Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Szilikát

őstag

válasz PociAti #29661 üzenetére

Mellesleg ez egy bowdenes fék nélküli játékszer, ha jól látom, mivel a bowden nem szakad egykönnyen, azaz egyben tartaná és felbukunk benne, hasonló esetben. Hacsak nem sikerül kikerülni.

Az a típus, amin csak motorfék és hátsó taposófék szokott lenni, a kategória (pálcika) legalja.

• Thunderzolee

veterán

Ha 20-nál gyorsabban megy a rollerrel, akkor nem lehet kiszaladni, el fog esni a lendülettől, nem tudja olyan gyorsan szedni a lábait az ember, ahogy kellene. Már a 20km/h is nagyon gyors futás. Az átlagnak ez már túl gyors tempó.
    Ebben DigitXT-nek igaza van.

Tippre arra gondolok, h tudván, h te többnyire 20-as tempóval mész, és egy esetleges váratlan helyzetnél lehet, h jártál már úgy, h vészfékezéssel lecsökkent egy picit még a sebességed, és kb 13-15km/h alatt járt a sebességed, amikor ilyedtedben leugrottál a rollerről, (kormányt lehet el sem engedted), és kifutottad míg megálltál, s ebből tippeled, h ki lehet futni.
    Igen, mert az még az a sebesség, amivel amúgy is képes futni egy jó kondiban levő ember.

Én is jártam már párszor így, de csak alacsony sebességnél lehet kifutni, különben esés van.
    Volt már, h kijöttek úgy elém, h szinte azt se tudtam mit csináljak, és hasonlóan a fent leírtakhoz, kifutottam, de ez mind csak azért volt, mert mázlim volt, h épp nem nyomtam a gázt, számítva rá, h megjelenhet valami a beláthatatlan kereszteződésben, így "véletlenül" pont nem mentem gyorsabban mint amit még ki lehet futni. :(

• DigitXT

félisten

Írtam erre egy szépen kifejtett HSZ-t, de a mobilos böngésző kihalt alóla, így az elveszett... Szuper ez az új felület, tényleg. A lényeg, hogy amit illusztrálsz, az pont NEM egy kormány törés, hanem a roller hátulja megy el. Igen, az ilyet ki lehet mozogni. És hát munkavédelmi cipőben is, a mellékelt ábra szerint.* Ellenben, ha törik a kormány, és keresztbe áll az első kerék, simán át fog dobni előre, és abban a helyzetben semmi esélyed szaladgálni... Talán ha szerencséd van, egy jó bukfenc összejön, nem töröd össze magad (nagyon). Az sajnos egy légből kapott marhaság, hogy vki azért esik pofára, mert nem tud elég gyorsan futni... Szerintem maradj annál, amihez értesz, táblázatok böngészése, de a védőfelszerelésekről inkább ne osztogass tanácsokat, mert ahhoz szemmel láthatólag semmi affinitásod nincs.

*: igen, én is motoron kezdtem munkavédelmi cipőt hordani. Az acélbetét védelme kiváló, viszont bokavédelem nincs, szóval nem egy motoros csizma, de nem is strandpapucs. ;]

• alphamooncam

őstag

"Emiatt a merev felépítés miatt gyors járásra, futásra nem ideális. "

OK ! Beszéljünk róla !

Futásra ott vannak a futócipők, ami könnyű, rugalmas és nem véd meg semmilyen mechanikai behatástól.

Amit ajánlottam, azt úgy 5 éve használom. Melóra, napi 8 óra járkálásra, illetve pl. "béka" rágurulás ellen került beszerzésre.

Jelzem, hogy az un. vastag talpú, téli cipőkkel egyező a merevsége.

Általad felhozott szükség "kiszaladás" során pl. egy járdaszegélybe belerugás ellen, a futócipő nem véd.

Ugyanúgy esés, során nyújtott testhelyzetben oldalt gurulás során sem véd egy teniszcipő, vietnámi papucs, de még az Adidas futócipő sem, amikor minden egyes tengelyfordulatkor teljes erővel belerugsz cipőorral az aszfaltba.

A láb is sérülékeny, nem csak a fej.

Értem, hogy szupermanusok sohasem hibáznak, és előrelátással megelőznek minden balesetet, de az ilyen emberek ritkák, és többség nem tud minden balesetveszélyes helyzetet kiszaladással megoldani.

Láthatóan elutasítasz minden lehetséges védőeszközt, amit SZVSZ nem helyénvaló propagálni.

Szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés