- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz
fradi81 #1783 üzenetére
Amennyiben emlékeim nem csalnak, bár régen volt: A DOCTYPE, ahogy az előttem szóló is írta, minden HTML dokumentum "kötelező" eleme, amennyiben szabványos HTML dokumentumot szeretnél készíteni. Minden DOCTYPE-hoz tartozik egy DTD, amely alapján eldönthető, hogy egy html documentum milyen tag-ket és attributumokat tartalmazhat és egyben hatással van azok szintaktikai szabályaira is.
A böngészők a DOCTYPE alapján eldöntik, hogy szabványos vagy nem szabványos dokumentumról van szó és ennek megfelelően jelenitík meg a HTML dokumentumot (ez például hatással van a margin + border + padding értékeke kiszámítására is). Minden böngészőnek van nem szabványos ("piszkos") üzemmódja, amikor akár DOCTYPE nélküli HTML kódtőredéket is megjelenítenek vagy egyszerű szöveget, ami úgye nem túl szabványszerű. Az IE ilyen üzemmódja (IE6-ig) a "leghírhedtebb" eltéréseket tartalmazza a szabványtól, de egyben "akár" a "leghibátlanabb" megjelenítést is produkálhatja. Minél újabb fejlesztésű böngészőket használsz a szabványos HTML dokumentum egyre "kevesebb" eltérést mutat a különböző böngészök általi megjelenítésében.
Ha XHTML DOCTYPE-t használsz és szintaktikailag hibás a dokumentum, akkor mindegyik böngésző hibás HTML dokumentumnak fogja fel és a saját "piszkoz" HTML üzemmódjának megfelelően jeleníti meg. A szabványos dokumentumok előállításának szabályairól [w3c] itt tájékozódhatsz, míg a piszkos üzemmódok sajátosságairól az egyes böngészők fejlesztői információi adnak felvilágosítást.
-
Spyro007
csendes tag
válasz
fradi81 #1780 üzenetére
Szia!
Köszi a linkeket, így már "jobban látok a pályán".
Az első észrevételem, hogy az index.html-nél nem lehet body. És a head-ből vedd ki a frameset-et. A head-be maradjon a title, de semmi más (amit eddig beleírtál).
A második, hogy az index.html-nél a doctype-odat le kellene cserélni erre:<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Frameset//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-frameset.dtd">
Beállítottad a menu.html-nél a body-n belül, hogy link="blue", és a linkeknél pedig, hogy fehér(<a style="color:white">). Ezt például még gond lehet. Csak az egyiknél állítsd be, vagy mindkettőnél ugyanazt a színt.
Remélem tudtam segíteni.
-
Spyro007
csendes tag
válasz
fradi81 #1778 üzenetére
Hát érdekes...
Így csináltad a linket:<a href="valami.html" target="framenév">
És a jobb oldali frame-nél:
<frame name="framenév">
Bár gondolom, hogy így csináltad, ha IE-ben működik.
De meg kellene nézni mi a gond, és ezt úgy tudod, hogy van egy jó kis FireFox kiegészítő:
[link]Web Developer
Ha feltetted: Tools >>> Validate local HTML
(megmutatja a html-nél a hibákat, és hátha okosabbak leszünk) -
fradi81
veterán
válasz
fradi81 #1777 üzenetére
Megnéztem IE-ben, ott nincsenek ezek a pontok csak firefoxban...akkor nincs megoldás?
Még egy kérdés, szöveg színét állítanám fehérre. minden egyes szöveghez alkalmaznom kell a <p style="color:#FFFFFF"> vagy font color részt hogy jó legyen. Nem lehet egy paranccsal egy nagyobb szövegrészt átszínezni? A szövegen belül vannak tag-ek így nem működik a <p style="color:#FFFFFF"> megoldás.
-
Spyro007
csendes tag
válasz
fradi81 #1775 üzenetére
Szia!
Én így tudom:
link="szín" - az alap link színe, ha tényleg nem megy, írd be így(css):<a href="" style="color:szín">
alink="szín" - amikor a linkre kattintottál, és akkor milyen színű
vlink="szín" - amikor a linkre mész az egérrel, akkor milyen színű"az éppen kiválasztott link bal oldalán fent megjelenik egy kb 4 pixelből álló négyzet aminek a színe egyébként megegyezik a link színével"
Itt nem értem mire gondolsz. Talán arra, hogy az az oldal, amit a jobb oldali frame-be szeretnél betölteni, az máshol jelenik meg? (Ha igen, akkor kicsit feljebb már leírtam hogyan lehet megoldani)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Tesla topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest