Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- iPhone topik
- Kiszervezett ultrazoommal érkezett meg a Vivo kameratelefonja
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz
maximilian4 #149914 üzenetére
Bár most nekem acél vázas van (régi nem új), de mindig attól tart az ember, hogy odaüti valamihez az ember és elkezd rozsdásodni. Nem beszélve arról, hogy belülről is tud korrodálódni, amit elvileg speciálisan kezelni kellene olajjal. Van is erről a BikeMagon cikk. Sejtem hányan csinálják meg.
Bár gondolom ha nem áll meg a víz valahogy a csövekben akkor nem hiszem hogy nagyon rohadni kezd belülről.
Egyébként a mostani modern alumínium(ötvözet) vázaknál sokkal jobbak a tulajdonságaik, nem elhanyagolható a súlybeli előnyük, meg hogy nem rozsdásodnak. Eléggé ki is maxolták a gyártók a technológiát (hydroforming, terhelés alapján tervezett csőformák és vastagság stb.), persze új szabványok még jöhetnek (pl. most az átütőtengely, tapered után valami vastagabb kormány és villa szabvány).
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
-
válasz
Onnantól, hogy cromo gázabb simán megvarni, mintha alu lenne. Ott a megoldás a csőcsere. A muffolt váz legritkábban reped illesztésnél (ahol viszont forrasztva van).
Hasagymeg: értelmes minőség esetén a rozsda nem gond, egy rendes szénacél sem szokott átrohadni, a cromo főleg nem, nyilván száraz helyen érdemes tartani.
Nekem sok acél gépem van, meg szeretem is hajtani ezeket. De ezt a modern acél buzulást nem értem, az alu korszak legelején jobbak voltak az acélnál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tesla topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- PlayStation 5
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest