- Apple Watch
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Totyi
őstag
Melyik dc-t érdemes mostanság használni?Új strong-ra váltsak vagy sem?Most ldcrc1-et használok.
-
Totyi
őstag
válasz
Dictator^ #3266 üzenetére
Én is leszedtem régen a sima dc-vel 100 gigát.Aztán jött olyan magyar film(szinkronizált);ami 3 hubon max 9 embernek van meg,de volt olyan is ami csak 2-nek.És ilyenkor baromi hosszadalmas kivárni,ha egy embertől jön.Kapsz slotot...de lehet hogy a húzernak csak 128-as feltöltése van és szépen csorog néggyel...talán 8-al.
Ígyha csak a puszta időt nézzük...az is bőven 24 óra fölé rúg.Többszálassal szépen kapok slotokat;így 4+4+8+5+8:ez mindjárt majdnem 30.És ha még van benne hiba,akkor is hamarabb lejön mint egyszálassal.Minek keresgéljek usert és kínlódjak azzal;hogy vajon mikor jön-e fel ismét.Így szépen lejön...gyorsabban mint egyszálassal.Te biztos ráérsz a gép előtt bíbelődni és usereket keresni.Én ezt rég meguntam.Kereső...legfelsőt bejelölöm;legyen 5 user vagy 80...és szépen lejön anélkül,hogy keresnem kellene gyors kapcsolattal rendelkező embereket.Sok kellemetlenségtől kíméli meg magát az ember.De miért nem használsz többszálast? -
Totyi
őstag
válasz
Dictator^ #3238 üzenetére
Nincs időm kivárni a sima dc++ al a letöltéseket.
Itt jön képbe a : hallgattál volna akkor bölcs maradtál volna szokás mondás szólás közmondás,mert ez csak a többszálasra jellemző
LeC: akkor már bcdc vagy czdz.Ezek folytatni is képesek.Sima dc++ az amatőrök használnak. -
Totyi
őstag
[link]
Vki esetleg tudna segíteni...?
-
Totyi
őstag
Sziasztok.Egy olyan gondom volna hogy :
ha töltök egy hosszabb(de lehet egy 10 megás fájl is) ldc++rc1-el.(stronggal is és rm-el is ez a helyzet)
Ha nincs megszakítva(kikapcsolva a letöltés közben a dc;pl 5 napig töltesz egy filmet),akkor nincsen elveszett adat.Ezalatt azt értem,hogy ha több napig megy a letöltés(természetesen kikapcsolással) akkor ha eléri a 100%-ot,utána visszaugrik valamennyit;de nem a tth ellenőrzés után.Ilyenkor még nincs tth ellenőrzés.Egyszerűen kb 10-15%-al kevesebb lesz a letöltött adat.Ezután letölti ismét és ekkor jön a tth ellenőrzés.Ezt nem csinálja akkor,ha nincs megszakítva a letöltés;pl:dc kilép,vagy restart.
Miért?Olyan mintha kilépéskor elveszne egy csomó adat.
Van erre vmi megoldás?Blokk letöltési méret 256 kb,írási buffer mérete 128 kb.
[Szerkesztve] -
Totyi
őstag
válasz
_Gomba_ #2970 üzenetére
rmDc-t a port miatt mondtam.Természetesen LDC++..vagy v2a vagy rc1.Én az rc1-et ajánlom,nekem nagyon bevált.Jó a v2a is,de ott nem lehet manuálisan állítani a letöltési blokkot,és ez nekem nem jó.Persze azt is használhatod;nekem mindegy.Ez is,az is jó.Minthogy polip is írta az rmdc régebbi.
-
Totyi
őstag
válasz
_Gomba_ #2966 üzenetére
Arra céloztam hogy a strong forráskódjából lett írva,mint pl az rmDC.Sztem jobb.Talán többet tud;de a legfontosabb(az én tapasztalatom szerint),hogy a strong vhogy nem tudja összeadni a többszálas letöltéskor a sávszélességet.Méréseim szerint(nem a dc mérője) állandóan ugrált,soha nem volt meg a maximum sebesség.Mielőtt kérdezed:meg volt a kellő sávszélesség,mert több dolgot is töltöttem több szálon;így meg kellett hogy legyen az 1 mbit.Időtúllépés miatt csak a portokra tudok gyanakodni.Próbáld ki az rmDC++ klienst.Ott nem kell portot adni,véletlenszerűen lesz kiválasztva.Ez az a kliens ami(nálam) a leggyorsabban tudott kapcsolódni bárkihez,szinte 1 másodperc alatt.Ha ott megy,akkor más baj lesz.A strong nálam is csinált ilyeneket,többek között ezért is váltottam.Tűzfal,router hogy állnak...vagy más vmi ami a gép és a net között van?Win tűfzal...stb.Próbáljunk rájönni.
Portot mindenképpen adnod kell a dc-ben,nekem alapbeállítás van megadva...semmi bajom,tud szinte mindenkihez kapcsolódni.
-
Totyi
őstag
Sztem nem fogod látni a temp mappát.A progi így lehet megírva.Sztem működik,mert már rólam is töltöttek így fájlt le.Filmet húztam,majd látom,hogy kb 512-es szeletet szed vki,pedig még csak 20-30%-on volt.Működni működik,ez biztos;sztem el nem fogja rontani.Elvileg csak azt tölthetii rólad,amit megosztasz;és a temp könyvtárban lévőt.Ami szintén leöltésre vár;így ugyanmindegy hogy töltik rólad vagy sem.
úgyis visszaosztod(jó esetben)
Mindenesetre érdekes megoldás,és semmiképpen sem rossz.Mert a torrent is így jó,1-2 kb/s 50 embertől éas mindjárt meglódul.Tudom,hogy ez nem torrent és a nagy megosztás és a különböző letöltések miatt nem számít sokat.Igazából nem sok jelentősége van sztem.annak az esélye nem sok,hogy Te és még 50 másik ember ugyanazt a filmet töltse.Torrentnél ugye mindenki egy vmire van ráálva,így aztán lehet visszaosztani azt is ami fél-negyed-századkész. -
Totyi
őstag
Igazából nem tudom melyik részére válaszoltál a hsz-omnak;így nem is tudok válaszolni.Feltételezem,hogy a 240 mb sérült rész szúrta a szemed.2 év alatt egyszer fordult elő.Azé ez csak belefér.
shev7 : nem tudom,fingom sincs.Nem tudom mikor és hogyan válassza ki a szabad blokkokat a program,ez azért sokmindentől függ;köztük attól is,hogy a letöltési blokk méret mekkorára van beállítva;illetve hogy auto-n van-e.Sztem legalábbis;de nem tudhatom,csak tippelek,elvégre nem én írtam.
Fecow mint mondtam tapasztalat alapján;mást nem lehet csinálni csak várni,sajnos.
sanyixXx : [link]persze ez is strong klón.
-
Totyi
őstag
Ha kevés embernek van meg,akkor várnod kell slotra,ha kapsz slotot akkor várnod kell a szabad blokkra.Igazából nem tudom mi alapján nézi a szabad blokkot,de valszeg keresi,és nem találja meg azt ami neked kell.Én is jártam így,nem is egyszer.Sőt úgy is hogy tth ellenőzrésekor 340 mb-os fájlból 240 hibás volt.De hogyan csinálta,azt nem tudom
-
Totyi
őstag
Nem tudom Te hogy vagy vele,de nekem nincs időm mindíg várni a leöltéseimre.Van olyan ami csak 6 embernek van meg.Egyszálassal ami folytatni is tud(bcdc,czdc) jóeséllyel kapok slotot.Még rosszabb eséllyel pont egy olyantól akinek 4 kb/s sec az átlagos feltöltési sebessége.Ilyenkor mit csináljak?Szakítsam meg?Aztán várjak megint órákat mire slothoz jutok?Hagyjam tovább,aztán kinő a szakállam mire lejön.Vagy hagyom többszálasan,és szépen kapok slotot,így hamarabb lejön...sokkal hamarabb.Elrontani nem fogja,nagyon sokmiindent letöltöttem már;film,game,zene...egy se volt fibás,még a giga felettiek se.
Egyetlen egyszer rúgtak ki hubról,mert többszálast használtam.Az elején,mert nem tudtam hogy kell használni.
Sztem meg ugyanmindegy hogy egy filmet töltök 10 szálról,vagy 10 filmet 1 szálról.Annyi a különbség,hogy többet kell várni.Sztem nem unfair az én részemről,mert én akkor is fenn vagyok amikor nem töltök.Cfosspeedet használok+hasznos dolgok vannak a gépemen.128-as feltötlés tudom hogy nem sok,de így tudom tartani a 0.3-as arányt.Ez csak elvi kérdés,mert ha gyorsabban lejön,akkor nem foglalom olyan sokáig a slotot sem.
Persze,sok slotot foglal,de előnye is megvan. -
Totyi
őstag
Ha kilövöd azt hogy lassú usertől töltesz,akkor fennáll a veszély,hogy csak lassú user van fönn a dc-n,ergo nem tudsz tölteni se.Hagyd úgy ahogy van,ne állíts be semmit.Auto letöltési blokk mérete:én 256 kb-ra vettem;így csak a legvégén kapcsolgat szét.Én is sokszor jártam így,szét kell kapcsolni,aztán lesz gyorsabb.Ezzel meg fennáll a veszélye hogy lesz hibás szelet a tth ellenőrzésekor.De így talán a legjobb.Higyj nekem.
-
Totyi
őstag
Először is:1 fájlt csak 10 embertől tölthetsz.A többi a lehetséges user.Ha a végéhez közelítesz,akkor egyértelmű,hogy szétkapcsolja;mivel több részt egy usertől nem tudsz már tölteni.Feltételezem,hogy rc10-et használsz.Ott rosszabb a helyzet,mert a program auto beállításként állítja be a letöltési blokk méretét,míg az rc9-ben ezt manuálisan tudod megtenni.Már csak ezért is jobb az rc9.Tedd fel,és aztán gyere vissza tapasztalatot cserélni.Ha rc9 van fenn,akkor ezeket ne vedd figyelembe.
-
Totyi
őstag
válasz
sanyixXx #2876 üzenetére
Egy nagyon egyszerű példa ( nem meggyőzni akarlak;ha nem kell nem kell,de ne mondd azt hogy semmire se jó):nagyméretű e-mailt szeretnél küldeni...a mai ADSL viszonyok mellett elég hosszú ideig tarthat.Pl nekem 25 képet majdnem 20 percig kellett feltölteni
No,legyen egy 40 megás fájl,ami lehet akár zene,program zippelt fénykép...akármi.ez 128-as feltöltéssel több mint 45 perc.Ezalatt olyan lassú lesz a neted,mintha modemeznél;mert teljesen lefogja a feltöltésedet,ergo nem jut vissza adat...amitől lassú lesz a neted.A cfos lecsapja,amikor kell és nem kell várnod hogy az oldalak bejöjjenek.De ha nem csinálsz ilyet és P2P-t se használsz,akkor neked tényleg nem kell....de akkor se mondj olyat hogy semmire se jó. -
Totyi
őstag
-
Totyi
őstag
válasz
k_zsolt #2812 üzenetére
Értem a problémádat.A cfos arra szolgál,hogy a maximális feltöltés ne korlátozza a letöltésedet.Ha Te mondjuk dc belül limitálsz 130-ról 80-ra,attól az még mehet még lejjebb;ha a feltöltés maximálisan ki van használva.Azért jön lassabban a cucc,ha maximálisan ki van használva a feltöltés,mert elvesznek a küldött adatok és a kapcsolat azt hiszi hogy elvesztek ezért lassabban küldi--->nem jön olyan gyorsan.Hidd el,neked is hasznodra válik.
-
Totyi
őstag
Lenne vki olyan jó és elmondja nekem,hogy hogyan működik a tth?Hogy lehet pár karakterrel leírni egy akármekkora fájlt?
-
Totyi
őstag
válasz
csimpok #2710 üzenetére
A zonealarmnál a problémás beállításra gondoltam.Ezt is csak olvastam;hogy nem a legjobb tűzfal p2p-re.A lényeg hogy nálad jól működik.
Ami miatt nem kellett az rc10;vagy az LDC legújabb az az hogy nem lehet manuálisan beállítani a letöltési blokk méretét.Egy filmnél már jóval a vége előtt szétkapcsolja a szegmenseket.rc9 és LDC rc1-nél beállítottam szépen 256 kb-ra a blokk méretét és csak a legeslegvégén kapcsolgatja szét az usereket.Hátránya szokott lenni(nem mindíg;olyan 20-ból 3-szor);hogy egy része a letöltésnek kárba vész,így azokat újból le kell tölteni.De ez egy filmnél olyan 50 mb szokott lenni;se hangsúlyozom,hogy nem mindíg.
Én LDC++ -t használok,váltottam a strongról,nagyon lassan kapcsolódott az userekhez.
A favorit nálam az rmdc;de az ha kell ha nem akkor is fagy. -
Totyi
őstag
-
Totyi
őstag
Tudba segíteni vki;hogy ezek mit jelentenek?
Beállítások,haladó;és itt az alsó 6.A max alternatív források számát tudom;de mit jelent a többi? -
Totyi
őstag
válasz
_cirmos_ #2539 üzenetére
Hát nem tudom...kifogytam az ötletekből.Ha más nem passzívban mennie kéne.
Hogy van kitöltve a beállítások?IP-t üresen kellene hagyni(aktívban),porthoz lehet számokat írni 1-től 60000-ig bármilyet.rmDC-t azért javasoltam próbára,mert az találomra nyit meg portot;nem pedig előre beírtat.Tehát ma 23410-es,holnap 555-ös.
Nekem az a gyanúm(de tévedjek és meg lehet kövezni ha hülyeséget mondok),de le vannak tiltva a p2p progik portjai,vagy maga az egész.Innentől tanácstalan lennék ha a helyedben volnék.Meax vmelyik hubon a chat-ben kérnék segítséget.
Vagy esetleg az egyik kolitársadat megkérni;hogy próbáljátok ki nála is a dc-t. -
Totyi
őstag
válasz
_cirmos_ #2537 üzenetére
Hát nem tudom,de nem lehet;hogy vki(mondjuk a rendszergazda
)letiltotta a p2p forgalmat?
Passzívba megy?Mert ha nincs port beállítva;akkor mennie kéne passzívban is,max nem talál annyi mindent és nem tud mindenkihez csatlakozni(passzív passzívtól nem tölthet).
Egy böngészővel tudsz barangolni illetve letölteni a neten?
Próbálj többféle klienst;hátha csak a dc-nek van kínja.BCDC javasolt,vagy ha többszálas kell;akkor rmDC vagy strong.Más p2p progit próbáltál a dc-n és a torrenten kívül?(bár fura;hogy egyik sem megy,pláne ha tudsz böngészni).Az is lehet;hogy a rendszergazda csak egy portot tiltott le,bár ez valószinűtlen ha a torrent sem megy.rmDC-t próbaképp nézd meg:ennek nem kell portot megadni(üresen hagyni a port és ip helyet).Még vmi: a win csuda okos tűzfalát kikapcsoltad?Ha nem tedd meg,és a telepített tűzfalban(nem a win-ben) engedd ki a dc-t. -
Totyi
őstag
Azóta sem sikerült a gondot megoldani?Sajnálom.Ha visszaolvasol,láthatod;hogy ahány gép,annyi dc szokás.Pl,hülyén hangzik:haveromnál egy rossz dvd író miatt fagyott.
Amióta kikötötte,simán megy.Próbáld meg esetleg az RMDC++ klienst.Nálam sokáig az volt,de elkezdett szarakodni,minden ok nélkül.
1 gondod:nálam nincs
2-es,az sincs
3-as,olyan nálam is van,sőt olyan is hogy van 10 user,és jönne is a cucc;de nem mindíg tud
4-es:ilyen hiba sincs.
Próbálj egy rmDC-t,vagy másik strongot,esetleg bcdc-t(nem többszálas).Én az rm-et javasolnám. -
Totyi
őstag
Router,az ami megosztja a netet.Mondjuk,ha van egy öcséd,és egyszerre akarjátok használni,akkor 1 madzagból 2-t csinál,és kettészeli a sebességeket.Ezek szerint nincs...
SP2 kikapcsolva?Biztos?Inkább nézd meg,mert átvert már engem is egy párszor.Van másik tűzfalad?Ha van,akkor engedd át azon is.Ha SP2-es tűfal alól ddc-zel,és aktív akarsz lenni,akkor egy porton át kell engedned a dc-t.Vagy off az SP-2es tűzfal.
Beállításaid milyenek?Aktív vagy passzív vagy? -
Totyi
őstag
Port be van állítva?Router,tűzfal van?Ha nem tölt,illetve időtúllépes a válasz a csatlakozásraa,,kor válts portot;menet közben,újraindítás nélkül.Nálam a 412-es porton van;ha szarakszik,akkor átteszem a 420-asra,és megy.Win tűzfal kikapcsolva,Másik(telepített) tűzfalon átengedve;portok beírva(412,14140;nekem,de bármi lehet 1 és 60000 között).Nyugi,mennie kell;csak kicsit sok nyavajája van szegénynek.Be kell lőni,aztán menni fog.
-
Totyi
őstag
Lehet;hogy az van,amit I_Am mondd.Ki kéne egy teljesen új beállításokkal próbálni.Megosztást is csak annyit állíts be,amennyi feltétlenül fontos.Az egész 20 perc alatt megvan.Azért az rc10 más,mint az rc9;ahogy I_Am mondta.Mondjuk nálam nem volt gond,de lehet hogy nálad ez a baj.Próbálj egy tiszta megosztást+beállítást.Rar-ból ki,és tisztán.Nem szabadna neki 3 percenként leállnia.
-
Totyi
őstag
Crashed...vagy ilyesmit?Ha továbbnyomsz,akkor kilép?És vmit a tth-val bajlódik?Nekem,akkor szokott ilyet csinálni,amikor vmelyik jólelkű user kivesz vmit a mgosztásból;és meghülyül a tth miatt.Nálam az elmúlt 2 hónap alatt egyszer volt.Próbáld ki egy olyan hubon,ahova nem jársz;ott nem baj ha ki be lépsz 30X.
-
Totyi
őstag
Ha kicsit visszaolvasol,akkor láthatod;hogy az rc10 nem igazán jó.Használj rc9-et,vagy a mátrixos javított rc9-et.Ami Neked a bajod az az;hogy 10 szegmensre van beállítva a darabolás.Vagyis;ha egy 1 mb-os file-t szedsz;azt akkor is megpróbálja szétszedni több darabra.Lehet állítani mérethez a szegmenseket.Érdemesebb mondjuk 10-20 megázoz már több szegmenst beállítani.
RC10-ben nem lehet állítani a letöltési blokk mérerét,pedig hasznos opció.Márpedig Neked ez a bajod.Alapbeállításként auto-n van a blokk méret,az rc9-ben is.RC10-ben is auton van,plusz állítani sem lehet.Megoldást a problémáidra abban látom,hogy legyalulod az rc10-est,és az rc9-et használod a jövőben.
500 alternatíva mire nem elég?
Ha jobban tetszik,akkor állítsd be a mérethez igazítást a szegmenseknél.Ez izlés dolga.Az rc9-ben találsz egy olyat;hogy letöltési blokk mérete.64kb-tól,egészen 1 megáig lehet állítani.Én 256 kb-ra tettem,és soha semmilyen gondom nem volt vele.
Nálam most 51 megát eszik a dc,de 75-nél soha nem volt több.Ha vmit nem értesz,akkor kérdezz még. -
Totyi
őstag
válasz
OP_Stormbird #2465 üzenetére
Sajnos előfordul;hogy a hashelés után is eszi a procit.A hashelés alkamával nem biztos;hogy 100%-on eszi a procit;attól függ hogy milyen gépről,és milyen adatokról van szó.
Viszont ha fagy,akkor 100% procihasználat van,és minden adott ok nélkül.Véletlenül sikerült rájönnöm,hogy miért ette a procit a program.Fentebb leírtam:easy cd extractor 5 nevezetű program miatt.Uninstall+registry törlés+másik program feltelepítése=probléma megszűnése.NÁLAM.Azért írtam nagybetűvel;mert nálam ez volt a probléma.Meg kell nézni szűz winnel,driverekkel,programokkal.Szépen sorban felrakni mindent,aztán kiderül;hogy mi a baj. -
Totyi
őstag
Rájöttem,hogy miért fagy,illetve produkál a dc-m 100%-os prociterherlést.Újrahúztam a gépet,de nem raktam fel az easy cd extractor nevű progit.Fura módon 12 órán át semmi baja nem volt,pedig egyhuzamban ment.Tegnap fel kellett raknom(mp3 konvertálás),és láss csodát 1 órán belül ehettem a jégkrémet,mert lefagyott.Ekkor esett le.Eddig nem tudtam,mert a gép reinstall után egyből felraktam minden programot,ami kelleni szokott.Most nem volt rá idő,aztán el is felejtettem...tegnapig.Letöröltem+regeditből kulcsok eltávolítva,most 3 órája megy fagyás nélkül.Storngdc és rmdc-vel is ez a helyzet.
Köszönöm a figyelmet,leírtam,hátha segít másnak is.SP2+legújjabb ati driver+alaplapi driver(cd-s).Is7-g lapban legújabb biossal. -
Totyi
őstag
válasz
Johnny Cage #2399 üzenetére
Igen.Elég hülye kérdést teszek fel:csak a dc-n fogy el a sávszél,vagy a böngészőben is?Nálam volt egyszer egy Macfee(nem bizti,hogy jól írtam) tűzfalam,az csinált olyat.Egy idő után elfogyott a sávszél,és böngészni sem lehetett.Szétkapcsol,majd újra,aztán jó volt 5 percig.Leszedtem,felraktam egy másik,de régebbi verziót,az jól ment.szvsz megér egy próbát,már csak azért is,mert nekem fogalmam sem volt ilyenről;hogy ez lehet az oka.
Nem erőforrás igénylő a többszálú töltés.Nálam 3 ghz-es prescott+cfos+tűzfal+néha Opera sem eszik 8%-nál többet.Ha nem piszkálom akkor max 4-5%.
[Szerkesztve] -
Totyi
őstag
válasz
Johnny Cage #2393 üzenetére
Hali.
Először is,aktív vagy passzív volnál?Másodszor,sztem hanyagolnod kéne az rc10-et,jobb az rc9,vagy az rmdc++.
Portokat jól állítottad be?Router mögül vagy?Routerben nem tudok segíteni,sajnos.Javaslatom:rc9 használ,beállít 2 port.Ált 412,és a 14140.Szokott olyat csinálni,hogy nem tölt senkitől sem;ilyenkor tcp portot váltok(menet közben)és simán megy tovább.Ha vmi nem stimmel,akkor segítek;ha tudok. -
Totyi
őstag
2315-ös hsz.
Egyszálú legjobb:bcdcBővebben: link
Többszálú:strongdcBővebben: link vagy rmdcBővebben: link. -
Totyi
őstag
Bővebben: link
Itt minden megvan.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bestbuy játékok
- Építő/felújító topik
- Milyen monitort vegyek?
- Apple Watch
- Cyberpunk 2077
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- MILC felhasználók szakmai topikja
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest