Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz B-L-A-C-K #4979 üzenetére

Most komolyan azt akarod sugallni, hogy nagyobb(!) kereke van, mint egy tipikus
    SMKP-nak? Mondjuk Yamaha Jog, vagy Honda Tact a jó kis 10"-os kerekeken.:DDD

Valójában nem csak arról van szó, hogy dübörög a rollermarketing?:DDD A nagyobb
    számokat könnyebb eladni, mivel amúgy minden normális járművön a kerékméret
    gumiszélesség/oldalfalarány és a felni átmérője adja meg. Példának okáért az én
    motorkámon az a 13"-os kerék 120/70-es első és 140/60-as (váltóméretek!) hátsó
    gumival megy, szóval a kerék teljes átmérője jó közelítéssel számolható.:))

Kijön, hogy 19.6" a teljes kerékátmérőm, "marketinggel" rámondhatjuk, hogy 20"!

Ui: rákerestem a Dualtron Thunderre. Az mondják, 10 inch + 65 mm széles gumi,
    de már a saját manuáljukban se jutnak dűlőre, mert a végén meg 11 inch-et írnak!
    Az a vicc, hogy szerelhető a felni, tehát jogodban áll más gumit rakni rá (ha elfér):
    emlékeim szerint te is tuningoltad az OXO-t így, szóval a végén utána kell húzni a
    kalibrációs értéket, hogy ne összevissza mutasson az óra. Akkor mit "túloznak"?

Számoltam egyet a régi Jog adatai alapján: 80/90-10 roller számokkal 15.7... 16"!
    Hogy ne legyen teljesen OFF, anno mértem, hogy a Kugoo is túloz a maga kis 8"
    adatával: a teljes átmérő jó ha megvolt 7.4". Ehhez kellett átállítanom a menüben.

Én el tudom fogadni, hogy "rollerberkekben" ez norma! Csak amikor arról van szó,
    hogy mennyire biztonságos csapatni vele a Hungárián, már összehasonlíthatatlan.
    (Igen, egy nagyobb kátyú a Jogot is elnyeli szinte keresztbe, akkor egy rollert?:D)

Szerk: találtam egy videót (megnézni még nem tudtam), de az indexképen ott virít,
    hogy mit rakott rá: 90/60-6.5 Valahogy úgy érzem, nem ér fel a 80/90-10-hez.:R

Szerk: a 250-es Maja, a maga 12"-os kerekeivel is brutál nyomvályú érzékeny volt.
    Mondjuk azon ballonosabb gumik voltak, szóval átmérőben csak nem volt miniatűr.

Új hozzászólás Aktív témák