- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
gergo5991 #104629 üzenetére
Hacsak nem versenyzel,vagy milliomosként tengeted életed,kétlem bármilyen pontos kerékpárhozzádillesztés megérne 150 eurót.
MÁS...Sagan ügyesen odatette,saját pályán megverve végén a pályás múltú szökőtársát.Brutális ez a Párizs-Roubaix,5 óra tiszta gyötrelem,észvesztő ~43km/h átlaggal azon a kockaköves szakaszokkal fűszerezett ~250km távon.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
StLui #104632 üzenetére
Amit hiányoltam ScottTrekFocusKTMRoseSuperiorCTMKenzelGiantSpecializedWilier stb-stb,melyek nem képviseltették magukat.Semmi új,semmi különlegesség,nevetséges próbapálya,kevés próbakerékpár.Nagy méretű,XL,de még L-es próbabringa sem nagyon volt,így egy rókával szerelt 19" karbon kockát vettem el kínomban és kihasználva a kölcsönző személyzet teljes figyelmetlenségét,elvittem a pályán kívülre,messze a vasúttörténeti park hátsó udvarára,ahol egy lélek sem volt és ahol a síneken és építési gödrökben erőlködtem 15-20 perc alatt valamennyire összehasonlítani a villát a Manitoummal,a könnyű karbont az alummal és az xt pöcögtetőt,meg féket a Deoremmal.Aligha sikerült.Az aszfalt pályán sisak nélküli suhancok mentek hajmeresztő kamikaze köröket elektromos össztelósokkal,csodával 6áros módon nem ölve meg sem magukat,sem mást.
Bent egy animátor erőlködött,összességében izzadságszagú volt az egész. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
StLui #104630 üzenetére
Köszi átadom!
Ma a kiállításon voltam és...csalódás volt.
Kevés,kicsi és a gyenge szavak jutnak eszembe róla.Ez a cicaharc a Budapest Expo és a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség között nekünk,bringásoknak ártott a legtöbbet.
szerk: Nagymaroson a Fehérhegy utca amiről beszélek,mely meredek,majd még meredekebb,majd egyszer csak rá kell szó szerint feküdni a kormányra,hogy az első kereket lent tartsd,aztán ugyanez fejednyi kövekkel kirakott úton,majd nyomvályús földút és vége...az útnak is és neked is. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
StLui #104584 üzenetére
Már kezdetem irigykedni,hogy bandázás volt,de nejem (akinek vagyon fézbükkje,ugyebár
) megnyugtatott,hogy nem volt semmi.
Hol voltál,és hogy van most a vállad? Jó,hogy nem kulccsont,mert az hamar összejön.Amúgy nejem tegnap panoráma félmaratont futott,nekem meg kötelező program volt szurkolni.
Közben azért beszúrtam egy Nagymaros Zebegényt a hegyen át,majd vissza az úton és még egyszer fel a hegyre,melyre először nem sikerült egy seggel,így nem hagyott nyugodni...másodszorra is leszálltam a tetejétől 50m-re.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
deny330 #104569 üzenetére
Úgy van.Az egyes fogak a lánc húzási itányába mind jobban elkopnak,nagyobb lesz közöttük a "völgy",lassan elfogy a tetejük újan lapos hegye,egyre hegyesebbek lesznek.Már kis használat után is beleakad körmöd a húzás irányában keletkező sorjába,ha a fogak hegyének oldalát visszafelé megkaparod.Extrém kopásnál már körfűrésszerűen hegyes lesz az egész.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
TomMusic #104523 üzenetére
Nem,pontosan ez a legtöbb láncnyúlásmérő gyenge pontja,hogy 2 irányba tolja a kopott gyűrűket,így hamis nyúlási értéket mutat,ugyanis egyes csapszeg között a távolság ami igazán fontos.Ez pedig úgy nő,hogy a csapszegek lánclapokkal érintkező pontjain bemarások keletkeznek a forgástól,a lánclapok lyukjai meg kimaródnak.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Holnap.megyek a bringakiállításra...teszek egy nyáladzót is nyakamba,csak a biztonság kedvéért.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh #104481 üzenetére
Nálam egy nyúlt KMC és egy körmös kulcs játszik.
Gabro0...nem is értem,mert egy örzött,zárt stb.helyen elég egy komolyabb zár,ha meg veszélyes helyen akarod hagyni őrizetlenül,már semmi sem,így tulajdonképp mindig elég egyetlen jó zár.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
trialboj #104465 üzenetére
Nem kell vitatkozni,csak egyet fotózni,és hívni a rendőrséget.Amúgy olyan lopási módszerről is.hallottam,hogy a tiéd mellé feltesznek egy második zárat.
StLui...addig örülj amíg nem kell még cserélni.
M3aN...aki ebben segít neked árulónak kiáltom ki!...méghogy lecserélni a bringát elektromos rollerre! Pfff...
TomMusic...a bolti is kuka.....amúgy enyémben 25ezer van és nincs így elkopva.Te vagy az Förstner?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ígyvanferi #104441 üzenetére
Biztos az árvíz miatt készült a fotó is.
(#104442) rob210...uff,én beszéltem.Tény,hogy enyémet áron alul adtam el...xtr bovdenezés,Alivio octalink hajtómű,első váltó,hátsó sor és pöcögtető,Deore fékek,Dart1 villa,LX agyra fűzött (hátsó kazettás) kerekek,SLX hátsó váltó
Örült is a fickó neki mint majom a farkának.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #104438 üzenetére
Huba Szamek!
Na nemááár!...on second thought az csakis optikai csalódás lehet,biztos az tartja a sárvédőt...
(#104439) TomMusic ...az a Shimano un. megarange-e lehet. Remélhetően kezeli az a váltó,mert vannak 2ségeim.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Hasaggymeg #104434 üzenetére
Azon kívűl,hogy szerintem max.40-et ér (talán még annyit sem!),semmi baj vele.Én ezt adtam el hatvanért.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Itt egy kis olvasnivaló a kormányszélességről,és annak a kormányszárral való viszonyáról.
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr #104408 üzenetére
+Tothgera...a helyzet az,hogy lefele (sem
) remekelek,így a 40km/h terepen az az abszolút csúcs,ott meg eddig elégnek éreztem a kormány szélességét.Felfele szoktam szívesebben menni,azt jobban is szeretem (
) .Gyárilag ilyen volt a kerékpáron,ebből vágtam 2-2cm-t és még azt is szoknom kellett a régihez képest.Ha most cserélnék,talán kipróbálnék szélesebbet is,de 720 fölött nekem biztos balesetveszélyes lenne,amíg megszoknám mindenhova beakadnék.
(#104404) cozmo...formás homlokcső-alsó vázcső kombináció!
(#104399) jolti...ízletes nevű kolléga már mindent elmondott,én csak annyit fűznék hozzá,hogy ha nem festett a hajtókar még az óvatos melegítés is szóba jöhet.
(#104413) RaiZka...azt mondják a kjúb az új Merida,remélem nem,mert nem szeretem ha mindenkinek olyan van mint nekem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Tothgera30 #104392 üzenetére
Én soknak éreztem,le is vágtam 660 (680?) ra.Erdőben még így is néha szélesnek érzem,főleg ha felfele megyek szűk ösvényen és a szarvat markolom.Így szoktam meg.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
belaazallat #104379 üzenetére
Meg is vannak vastagítva rendesen a karbon villák miatta,nejem kockáján is olyan a villa mint egy péklapát.
jjeahh...én nem a törés miatt,hanem a szűk helyeken bringázás miatt aggódnék helyedben.Ritkán törik el egy alu kormány,könnyű is vagy,de az extra szélességhez hozzá kell szoknod.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
theballa32 #104350 üzenetére
Elvileg nem kellene mozogjon,vagy nagyon nehezen és keveset.Ha esetleg kormányról zár6ó,akkor megnézheted elhúzza-e a kar a bovdent a végállásig,mert ha nem,akkor megtörténhet,hogy nem teljesen zárja.
(#104351) Runner_fxr...még világítani fog a sötétben neked!
jolti...tudtommal elég nehéz a hajtókarokkal felszerelve lemérni,vagyis inkább lehetetlen,mivel a tengely végei bent vannak a hajtókarban,és jó sok méret létezik. Először is azt kell mérni mekkora a csapágyház,ami vagy 68,vagy 73mm,utána tudni kellene a tengely hosszát,ellenkező esetben elmegy a láncvonal.Teszkós bringánál,ugyanakkor,nem törődnék láncvonallal,meg egyéb magasröptű okosságokkal,elég ha tudod a csapágyház (a váz a monoblokkot fogadó része) szélességét.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Napfénysüti #104341 üzenetére
Mire leárazzák álmaid bringáját már inkább cipő,meg focilabda fog kelleni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Napfénysüti #104339 üzenetére
Addig mit csinálsz,van szamár a ló helyett?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr #104320 üzenetére
Akitől én rendeltem USA-beli,mégis megérkezett úgy 5-6 napon belül.Ez volt az első előreutalásos,és első ilyen íbéjes vásárlásom.
(#104322) zoli03...azt persze nem mondhatod meg át fog ugrani,vagy sem,hisz az a lánc és fog egymáshoz viszonyított kopásának mértékétől függ,az első tányérnál meg pláne nem,hisz egy nagy tányéron még körfűrészszerű kopással sem ugrik meg.Az viszont megsaccol6ó,hogy illene cserélni.
(#104324) PartyNewl...nincs környezetedben influenzás? Csak mert inkább fertőzés (sőt,biztos az,ami ott volt már és amit aztán az esetleges fázás indított útnak) az oka az ilyennek.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr #104292 üzenetére
A Rhytm nem inkább amolyan budzset villa?
Szabi1985...annyit látatlanban is megért.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ro_bert17 #104286 üzenetére
Az autósok néha nem azért nem adnak elsőbbséget mert nem látnak,hanem mert úgy gondolják nem annyira fontos,vagy még van idejük elmenni amíg odaérsz.Ez még 6ványozódik,ha az átlagosnál gyorsabban tekersz,mondjuk 26-28km/h fölött és ezen a villogó sem segít.Nejemnek most ilyen van,de ez villogáson agydaganatot okoz...ha esetleg nem kapsz epilepsziás rohamot előtte.Mondtam is neki,hogy azt csak nappal,országúton használja.
Szerk....látom kolléga is ezt írta.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Engem állított meg sötétben,kukás-mellény nélkül.Azt mondtam rám-sötétedett,nem számítottam rá.Kérte fordítsam felé lámpámat,mely csak éppen arra volt alkalmas,hogy megvakítsa azt aki belenéz,mire ő azt mondta,az nudli és elengedett egy ejnye-bejnye-vel.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr #104264 üzenetére
Ajánlom,nagyon jó minőségűek.Esetleg a manitut,mert a rakshaxnál dizányosabb.
Szerk:Minden létező színben. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
r.levente75 #104239 üzenetére
Arra jó.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Szabi1985 #104230 üzenetére
Meg kellett guglizzam,hogy egyáltalán miről beszélsz.
Más...túrdongri túrdöfrac módjára. Nagy volna tőlünk indulna!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
bimbilla09 #104158 üzenetére
Ez nem a Kékes,ugye?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
CptAdamica #104150 üzenetére
Már mikor elindultam tudtam van egy lassú defektem,de én még a defektemnél is lassúbnak bizonyultam.
Noha 2 nap alatt sem.ereszkedett le,most félóra is is elég volt az ebadtának,így az út hatodánál kényszerültem idei első menetközbeni defektjavításomra.Utána már meg sem lepett az 50km/h szembeszél,majd ugyanannyi hátszél.
Bélaazállat...ahogy az a reklám mondja this is my gym,csak mivel garázsom sincs,így this is my workshop too.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #104021 üzenetére
Mára jó sok kellene,hogy feledtesse az égi áldást.
trialboy...rajzolni lehet szépeket,mindig is voltak ilyen koncepció gépek,de ezek még évtizedekig csak a rajzasztalon maradnak.Ha holnap kikerülne a boltokba,megfizethető áron még akkor sem lenne különös sikere a komolyabban kerékpározóknál,ehhez a formavilághoz még nekünk is hozzá kellene szokni...aztán lehet csak én vagyok maradi.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Intruder A 6 #103980 üzenetére
Ha elolvastad az összefoglalót vagy/és tudod milyent szeretnél,keress,találj,linkelj és itt véleményeztess.Kelly's ,mint még sok más,ajánlott márka.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr #103937 üzenetére
Gyanítom nem kizárólag a megtett kilométer számít,hanem pl. az is mennyi időt van effektív kitéve a hajtás a viszontagságoknak.Vagyis míg Terminátor kolléga lenyom 150km-t szűk 4 óra alatt aszfalton,úgy,hogy a por szinte utol sem éri,addig van aki egy heten keresztül bringázik ugyanannyit.10 órát fetrengve 15km/h-val az útszéli porban kerékpárjával.Egy-egy world tour szakasz is 200km fölötti,mégsem nyikorogva érnek célba.
(#103946) TomMusic...ma nyugi van mert a tegnap,miután megláttam az előrejelzést leboxoltam zasszonnyal és csapágyasra hajtottam magam...és az őzeket a mezőn.
Holnap még csak-csak elleszek,de utána wife beware,here I come again!
(#103952) jjeahh...nem medve az ott az erdő szélén?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
deicide #103938 üzenetére
a következő lánc pár hétig ugrik a soron, amíg sort nem cserélek, de annyi belefér....ez a nap hozzászólása!
T1000 nyomja,mindegy a kerék forog,vagy a lánc fut a fogakon.
(#103943) Gabesz1019...Wireless Bike Computer Speedometer Odometer Rainproof Cycling Bicycle Computer Bike Measurable Temperature Stopwatch...ma minden ilyen vicces?!
Ennél már a gugli fordító is többet tud.
Sok jót nem várnék tőle.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
szkink #103912 üzenetére
Nem a tengely hézagolására gondoltam,annak semmi köze ehhez a kotyogáshoz.Van egy szorító kúp a kazettatestben melyet belebikáznak a testbe.és melynek mind2 oldala egyben golyópálya is,a belső a keréktengelyé,a külső meg a kazettatatest egyik golyósoráé.Ott a bal kezében. Az van belehajtva a testbe,méghozzá jó erősen,hisz ott a hézagolást tulajdonképp az 1 óránál lát6ó különböző vékonyságú alátétek 6ározzák meg.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh #103909 üzenetére
Az még hagyján,hisz pár forint az egész,a láncos kulcs ami nekem sincs,és egy elhasznált,tiszta lánccal szoktam helyettesíteni.
(#103910) Véreshurka...szerintem jó az a küllőkulcs,sőt lehet én még több méretest vennék,fedjen le nagyobb fejű méreteket is.Az én kis Crankbrothers zsebszerszámomon is van 4 méret,közötte 3-as is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh #103906 üzenetére
Ott amin az a sok szöveg van és belül nútos.
(#103907) 6030D...mi ez a robbantásos,dzsihadista videó?!
Készít egy ilyent jjeahh kolléga a nagy szakállával és másnap rátörik az ajtót a romány tekesek.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
IMIIKE1998 #103891 üzenetére
Szerintem inkább irigylésre méltó a súlyod,mintsem panaszkodásra.Kis izom kell rá és te lehetsz pl. a magyar Joaquim Rodríguez,vagy Rafał Majka .
(#103904) 6030D...ha ott kotyog,nem mondták volna,hogy cserés,ha meg nem akkor sem értem miért akarják cseréltetni,hisz a hézagolást is lehet állítani egy ilyennel.
(olyan hosszú volt a kép címe,hogy az egész képernyőn nem fért el.
)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
eddie1978 #103890 üzenetére
Ez tényleg úgy van,miután pl. kitekerek egy 30%-os lejtőn,a tetőn pár percig úgy ülök a nyeregben mint Aragorn mikor visszatért a halálból amíg egy kicsit összeszedem magam és levegőhöz jutok.
Olyankor tényleg nincs erőd már kimozogni semmit,érzed az út minden döccenőjét.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
lsebestyen #103807 üzenetére
Még utána is le-le vették az emelkedőkön.
ShiTmano...és még csodálkozik,hogy asztmás.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Még hogy akkor nem volt dopping...pszicho-dopping.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
-=RelakS=- #103770 üzenetére
(#103771) Véreshurka...nem ismerem a rotort.
(#103769) Solad ...nem tudom,biztos az üléspozíció,a kiállás lehetőségének hiánya,irányít6óság stb.Nekem túl komoly dolog a kerékpározás ahhoz,hogy azt fekve műveljem,fekve pl. olvasni szoktam.
...amit amúgy szintén szeretek.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D #103761 üzenetére
Ó Kéjt de szép vagy! ...jól felbosszantani magad,arra jó ez a videó...de ma felnyergelek!
(#103766) Solad...hát én ezt nem igazán tartom kerékpározásnak,sőt,amíg nem olvastam,hogy sokan egészségügyi okokból kényszerülnek ilyenre,addig még meg is vetettem aki ilyennel bohóckodott.
(#103765) ivana...nem tudom hogyan mozog,de nekem tetszik a kinézete.,és,hogy ne legyünk Kate-el sem igazságtalanok.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ígyvanferi #103752 üzenetére
A nyeregcső nem nyikorog,az pattog egy-egy éles,fémeset.Legalábbis az alumínium.Azt kellene kideríteni,hogy összefügg a hátsó kerék meghajtásával,vagy nem,vagyis kiállva,súlyoddal terhelve,de nem hajtva a hátsó kereket,tehát laza lánccal is szól? Kapásból egy kiteker/zsíroz/beteker mehet a pedáloknak.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
StLui #103730 üzenetére
Akkor véletlenül pont ott voltam,segítettem kiszedni a görbületet a váltófülből,mely amúgy része a bringavázának.
Elcsodálkoztam milyen elavult technikával nyomja.
Más...imént kaptam a Crank Brothers-tű.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest