Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PociAti

őstag

válasz _stick_ #32530 üzenetére

Szia, milyen igényeid lennének még a rollerral kapcsolatban?

Például kell-e cipelned (lépcsőn, tömegközlekedésen), tehát számít-e a roller tömege?

Használt rollereknek az egyik legjobb forrása a lapcsalád Hardverapró rovata, mivel az itt regisztrált felhasználók profilja értékesebb, mint egy 2 perc alatt létrehozható jófogás kamu profil és az értékelési rendszer is egész normális.
    https://hardverapro.hu/aprok/egyeb/auto_motor/roller/e-roller/index.html
    Attól még itt is vannak gyengébb hirdetések, kamu adatokkal, lódításokkal, illetve máshol is köthetsz jó üzletet, de azért itt azért itt minőségibbek a hirdetők és a hirdetések.

Mennyire megbízható helyen zárnád le? Vannak környékek, ahol nem a legszebb, legértékesebb rollerrel kell menni, hanem inkább valami csótány géppel és a rolleren megtakarított összeget inkább jobb lakatba kell belefektetni.

Közel 1000 különböző roller típus van Magyarországon, még ráférne egy kis pontosítás a konkrét modellek bemondása előtt.

70 kg-hoz és nyugodtabb vezetési stílushoz sík terepen már egy 300 W-os nominális teljesítményű roller is elégséges lehet.

5 km távolság egy irányba lenne, vagy oda vissza? Mert a töltések számát is ideális lenne normális keretek között tartani, a szükséges akku méretét úgy könnyebb lenne belőni.

• Thunderzolee

veterán

válasz _stick_ #32535 üzenetére

Nem kevés, csak az újabb rollerek már 400/800, 450/900, 400/1000 Wattosak.
    Azért irtam, h a 300, 350 már nem valami sok, h nehogy az legyen, h rábeszéltelek valami régi szxr rollerre.

Emelkedőkhöz fontos lenne a minél erősebb motor, de azt írtad, egyenes úton fogod használni, ha nincs emelkedő, akkor végülis mindegy mekkora a motor.

A G30 tervezési sebessége 20mph (20mph=~30km/h), a G2-é 35km/h, ezen rollerek ún. global verziója ennyivel megy alapból, átszoftverezve az EU-s (vagy német) verziójú rollerek is tudják hozni ezen értékeket.
    A magasabb sebesség nem feltétlenül azért kell, h gyorsabban odaérj valahová, hanem, h pl útban levő biciklist, vagy egy 22-vel vánszorgó rollerest meg tudj ésszerű körülmények között előzni.
    Én pl ahol lakom, alig van bicikliút, igy az úttesten vagyok kénytelen haladni, viszont rengeteg a 30-as tábla azokon a szakaszokon, ahol járok. 25-el csak feltartanám az autókat, 30-35-ös tempóban viszont nyugodtabban tudok a forgalom tempójával haladni.

Amiket ajánlottam rollerek, rendre nagyobb az akksi bennük, mint ami neked kell hatótáv, de ez ilyen, szerencsére kezdenek kikopni a nagyon kis akksis rollerek; ráadásul a kis akksi mellé kisebb erejű motort is szoktak párosítani. Én ma már nem vennék pl 250W-os motorral rollert.

• DigitXT

félisten

válasz _stick_ #32535 üzenetére

A végsebesség elérési ideje egyenlő a gyorsulással. Az emelkedőn való haladás pedig megfeleltethető neki, szóval igen, mindezekben játszik a teljesítmény...:K Egyben nem feltétlen, az a végsebesség (simán lehet, hogy más hardveres/szoftveres korlátja van). Erre céloz amúgy Thunderzolee, hogy ha kiütöd belőle a korlátot, többre is képes. Csak nem árt észben tartani, hogy ennek ára van: nagyobb sebességnél jelentősen megnő a légellenállás így az annak legyőzésére fordított energiaigény, tehát a energiaveszteség. Folyománya: lecsökken a hatótávolság, jobban melegszenek az alkatrészek, esetleg az eleve alulméretezett cuccok (akár ilyen apróságok, hogy csatlakozó!) le tudnak olvadni. (Nem ijesztegetésnek. De láttam már karón varjút. A Xiaomikat szét szokták tuningolni sajna rossz értelemben is. Gyárilag sem 300W a csúcsteljesítménye, hanem legalább a duplája - hogy egy klasszikust idézzek -, de ha ~3x-osára húzod, mert a szoftver engedi, onnan kezdődnek a bajok. Valós 300W amúgy szarra nem elég, szóval jól érzed, kevés.)

Ui: a 25 km/h-ra tervezett vasat nem biztos, hogy életbiztosítás 35 km/h fölé hajszolni... (Amennyiben ilyen igény van, akkor javasolt minél masszívabb vázat venni, ami bírja is.)
    Mondjuk szerintem napi 5 km-en nincs igazán jelentősége a végsebességnek: ~12 perc

• Thunderzolee

veterán

válasz _stick_ #32530 üzenetére

Xiaomi Elite, Xiaomi 5 már drága, gondolom.

Keress használt Segway F2-t, vagy inkább F2 Plust. Nem látok most a Hardveraprón, de Marketplacen biztosan van olyan, ami a közeledben van.
    Xiaomi 4 Pro (2nd gen) is van ennyiért már, azt is szoktam látni.

Segway G30 is már ennyi csak, bár az motorerőben elmarad már a fentiektől és index sincs rajta. Ez pl módosított szoftverrel 30-al is tud menni. Kár, h az eladó még nem szoftvereztette át, úgy egyszerűbb lenne.

Ezek még 100ezer alatt esetleg megfontolandók:
    Xiaomi Pro 2, esetleg Mi 3 - ha kicsi, könnyű kell
    Segwax F40, esetleg F30 - ha olcsón adják

Ha esetleg 25-nél többel is akarsz menni, a Segway G2 átszoftverezve 35 felett is tud menni. 130ezerért ugyan ritka, inkább 150-170 között, felett vannak.

A rollereket 10-15ezer km-re tervezik, úgyhogy párszáz - ezer km az semmi még nekik.

Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
    Xiaomi ötös sorozat ismertető.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés