Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz lehella #11092 üzenetére

Valamennyi óhatatlanul, de marginális. Itt ugye 2 hónapnyi eresztésről volt szó,
    ami független a pumpálás módjától. (Amúgy a Xiaomi játszik ezzel, hogy minél
    tovább érezd úgy, hogy nem eresztett semmit a kerék. A beállított felső határra
    fújja a kereket. Értsd, ha 3.0 bar a célérték, akkor abszolút nem rögtön áll meg,
    amikor azt éppen eléri, hanem túlfújja, 3.1-ig. PSI-ben még nem próbáltam, mit
    művel, feltételezem, hogy hasonlót: elvileg a kijelzőjén látható, ha fölé ugrik.:K)

Ennek lehet az is az oka, hogy pumpálás közben nehezebb pontosan mérni az
    éppen aktuális nyomást, mint amikor már áll a kompresszor, és inkább kicsivel
    több legyen benne, mint kevesebb, mivel olyat még nem látott a világ, hogy egy
    kerék állásban fújta volna magát, viszont ereszteni (idővel) szinte mindegyik tud.

Somatom: attól függ. Van olyan "tej", ami konkrétan sz.rt sem ér, olyat nem...
    Én végignéztem egy teszt videót, és örültem, hogy nem rendeltem be azt, amit
    elsőre megláttam (mivel az a teszt alapján tényleg a "tej" kategóriába tartozott).
    A sors iróniája, hogy a tesztben elvileg jól teljesítő Slime Tubeless nekem nem
    működött egyáltalán: pontosan tudtam, hol van a defekt, direkt úgy forgattam a
    gumit, hogy tuti lefedje, már csak bele kellett volna mennie, s tömíteni, de nem.

Nem hogy fél perc, de fél nap után is ugyanúgy meg volt az eresztés: csalódás.
    Mivel nem volt tele a padlás gumijavító cuccal kénytelen voltam új gumit venni...
    Pedig ezek a trutyik elvileg a kisebb szúrt sérüléseket simán meg tudják fogni,
    így alapvetően hasznosak lehetnek, de ha nem működik, utána szívás szerelni:
    lehet, hogy célszerűbb lenne egy szett tartalék gumit is betárazni, tuti ami fix...
    (Ja és még valami: simán elrontja a kerék centrírozását, ha sok van benne...:U)

Új hozzászólás Aktív témák