Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BogyóBP

addikt

válasz Kolty #50592 üzenetére

Szerintem évszaktól függően a 6 ostól 14 esig bármelyik oylan horog jó amelyik mélyöblű, viszonylag vastag a öblében és jól tartja a halat. Nem irtál horgászmódszert, ha fenekezel és tegyük fel a klasszikus két horgost használod akkor ott a 6-10 es méretig bármelyik horog jó márkától függetlenül kivéve a szakáll nélküliek mert ahhoz már technikai tudás is kell hogy ne rugja le magát a hal róla. Tegyük fel hogy fenekezel és felkötsz az emlitett horogból 2 őt aminek van szakálla, gyakorlatilag bármilyen szemes és élő csalit felrakhatsz rá ami a kezedbe kerül. Ha speciálisan célhalra mész érdemes olyan horgot választani ami oldalirányba is kicsit csámpás, ezek jobban fordulnak be bevágáskor, illetve mélyöblű ugynevezett önakasztó horgot feltenni mert jobban tartják a halat ha nincs sok tapasztalatod. Úzszózásnál mivel nem horgászol feltételezem messzire így a kisebb horog is jó, de itt is lemehetsz akár a 6 osig is, bár én inkább 8 ast raknék fel max ha nagyon nagy méret kéne, a csonticsokor meg csak vékonyhusú horgon ül meg jól, ha kidurran akkor vagy megdöglik vagy nem él sokáig, ahogy a giliszta sem, ezekre a méretekre még gond nélkül felhúzható egy nagy szem kukorica is hogy elbujjon benne a horog.

Véleményem szerint a gamakatsu gyártja a legjobb horgokat azokban még én sem csalodtam. Több év után és hal után is ugyanolyan éles, nem törik, nem csorbul ki. Guru szerintem indokolatlanul drága minden termékében.

Új hozzászólás Aktív témák