- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Egy óra, két rendszer
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- iPhone topik
- LG V30 - vezércsel
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
rdi
veterán
-
gorlin
őstag
HuHa!
Itt mindenki ennyire ért az excelhez??
Kezdem magam rosszul érezni,de a nagyon szépen köszönöm a tanácsokat.
Szóval még egy utolsó kérdés.
Csinálok egy függvényt ,és ahhoz rendelek egy makrót?.
Vagy magában a makróban van ilyen lehetőség(ha van hol tudom megnézni hogy például a random számhoz milyen makro tartozik.?)
Remélem nem fogalmaztam túl hülyén
Üdv. -
REAL WORLD
tag
Hello!
Ha egy kicsit tudsz programozni, akkor nem lehet baj! (Ha basicben tudsz, akkor az egyenesen ISTENI!)
Csinálsz egy makrót és a súgóban megnézed, amit nem tudsz.
Pl: a véletlen számok eloállításához ha tudod, hogy máshol randomize kell, akkor beírod a súgóba és akár a példán keresztül is, de meg lehet csinálni. Ha még angolul is tudsz, akkor a részletes leírást is megértheted... :)
Konkrétan jelen esetben:
Sub makro1()
Randomize
ActiveCell.FormulaR1C1 = Int((600 * Rnd) + 1)
End Sub
Pl egy nyomógombhoz hozzárendelve, az aktuális cellában minden gombnyomáskor 1 és 600 közötti véletlen szám jelenik meg. -
gorlin
őstag
Oké,még egy kérdés,hogy kell egy cellába beirni egy véletlen számot??
-
Gh0sT
addikt
Nya, én kb annyit értek a makró-íráshoz, mint Te. :) Azt csináltam, hogy beírtam a két értéket a két cellába. Ezután Eszközök menü, Makrók, Új makró rögzítése. Majd az A2 cellába beírtam a következőt: =összefűz(A1;A2).
Végül megnyomtam a STOP gombot a makro rögzítésnél.
Eztán beszúrtam egy command buttont, aminek a click eseményéhez hozzárendeltem az adott makrót.
Mindezt kb 1 perc alatt, úgy hogy lövésem nincs a makrókészítésről. :) -
gorlin
őstag
VÁÓ!!!
Köszönöm szépen!!
Tudom hogy furcsa kérdés,de szerinted milyen ehhez hasonló példákat kaphatok.Azt mondta lesz ActiveCell,WorkSheet(ez a munkalap ha jól tudom),ActiveWorkBook.
Tehát az elöbbi példaprogramhoz hasonló 'nehézségi szintű' feladatok mik lehetnek.?
Remélem nem kérdezek túl nagy hülyeséget ,de nekem ez a makró dolog még új.
De mégegyszer köszönöm az eddigi segítségedet. -
loszerafin
senior tag
Google: ''excel macro tutorial''
De:
[L]http://spreadsheets.about.com/od/excelmacrosandvba/[/L] -
Gh0sT
addikt
Ehh, közben megcsináltam Neked makróval:
Sub Rögzítés1()
Range(''A2'').Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = ''=CONCATENATE(R[-1]C,R[-1]C[1])''
Range(''A2').Select
End Sub
Értelemszerűen az A1 és a B1 cellákban volt a két érték, és A2-be fűztem össze.
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
Makró nélkül nem jó az összefűz függvénnyel?
-
gorlin
őstag
Sziasztok!
Az lenne a problémám ,hogy holnap írok egy zárthelyit,és lesz benne egy rész a makróprogramozásról.
A multkori csapatnak az volt a feladata hogy volt két cella ,az eggyikbe az hogy alma a másikba az hogy torta és makróval kellett egyesíteni.Ezt szereetném megoldani,hátha rájövök hogy kell elkezdeni a makró programozást
És valamilyen oldalt ahol esetleg ilyen alapszintú példaprogramok vanna,tudnátok mondani ,?
A válaszokat előre is köszönöm
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest