Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szofterfejlesztők kellenének
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Alig fél évet hagyott az Oppo a K13 Turbo Pro-nak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
powergoku
üzenetére
Röviden, nincs rá igazán jó módszer az akku szintjének mutatására. Ezért is népszerű az, hogy pálcikákkal elnagyolt értéket mutatnak, nem pedig százalékot (vagy hatótávot) nyomnak a szemed elé.
Statikus és dinamikus tényezők egyvelege határozza meg az értéket. Pl. miután megálltál, akkor rövid idő elteltével kicsit felkúszhat az érték, de ha hidegben áll, akkor lefelé mozdul el a hatótáv.Nem célszerű kifacsarni az akkuból az utolsó kilométereket, de ha előre tudod, hogy el kell menni a határokig, akkor 16-18 km/h-s tempót kell felvenni, ne használd a sport módot és minél kevesebbet szabad gyorsítani, amennyire lehetséges tartani kell az elért tempót. (50% alatt már nem szoktam sehová se elindulni vele, legfeljebb az elején csináltam ilyet, hogy teszteljem a képességeit.)
Garanciális időn belül 300 km alatt nehéz legyilkolni az akkut. Attól nem tartanék. Legrosszabb, amit tehettek vele, hogy első héten belenyomtak 300 km-t, utána lemerülten tárolták.
Elvileg célszerű lenne minden használat után feltölteni az akkut, én csak akkor szoktam, ha 80% alá esik, vagy ha előre tudom hogy napokig nem fogom használni. -
DigitXT
félisten
válasz
powergoku
üzenetére
Mi lehet a gond?Már most kezd haldokolni az aksi?
Inkább a Xiaomi-féle százalék kijelzés tréfálhatott meg. Jobban jársz, ha a
feszültséget nézed, és az alapján becsülöd a még várható hatótávolságod.Szerk: habár pont ez a dolog rákfenéje, hogy terhelés alatt nagyon sokáig
3.8V körül tudnak maradni a cellák, szóval nehéz megbecsülni a merülést
pusztán a feszültségből, de (ha már kiismerted a rollered) a nyugalmi fesz
elég jó irányadó tud lenni. A legpontosabb a töltésszámlálás lenne, elvileg,
de akkor is tudni kell, hogy milyen feszre hogyan reagál adott rollervezérlő.kicsit feljebb húzva leállt
Szerk2: amikor feljebb húzod, akkor több áramot kérsz az akkutól, amiben
emiatt nagyobb lesz a feszültségesés, ezért a vezérlő megijed és elveszi a
hajtást. Ezért nem mindegy, hogyan van összehangolva a konfig... Olyan is
gyakori butább vezérlőknél, hogy ráenged nagy áramot a lemerült akkura is,
amitől akkorát esik a fesz, hogy kikapcsol a BMS és a roller tök halott lesz.
G-Booster tulajok panaszkodnak erre pl., igaz, ott a két motor sokat beránt.
Új hozzászólás Aktív témák
- FunXun BW-2328 hajszárító 1800 Watt / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440s - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest