Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nagyon izgalmas, új funkciót ígér a OnePlus 13T
- Honor 400 még nincs, Honor 400 Lite már van
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Egyből Pro változatban érkezik a második CMF mobil
- Terjed a Telegram messenger
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz
DanCox977 #1161 üzenetére
1440p-ben nyomom most a Battlefield V single-t egy RX570 4GB-al.
Igazából 2160p-hez képest nincs különbség, talán az alja magasabb. EA App ugyebár hülye ahhoz hogy fps-t kijelezzen, érzésre 30-nál nem több.
Idén tervezek új kártyát venni, nem fogok baszakodni ilyen 360 fps-ekkel, én játszani akarok.
Monitor amúgyis 2160p@60Hz, szándékos vétel volt, kellett az IPS.
Soha nem röhögtetném ki magam egy RTX4080-al 1080p-ben. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
DanCox977 #1040 üzenetére
Láttam tegnap, köszi.
Igazából ugyan erre jutottam én is tegnap délelőtt. De szerintem írtam is már vagy ebbe a topikba vagy a másikba.
Ha hozzá se nyúlsz a gpu órajelhez csak simán lejjebb viszed a feszt már megy feljebb az órajel.Viszont a RAM-ot nem viszi magával, az külön van és magában is tud plusz teljesítmény hozni egészen olyan 2800mhz környékéig. Onnan feljebb már negatívba megy át, mert hibázik és mivel van rajta hibajavítás és addig küldi át amíg át nem megy. Az meg több idő és így teljesítmény veszteség.
-
Pug
veterán
válasz
DanCox977 #1007 üzenetére
Én egy másodpercig sem vontam kétségeb az ar/teljesítmény mutatóját a piac többi szereplőjéhez képest.
Plusz igazából a perf/watt mutatója sem problémás jelen helyzetben, mert jó hűtési megoldásokat kapott az AIB-októl, nincs rommá melegedés. Az már más kérdés, hogy egy szarul szellőző házban el tudja fűteni az egész config-ot, de ez igaz az összes nem blower-es 300+ watt-os kártyára, szóval ezt nem lehet külön a termék számlájra írni.
Részemről thumbs up eddig a terméknek.
Senki nem mondta, hogy ezek ne lennének egyéni preferenciák. Csak elvileg ez egy szakmai fórum, így engedtessék már meg tárgyilagosan kijelenteni, hogy a 9070 és 9070XT közül az előbbi jött ki az optimálisabb perf/watt paraméterezéssel, míg a 9070XT-nek ezt a görbéjét elengedték, így jön ki a magasabb perf, csodák nincsenek.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
DanCox977 #951 üzenetére
közben újramértem a gyárit, mert órajelek alapján gyanús volt hogy az elsőnél más beállítás volt játékon belül, így 236 helyett 233 lett a gyári egymás után újramérve.
szóval ez az ultimate ECO beállítás ennél a kártyánál és csak SOTR-re vonatkozva
majd még több játékkal is le kell tesztelnem, de ez nagyon nagyon ígéretes.200 felett már azért kihallható a CW, 300-400 környékét mondanám zavarónak.
de 170hz-es a monitorom, ott semmit nem hallani belőle játék közben. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
DanCox977 #945 üzenetére
ja én a min-max-avg-ket számoltam de így is úgy is szép eredmény "ingyen"
most tesztelgetem egy "ECO" beállítással
így 241 FPS szóval gyári fölött
cserébe:gpu: 52 fok
gpu hotspot:72
mem:79
mindezt 1097RPM venti fordulattal(teljesen néma)TBP:270W
max spike:416W
szerintem a gyári értékeket simán ki tudom hozni 250W alatt iseddig úgy érzem mindenki meg tudja találni azt a beállítást amit szeretne ebben a kártyában. ha valaki a maxot akarja kihozni gond nélkül ki lehet tekerni +10%-ot
ha valaki gyári értékeket akar hűvösebben és jóval kisebb fogyasztással az is sima ügy.eddig nagyon tetszik.
-
Floyd80
addikt
válasz
DanCox977 #793 üzenetére
Itt is hasonlót írnak:
Unfortunately, coil beeping remains an issue. As soon as the FPS figures are very high, the typical noise – a swarm of rabid cicadas – can also be heard against the airflow of the very quiet fans. It doesn’t occur continuously and is usually inconspicuous during gaming, but those who pay attention will notice it. With the Sapphire RX 9070 XT Nitro, the coil beeping is somewhat stronger than with the significantly more economical XFX RX 9070 Quicksilver. This is probably mainly due to the higher power consumption, which can lead to stronger load changes and thus to more pronounced noises. Even if it is hardly noticeable in normal operation, it remains a potential disturbance factor for sensitive ears.
-
zsirfecske
addikt
válasz
DanCox977 #725 üzenetére
héé, ezt kikérem magamnak, ha ez a böszme szörnyeteg ilyen kulturáltan elfér benne akkor bármi
ez után a Reaper lötyögni fog benne. sőt, még gondolkodtam, hogy a 2x Arctic P12 Slim helyett rendes P12-ket rakjak be majd alá, ha nem kéne egy kis légrés, pont beférne a 25 mm is
szóval ne tessék leszólni a CH160-at, 6 db 12 cm venti lesz benne gond nélkül, kiválóan hűthető, az AK620 Dark Zero a képen egy csomó mATX házba se férne be...
-
Sundesz
addikt
válasz
DanCox977 #624 üzenetére
Nekem a Nitro tetszik, mert el van rejtve a tápkábel és oldalról is jól néz ki. Hűtésileg mindkettő top.
zsirfecske: szerintem elég 220W-hoz az a hűtés. Én is ezt választottam, ITX platformon a kis csumpi 600W-os táp mellé nem erőltetném az XT-t, talán a Reaper jó lehetne a 2 tápcsati miatt.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
DanCox977 #295 üzenetére
Én is így emlékszem. Aztán beütött a Covid. Meg előtte is már azért érezni lehetett az elektronikai ipar katasztrófáit (hurrikán, atomerőmű leolvadása, stb), de relatíve olcsó volt még mindig. A mondanivalóm lényege csak annyi, hogy munkaórában érdemes csak hasonlítgatni árakat régen és most. Teljesen más képet fest, mint kontextus nélkül a 60k vs 380k vagy mennyi (9070 XT az amúgy középkategória?). Ez így értelmezhetetlen megfelelő kontextus nélkül. Nem tudjuk pontosan melyik kort emlegette a kolléga. 98-as pénzértékindex pl 3.7.
-
XinAgent
tag
válasz
DanCox977 #276 üzenetére
Yep, és nem csak az alzán, kb sehol sincs semmi. Ezt a kettőt találtam csak fent, az is csak Gigabyte modellek.
Computer Imperiumnál vannak még kész PC-k ASUS valamelyikkel.
Ha kb visszaszámoljuk a többi hozzávalót és rátesszük az összerakott PC prémium árazást azért ez nem sejtet egy 300-350knál drágább 9070XT modellt. -
doczi89
csendes tag
válasz
DanCox977 #240 üzenetére
Hasonló cipő
Most 9070XT megjelenés előtt adtam el a 7900XTX-em, nagyok voltak a remények na
Nem ez volt az évszázad üzlete, a jelen állás szerint.A lenti válaszok alapján max marad a remény, hogy 9070XT jó áron lesz, vagy sikerül egy kb hasonló árban 5070 Ti-t találni..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az elmúlt években nem volt igazán sikeres az AMD a GPU piacon, idén ezért a középkategóriára helyezi a hangsúlyt.
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest