Hirdetés
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pupehap
tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Elárulod mire jöttek?
-
pupehap
tag
Halihó, remélem tud valaki segíteni. Gondoltam megcsinálom a téli orsó karbantartást, ezúttal a 2 Okuma longbow-t vettem elő, a 80-assal semmi probléma nem volt, jól átzsíroztam ,összeraktam . A 65-ös már szintén majdnem kész volt, de amikor a nyelető kart akartam a helyére pattintani az sajnos pikk-pakk eltört. Kerestem alkatrészt, de csak egy külföldi oldalon találtam, akik nyilván nem szállítanak Magyarországra.
Tudtok esetleg egy szervizest aki segíthet ebben? -
pupehap
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Nekem ilyen combtáskában vannak a pergető cuccaim :
-
pupehap
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én ezeket a lejárt xarokat be szoktam darálni és bekeverem az etetőbe. Még nincs negatív tapasztalat.
-
pupehap
tag
válasz
Medocsabi
üzenetére
Szerintem is valamelyik gyűrű sérült lehet, de csak halkan jegyzem meg az új zsinórra reflektálva, rendeltem én is HD pellet line zsinórt, ment is a kukába azzal a lendülettel. Mielőtt feltekerem mindig megráncigálom a zsinórokat, na ezt kb egy 5 éves gyerek is nevetve tépte volna szét.
-
pupehap
tag
válasz
Atis45
üzenetére
Nincs rá "törvény" hogy mekkora legyen az előkehossz, hideg vízben 15 centiset is szoktak használni, nekem pl. a 10 centis vált be. Régebben pont az volt a lényege a popupnak hogy megemelje az előkét, amióta kitalálták a wafterst azóta mintha elfelejtődött volna a hagyományos lebegtetés, mindenki csak a tüskét akarja emelni.Balanszírozás megy ezerrel. Amit hörcsög kolléga ír, a sörétólom használata az előkén az egy bevált dolog.
-
pupehap
tag
válasz
Spartacushu
üzenetére
Én ilyet használok a Tiszán : [link] .
Eddig teljesen megfelelt, jött vele ki ponty, keszeg, süllő, balin.
Nem az a túl finom bot , pont azért választottam folyóvízre .
Mellékes pecára pont elég. -
pupehap
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Tiszai horgászat, és tavi vegyesen a cél. A tavon van hogy 100 méter körül kéne dobnom és eddig nem volt hozzá orsóm. Tudom ez nem kifejezetten távdobó, de sok véleményt olvasgatva írták hogy annyit simán tud. Kapásjelzővel használnám, mert egy bottal mindig pörgős-methodozok, a másik bot nyeletővel be van dobva addig "nagyhalra".
-
pupehap
tag
Régóta fájt már a fogam egy Okuma Longbow orsóra, ma vétkeztem,és vásároltam egyet, LB65-ös.Visszautasíthatatlan volt az ajánlat
Szerintetek szentségtörés lenne egy long cast ,390-es, 160 grammos dobósúlyú heavy feederen használni? Vagy kizárólag bojlis bothoz illik ez a méret ? -
pupehap
tag
válasz
Atis45
üzenetére
Hasonlóan csinálom mint Zoli bácsi, csak én szoktam főzni is.Jobb ha puhább kukoricával etetsz, mert nem telíti el úgy a halakat mint a kemény, hogy utána rá se bagózzanak a csalidra
. Annyi vizet öntök rá ami ellepi kb 2-3 centivel, hagyom 2 napig ázni, mert ha jó a kukorica akkor elkezd csirázni és azt szeretik a halak. Ezután feldobom főzni, a vizet pótolom ha kell. Félkeményen szoktam kiszedni belőle horogravalónak. Az utolsó fél órában én szoktam hozzákeverni egy kis búzát is.Ha puhult akkor kiöntöm vödörbe, hűlnie kell, ugyanúgy só+ kefír bele és melegben bőven jó egy hét alatt. Ilyenkor nem tudom mennyi az erjedés, de nézegetni kell, néha átkeverni. Főzés közben van hogy dobok bele fokhagymát, vagy öntök hozzá vanília aromát, esetleg cukrot,de ha kíhűlt akkor is lehet ízesíteni, de ez nyilván nem muszáj, csak szeretek kísérletezgetni. -
pupehap
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Tehát 2 év, ezt nem tudtam, köszi. Akkor még időben vagyok. Eddig nem volt bajom a rendelt etetőkkel, csalikkal, a zsinórokkal annál inkább. Pedig megfogadtam már magamnak hogy zsinórt rendelni soha többé, max fonottat.A boltban addig nem veszem meg amíg ki nem próbáltam . Egyébként logikus amit írsz, a kiszórt termékekkel kapcsolatban, de hát az ember mindig reménykedik

-
pupehap
tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Igazából most rendeltem először haldóról,de szerintem utoljára is. A pellet line 0.18-as zsinórt úgy tépem szét mint a cérnát (szerencsére a method mono zsinegük faja), gumiütközők L- es helyett XL-esek, a silstar horogkötő gyakorlatilag használhatatlan, nem szorítja be a horgot (spiccbot szerkó horgokhoz rendeltem, mert nem tudom megkötni azokat a kis lapkás horgokat).A feeder gyorskapcsuk közül a nagyobbik akkora hogy szemüveg nélkül nem is látom
Lehet csak én jártam így, de nekem csalódás volt ez a rendelés, csak remélni tudom hogy a ready method etetők nem lejárt szavisak. -
pupehap
tag
válasz
Atis45
üzenetére
700+ tag van az egyesületünkben, 3 tóra. Egyébként többet szoktak telepíteni, a legutóbbi volt 6 tonna, ezen kívül volt már egy 5 és ha jól emlékszem 3 tonnás az éven. A legutóbbi 6-os telepítés az előrehozott 2023-as telepítés volt , a halárak emelkedése miatt . Lesz még idén, tehát évi 6 tonnánál többet raknak bele, de a matekod nem sokat változik.
-
pupehap
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Szintén zenész. Mivel az egyik botommal mindig method-keresőpecát csinálok, addig a másik botom csipogóssal,kiengedett nyeletőfékkel van beállítva. Anélkül eléggé érdekes lenne ilyen módon peccantani. A hangos csipogót én is rühellem, megtisztelem a horgásztársakat azzal hogy halkra állítom, kb 4-5 méterről már nem is hallom (kipróbáltam). Újradobásnál pedig kikapcsolom, és csak akkor kapcsolom vissza ha már nyugszik a zsinór.
-
pupehap
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Köszönöm

-
pupehap
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Abból a Benzár soft pelletből még tavaly januárban rendeltem. Az én tapasztalatom szerint se túlzottan fogós, és ez így még enyhe kifejezés, ugyanis még csak kapásom sem volt vele
. Bányató és Tisza , nekem nem működött.
- Glicerinből én dip-et csináltam, csak belekevertem az aromákat és kész volt. Vajsavasat és epreset készítettem .E-cigi boltban veszem, nem nagy összeg. -
pupehap
tag
válasz
Atis45
üzenetére
Az évest én is tavaly váltottam, de előtte járogattam napijeggyel 2 évig. Nekem ment a feeder, jöttek pontyok, egy amur is, és a methoddal rommá fogtam magam kárásszal. Nekem az úszózás maradt ki, pedig mindig megfogadom hogy most már kipróbálom. Talán az éven felszerelek egy úszós cuccot is.
-
pupehap
tag
válasz
KunEmber
üzenetére
Épp ma vettem a Dekában Tímár etetőanyagokat, mézes szilva és pellet carp, mindkettő 3 kilós, 1290-ért. Nem tudom mennyire fogósak de a kilónkénti ára miatt úgy gondoltam nem bukok nagyot ha kipróbálom. Sajnos amit linkeltél "természetesen" a miskolci áruházban nem elérhető, sok más cuccal egyetemben. Bár, így kisebb volt a csábítás
. -
pupehap
tag
Ingyenes szállítás a Fishingworld.hu-n
4999.- feletti rendelésnél. -
pupehap
tag
válasz
Atis45
üzenetére
Egyszerűen a dobósúlyt nézd, a többivel ne törődj. Én használok egy 40-80 grammos botot "finomkodni", és egy 80-150 grammosat, a cserélhető spiccekkel gyakorlatilag széles tartományt átfognak. Arra a távra én is egy 360-as botot ajánlanék, egy 80 grammos dobósúllyal megdobod azt a távot.
-
pupehap
tag
Érdekes egyébként hogy Dunai halfajnak írják, és hogy a Tiszán csak a felső szakaszon "adtak hírt róla" , de ahogy a cikkből kisilabizáltam a Tisza alsó szakaszánál, Nyárlőrincen élt az öreg. Jól belenyúlt akkor, hogy egy elvileg ott elő sem forduló fajtát fogott és pont akkor ellenőrizték.
-
pupehap
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én is azonnal a Leánykoncérra gondoltam. Egyébként biztosan vitákat gerjesztenek a hasonló esetek, de abban egyetértek veled hogy egy figyelmeztetés elég lett volna, főleg ha a hal még élt a haltartóban, bár nem derül ki mit takar az hogy "eltette". De őszintén szólva ha nem ismerek fel egy halfajtát akkor inkább visszadobom, a gombával is így vagyok, ha nem ismerem hozzá se nyúlok.
-
pupehap
tag
Szomorú eset....
Elvették a nyugdíjas horgász engedélyét -
pupehap
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nekem pont van egy Sprint feeder-em, 360-as hosszban,és szeretem.
Nagyon jól dolgozik fárasztáskor, de nyilván kinek mi az igénye. Nálam van élet a 20 ezres botok alatt is. Nem fogom anyagvizsgálóhoz vinni hogy miből van, a bottartón elvan, nem kell kézben tartani így azt sem róhatom fel neki hogy nehéz, és ha kompozit akkor kompozit. Tőlem lehet akár zokniból is , ha megfelel arra amire használom. -
pupehap
tag
válasz
Rasnac
üzenetére
Nekem pont van mindkét bot. A sprint feedert nagyon szeretem, viszont az arno nekem nem jött be. Horror merev bot. Annyi hogy nekem mindkettő 3,60-as. Elvileg viszont folyóra jobb lehet egy merevebb bot. A sprint feeder olcsósága ellenére nagyon bejött. De hát ez is csak a saját véleményem , mindenkinek más az elvárása.
-
pupehap
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ha lenyitod a leírást minden oldalon az utolsó mondat hogy kemény tokkal adják 😃 Én csak a tokra voltam kivancsi azert linkeltem onnan. Hát vannak árkülönbségek ....
-
pupehap
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Elvileg kemény bottok van hozzá a leírásában. Képet is találtam róla : [link]
-
pupehap
tag
válasz
BogyóBP
üzenetére
Egyszerű a képlet, előfordult velem már monofilnál is , hogy selejtes volt a tekercs. Vettem ugyanezt a méretet valami hokkaido vagy hogyhívják márkát, na az már elvágta a kezem amikor el akartam tépni. Fluo kötésekhez meg elég sok útmutató van a neten, normális zsinórral működnek is, és Zoli bácsi is ahogy írta, nedvesíteni kell.
-
pupehap
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Szerintem ugyanaz a baja mint nekem volt : [link]
Én kifogtam egy selejtes tekercset, nemhogy a csomót nem bírta, de könnyedén tépkedtem darabokra. -
pupehap
tag
Én vagyok a kivétel akkor. Én fenekezéssel kezdtem, 30 éve a Tiszán. Egy végólom 2 horoggal, akkor még lehetett Szivárványos öklével csalizni. Azóta is a fenekező módszer nálam az első számú, mind békés, mind ragadozó halas pecánál. Spiccbotot csak a snecizéshez használok.
-
pupehap
tag
válasz
Aflamin
üzenetére
Én most váltottam, Északról a Nagy Borsodihoz, a Csorba-tóra. Tavaly ami halat fogtam az mind a Csorbáról volt. Az északos vizeken napokig kell ülnöd az etetésen hogy fogj valamit.
Mindenképp mérlegeld mennyit leszel kint ,kb. 4000-ezres napijeggyel ha számolsz, akkor kijön a matek. Én tavaly 51 alkalommal voltam pecázni, ez napijeggyel kissé húzós lett volna. -
pupehap
tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Na ezzel megfogtál
Én csak tavon használom a methodot, abba azért nem keverek agyagot. Amúgy nem gondoltam volna hogy a Nevis kosarakba csak annyi cucc megy, ahogy Spoon16 írta. Az enyémbe tuti több, Carp Expert féle. Van viszont flat kosaram amibe már ránézésre is kevesebb fér. -
pupehap
tag
válasz
csababarca
üzenetére
Én a horogelőkét leszedem és ahogy írtad a középsőt lehajtom, a felsőt meg vissza. Gyakorlatilag csak a középső van "fejjel" lefelé.
-
pupehap
tag
válasz
Atis45
üzenetére
Nyílt titok hogy az uszályosok lehálózzák a Debrecenit. A szirmabesenyőiből diszperzites vödörrel hordták el a halat a helyi erők. Mályiban tiltott mindenféle behordásos etetés, amikor kérdeztem az egyik értelmest hogy a bójájuk (pet palack) hogy került be azt válaszolta hogy hát úszva, mert úgy szabad, csak csónakkal nem.No comment. És ezeknek van idejük heteken át kint lenni és rabolni a halat. Kiábrándultam az Északból mint egyesület, tavaly 51 alkalommal voltam horgászni, ebből egy alkalommal láttam ellenőrt.
-
pupehap
tag
válasz
Atis45
üzenetére
Konkrétan mozdítás sem volt, tehát törpe sem, kizárólag sneciket láttam abban a vízben. Nem tudom telepítéskor engednek e bele de tudtommal nem. És hiába van már összevágva a Gólemmel, nem tudom hogy átvándorolnak e a halak arra a részre. Már ha van rá idejük. Én szeretem a Csorbát, az egyesület odafigyel rendesen , nehezen tudnak rapsickodni, drónokat is használnak az ellenőrök, szóval még egy kis béke szigete számomra. Én mindig találtam helyet, persze időben kell menni. Ha meg tagságot váltasz, akkor a sorompóval lezárt félszigeten is pecázhatsz, azért azon a részen is van nem kevés hely. Idén kiváltom a házgyári tavukra is, elvileg tele van kapitális halacsokkal.
-
pupehap
tag
válasz
Atis45
üzenetére
3 x voltunk tavaly az István részen, többféle módszerrel és csalival még mozdítás se volt. Nyárfaszösz annál inkább
A keresztúri részen vannak még elvileg jó helyek, csak autóval nehéz megközelíteni, vagy lehetetlen. A Gólem valóban fertőzött lett törpeharcsával, az jön ha kell ha nem. Többször beszéltem ott a sporikkal, ki kell ülni a halat, általában 3 nap után jön is ponty, amur, de az nem az én pecám.A Mályi tóban sikerült fognom életem kárászát, 37 cm, 1,7 kg. A Szirmabesenyőiben is volt kilós karesz , de én úgy gondolom végeztem az ÉMHE vizekkel, legalábbis amíg nem lesz rend a fejekben, és nem lépnek fel jobban az orvhalászattal, rapsicokkal szemben. -
pupehap
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nahát, kíváncsi vagyok nekem küldenek-e sört, mert én csak apróságokat rendeltem tőlük.
A remény bennem van
Egyébként köszi a tippet a 3000 feletti ingyen kiszállításról. Sok más pecabolt követhetné a példájukat , mert sokszor a helyi boltokban nem kapok olyat amit minden webáruházban kapni lehet , de egy 3 ezres bizbaszért ne kelljen már 10-15, ne adj isten 20 ezerért rendelnem. Egyébként szerintem ezzel megugrik most a rendeléseik száma . -
pupehap
tag
Egy kérdés a sporikhoz, ilyen method kosárral van valakinek tapasztalata?
-
pupehap
tag
Van ahol már lassan vége is
-
pupehap
tag
válasz
Hyder11
üzenetére
Én szintén így voltam vele nemrég, tetszik a pergetés és bele szeretnék kóstolni de nem túl drágán.
Botból erre esett a választásom : [link]
Orsóból pedig erre : [link]
Olcsón kijöttem, és mivel nincs összehasonlítási alapom, csak annyit tudok mondani hogy príma kis cucc ez ennyi pénzért. Nyilván ez a legalja környékén van , de ha egyelőre belekóstolni akarsz akkor sztem hasonló kaliberű cucc is megteszi. -
pupehap
tag
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Én tavaly horgásztam turista államival, visszanéztem a horgaszjegy.hu-oldalon, mert úgy emlékeztem hogy hétvégén csináltam. Így is van, regisztráltam, online vizsgáztam, és meg is volt 2019.07.21-én, kompletten minden, csak ki kellett nyomtatni. A horgászkártya nem volt feltétel, csak a regisztráció. Konkrétan egy vasárnapi nap volt az ominózus dátum. Szerintem egy próbát megér.
-
pupehap
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Szerintem te is kifogtál valami régi raktári darabot, vagy gyári hibásat mint én nemrég ezt a fajtát: [link] .
Kérdezősködtem is itt a topikban miatta. Azóta parázok ha zsineget kell vásárolnom, mondjuk azt az üzletet azóta kerülöm ha zsinórvásárlás van soron. -
pupehap
tag
válasz
Sungoo
üzenetére
Itt most arról van szó, hogy egy olyan okmány tartalmazza a táblázatot a méretkorlátozásokról és a tilalmi időkről, aminek nálad kell lennie hogy horgászhass, ha ez nem ment volna át. A tankönyveket te hordod magaddal? Értelmezd, érződött a formalitás, tehát már a vizsgáztatók seggel álltak hozzá. Nekem tiszta a lelkiismeretem mert én tanultam, és tudom fejből a szóban forgó adatokat. Itt most az a lényeg, hogy inkább pl. a halfelismerésből kellett volna számonkérni jobban a társaságot, meg szerintem olyan dolgokról amiket nem tudsz kipuskázni a vízparton semmiféle okmányból. Amire interceptor kolléga is célzott, hogy ott van benne a fogásiban és mégis azon vannak fennakadva.
-
pupehap
tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Lol, igen. Ráadásul az egész vizsgán érződött az hogy formalitás, nem tudom minek lovagoltak rajta annyira.
-
pupehap
tag
válasz
-secret-
üzenetére
Én tegnap vizsgáztam, a vizsgáztató úriember a végén külön megkért mindenkit hogy a méretkorlátozásokat és a tilalmi időket tanuljuk meg jobban, mert a vízparton fájni fog, hogy őt idézzem. Elég sok erre vonatkozó kérdés volt egyébként a tesztben. 32 kérdésből kellett 22-re jól válaszolni, senki nem bukott.
-
pupehap
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Köszönöm hogy jelezted. Kuka ON.
-
pupehap
tag
Hohóóó,köszi, megerősítettél a Nevis vásárlásában, azzal szemeztem én is.
Főzsinórnak is használom a nevis márkát, nekem eddig bejövős volt,most F-line feeder van az egyik botomon.
Már csak az a fránya végfül tartson
-
pupehap
tag
Próbáltam közben előkét kötni vele ( 10cm-es fluo zsinór + forgókapocs + horog), és a szakítópróbánál most a végfül csomója adta meg magát. 2 x is. Nedvesítés is megvolt.
Létezik biztonságos csomó a végfülhöz ? Mert hiába gugliztam erre nem találtam leírást.
Gondolom krimpelni nem nagyon szokás feedernél, előrekötött előkékhez pedig jó ha van egy végfül a zsinóron, methodozáshoz használnám. -
pupehap
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Method feed a főzsinór nekem is, az kiállta a szakítópróbámat.
Viszont a fluo zsinórjukat egy termetesebb kárász eltépné szerintem.
Kíváncsi leszek te mennyire erősnek ítéled a 0,145-öst. -
pupehap
tag
Üdv, vásároltam ma fluorokarbon előkezsinórt, [link] .
A ráírt érték 6 Lbs, ami kb 2,7 Kg.
Nos, mint a sz@rt úgy tépem szét erőlködés nélkül, normális ez?
Vagy a márka ennyire rossz, vagy régi a cucc, vagy ennyi a 6 Lbs ténylegesen?
A feeder botomon 0,20-as zsineg van, gondoltam előkének jó lesz ez a méret.
Nem merek így előkét kötni belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tudtok esetleg egy szervizest aki segíthet ebben?

Mondjuk arról nem volt szó hogy az összes ez évit telapítették.