- iPhone topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
combo
csendes tag
Hi!
Sajnos nekem is ez a problémám egy ATI Rage128-cal. A helyzet az, hogy a rezidens progik csak VESA 3.0-val mennek, az új videókártyák pedig ezt (legalábbis az ATI) nem támogatják. Ehhez kellene az Univbe, ami 3.0-t emulál, csakhogy az nem ismeri fel a kártyámat. Mellesleg nálam van egy másik probléma is DOS-ban: szöveges módra visszaálláskor néha gondol egyet, és átvált a háttérszín pl. rózsaszínre. Lehet, hogy maradok az S3Virge-nél: azt legalább minden támogatja, volt DOS-os frekibeállítóprogija, volt S3 speedup (ami tényleg működött) stb. Azért idegesítő, hogy az új kártya gyártója 1 nap alatt ki tudna dobni egy DOS-os szutyit hozzá, de lusta; az infót (esetleg más megírná) meg nem adják ki.
aDiOS. -
[w]
őstag
látom Rog már lelőtte (ha ugyanerre gondolt), de annak idején a Scitech féle Universal Display Doctor szinte mindenen segített (univbe?).
nekem pl. w95 alatt csak ezzel a driverrel sikerült 800x600-at kihozni egy S3Virge kareszból és dos alatt is sokkal jobb drivernek bizonyult.
[Szerkesztve] -
Tithian
őstag
Dungeon Keepert P4 2.8-on sem bírok játszani, de szinte mindenhez jó.
Most épp Alone in the Dark és Anvil of Dawn nálam a sláger.
Képfrissítésre DOS-ban ha jól tudom semmilyen orvosság nincs már.
Nekem is ez a bajom, a Dosbox + ScummVM az összes, amit tenni tudok, de ezek csak félmegoldások. -
Lortech
addikt
-
eddie303
őstag
DOSBox-al csak 1 baj van, az 3-szor
Lassú, lassú, lassú :( -
rog
addikt
még egy ötlet:
[L]http://www.scitechsoft.com/products/ent/free_titles.html[/L] -
xuldar
addikt
Azért nem zavart senkit, mert a régi monitorokon lévő foszforréteg lassabban halványult el, így nem volt annyira zavaró a vibrálás, azonkívül az emberi szem a mozgást jobban érzékeli a szeme sarkából. Egy 14''-os monitort jobban belátsz, ellenben már egy 17-esnél is ha a monitor közepét bámulod, a sarkán már látod a vibrálást, és ez nagyon zavaró. Kedvencem, mikor az itteni MediaM*rktban a HiFi részlegtől a számtechig a tv-fal előtt kell elmennem. 50Hz egy egész falon... Kúl...
-
rog
addikt
ha videó módot váltasz a kártyádon, akkor utána be kell állítanod a fekvenciát is.
windowsban elvégzi helyetted az oprendszer. dos alatt ''meg oldd meg ahogy tudod, haver '' az eljárás hivatalos neve. ha a játék nem támogatja a fekvenciaállítást, akkor neked kell átállítanod azt. de mondom én nem emlékszem hogy nagyon állítgattuk volna a frekvenciát. és arra gyanakszom, hogy a kisméretű monitorokon nem is volt igényünk rá :)
(arra emlékszem, hogy a yo-joe setupjában lehetett választani 56 és 60hz közül, és hogy ez a setup egy turbo vision program volt :) ) -
Egon
nagyúr
''a settlers config.exe-jében nem lehet beállítani hogy az svgamód hény hz legyen?''
nincs semmi ilyen állítási lehetőség
''én már nem emlékszem, de régen nem zavart senkit, hogy a 800x600 csak 56hz?''
anno a normális vga-khoz volt DOS alá is driver, amivel az NI-t be lehetett állítani, a megfelelő frekire... Ez csak a Win9x eljövetele óta probléma...
Szerintem 99%, hogy a vga-driverek a ludasak (mégpedig a VESA módok helytelen vagy hiányos implementálásának oka miatt). Persze miért is figyelne ma már bárki is a DOS-os progikra, amikor a Win9x-es játékok futtatása sem 100%-os XP alatt...:O -
Egon
nagyúr
VBEHz is kilőve...:(
-
-
Egon
nagyúr
A problémám a következő.
Adott két gép, mindkettőn Win98 az oprendszer. Régi, DOS-os, de (relatíve) nagyfelbontású (min. 640x480) játékokat futtatnék rajtuk (pl. Settlers 2), amik minden gond nélkül futnak, akár Win alól akár DOS promtban indítva. Viszont a képfrissítést leveszi 60 Hz-re...:(
Próbálkoztam pl. az Unirefresh nevű progival, de hatástalan (pedig régebben hasonló konfigon működött). Úgy sejtem, a gond a vga-driver lehet: valszeg a (relatíve) újabb nv-driverekkel nem működnek ezek a progik (az egyik gépben TNT2 Ultra, a másikban TNT2 M64 van).
A félreértések elkerülése véget: ez _nem_ az XP alatt jelenkező 60 Hz-probléma (tehát pl. Reforce nem megoldás!).
Javaslatokat kérnék, hogy miképpen érhetném el, hogy az ehhez hasonló DOS-os gamék Win98 alatt, normális képfrissítéssel futtathatók legyenek...
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- OTP Bank topic
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Elektromos autók - motorok
- Gyúrósok ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest