- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#68216320 #15670 üzenetére
Nem írtad mennyit akarsz rászánni?
A Segway G30-ra tippelek, h az neked jo lenne.
A pálcikarollerek között ez a legnagyobb, az akkuja is a legnagyobb --> nem kell hatótávnövelésben gondolkodnod.
Ugyan nem ekkora súlyra tervezték, de kezdésnek sztem bevállalhatod.
A 65km-es hatótávval olyan 25-30km-t remélhetőleg alattad is elmegy.
A párodnak tuti meg fog felelni, te meg majd meglátod, ha túl kevés lesz az ereje, akkor legalább tudni fogod, h mennyivel kell többet rákölteni ahhoz, h olyan rollert tudj venni, ami elboldogul 120kilóval is. -
DigitXT
félisten
válasz
#68216320 #15672 üzenetére
Az SMKP-t azért hoztam fel, mert az egyik (szerintem triviális) érv volt az ellen, hogy a roller miért NEM lehet SMKP az az volt, hogy nincs rajta ülés: na most, amin van, azt ezzel az érvvel nem lehetne kihúzni az EU szabályozás hatálya alól.
Amúgy kb. bármire szerelhető ülés, ilyen-olyan megoldással (ritka használatra). Amihez van gyári konzol, annál teljesen egyértelmű, hogy hova találták ki.
Csak ha nem használod, akkor elég nyilvánvalóan zavaró tényező, s plusz súly.
Ha kerékpárút használat is fontos, akkor bizony a 25 km/h-ra kell lőni, a jövőben. Sajnos elég kretén a tervezet, mert hiába kapcsolod olyan módba, elméletileg ha más módban túl tudja lépni, akkor önmagában ezért a tudásáért le lesz tiltva...
Szerintem ez azért baromság, mert a városba sem csak azok az autók hajtanak be, amelyek nem képesek 50 km/h-nál többre, hanem van egy korlátozás, és ha valaki túllépi, akkor megy a bünti... (Rollernél előre feltételeznék a szabálysértést.)
Csomagtartóba elférnek a nagyobb vasak is, normálisabb méretű autóba, viszont azokkal inkább az a gond, hogy 40-50 kg-ot nem fogsz szívesen emelgetni.
Egy Wolf-nál pl. az összecsukás szerintem csak jelképes. Azzal oda kell menni, ahova indultál (és nem hurcolászni a csomagtartóban). Pálcikáknál a fő probléma a terhelhetőség, ritka a 100 kg fölötti. Lehet, hogy elbír +10%-ot, de azért hosszú távon probléma lehet a váz merevségével, esetleg a motor / vezérlő túlterhelésével. (Ahol meg gyárilag 120 kg-ot hazudnak, és minden hétre jut egy balesetes belőle, azoktól menekülj... Az egyik ilyen, amivel én is összetörtem magam a Kugoo S1.)
Így első körben úgy látom, hogy kicsit ellentmondásosak az elképzelések. Szinte biztos vagyok benne, hogy nem ugyanarra az egy a rollerre van neked szükséged, illetve a feleségednek. Neki simán jó lenne egy pálcika, neked meg nem igazán.
-
DigitXT
félisten
válasz
#68216320 #15670 üzenetére
Szerintem a kettes pontból kell kiindulni. Egyelőre nincs rá semmilyen
szabályozás, csak tervezet van, ebből következőleg jelenleg(!) teljesen
tökmindegy, hogy mit veszel, cserélsz-e benne akkupakkot nagyobbra.Ha és amennyiben típusbizonyítványos történet jön, onnantól nem lesz
legális a moddolás sem (főleg nem egy kormányra felaggatott akkuval),
márpedig hatótáv növelése nem igazán kivitelezhető másképpen...
(Jellemzően nem fér be nagyobb akku a gyárinál, méretben. Szóval azt
tudod csak meglépni, hogy nagyobb kapacitású cellákból építtetsz. De
ha a rollernek gyári papír kell a forgalomban való részvételhez, onnantól
az is bukó, hiszen átalakítás: sufni akku építők lehúzhatják a rolót kb.!)Gyorsan cserélhető akkus roller létezik, lásd Tier rollerek, de ez otthoni
felhasználásban nem jellemző.Amúgy sem egészséges egy tartalék
akkut folyamatosan a töltőn tartani, a Li-ion nem szereti az úgy tárolást:
célszerű megvenni a gyárilag is nagyobb beépített akkuval szerelt vasat.És akkor visszatérve az elejére. Ángliusul az előbb linkelt oldalon neked
a Big Dawg approved típusú rollereket kellene nézni. "Valószínűleg" nem
a pálcika rollerek között fogsz ilyet találni... A 25-30 km/h tempó viszont
csak most tökmindegy, ha a szabályozás szerint nem lehet 25 km/h-nál
többet tudó rollert értelmesen használni (kerékpárút a neuralgikus pont!),
akkor az összes nagyvasnak jelentősen csökken a használati értéke.
Mert ugye az egy dolog, hogy tudsz az autók közt menni, ám van olyan
útvonal, ahol ez nem kivitelezhető, a kerékpárútról meg le leszel tiltva.Ui: ha már ülésben is gondolkodsz, akkor alapvetően nem rollert keresel,
hanem SMKP-t, és a jövőbeli törvényi szabályozás is arra fog kifutni...
Nincsen ezzel semmi baj! Csak jogsi és bukó kell rá, meg biztosítás, de
azért egy alap B jogsija szinte mindenkinek van, az meg SMKP-ra jó, és
bukó nélkül amúgy is felelőtlenség rollerezni: az első esésig jó buli csak.
Azért a nagyon sportos rollereken nehéz elképzelni ülést (Wolf/Dualtron),
de jellemzően ilyen köztes megoldásokon szokott lenni. Enyémre is van,
de eszembe nem jutna kipróbálni sem úgy, max. ha még öregebb leszek. -
uniqm1
tag
válasz
#68216320 #8611 üzenetére
Én ma próbáltam ki a Lime-ot, átmenetileg kényszerűségből (defektes az M365-öm, várom a gumikat hozzá) és bár csörgött-zörgött, de legalább tűrhetően lehetett vele menni. De tényleg drága, hiába ingyenes a feloldás (ma kezdtem az egy hónapos ingyenes próbát), Zuglóból az V. kerbe durván 1.200.- Ft volt Ráadásul nem is lehet lerakni ott, el kellett vinnem az Andrássy - Bajcsy sarkáig, csak ott találtam fehér zónát, onnan meg séta...Nem jó buli ez így. Azt viszont nem értem, hogy lehet az, hogy ha bérelni akarok, akkor egy csomó rollert látok a közelemben itt az V. kerben (fizikailag is ott vannak, nem csak az app-ban) pedig ez piros zóna, ahol nem lehet befejezni az utazást. Szerencsére csak pár napot kell kihúznom, elvileg csütörtökön már kézbesítik a gumikat...
Amúgy ha valaki még keresne Xiaomihoz 10x2 gumit, hasznos infó lehet: Ebay-en találtam spanyol eladónál XuanChenget (ez jobb mint a Wanda), én is onnan rendeltem 17-én, másnap már postázta is (UPS). Kb 15k a 2 db külső és 2 db belső a szállítási díjjal együtt, nem olcsó, viszont most itthon nincs készleten sehol. -
DigitXT
félisten
válasz
#68216320 #8593 üzenetére
Kugoo S1-et 100 kg fölött én nem igazán ajánlanék. A kormány beállítható,
de a legmagasabb állásában se olyan magas, mint mondjuk egy M4 Pro-n.
Ha kifogsz egy régebbi verziót, szarul van meghegesztve, kitörhet a kereke.A rugózás sem valami acélos (de legalább van), az első villa nyaka kikopik.
Hosszú távú nyektetéssel el lehet törni a hátsó rugóstagot is.A sima S1
hátsó kereke borzalmas, kemény műanyag, nem tapad, csúszik, és zörög.Szokták cserélni E-Twow hátsó kerékre (1:1 belemegy, ennek a klónja), az
puhább, így sokkal komfortosabb, viszont valami 15K (ha egyáltalán kapni).Alternatíva a pneumatikus hátsó kerék, amivel még komfortosabb. De ugye
ezzel az ember bevállalja a defekt lehetőségét. Az S1 Pro jobb választás...
(Erősített villa, szélesebb, puhább kerekek...) Mondjuk a puhább abroncs is
lehet hátrány, főleg 100 kg fölött. Nyöszörög, mert deformálódik, melegszik,
és viszonylag sokat fogyaszt emiatt. (Erről amúgy a gyártó is tud, mivel tök
ugyanakkora hatótávot adnak meg, miközben 25%-kal nagyobb akkuja van.)Inkább az M4 felé kéne nézelődni, ha relatíve olcsó modell kell, rugózással.
A Xiaominak semmilyen felfüggesztése nincs, csak a felfújható kerék segít,
de az se tökéletes, ha meg tuningolod Monorimmel, úgy alsó hangon +30K.
Csak az első kerékre, de szoktak rakni a hátsóra is: összesen min. 50K.Szerk a szerkre: hatótáv a vázat koppra kiterhelve a béka segge alatt lesz...
Kiegészítő akkupakkot lehet hozzá venni persze, vagy egyedileg gyártani.
Nálam összegyűlt az elmúlt hónapok során vagy 2kWh-nyi 36V akku...
Szerk: de ezen a képen nincs is rajta még egy S1 Pro akku, ami táskában
simán felrakható a kormányra, úgy dupla hatótávolsággal lehet számolni.
De nem a reklám helye csak mondom: a szerelgetéssel el lehet szórakozni. -
csokaym
csendes tag
válasz
#68216320 #8589 üzenetére
Mi itt páran Kugoo s1/s1pro-t hajtunk, illetve tuningolgatunk. 15 km-t amúgy engem simán elvitt anno még alaproller állapotában (munkába+vissza akkor összesen kb 15 km volt az út, arra elég volt, ha nem töltöttem munkahelyen, akkor is) (65kg vagyok, hatótávnál azért számít a súly)
A kugoo-t akkor merném ajánlani jó szívvel, ha szeretsz szerelgetni, mert azért vannak nyűgjei.Xiaomikat is használnak itt a fórumon többen is, arról ők szerintem többet tudnak mondani. Én egyszer próbáltam Xiaomi m365-öt, kugoo s1pro alap verziójához képest kicsit jobban megy.
Ennél a xiaomi 1S, pro1, pro2 azért valamivel drágább, valamennyivel többet is mennek el.
A régebbi típusú Xiaomiknál is azért vannak gyári nyűgök.Használtan egyébként szoktam látni FB-n viszonylag korrekt áron extrákkal felszerelt Xiaomi m365 ill pro gépeket. Ha nincsenek szétnyektetve és jó állapotú az akksijuk, akkor lehet szerintem az is jó választás.
használtan vagy újonnan 100-150 között azért hozzájuk lehet jutni. Én személy szerint inkább vennék Xiaomiból egy magasabb fokozatú modellt használtan, mint alacsonyabb fokozatút újonnan, ha hasonló áron vannak.A többi kolléga majd mondja, hogy még milyen alternatívákat lát, én ezeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged