, hogy úriember vagy ...nem röhögni, sokan vannak akik még becsülik ezt a tulajdonságot -
-
apóka
aktív tag
Abból a szempontból tanuságos a dolog, hogy minden részletet tisztázni kell......a postázás mehet nem szabvány levélként ajánlottan (gyors, olcsó, a feladási ár 14x-ese az elkallódás esetén) de lehet csomagként, értékbiztosítással (ez drága, de biztosítva van a feladó a teljes értékre)
Szal mindent leírni és telefonon pontosítani....sok bosszúságtól megkímélheti így magát mindenki....tapasztalat mondatja ezt velem (közel félszáz problémamentes biznisz után)
Még valami...ha biztos az üzlet megér 1 telefonálást is, nem attól a 150Ft-tól rokkan meg a vevő-eladó -
Aktív témák
Hirdetés
- 3DMark (2013) eredmények
- Azonnali processzoros kérdések órája
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- PlayStation 5
- Kempingezés és sátrazás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Asustor NAS
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- LED világítás a lakásban
- Windows 11
- További aktív témák...
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 4GB FHD 144Hz
- FBT - 5x VIVE Tracker 3.0 + 3x SteamVR Base Station 2.0 Komplett csomag
- AMD Ryzen 9 7950X/Radeon 9070XT 16GB/32GB DDR5 RAM/1TB SSD konfig eladó
- AMD Ryzen 7 5700X/RTX 3090 24GB/32GB RAM/1.5TB SSD konfig eladó normál áron
- Dell OptiPlex 3040
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest