- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a rapidteszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jackal79
aktív tag
válasz
aladarazurbe #80147 üzenetére
Szia, decathlonos botokat végképp nem ismerem, egy próbát mindenféleképpen megérne. Ha esetleg megveszed megírnád a tapasztalatod!
Köszi! -
aladarazurbe
csendes tag
válasz
jackal79 #80140 üzenetére
Nálam is téma egy általad leírt bot beszerzése.
A minap kezembe vettem a decathlonban a WXM-5 270 MH botot, szerinem klassz, könnyű, erős pálca. Nem egy lágy bot. A karakterisztikáját is megtekintheted a honlapján.u.i: Nem vagyok gyakorlott pergető.
-
Szilágyi84
senior tag
-
iceQ!
addikt
Hárosi öbölbe mi a helyzet? Holnap szerintem kimegyek egy kicsit pergetni, hátha lesz valami kapás.
-
jackal79
aktív tag
válasz
lbandi777 #80138 üzenetére
Szia! 2,7-3,0 méter környékén keresek inkább univerzális botot. Ritkán szoktam gumival dobálni, de tervbe van, hogy idén gumihalazni fogok. Ez a bot a mélyretörő, nagyobb wobblerekhez lenne, én jobban szeretem a gerinces botokat, mint a lágyat. Szóval jó lenne egy univerzális bot, amit alacsony dunai vízállás mellett el tudom húznia a kövezés előtt. A jelenlegi 2,1-2,4 m botjaim alkalmatlanok rá.
-
jackal79
aktív tag
válasz
#13935616 #80134 üzenetére
Szia! Én pont ebbe a hibába estem. 2,7m botokkal kezdtem, majd kipróbáltam a 2,4-est és jöttek a 2,1 méteresek kis orsóval. Persze voltam olyan hülye, hogy a 2,7 m botokat eladtam. A kis, könnyű pergető botok megfogtak a súlyuk miatt + pontosabbakat is lehet velük dobni. Alacsony vízállásnál viszont használhatatlanok, mert a kövezés előtt nem lehet elhúznia wobblert, folyamatosan leakadok. Duna meg az utóbbi időben nagyon alacsony.
Lexakat megnézem, köszi a tippet! -
-
Interceptor
addikt
válasz
#13935616 #80111 üzenetére
"igaz ezek a csonkok 2 méteres hosszban, nem értem ilyennel hogyan lehet pergetni" Köszönöm, nagyon jól
Gyorsan meg lehet szokni. Sokkal több előnye van, nem szakad le a hátad tőle, pontosabb a dobás, jobban elférni vele a fák alatt.
2,7-es bottal kezdtem, de később rájöttem, hogy nagyrészt felesleges az ekkora bot. Összességében sokkal több a hátránya mint az előnye egy hosszú pergető botnak, nagyon ritkán használom manapság. -
vrob71
tag
Sziasztok! Pontyra, dévérre, süllöre, fenekezö horgászatra vásárolnék 3.60-as botot. Korum Allrounder/Neoteric vagy Dóme Power Feeder?
Ha lehet, véleményeket kérnék. -
törölt tag
válasz
jackal79 #80130 üzenetére
Daiwa lexa botokat nézd meg. Az könnyű bot még 80 grammos dobósúlyúban is 3 méter környéki hosszban is. Azt nagyon dicsérték nekem . Csak kézbe fogtam már nem is tudom milyen orsó volt rajta 40-es méretben , de pille könnyű volt a szett. Jó cucc lehet és nagyon gerinces feszes botnak nézett ki , nem tudom milyen lehet 40 grammosban , de 80 grammos az nagyon jónak tűnt. Annak kb fele akkora súlya volt mint a régi Balzeremnek hasonló dobósúlyban .
Nem is olyan horror drága volt akkoriban 1-2 éve 30-40 között volt. Ár/értékben jó kis bot lehet.
-
törölt tag
válasz
2,7 és 3 métereseket használok de van wobblerezni 3,1 vagy 3,15 botom is. Valamilyen kompromisszum mindenképp van egy pergetőbotnál vagy a hossza, vagy a súlya , vagy a dobósúly .
Kimész egyszer 200 grammos dobósúlyú 2,7-es bottal 600 grammos orsóval fél napot pergetni harcsára nagy támolygó kanalakkal. Legközelebb kiviszed a most nehéznek tartott cuccod és azt fogod érezni nincs is súlya.
Relatív ez a nehéz műfaj, de a legnehezebb cucc is kilós összsúllyal is viszonylag kényelmes lehet ha az orsó kiegyensúlyozza a botot . Persze nem lesz belőle egy ul 1,8 méteres cucc .
Ha letört a spiccből és nem túl nagy darab akkor kell egy spiccgyűrű és rövidebb de erősebb botod lesz (túl erős pergető bot a Dunán nem nagyon van vsz, szóval valamire jó lesz ) Szokták egyébként pl a 3 métereseket visszavágni 2,8 , vagy 2,7 -re harcsázók szeretik pl ezt csinálni ideálisabb fárasztáshoz a 2,7 -es és még erősebb lesz a bot. Persze van olyan amin 30 centit visszavágva már stupekezni is jó lenne. De ez a veszély nem fenyeget a 40 grammos eredeti dobósúlyúnál.
-
saen
veterán
válasz
Javítani tudják, de sose lesz olyan, mint korábban. Én vennék újat inkább...
Azt meg hogy mit vegyél nehéz megmondani, non-stop jönnek ki minden márkánál az új szériák. Lépést tartani szerintem kb lehetetlen. Egyébként egy 2.4m-es bot ami 15-40g-s valós dobósúllyal rendelkezik az sose lesz igazán könnyű. Ráadásul a mai infláció és valutaárfolyamok mellett az 50-60k már egyeltalán nem sok pénz, igazán jó bot nem lesz már ennyiért.
-
jackal79
aktív tag
válasz
#13935616 #80112 üzenetére
Szia! A Technium és az Aerocast amit használok azok is régi szériás pálcák. Az a gondom ezekkel a botokkal, hogy rohadt nehezek és egy fél napos pergetésnél ez nagyon kijön.
Tényleg, ha már itt tartunk. A Technium botom (2,4m 15-40g) sikerült a spiccet letörni. Tudják ezt javítani? Köszi! -
sasa311
veterán
Valaki tudja esetleg, hogy a STÉG SMOKE BALL POPUP 12es vagy 16os méret egy nagy (6, 4 vastag húsú) horgot megemel vagy sem?
-
galervin93
addikt
De király, gratula!
Semmihez sem hasonlítható élmény, az egyszer biztos!Én ma az Ipolyon voltam. Kegyes volt hozzám a legrégebbi szerelmem.
Alig pár méter széles csak itt Balassagyarmat környékén, de ismertem egy jó helyet. Szerencsémre adta a halacskát is.
No nem a dunai méret.De az élmény örök.
Minden küsz sujtásos volt! Nagyon örültem nekik, rég találkoztam velük. -
busman
veterán
Megvettem a cuccot a soroksári walterlandba. Nagyon rendes volt a srác, kasszás csaj is.
-
hermanyi
addikt
-
törölt tag
válasz
atok666 #80113 üzenetére
Mondjuk az is igaz amikor ezt a balzert vettem, akkor egy dam 50-es orsóval , kamasaki dynemax fonottal feltöltve az orsó , volt kb 15 .000 környéke ez a szett 90-es vége felé. Akkor a havi zsoldom volt polgári szolgálatosként olyan 20.000 környékén.
Ma mondjuk minimum 10-es szorzó ehhez tehát 150 lenne ez az akkor 15. 000-es szett. Ha így nézzük akkor 150-ért valószínű ezt a minőséget megütné a mai cucc. Bár határeset, főleg az orsónál tartósságban.
-
A Zéé
addikt
csak sikerült felavatnom a bolot idén. Nem terveztem már idén a Dunán pecázni, de aztán szerencsésen álltak a csillagok, így összejött.
Szokásos Hajógyári kis ág, csak most egy 50 méterrel lejjebb, mint szoktam lenni.
Az első 1 órában semmi nem volt, bár eleinte csak a bottal, meg a szerelékkel ismerkedtem, sok volt az össze-vissza dobálás. Aztán jött egy géb és egy gyerek márna, aztán megjött az első komolyabb márna is, amit sikeresen lepiszkáltam a horogról merítés közben. Pár úsztatás után egy szebb paduc ment el, mert nagyon erőltettem merítés előtt. Nehéz volt a 7-es bottal, meg a 340-es merítővel kardozni, jól fel is idegesítettem magam, de aztán szerencsére volt lehetőség gyakorolni, a peca végére egész jól ráéreztem hogyan kell megoldani ezt a helyzetet.
Az aprónépségen túl 8 szebb márna és 2 szép paduc jött ki kb. 4 óra alatt, köztük a legnagyobb paducom és márnám is evör!
A vásárlás után is sokat agyaltam rajta, hogy tényleg kell-e nekem egy bolognai bot,de most már azt mondom, hogy kár volt eddig várni vele...
Komoly meló ez a peca, rendesen elfáradtam, és nagyon megterhelte a hátam, hogy végig állni kell, de micsoda élmény egy 30 centis márna is, nem hogy a nagyobbak! Viszont sajnos tényleg úgy néz ki, hogy ez volt az idei utolsó márnázós Dunai horgászat, de már most várom a következő szezont!
Pár kép:(nem volt nálam mérőszalag, de az az előketartó asszem 34 cm)
-
törölt tag
válasz
atok666 #80113 üzenetére
Egy része ennek vsz olyan lehet aki nem is próbálta az új szériát csak mondja, hogy a régi jobb.
De azért van valami alapja mert pl a dam hypron -nak az a régi szériája amit említettem, az olyan felszereltségű gyűrűk, orsótartó és az egész bottest kevlárral borítva. Ma szerintem 80.000-nél indulna egy ilyen felszereltségű bot, és lehet nem sikerülne azt összerakni amit akkor csináltak azért a mainál elérhetőbb árfekvésben. Érdekes dolgok ezek, pedig sokkal nagyobb a gyártás szerintem karbonból mint 1990-2000 között.
-
hermanyi
addikt
válasz
atok666 #80113 üzenetére
Nem rosszabbak mint a 20-25 éves botok , de akkoriban PL a Magna sem volt az olcsó kategoria . Ha szeretnéd azt a kategóriát most akkor erőteljesen zsebbe nyúlós lesz a tömeg botokhoz képest .
Ráadásul 20x éve nem nagyon létezett a belépő szint. Volt az átlag és volt a felső kategória. Az átlagban pedig voltak nagyon jól eltalált pálcák. Match botok is kb 15-20 éve élték a fénykorukat . Azóta is persze vannak nagyon jó pálcák de azok jelenleg a 100 ezres kategória lett . -
törölt tag
válasz
jackal79 #80099 üzenetére
Balzerem van egy régi magna silver az is van már vagy 25 éves bot. Ott az biztos, hogy az újak a közelében nincsenek. Az is egy jó bot mai napig keresett bot. Nagyon jók még a régi dam hypronok, ilyenem nincs de vennék ha lenne eladó valakinek a szekrényben nem használt.
Abban is az új sehol nincs 2x éves szériához képest.
Most az új szériákból mit érdemes megvenni nem tudom. Egy shimano speedmasterrel vsz csak nem járnál rosszul , de arra is azt mondják nem olyan mint régi. Abból régim se volt így passz.
-
törölt tag
válasz
jackal79 #80099 üzenetére
Nekem van sportexem de régi szériásak, 2 db. Jó botok , de az újakra azt mondják már nem ugyanaz a minőség. Mondjuk ezt szinte mindenre mondják, én nem próbáltam az új szériákból így nincs saját tapasztalatom. De szinte minden cuccra azt hallani a régi széria jobb, ez mindig igaz e, vagy csak elfogultság a fene tudja.
Shimanoban ami a kezemben volt a legjobbnak ár/értékben a beast master első széria. Arra is azt mondják az újak már nem olyanok (nem próbáltam ezt sem) De az a széria az olyan, hogy jobb pergetőbot vsz felesleges. Biztos van ami könnyebb, meg sokkal jobb karbonból van mert eltelt 20 év mióta az kijött , de az bot olyan gyors abból a régi karbonból, hogy nem kell jobb semmire vsz, gumihalazni főleg . Volt a kezemben azóta sokkal drágább pergetőbot is (igaz ezek a csonkok 2 méteres hosszban, nem értem ilyennel hogyan lehet pergetni
dobtam néhányat aztán vissza is adtam, hogy köszönöm a próbát maradok a régi shiminél.
Persze ugyanolyan hosszban lenne lehet más volna.
-
törölt tag
válasz
forras2 #80084 üzenetére
16 kg-os ponty nem fog megdögleni egy beszakított szereléktől , ha valahol elakad letépi magát róla . Az más kérdés a szája mennyire sérül közben.
Egyébként nagyon elvetemültnek kell lenni a pontyok szájának szétszaggatásához. Szoktam vastag monofillal akadóban pontyozni , nem emlékszem rá a hal száját szétszagattam volna. Pedig a fárasztás ott úgy néz ki nem lehet zsinórt adni amit a cucc bír emelni az elején . Persze vastaghúsú nagy horog van fent ami nem vágja szét a hal száját, és nagy húst fog . Ugyanezen a cuccon egy finom horog ilyen fárasztással = a hal száját vágja szét a horog. Fonott zsinórral lehet még szaggatni a ponty száját. Nagyon finom fárasztással is.
Ami egyébként nagyon kényes hal az a süllő , de arra szerencsére kevesebben horgásznak mint pontyra.
Ha egy ilyen fizetős halastavon süllőre beindulna a horgászat ott lenne kár a halállományban.
-
iceQ!
addikt
válasz
BlackmMmDog #80107 üzenetére
Gyere oda ahova én megyek
ketten is elférünk olyan helyet választottam.
-
sasa311
veterán
Én kinn voltam Rsd-n este 10-ig, aztán 4:30-tól újra. Hideg egyáltalán nem volt, hajnalban 10 fok, thermoruha sem kellett, melegítő + egy thermo pulcsi (ruha belseje kabát nélkül).
A köd kicsit zavaró, mert hajnalban szitalt de messze nem olyan kellemetlen, mint akár csak a szemerkelo eső. Valamit vigyél amire le tudsz ülni és nem szívja a vizet (vagy kocsiba több száraz rongy / törcsi), mert a feeder fotel nyirkos lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest