Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mármint most a Prohardver frontendjéről beszélsz? El tudod azt képzelni, hogy itt belemennének, hogy egy PH-látogatók által összehozott dizájnt egy az egyben alkalmazzanak? Esélytelen. Még amikor egy nagy nyereményjátékot hirdettek régebben, hogy az első helyezett által készített hátteret fogják berakni a Hardverapróra, még azt az ígéretüket sem tartották meg (egyelőre, pedig már igen rég volt az a játék). Nemhogy egy komplett fórumdizájnt, ami azért közel sem annyira triviális meló, rendesen össze kéne dolgozni az itteni fejlesztőkkel (na nem mintha belőlük túl sok lenne
), de egyébként sem így szokott ez működni (még olyan helyeken sem, ahol nem pattintanak vissza élből rengeteg előrevezető ötletet "a fapadosság mindig is koncepció volt" érvre hivatkozva; persze biztos erre is van kivétel, de asszem az százezerből egy).
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Erre céloztam, a te példádból kiindulva, ha van neki id, akkor halálmindegy, hogy miben van, meg milyen class, mert az id felülvágja."
Csak azonos tulajdonságot "vág felül", minden mást ugyanúgy megörököl (attól még, mert id-vel adod meg). Szóval ez a hierarchia arra vonatkozik, melyik stílus-meghatározásnak milyen a prioritása, melyik jut elsődlegesen érvényre, de a máshol meghatározott tulajdonságok is szerepet kapnak, csak kisebb hatalommal rendelkeznek.cidalain közben látom hasonlót fejtett ki.
Amúgy lehet, hogy ezeket te is tudod, csak félreérthető volt, amit írtál, és nem árt tisztázni (szóval ne vedd magadra), nehogy valaki téves következtetésre jusson. -
cidalain
veterán
hát nem teljesen igaz.
hiába van id formázás, ha van element is, akkor az element is érvényes lesz rá
ul {
clear:both;
}
#asdasd{
list-style-position:inside;
clear:none;
}a példában a clear:both magára az ul elementre érvényes. így ha az id css-ében nincs benne a clear:none, akkor bizony nem lesz jó. és az adott példában úgy volt hogy a clear:both az ul elementekre volt érvényes, úgy ahogy itt fennt kiemeltem, az volt a "gyári" stílus.
másodsorban az id nem vág felül semmit!
ha egy adott elemnek van id-je class-a ezek mindegyikére van definiált stílus, sőt még az elementre is, akkor mindegyik stílust meg fogja kapni.
ha a különböző stílusok között van egyező formázási tulajdonságok akkor van az, hogy az lesz az elsődleges ami az id-ben van, másodjára az ami a class-ban, harmadszorra az ami az elementben. -
cidalain
veterán
Hiaba ad az ul-janak id-t, mert a kitorolt stilus ugy global vonatkozik az osszes ul-ra az adott div-en belul.
Attol hogy plusz idje lesz, meg ugyanugy rajta lesz. Persze hacsaknem kihuzza a cleart.
Tehat az a jo megoldas hogy marad az elrontos css, az adott ul-nek id-t vagy classt kell megadni es a css-be pedig clear:none; margin:0px;
De ez utobbit termeszetesen az elrontos css blokk utan kell beletenni a stiluslapba.
-
PumpkinSeed
addikt
Kicsit kemény voltál tekintve, hogy ilyen kezdő nem tudhatta szegény, hogy mi kódot is elvárunk telepatikus képességeink hiánya miatt. Viszont ehhez úgy vélem nem volt olyan égetően szükséges a kód, mivel ajánlunk egy oldalt ami megmutatja a CSS paraméterek mellett hogyan tud megadni színátmenetet, nem szükséges megadni ezért a kódot, mivel ezt azután bárhol felhasználhatja. Sőt szvsz az ő szempontjából még rossz is lett volna ha kódot illeszt be, mert akkor mi mint segítőkész segítők megírjuk helyette viszont így, hogy csak belinkeljük neki kell rájönni a dolgo működésére.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Példa NetBeans-ből:
(#5162) biker :
A NetBeans/Eclipse/csomó másik IDE megfelel ezeknek a követelményeknek, általában persze leszámítva azt, hogy menő Apple-dizájnja lenne, és például az említett kettőt a PHP topicban "Javás szaroknak" is minősítették, mint mindketten tudjuk...Erőforrás-igényes, az tény, de összességében igencsak felgyorsítja a fejlesztést. Nekem ez eléggé megfelel, de a választási lehetősége mindenkinek arra essen, amiben számára fájdalommentes és relatíve gyors a kódolás, valamint jól konfigurálható a fejlesztőkörnyezet.
-
biker
nagyúr
én is keresek olyan fejlesztő eszközt winre (elment a mbp sajna) ami egy coda/espresso szerű korrekt, összeszedett felülettel bír
a wines programok vagy ágyúval verébre,és annyi gombbal, mint egy 747 jumbo cockpit, vagy átlátható de szart se tud
code complete. syntax highlight, validation, ftp kezelés legyen benne
most letöltöttem pl codelobster, símán validnak véli a kimenetet, sőt, jól is jelenik meg 10 px formában is
-
Chrystall
senior tag
Sajna ez az Explorer 10 hiába standard, valamit a táblázatok terén máshogy kezel, mint a Firefox meg Chrome.
Itt volna a problémás honlap:
Ha valamelyikőtöknek van ideje, pillantson már bele. Kissé kaotikus, de értelem szerűen az if !IE feltételes részek azok, amik mostmár számítanak, az if IE az már lényegtelen. Van egy tonna cucc a kódban, de a táblázat maga egyszerű:
Van két oszlop, az első oszlopban 2 cella (bal oszlop), a másodikban 1 rowspan-nel összeolvasztva 2-ből (jobb oszlop). mainbody az id-je a táblázatnak, úgy hamar rátaláltok. Van a celláknak egy "sidebarpanel" class-sal definiált stílusa a mainstyle.css-ben, de az annyira nem oszt nem szoroz, csak a panel grafikáját határozza meg, hogy betöltődjön a kék háttér meg az élkerekítés.
A hiba ott van, hogy explorerben ha elkezdek tartalmat tenni a 2. oszlop egyetlen cellájában, elkezdi széthúzni az első oszlop felső celláját, ami grafikailag a felső sidebar lenne. Hiába adok meg neki max magasságot, rá se hederít az explorer, szépen húzza szét függőlegesen, minél több adat van a jobb oldalon, annál jobban. Firefox-ban ez nem áll fenn, ott megadok max magasságot, ahhoz beállítja, és kész.
Elég sok cucc van a tartalom-ban a jobb oldali cellában, de úgy találtam ennek nem igen van szerepe a hibában, mert ha kitörlöm a tartalmat, és simán elkezdek csak ilyet beletenni a jobb cellába, hogy: <span>a</span>, és ezt vagy 100x ismétlem, azaz csak betű lesz a cellában, akkor is elkezdi széthúzni a felső sidebart. Valahogy rá kéne venni az explorer-t, hogy hagyja fixen azt a felső sidebart, de nem akarja. És akkor még azt mondják, hogy szabványos
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Altot eddig is írtam, ezután is fogom, nem különösebben foglalkoztam vele eddig sem, hogy valaki azt vajon mikor fogja látni, meg még nagyon visszajelzés se jött, hogy jaj de jó, hogy van ilyen..."
Ha más nem is, de a Google biztosan mondja magában, hogy jaj de jó, hogy van ilyen, amikor az oldaladat bejárja és értékeli. Ahogy a W3C validátora is örül neki, mivel kötelezően használandó attribútum az alt. A megrendelőd meg annak örülhet, hogy nem szórja a validitási hibákat az oldalad. Ha meg valaki screen readerrel fogja olvasni az oldaladat, hidd el, annak is csak jó pont."Height-Width:
Nem írtam, hogy tilos lenne, csak hogy nem dívik, én nem is nagyon látom, hogy használnák.
longdesc, border, ilyenek mellett kidobhatnák már ezeket is."
Pedig elég sok helyen használják. Miért zavar ez téged?"Nem fut hibára az oldal úgy mint title vagy alt hiányában HTML checkerrel nézve, így nem is fogom ezután se használni őket."
Nem is kell, CSS-ben is megadhatod a width és height tulajdonságokat, mivel így is jelzed a böngészőnek, hogy mekkora helyet kell foglalnia az adott elemnek, most csak annak jogos vagy jogtalan létéről beszéltünk. -
Sk8erPeter
nagyúr
Ennek a hátránya, hogy ha a divet megváltoztatod mondjuk spanre, akkor buktad a formázást, át kell írni a CSS-fájlban is. Ez max. annyiban segíthet, hogy így egyből el tudod olvasni a CSS-fájlban is, az adott elem konkrétan micsoda, de egyébként semmilyen más előnyt nem élvezel ezzel a módszerrel.
===
(#5006) GG888 :
"viszont ha szempont a css mérete, akkor jelen esetben #3366FF helyett elég párosával a dublikált karaktereket megszüntetni. Értsd: #36F."
Ilyeneken sztem egyáltalán nincs értelme spórolni. Max. ha ez automatizáltan történik, egy CSS compressorral, ami a felesleges whitespace-eket is kiszedi, de egyébként a fejlesztett fájlban ezt a 3 karaktert lespórolni szimplán értelmetlen és haszontalan."Vagy nevén is nevezhetjük a gyereket, a szín amit használsz nem más mint a Vivid Blue."
Inkább ne, mert lehetnek hátrányai:
http://stackoverflow.com/questions/3230851/are-there-any-cons-to-using-color-names-in-place-of-color-codes-in-css/3230880#3230880 -
Sk8erPeter
nagyúr
"Ha a SEO fontos, akkor CSS-be ásd bele magad, mert képeknél má nem dívik a width, height attribútum, style-on belül kell megadni őket"
Szerintem ez pont nem jó példa, mivel továbbra sem deprecated HTML5-nél sem:
http://dev.w3.org/html5/markup/img.html#img.attrs.height
és főleg nem értem, miért lenne már rossz SEO-szempontból a height és width attribútumok használata."minden képnek legyen alt és title attribútuma.
Mert ugye ma rengetegen használnak kép nélküli böngészőt...
Persze tudom a keresőrobotok miatt kell, de akkoris na..."
Nem csak keresőrobotok miatt kell... Olyan esetekre szükséges az alt attribútum - amiben egy alternatív szöveget adsz meg -, amikor az adott böngésző nem tudja megjeleníteni a képet, legyen annak bármi is az oka - akár le van tiltva a képek betöltése, akár screen reader olvassa be a tartalmat (ha az "accessibility" mond valamit, akkor talán kicsit már előrébb vagy; ld. látássérült vagy vak emberek képernyőolvasójának támogatottsága, ne bagatellizáld a fontosságát), akár szerver-/kliensprobléma van, akár egy keresőrobot olvassa azt el indexelés során, hogy értelmes (jó esetben) szöveggel társítsa a képet.
A title attribútum kevésbé fontos keresőoptimalizálás szempontjából ([link]), mint az alt attribútum, a title inkább plusz infót biztosít a felhasználóknak (pl. normál böngészés során föléviszed az egeret, tooltip formájában jelenik meg).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Minecraft
- Xbox tulajok OFF topicja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged